Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Fijfij można ściągnąć dźwięk suszarki z internetu znajomi tak robili ale ja sobie obiecuje że nigdy w życiu bo to zajebiście upierdliwe chociaż wiem że jak dziecko płacze to się wszystko zrobi żeby przestało. Ale te globulki co mi przepisał lekarz są drogie mam nadzieje że chociaż działają hehe bo prawie 40 zł za 6 szt :P kosmos normalnie.

a co do zmiany pieluszek na tańsze to podobno bardzo dobre są DADA z biedronki i jakieś rossmanowskie :) i rzadko się zdarza żeby dzidziusiowi coś się stało jak się zmienia pieluszki na inne chociaż zdarzają się takie przypadki ale rzadko :)

HinskiTurysta dzięki za listę dla karmiącej mamy ale czegoś nie rozumiem : na początku jest napisane : jedz bez obaw jogurty naturalne,maślanki a potem kilka linijek niżej : uważaj na jogurty naturalne, maślanki bo mogą być alergenne ... WTF ?:D Anetucha Tobie to dogodzić...:D Chris nie skomplementuje nowej fryzury- źle, skomplementuje ,że schudłaś- źle :D Małpo Ty! Mooonia86 termin z OM i z USG mam na 04.06 :] (nie)mądra, jestes zadowolona z rogala do spania ? Bo,że Twój facet jest to wiem, ale pytam Ciebie:P Korzystasz ? Co raz gorzej mi się śpi i myślę o nim :] Koleżanka mówiła,że potem używała go do karmienia i jako kojec dla malucha ... Kurde , ja dałabym się pokroić za Lactacyd ;) Uwielbiam ten płyn i nigdy mi się nic nie działo :) Aż zapytam gin w PL o niego jak będę... (nie)mądra to zmień w stopce termin porodu :P Ale jestem wkurzona :] Wyobraźcie sobie,że miałam dziś rozmowę z managerem odnośnie moich sick points ... A mam ich całe ...16 :D Zwalniają w pracy za 100 :] Nie wiem o co tu kurwa chodzi... Kolezanka ma 64 i żadnej rozmowy nie miała :] I jeszcze mi zagrozili,że jak na przyszłość wezmę sicka niepopartego sick note od GP to dostanę dyscyplinarkę (a takich sicków od pół roku mam 2 dni :])... To moje koleżanki jak zaszły w ciąży poszły na zwolnienie od razu i siedziały 4 mies. a ja się zajeżdżam... jestem prawie w 7 mies. a byłam łącznie 2 tyg na chorobowym i takie jazdy ? Normalnie szok:] Kończy mi się półroczny kontrakt 20 marca i muszą mi przedłużyć , choć im pewnie teraz nie na rękę :] I pewnie stąd te szopki:] Na szczęście mamy weekend :] I dziś przeprowadzka ;) A tak w ogóle zamówiłam spodnie ciążówki z H&M ale rozmyśliłam się i jednak nie zapłaciłam:D A spodnie i tak przyszły :D Takie zakupy to ja lubię :D

Szoszonowa, na ten nabiał to trzeba uważać, bo potrafi uczulać. Ja przez podejrzenie kolek dostałam zalecenie, żeby odstawić całkowicie na 2-4 tygodnie. Niewiele jedzenia mi zostało do wyboru :O

Sorry wszystkim, ze odpisze tylko do Fij. za pol h wroce do was ale robie ta tarte... sami rozumiecie :D Fij jesli chodzi o imie to wrecz przeciwnie. Uwielbiam swojego szefa, ale nie tego z agencji. Tego co mnie z niej zatrunia. Zawsze stoi za mna murem! To jak sie drze i boli go brzuszek sprobuj polozyc go na plecach i poruszac jego nogami jakby na rowerze jechal. dociskajac do brzucha uda. jak sie wypierdzi to moze mu przejdzie. oczywiscie bedzie sie darl jak poparzony, ale czasami pomaga. Amela rowerkowanie juz lubi i zasypia gdy jej to robie

i czemu za maly. Amela po 6ciu dniach jesli dobrze pamietam byla z nami na kawie. Jezdzila na zakupy i nic jej nie bylo. Jazda samochodem tez ja usypia. Strasznie marudny ten Twoj Alan :D bez jaj. wychodzi na to, ze wszystkie tricki wkurzaja Alana a usypiaja Amele. Ona w ogole duzo spi! Ubierz go w spodnie sweter, kombinezon, czapa, koc i pojezdzijcie z nim po wsi czy gdzie Ty tam mieszkasz :D sorry. dobry mam humor

Gość caperucita roja
Witam wszystkie mamuśki, Kiedy ja nadrobię zaległości w czytaniu. Piszecie strasznie dużo ;-) Dziś miałam wizytę u gina. Wszystko w porzadku. Moglam pooglądać synka :-) Wyszłam uskrzydlona. Już nawet zapomniałam ze przybrałam 7,5kg :o a dziś 24+2 Któraś z mam pisała źe maluszek ma problemy z brzuszkiem-gazy etc. Z kręgu sąsiedzkiego wiem, źe w tej przypadłosci pomagają kropelki Sab Simplex. U nas dużo rodzin "sprowadzało" je z niemiec. Nie wiem czy polsce są dostępne. Bardzo sobie zachwalali. Poza tym jest jeszcze możliwosć masażu brzuszka. Ale jaka technika - nie mam pojęcia. Odezwę się znów w wolnej chwili. Trzymajcie się zdrowo i ciepło :-)

anetucha, jednak nie każdy chudzielec tyje więcej :P hinskiturysta miała w 25tc już 19kg a ja mam +6 :P Szoszonowa od jakiegoś tygodnia zaczął mi się sprawdzać ten rogal :) tylko nie potrzebuję dawać go między nogi, kładę pod brzuch i od razu zasypiam bo robi mi się o niebo lepiej i nie ciągnie tak jak bez niego tak więc polecam :) Nie chce mi się zmieniać terminów porodów w stopkach bo musiałabym obliczać kiedy miałam ewentualną OM której nie miałam żeby się zmieniło :P bo one liczą wg OM a wg tej to za 3 dni zaczynać powinnam 27tc :o Pokaż linka do tych spodni ?:P byłam w H&M ale nic nie mogę wybrać dla siebie - jak mnie niemiłosiernie wku** teraz te spodnie, no szok ! Niby są miekkie ale mają imitację prawdziwnych spodni czyli guziczek te metalowe takie wtrącenia i mnie to uwiera! dotykam miekkie to jak szmatka ale mam pod brzuchem i tak boli :o, skarpeta tez mnie wkurza i latam teraz po mieszkaniu w legginsach zrobionych z rajstop :P bo się na paluchach poprzecierały :D to nic ze mam 2 paski na dupie i nie da się ukryć ze to rajtki ale mi najwygodniej ;) Jeszcze chciałam w mothercare kupić majciory ciążowe oczywiście wszystkie na dupę słonia :o czyli 44 !! Fij nie umiem Ci nic doradzić :( kiedyś słyszałam żeby wrzucić 3 ziarenka anyżku na szklankę wody i podać dziecku łyżeczkę tego no ale nie testowałam tego jeszcze- więc fajnie się pisze :o

szoszonowa ja jestem małpa to wiem :D ale wczoraj stwierdzil, ze jestem chudsza a ja tylko obcasy zalozylam ehh. z ta Twoja praca masz przesrane widze. ja moge sobie zadzwonic, powiedziec, ze zaspalam i dzis mnie nie zobacza i moga mi skoczyc. Poza tym jestem najlepszym pracownikiem tej firmy bo jako polka pracuje za 3ch mimo, ze sie nie spiesze. Nie robie herbatki co pol h, nie gadam 20 min jak wracam z herbatka itd. Mam wiecej praw ;P dlatego tam wracam mimo, ze samochodem 20 min jade. a co do zakupow to ja tak zrobilam z butelka. Zamowilam na ebayu butelke i espumisan. przyszlo awizo wiec mysle espumisan bo mial byc z anglii nie ukrainy! i drugiej paczki nie bylo tydzien, a nie odebralam jeszcze paczki z poczty wiec napisalam do pana od butelek gdzie jest moja butla! a oni sorry sorry pewnie poczta zgubila, wysylamy druga. mysle sobie jasne- wyslaliby z przeprosinami od razu. pomyslalam, ze zapomnieli. okazalo sie, ze awizo bylo do pierwszzej butli ;p a potem doszedl espumisan. tym sposobem mam dwie butle w ccenie 1 :D

(nie)mądra to chyba zakupię rogala :) A te spodnie to takie jak mówisz...z guzikiem:/ Mam nadzieję,że nie będzie cisnął :/ Weź w wyszukiwarce : H&M mama UK i wyskoczy Ci :) Fajna jest kurtka parka :] Wygodne leginsy ciążowe mają w H&M, super są, 8f:] A nie polecam z Matalana :/ I dzięki z tą dupą słonia :D Ja mam teraz 12, czyli to 42 chyba:D

Mnie właśnie brzuch ciągnie i boli, drętwieje bok... więc przyda się rogal! :](nie)mądra to nie szukaj jeansów tylko jegginsów ... :) Anetucha obcasy mają moc! Zawsze ma się -5kg :D No nie wiem o co im chodzi w tej mojej pracy...Mogą mi i tak naskoczyć :]

szoszonowa czarna rozpacz :P na jegginsy mam za chude nogi i wygląda jakby mi pies z buda pomiędzy przeleciał :P Rogala kup :) anetucha- wiem :D

Szoszonowa jak beda robic problemy to zawsze strasz trybunałem pracy! oni sie go boja jak ognia. Albo ACAS- darmowa organizacja, puszczasz kabla a oni za darmo ciągaja ich po sądach ;)

MAMA ale to leci .... dopiero przyszłaś opisać poród a Ksawcio ma już miesiąc :) Zmykam dziewczynki zająć się dalej obiadem :D jak mnie nie zobaczycie przez dłuuugi czas to znaczy,że zostałam pozbawiona dostępu do internetu,żeby nie robić zakupów w sieci :P na herbaty z clippera wydałam 30 funtów :o szoszonowa fajne są te spodnie na stronie h&m w sklepie nie widziałam no ale musiałabym mierzyć bo najmniejszy jest 8 :o z moim zadem mogą mi spadać :P

Zaraz Was nadrobię ;) Fij on jest taki słodki, że na pewno nie robi Ci takiego horroru jak opowiadasz :P he he he

szoszonowa 12 to 40, 14 to 42 itd (nie)mądra normalnie znajde Cię za tą dupę słonia, ja już pantalony XXXL kupuje, bo inne mnie cisną, a jak szukałam sukienki na sylwester to tez musiałam mierzyć 44 bo w dupie się nie miesciłam :P ale w ostateczności w bezrozmiarową się wbiłam ;) MAMA no rewelacja... Czas zapieprza ... Kawał chłopa ;) Jak uda mi się to prześlę Wam mojego wariatuńcia z wczoraj ;) nie obiecuje :P

Hmm...a a ja mam w tych ciążowych 12/42 :/ W ogóle H&M ma jakieś dziwne te rozmiarówki... Mi się wszystkie spodnie i majty wżynają w boczki :/ (nie)mądra oficjalny foch za dupę słonia ! :D

Wysłałam.. Jestem za!! Popieram Szoszonową :D Czyli, że co? Że ja z Was pierwsza?! Jak to!! Nie zgadzam się :P

H&M ma swoja rozmiarowke jesli chodzi o euopejski odpowiednik. 12 to 40 ktos na gorze mial racje. niedlugo nie ja a amela bedzie komentowala tak sie rwiedo kompa!!

To co,oszukali mnie na metce ?:D Zresztą inaczej w H&M jest w normalnej serii a inaczej Divided ... :/Ejjj.... strasznie twardy mam brzuch na dole...jak siedzę i leżę jest ok ale chodzić nie mogę :(

Szoszonowa, ja nigdy nie czułam jeszcze tych skurczy... Ja ogólnie mam sprężysty, wydęty brzucholek... Jak się za siedzę albo po nocy jest mi się ciężko zwlec z łóżka, a później ciężko jest mi się wyprostować...

Hmm, część Waszych postów opuściłam, nie czułam się na siłach czytać tego, co piszecie o sobie i swoich Maluchach po tym jak wróciłam ze szpitala...ale od 2-3 dni, mniej lub bardziej dokładnie Was czytam, nie odpisuję, ale czytam. Zajrzeć na pocztę nie mam odwagi, kiedyś to zrobię, ale jeszcze nie teraz... Tak sobie myślę, że chyba tu zostanę jeśli pozwolicie oczywiście, może Wam w czymś pomogę a może Wy mnie pomożecie w jakiejś kwestii :) zżyłam się z Wami i nie chcę stąd uciekać, bo jestem ciekawa co dobrego u Was się dzieje :) a wiem dokładnie, że mogą dziać się tylko dobre rzeczy, nie ma innej opcji! Spiep**ajcie złe duchy i złe emocje!

Andziulka88 oczywiście, że chcemy żebyś z nami tu była.. I całkowicie Cie rozumiem, że jest Ci ciężko to całkowicie naturalne uczucie... Ja do niedawna też miałam mega schizę... I cały czas wmawiałam sobie, że coś może się stać i że nie wyobrażam sobie takiej sytuacji... Dlatego tym bardziej ciężko jest mi uwierzyć w to, że przydarzyło się akurat Tobie... Bardzo mi przykro.. Najważniejsze, że jest szansa na kolejne ... Mówiłam Ci, że moja kolezanka-psiapsiółka też pierwszą poroniła, ale kolejne dwie urodziła śliczniutkie i zdrowiutkie dziewczynki... Dlatego głowa do góry teraz może być tylko lepiej :) Trzymamy mocno kciuki :)

Monia, kurczowo trzymam się tego, co powiedział nam wczoraj prof. Wilczyński. Nie zakładam, że coś pójdzie nie tak, wiem, że uda nam się za pierwszym razem i wszystko musi być bardzo dobrze :) nie dopuszczam nawet do siebie myśli, że coś nam się nie uda, szybko te myśli odpędzam :)