Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo_wystraszona

Groźby na ulicy od obcego człowieka! Co robić?

Polecane posty

Gość kippaa
nikt im nie wlewa tylko po prostu nie mogą się powstrzymać. Aha i widzę, że jesteś mądrzejszy od całego tabunu lekarzy i wiesz, że to nie choroba :classic_cool:

Gość bardzo_wystraszona
Zatrzymywanie kogoś na ulicy bez powodu to nagabywanie. Rozumiem jak ktoś pyta o drogę, godzinę itp. Ale wyłudzaniu pieniędzy mówię stanowcze NIE!

Gość kippaa
ja powiem jak ja robię : jak ktoś prosi o pieniądze to pytam na co. Jak mówi,że na jedzenie albo picie to mu kupuję albo daję, a jak nie mam, to informuję gdzie może znaleźć pomoc (jadłodajnie itp.)

Gość dfdffdfdfggf
najgorsze, ze taki pijaczek ma i rente i darmowe ubezpieczenie, ma lepiej niz niejeden bezrobotny

Gość bardzo_wystraszona
kippaa, a nie pomyślałaś, że to też może być niebezpieczne? Żeby chwilę porozmawiać, trzeba się zatrzymać. Jeśli stoisz obok tego człowieka, to jesteś łatwiejszym łupem do zaatakowania / wyrwania torebki, niż jakbyś szybko szła!

Gość zaczepia mnie wiele osób
ale tylko raz się zdarzyło że ktoś pytał o jadłodalnię Caritasu tylko raz !!!!! nie prosił o pieniądze, nie prosił o jedzenie, tylko by mu powiedzieć gdzie taka jadłodalnia się znaduje

Gość kippaa
czy ja wiem, do tej pory miałam 2 takie sytuacje, ale wszędzie było pełno ludzi. Poza tym jak sama widzisz czasem bezpieczniej jest właśnie pomóc niż olać, bo może się wkurzyć :P Nie wiem może trafiłam na wyjątkowe przypadki ale obie te osoby nie chciały na alkohol i były mi wdzięczne za pomoc...

Zdecydowanie powinnaś sobie przez tę sytuację znaleźć faceta, który zapewni Tobie bezpieczeństwo, przy którym będziesz czuła się pewnie! Skąd jesteś? :classic_cool: - podoba mi się Twoje podejście do niezn

Gość kippaa
a nie sory była jeszcze 3 osoba ale jej tylko powiedziałam coś o domu pomocy społecznej :P

Gość bardzo_wystraszona
Tia, jeszcze mam teraz bodyguarda sobie szukać? ;p

Gość bardzo_wystraszona
Mój niedoszły bodyguardzie. Godzisz się wstawać wcześnie rano, żeby odprowadzić mnie na zajęcia, i grzecznie warować pod salą wykładową, by mnie później z tych zajęć odebrać? Taszczyć mi torebkę i dźwigać książki z biblioteki? Byłoby też miło, gdybyś przyniósł mi czasem termosik z gorącą herbatą (zieloną bez żadnych dodatków, bo innej nie pijam)? I kupił jakieś śliczne, wygodne buciki, żeby mi się nóżki nie męczyły na uniwerku i w drodze do niego? W zamian dostaniesz mój uroczy uśmiech, a zapewniam Cię, że to bardzo wiele ;D Jeśli przystajesz na te warunki, to mogę się z Tobą skontaktować :D

Gość kippaa
ja faceta nie polecam jako bodyguarda, bo wiesz twój własny facet też się może wkurzyć i cię pobić :P lepsza spluwa na gaz :P

Przystaję, do tego zaopatrzę Nas w krótkofalówki, a jak nie będę mógł warować to wynajmę ochroniarzy, w liczbie nie mniejszej niż 2. Samochód pancerny też zakupię. Wszystko, o czym piszesz, uczynię z ogromną przyjemnością :)

Gość kippaa
Dzengis Han buahahaha :D

Gość bardzo_wystraszona
Tylko nie spodziewaj się typowej nagrody, jaką panowie otrzymują od swoich nieumiejących odmawiać wybranek :P

Gość bardzo_wystraszona
W życiu zazwyczaj jest tak, że miłość wydaje się dozgonną jedynie w marzeniach, planach i na samym początku znajomości. Z biegiem czasu może się to zmienić. Szczęśliwi ci, u których się nie zmieniło. A co do radości, to zależy, jaką mielibyśmy zgodność charakterów :P

A skąd Ty wiesz jak to jest zazwyczaj w życiu? :P Pozwól innych żyć marzeniami i nie sprowadzaj ich na ziemię ;) Jak to jaką? - zgoda całkowita, w przypadku Twoich humorów byłbym niewzruszony, przyjmował wszystko ze spokojem, uzmysławiał Tobie Twoje postępowanie ze stoickim spokojem (nie, nie po to, by Cię jeszcze bardziej wyprowadzić z równowagi :P). No, a jak Ty nie jesteś humorzasta to Nasze życie będzie bajką.

Gość bardzo_wystraszona
Całe gimnazjum i liceum żyłam marzeniami, byłam wyśmiewana, oplotkowywana, lekceważona na każdym kroku. Dopiero kiedy uzmysłowiłam sobie, że moje marzenia nie mają odniesienia do rzeczywistości, zeszłam na ziemię i wreszcie uporządkowałam swoje życie, tak pod względem emocjonalnym, jak i pod względem mej oszałamiającej kariery naukowej ;p

Gość ślązaczka9w78w98w9w
daj spokoj, on juz jutro nie będzie cię pamiętać bo sobie znajdzie nową "ofiarę". a czy to miało może miejsce w łodzi? mnie w tym mieście osttanio banda kieszonkowców obrobiła w biały dzień i śmiali mi się prosto w twarz, Jezu jak ja nienawidze łodzi

Czyli inni wygrali? :( :P - bo co to znaczy, że nie mają odniesienia w rzeczywistości? Skoro wmówiłaś sobie, że tego nie osiągniesz - to w jaki sposób masz to osiągnąć? Wmów sobie, że spełnisz te marzenia - to w Twojej głowie narodzi się odpowiedni plan :) Kim chciałaś zostać?

Gość bardzo_wystraszona
Nie, w Europejskiej Stolicy Kultury 2016 ;p

Gość bardzo_wystraszona
Kim chciałam zostać? Wtedy nie myślałam w ten sposób. Chciałam zostać przede wszystkim duszą towarzystwa, co się nie udawało. Chciałam przeżyć wielką miłość, i przez chwilę przeżyłam, co poskutkowało rozczarowaniem i zawaleniem pierwszego semestru studiów. Dzisiaj marzę o czym innym: o skończeniu dwóch kierunków studiów (na razie wyszłam na prostą na jednym, co mnie bardzo cieszy), zdobyciu certyfikatu z angielskiego, zrobieniu prawa jazdy i wyprowadzce na wieś. Lubisz przyrodę, las i zwierzęta Dzyngis Hanie? :P

Gość kippaa
Dzengis han wiem, że ci to poprawia humor, ale to, że każdy może osiągnąć wszystko, to kłamstwo 🖐️

Gość ślązaczka9w78w98w9w
aha czyli we Wrocławiu. No w każdym dużym mieście jest zalew meneli ale w Łodzi to jakiś horror. Żebrającemu pod Kościołem czy w innym miejscu dam parę złotych, choć sama nie mam wiele, ale takim dziadom pijusom ochlaptusom nigdy. Raz jak byłam z chłopakiem w Krakowie i tam na Grodzkiej jest taki bar mleczny, zaczepił nas kiedyś taki właśnie pijaczek i się pyta czy byśmy mu czegos do jedzenia nie kupili. No ok, nie prosi w końcu o pieniądze ale o jedzenie. Chłopak się pyta czy może być żurek,a on zaczął kręcić nosem i mówi: wolałbym jakieś ziemniaki z miesem. Ja sie wkurzyłam i mowie do chlopaka ze jkaby byl głodny to by nie wymyślał. dostał zurek i od tego czasu nawet się nie zatrzymuje jak mnie jakis menel zaczepia.

Gość bardzo_wystraszona
Geografię, ale myślę jeszcze o drugim kierunku humanistycznym np. politologia. Myślę, że mogłoby się to dobrze skomponować z pierwszym kierunkiem, a poza tym uwielbiam historię, której na politologii jest sporo. Na razie jednak muszę się wstrzymać - siatka godzin na politologii bardzo kolidowałaby mi z geografią :(

Hmm - a w jaki sposób chciałaś zostać tą duszą? - może złą metodę obrałaś? ;) Ale to może prywatna wyspa, by się można tak odgrodzić od innych, bezpieczeństwa strzegłoby stado psów, kotów i świnki morskie ;) Zwierzęta kocham :) Kiedyś na necie znalazłem tę stronkę: http://www.dailypuppy.com/puppies/mylah-the-labrador-mix_2010-12-02 - nie mogę się jej pozbyć, ściągnąłem zdjęcie tego psiaka i trzymam na pulpicie (ale nie jako tapeta), zawsze jak go odpalę to mi się humor życiowy poprawia ;)

Gość kippaa
Dzengis Han a jaką metodę proponujesz?