Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko zapytam.

Czy karmienie piersią ponad 2 letniego dziecka jest normalne?

Polecane posty

Gość umumumum
takie duze dziecko karmione piersia zgroza. Dziecko w tym wieku ma jesc miesko zupy warzywa owoce jogurty a nie mleko z cycka

Gość o czym tu dyskutowac ????
dwulatek uwieszony na cycuchu :o nie wiadomo czy śmiać się czy płakać :o

Gość vlog3
Mięsko od faszerowanych hormonami zwierzątek...zupki utrwalane chemicznie, pryskane owoce i warzywka oraz jogurciki od krówki po antybiotykoterapii... Ot samo zdrowie.

Gość mama zuzanki
masz jakis problem ze soba , niedawno pisałas ze laktacji juz prawie nie ma i wisi ci na cycku tylko po co ? zeby cie wyciamkac i wymacac ? ,obrzydliwosc a potem dajesz wywody jakie to twoje mleko wartosciowe , paranoja co ty wyczyniasz z duzym juz dziewuszyskiem

Gość pseudo nie jest potrzebne.
Karmiące chemicznymi mieszankami dziwi nawet karmienie roczniaka, tak więc te inteligentne nie są w stanie pojąć że 2l można karmić naturalnie.

Gość buahahahahaaaa
Ja byłam karmiona tymi mieszankami i iq mam aż 49!! Możecie tylko pozazdroscic

Gość zgrabne nóżki w galarecie
Do tortillla W innych kulturach rodzice i dzieci śpią w jednym pokoju, a rodzice uprawiają seks przy swoich dzieciach. To też uważasz za normalne?

Do tortilla Jeszcze jedno, co jest złego w szybkiej samodzielności dzieci? Dla mnie lepszy jest rozgarnięty i samodzielny dwulatek, niż dwulatek rozwiązujący swoje problemy emocjonalne przy cycku mamy. Sama uważam, że długie karmienie piersią jest potrzebne bezrdziej matkom niż dzieciom.

Gość eryka, mama kilkulatka
zgrabne nóżki w galarecie A dlaczego uważasz że dziecko karmione naturalnie jest niesamodzielne i nie zaradne? Chcesz nam powiedzieć że butelkowy 2l sam idzie do kuchni i robi sobie tą mieszanke? taaa? bo ja jakoś karmilam dziecko do 1.5r.życia i absolutnie nie uwazam by dziecko bylo niesamodzielne, jakie wy tu bzdury wygadujecie, to aż zal czytać.

Pewnie nie wszystkie, ale od pewnego wieku potrzeba piersi to już nie zaspokajanie głodu, ale potrzeba emocjonalna. Sama znam dzieci, które miały trudności z odzwyczajeniem się od piersi, bo pierś rozwiązywała ich wszystkie problemy. Uderzył się - pierś, był smutny - pierś, nie mógł zasnąć - pierś, ktoś zabrał mu zabawkę - pierś. To dla mnie zakrawa na uzależnienie emocjonalne. Z resztą takie samo uzależnienie widzę u matek.

Gość pajaki na cyckach
wymiataja!!! :D a co do rzekomej "inteligencji", wysysanej razem z mlekiem, to osmieszacie sie strasznie, wklejacie artykul, ktory wcale NIE POTWIERDZA Waszej wzietej z sufitu tezy! W artykule jak byk jest napisane, ze wysokie IQ matki zwieksza PRAWDOPODOBIENSTWO tego, ze zdecyduje sie ona karmic piersia. NIe ma ani slowa o tym, ze dziecko automatycznie stanie sie bardziej inteligentne, ale wmawiajce tak sobie dalej :D mleka w piersi juz nie ma, ale i tak dziecku bede dawac, moze bedzie bardziej rozgarniete :D

Gość mama ZUZANKI
wierz w te swoje teorie, ale opowiem Ci o moim dzieckiu na mleku z pierso byl az tydzien, reszta na mieszankach. Pelnymi zdaniami mowial na poltora roku, na dwa mowil juz normalnie.Te wszytskie zwroty dzien dobry, przepraszal uzywal przed drugim rokiem, jest bardzo inteligetny. I skad wzial ta madrosc ? z mleka matki >> nie//

Gość mama ZUZANKI
dla zdrowia byc moze, ale dla inteligencji ????

Gość dgmara
NIE!!! to nie jest normalne

Gość ania.doradca.ladeevit
Nie ma wytycznych mówiących o górnej granicy wieku, do której można karmić dziecko. Jeśli tylko można- powinno się wybrać karmienie naturalne (nie jest prawdą, że mama na tym traci, złe samopoczucie wynika zazwyczaj z niedoborów w diecie i przemęczenia, nie samego karmienia). Natomiast dziecko, które ma już ząbki, powinno mięć urozmaicona dietę.

Gość gość
CYTAT "Zmiana pieluchy to również coś naturalnego-jak je to i kupę musi zrobić. Pieluchy zmieniałam nie raz chrześnicy i jakoś mi to nie przeszkadza. Czyli jeśli 2.5 latek jest głodny to trzeba mu dać w parku pierś? A bułkę nie łaska? No chyba,że tu same takie wariactki co do 18 syncia karmiły,a do 30 kotlecika kroiły,żeby się nie zachłysnął. " Czytam i oczom nie wierzę jakie idiotki wypisują takie rzeczy !!! Lepiej dać dziecku bułkę niż pierś????? Czy Ty tępa babo wiesz w ogóle z czego zrobiona jest bułka???? Chlorowana woda, mąka pszeenna, drożdże = CZYLI WSZYSTKO CO KOCHAJĄ GRZYBY !!!! A potem się tępoty dziwią co to dziecko tak często ma infekcje, zapalenia ucha etc. Niektórzy to powinni mieć zakaz posiadania potomstwa, bo tylko szkoda dzieci...

Gość czasemTakBywayyyyyyyyyyy
Mnie tak mama karmiła piersią bardzo długo. To znaczy przestała jak wyrosłam, nie wiem ile miałam lat. Ale kiedyś chciała sprawdzić czy ma jeszcze mleko. No i tak karmiła mnie do 6 roku życia. Dzieci i dorośli się ze mnie śmiali, a ja nie rozumiałam dlaczego. Było mi przykro. A co do zdrowia mam pełno plomb w zębach, chorą tarczyce, co roku łapie mnie przeziębienie, nie mam ładnej cery, wypadają mi włosy. Więc nie wiem co dało to karmienie piersią. Chyba że karmiłaby mnie do 20 roku życia. Dużo zdrowszy jest mój brat. Karmiony normalnie do roku. Nie ma nawet jednej plomby w zębie. Oczywiście kocham moją mamę ale wiem że dla swojego dziecka nie będę tak "nadopiekuńcza".

Gość gość
Jest normalne, ale i normalne jest, że kogoś brzydzi. Nie ma powszechnego obowiązku rozczulania się nad cycem karmiącym. Pierś, jak pierś. Po 2letnim karmieniu przypomina naleśnik i nic w niej pięknego. I co innego leżący bobas, a co innego chodzący dzieciak, który podciąga matce bluzkę i mówi "daj cyca".

Gość inga__
Nie rozumiem co Was to interesuje? Skoro nie podoba się Wam karmienie piersią to się nie patrzcie. Mi też często nie podobają się twarze nie których ludzi np. w parku ale nie podejde i nie powiem idź z tad bo brzydki jesteś albo schowaj mordę bo mi się rzygać chce jak na ciebie patrze. Karmienie piersią jest najbardziej naturalną rzeczą na tym świecie.

Gość gość
śmieszna jesteś, kto jakie ma piersi to kwestia genetyki i noszenia dobranego stanika. W mojej rodzinie wszystkie kobiety karmiły i ta co karmiła dwa razy po 9 miesięcy ma owszem długie wyciągnięte piersi a ta co karmiła dwa razy po 1,5 roku ma małe i sterczące. Sama zamierzam karmić dłużej i wątpię żeby piersi zmieniły się bardziej, zawsze miałam w typie gruszki, więc nie zmieniły się w jabłka ale uważam że dalej są piękne, mojemu mężowi podobają się. W dobrze dobranym staniku to każdy facet zwraca na nie uwagę, może dlatego że mam ładne zadbane ciało a może to moja uśmiechnięta twarz przyciąga uwagę, niekoniecznie piersi. Najlepiej niech każdy zajmie się sobą i nie wpiernicza się komuś w jego życie.

Gość gość
WHO zaleca karmienie do 2 roku życia I DŁUŻEJ !!! 'Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond"

Gość gość
Ja przed kp miałam piersi okrągłe w kształcie jabłka i wysoko umiejscowione. Teraz mam takie zwykłe, na normalnej wysokości i co najgorsze dla mnie - paskudny kształt gruszki. Może jak ktoś ma brzydki biust przed to i jest z niego nadal zadowolony, ja tęsknię za moimi piersiami.

Gość gość
odp. na pytanie: Nie,jakkolwiek duzo rzeczy na swiecie jest jeszcze mniej normalnych :D

Gość gość
osoby które uwazaja karmienie piersią jako cos zlego czy obrzydliwego maja cos nie tak z głową...

Gość gość
Ja też uważam że 1,5-2 lata to wystarczająco.Dziecko je już prawie wszystko,warzywa owoce ,zupki ,deserki.Moim zdaniem to często podświadoma potrzeba matki aby karmić, bo nie wyobraża sobie innego funkcjonowania.... Kiedyś trzeba odciąć pępowinę.Naprawdę można budować więzi z dzieckiem na wiele innych sposobów.Mnie osobiście irytuje widok 3 latka wrzeszczącego i szarpiącego bluzkę matki a a parę chwil wcześniej, zjadł całe zestaw h. meal...

Gość gość
Moje dziecko nigdy nie szarpało mi bluzki, mało tego oprócz najbliższych mało kto wiedział że karmiłam go piersią ponad 3,5 roku ( w przedszkolu nie mieli zielonego pojęcia, chociaż chodził na 9h) i karmiłabym do ukończenia 4 lat ale był korzystny moment, do odstawienia, więc zrobiłam to bezboleśnie dla dziecka. Zestawów z McD nigdy nie jadł, my nie jadamy takich śmieci i nie dajemy dzieciom.

Gość gość
Co tu tak pusto? Zapomniałyście napisać, że karmienie prawie 4 latka to pedofilia :D

Gość gość
bo to jest pedofilia- do ostatniego goscia to dlaczego nie karmisz synusia jak chodzi do szkoły? albo do gimnazjum? czyzby twoje mleko drogocenne było juz mniej wartosciowe nakarm go przed matura pewnie dobrze mu pojdzie.. nie rozumiem tej logiki lasek które długo karmia-skoro tak twierdzicie ze mleko jest super to czemu przestajecie? bo? bo co?

Gość gość
Bo przychodzi na to odpowiedni czas. Dlatego!