Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miramiramira5

prezent dle jednego dziecka czy dla obu?

Polecane posty

Gość miramiramira5

Wybieram sie do kolezanki z pracy zobaczyc jej miesieczne dziecko. Dla tego malca mam juz prezencik. Pytanie,czy dla starszego dziecka (ma 2,5 roku) tez mam cos kupic? Wiem,ze w czasie moich odwiedzin bedzie poza domem, ale z drugiej strony znam ta mala,bo kilkakrotnie juz u tej kolezanki w domu bylam. Ktos moze mi doradzic? Jak sie zapatruja na to mamy?

jesli jej nie bedzie to nic bym nie kupowała. a jesli by była to jakis drobiazg.

Gość pooooooppppppppppppppppppppppp
Kup chociaż czekoladę i będzie ok

Gość vhjbgkhj
Myślę że tak, wystarczy słodycz i np. malowanka, bajeczka, pluszak.poprostu jakiś drobiazg. chodzi o to, że takie dzieci są zazdrosne na początku-własnie wtedy jak przychodzą goście, robią ochy i achy nad nowonarodzonym a one czują się jakby nie zauważane. taki miły gest zrób.mimo, że jej nie będzie, zostawisz dla niej a koleżance będzie miło,mowa o drobiazgu oczywiście.

ja bym kupila. jakas pierdole, malowanke, kredki, pluszaka. jak "vhjbgkhj" pisala, dzieciaczki sa zazdrosne i takie male gesty sa bardzo wazne :) kolorowanka wiele nie kosztuje a sprawisz tym malej duzo radosci :)

Gość iksinska
kup jej cos tez,to dziecko małe,bedzie zazdrosne

Gość miramiramira5
Dzieki za rady, faktycznie,kupie jakas malowanke :)

Gość kotuszka
Ja bym kupila,pierwsze dziecko nie chxe sie czuc odsuniete

według mnie nawet trzeba pomyśleć bardziej o tym starszym!!! Wiem to z autopsji!!! Widziałam minę synka jak przychodzili w odwiedziny wszyscy do córki! I nie chodzi mi tutaj o drogie prezenty -a o drobiazgi! Ale jak zdarzy się, że dziecko akurat będzie w domu podczas Twoich odwiedzin, to lepiej jest zacząć od rozmowy z tym starszym, zanim podejdzie się do łóżeczka itp. To ważne dla starszego rodzeństwa, które siłą rzeczy jest na drugim planie...by je również zauważyć.