Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hannibal111

Wczoraj w Afganistanie ostrzelano polski helikopter.

Polecane posty

Helikopter typu Mi-24. Udało mu się uciec ale dwóch polskich żołnierzy zostało rannych. Prawdopodobnie ostrzelano go z przeciwlotniczego karabinu maszynowego kal. 12,7 lub 14,5 mm. Z broni takiego kalibru można zniszczyć nawet transporter Rosomak (podwozie). Zapraszam do przeczytania: http://tomaszwawruszko.blogspot.com/2012/10/polski-smigowiec-ostrzelany-z.html

W Syrii rebelianci z Wolnej Armii Syrii przy użyciu karabinów kal. 14,5 mm zestrzelili kilka myśliwców typu MiG-23 oraz helikopterów typu Mi-17.

Proszę o potraktowanie tego tematu BARDZO poważnie Wczoraj Trumbaliwistan zaatakował Bumblezję i to tez nie są przelewki. prosze o powarzne twypowiedzi SKARBY PISZCIE :classic_cool:

Spójrzcie na zdjęcie poniżej: http://www.ordynariat.wp.mil.pl/plik/image/2010/2010-07-01nowerosomakiwafganistanie.jpg 170 polskich transporterów typu Rosomak zostało wyposażone w ekrany przeciwkumulacyjne (to te dokręcone metalowe siatki), które mają za zadanie przedwcześnie detonować pociski z granatników rakietowych (RPG). Najsłabszą stroną są koła - mogą zostać przebite przez odłamki lub pociski z broni strzeleckiej (szczególnie dużego kalibru).

Rosomak może jechać i walczyć z jednym przebitym kołem na jednej burcie. Jeżeli po jednej stronie przebite zostaną dwa koła, to koniec.

Gość Tylko i wylącznie
to chyba dobrze że go ostrzelano ?? Z jakiej paki nasze wojska tam są i okupują kraj ? To chyba normalne że Ci ludzie, obywatele, się bronią. Polska tez się broniła przed misją pokojową Niemiec i Rosji.

Zapominasz w jakich okolicznościach rozpoczęła się międzynarodowa interwencja w Afganistanie. Chodzi o likwidację baz międzynarodowej organizacji terrorystycznej jaką jest Al-Kaida.

Gość Tylko i wylącznie
"Chodzi o likwidację baz międzynarodowej organizacji terrorystycznej jaką jest Al-Kaida." a jej drugie imie to surowce :D....

W Syrii również nie ma żadnych cennych surowców, które niektórzy uważają za powód wspierania Wolnej Armii Syrii przez Stany Zjednoczone.

Oczywiście że w Afganistanie są surowce. Za wikipedią: {Zasoby naturalne: gaz ziemny, ropa naftowa, węgiel, miedź, chrom, baryty, siarka, ołów, cynk, ruda żelaza, sól, kamienie szlachetne i półszlachetne są eksploatowane w ograniczonym zakresie, większe znaczenie ma jedynie wydobycie gazu (30 mln m w 2008) i surowców budowlanych, między innymi lazurytu.}

Myrevin, teraz to już bez znaczenia. Trwa generalny odwrót z Afganistanu. Swoją drogą, mój artykuł o Rosomaku wyskakuje na drugim miejscu w Google: https://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=Rosomak,+transporter&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest To dla tych którzy uważali że nie warto wspierać mojego bloga.

A żebyście widzieli jaką furorę robi wpis poświęcony zdjęciom ofiar katastrofy smoleńskiej. Mam prawie 700 wyświetleń tego jednego posta !