Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsw23edc

Problemy z wydlaniem w ciazy, zaparacia twardy brzuch

Polecane posty

Gość xsw23edc

Jestem w 5 tyg ciazy, mam zaparcia, problemy z zalatwianiem i do tego twardawy brzuch? Tez tak mialyscie?

Jedz duuuuzo błonnika. Mozna go kupic w sklepach i dosypuje sie do jogurtu albo czego chcesz. Nawet zupy. Jest bezsmakowy i bezwonny!!!. Do tego Sliwki i jej przetwory!!!!. Pomaga jak diabli. Tylko nie zabieraj sie za herbatki zadne bo sobie zrobisz jeszcze większa krzywde.

Gość zaparcia to problem
20 wieku.tyle ze ja mialam dopiero pod koniec ciazy.ale zwiekszylam ilosc lepszego jedzenia i bylo super.lepiej zmien diete bo narobisz sobie hemoroidow.

Gość noooooooo
śliwki,kiwi duuużo kiwi unikaj czekolady,kakao itp

Gość xsw23edc
tak wiem, wprowadzam w moja diete owoce, wiecej owocow, warzywa.. i tak przed ciaza jadlam je ale teraz bede na full, no i ciemne pieczywo praktycznie tylko takie jadlam/jem. ten brzuch mnie niepokoi, czy to od zaparcia?

Gość w 5tc to brzuch nie twardnieje
bo go nie ma

Gość rano jak wstaniesz
wypij na czczo szklanke ciepłej wody(nie goracej)moze byc z cytryna.to pobudza i oczyszcza jelita.na mnie działalo zawsze

Gość xsw23edc
tak chodzi o 5 tydzien, czyli moze skutkiem twardego brzucha sa wlasnie zaparcia, nie mowie ze to cos wspolnego z ciaza (bo tego nie wiem)

Gość syska małyska
ja i bez ciąży przy zaparciach i wzdęciach miałam twardy, bolący brzuch, a teraz w ciąży jest jeszcze gorzej :( Ja pije bardzo dużo wody i trochę mi to pomaga

Gość xsw23edc
ja wody malo, musze jednak zaczac pic, mam nadzieje ze wasze rady pomoga :)

Gość syska małyska
podobno pomagają też suszone śliwki, które wieczorem trzeba zalać gorąca wodą ( na kubek kilka sztuk) i rano wypić ta wodę i zjeść te śliwko - na czczo albo na czczo zjeść kiwi

Gość sjhsdjhsds
W ciaży czesto są zaparcia albo wzdęcia. Trzeba dużo pic, jesć warzywa surowe i gotowane. A co do niewysilania się - nie powinno się przeforsowywac, ale jak najbardziej powinno się ruszać. Spacer, jazda na rowerze, pływanie, joga - wskazane

Gość Kapijonka
autorko kup sobie siemie lniane. naprawde rewelacja. może nie jest jakieś super w smaku, ale da się przzyc. poza tym tak jak piszą dziewczyny, błonnik- jest taki specjalny w kauflandzie bodajże suchy błonnik (z tym, że uważaj, zeby nie przedobrzyć z nim, bo to też niezdrowe), otreby, śliwki, świeże jabłka, dużo wody. powodzenia

Gość malamucka
Ja od 5 TC mam twardniejacy brzuch i jestem na luteinie. Wiec wypowiedź powyżej, ze brzucha nie w 5tc to jakaś kpina. I mam zaparcia od samego poczatku. Teraz jestem w 29 TC i przechodzię koszmar. Na stałe nie działa żadna metoda na wypróżnienie. Śliwki, woda na czczo, kiwi. Błonnik, dużo pije wody. A regularne wypróżnienie przy twardniejacym brzuchu jest bardzo ważne. Dla lekarza to temat drugorzędny - czopki i parafina mentolowa. Ale ile można???

Gość malamucka
Zmiana diety to też pieczywo razowe, kasze wszelkiego rodzaju, ryż brązowy, warzywa, owoce. Jem owoce suszone, słonecznik. Wyeliminowałam marchew gotowaną, biały ryż, banany, warzywa wzdymające, czekolada, kakao i czarna herbata. Efektów nie ma. Do tego leże, więc wogóle....

Gość gość
probiotyki jakies w kapsulkach sobie kup, mi to pomoglo bardzo, bo wiadomo w jogurtach i kefirach tez sa, ale zbyt male ilosci. I syrop laktuloze, lagodnie dziala i mozna w ciazy. Codziennie po troszke popijesz i problem bedzie z glowy. Pozdrawiam!