Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia malej coreczki

Czy samotna mama ma szanse na normalny zwiazek??

Polecane posty

Gość orzeszek..
spokojnie ,ja mam corke i pelno wielbicieli ale tym razem nie dam sie omamic byle komu jestem juz starsza ,wiem czego szukam i chociaz jestem sama juz prawie 5 lat starannie przebieram ....a moze to kara taka :P oczywiscie mysle o facetach ,moze to wlasnie dal mi los w prezencie ,czas na zabawe facetami? powiem Ci tylko jedno na skinienie palcem mialabym ilu tylko chce problem w tym ze nie chce byle kogo ...mam czas nie spieszy sie :)

Gość marchewa z ogrodu:)
Regres oczywiscie najmadrzejsza jak zawsze.... Tak sie sklada moja droga,ze gdyby wszystkie wiedzialy na co sie pisza,nie byloby tylu slubow i rozwodow,i wszyscy zyliby szczesliwie....Milosc jest slepa,szczegolnie w tak mlodym wieku,a Ty Regres piszac ze baby sa durne-o milosci nie masz pojecia:O Autorko,pojawi sie ktos predzej czy pozniej,i z nastepnym slubem sie nie spiesz. Papierek szczescia nie gwarantuje,same problemy tylko.... Tez bylam sama z dzieckiem. Od lat jestem w ziazku z facetem. Slub nie jest nam potrzebny...;)

A ja sie pytam co komu z takiej głupiej baby. Bachor w wieku 22 lat. Bez pracy. Bez perspektyw. Nawet (to najmiejszy problem) bez żadnych solidnych studiów - no bo pedagogika czy inne gówno solidnym wykształceniem nie jest. ­ Zakompleksiony znajomek wziął babę z dzieciakiem, i co? Ona dziecko już ma więc drugiego ni chce. Mlodo zaciążyła, więc nie może znaleźć roboty, bo nie ma ani szkoły ani doświadczenia w niczym konkretnym. On płaci jej na szkołę, łoży na bachora i nawet napić się nie napije bo tłusta (sic!) locha wrzeszcy mu, że pieniadze marnuje. ­ Plwać na taki zywot. ­ P.S. Najbardziej mnie rozbijają laseczki co to se cycki, czy dzioby fotografują z przychówkiem w tle... ­

powiem Ci tylko jedno na skinienie palcem mialabym ilu tylko chce problem w tym ze nie chce byle kogo " SKORO DOBRZE SSIESZ ;) to może masz i na pęczki :P

nie potrafie odpowiedziec za autorke -czy swiadomi czy nieswiadomie. Ta sytuacja sie wydarzyla i trzeba isc dalej.Jesli nie jest w stanie tak zyc , to normalne . ze lepiej niech rozejdzie sie . Nie sadze , ze tak latwo podjela decyzje o rozwodzie.To jest bardzo trudna decyzja i podejmuje sie ja w ostatecznsci. Dziewczyna zadala normalne , jak dla mnie pytanie.Nikt nie chce byc sam , bo jestesmy tak zaprogramowani , ze dazymy do zwiazku. Wedlug mnie w autorce jest wiele leku, obaw i strachu, ze do konca zycia moze byc sama .Tylko z tego powodu, ze wybrala zle i ma dziecko. Dlaczego mamy ja tu dolowac? Prawda jest , ze bedzie jej trudno ulozyc sobie zycie po raz drugi . Nie jest to jednak niemozliwe .Nikt z nas nie zna swej przyszlosci i losow , jak sie potocza. Ty Regres tez.Z twojej czy nie z twojej winy , zycie moze rozpasc sie w drobne kawaleczki.Oczywiscie nie zycze CI tfu tfu tfu. Ale zycie to jedna wielka loteria . Jak mozna byc tak bezdusznym i zaserwowac mlodej dziewczynie, ktorej posypalo sie zycie zdanie : powinni odebrac dziecko . Dziecko matce bardzooooo trudno odebrac i tylko w kilku, ale to kilku przypadkach.Ale nie , ze pyta czy ma szanse ulozyc sobie zycie po rozwodzie . Ale cisnienie mi podniesliscie .

Gość orzeszek..
A ja sie pytam co komu z takiej głupiej baby. Bachor w wieku 22 lat. Bez pracy. Bez perspektyw. Nawet (to najmiejszy problem) bez żadnych solidnych studiów - no bo pedagogika czy inne gówno solidnym wykształceniem nie jest. wypraszam to sobie ,fakt posiadania dziecka niczemu nie zaprzecza ,mam solidne wykształcenie , mam wlasna firme i nie za pieniadze miojego bylego bo on to jest wlasnie taka lajza zyciowa :P faceci fajnie pisza na forach ale w zyciu prywatnym to totalne lamagi :P do autorki,znam osobiscie dziewczyne z 3 dzieci po rozwodzie wiek 33 lata i znalazla wspaniałego faceta nie liczy sie czy posiadasz dzieci czy nie ale to jaka jestes .pozdrawiam

a ja nie uważam, ze życie jest jedna wielka loteria. Sami sobie je kreujemy. Ale nieważne. Jeśli chodzi o autorkę to powiem tak: Masz maleńkie dziecko, nie mysł teraz o facetach, tylko o niej. A reszta sama się ułoży. Dla normalnego faceta dziecko nie jest problemem- jeśli naprawdę Cie pokocha to pokocha takze dziecko. Ale najpierw skup się na dziecku, rozwiedź sie, ustal zasady z jej ojcem, zapewnij jej bezpieczeństwo. A potem mysl o sobie. Powodzenia.

Gość jak ktos tu juz zauwazyl
Polska to kraj katolikow. Wiec za cokolwiek obrzuca kamieniami, oni jua tacy sa, zdemoralizowani, i inaczej nie potrafia, w ich sercach nie ma wspolczucia ani milosci dla innych. Tak wiec, autorko, nie spodziewaj sie zbyt wielu glosow zrozumienia. Pare i tak jest, calkiem niezle. Powiem Ci ze z dzieckiem, a takze 2ka i 3ka dzieci znajdziesz partnera, bo jest mniej wiecej tylu poszukujacych mezczyzn co poszukujacych kobiet. Naucz sie na tym doswiadczeniu, by nie brac kogos, kto Cie nie szanuje, bo jak juz widzisz samotnosc jest zawsze lepsza niz zly zwiazek. Zycze Ci powodzenia i samych dobrych decyzji!

Tak, wszystkie z firmami, urodą, wyglądają 10 lat mlodziej i kolejki adoratorów się do nich ustawiają. Ba, chlopy się morduja byle tylko się dopchać. Dajcie namiar na takie zbiegowisko, radym by je zobaczyć. ­

Gość orzeszek..
Kaliban Ty na pewno nawet takiej bez dzieci nie znajdziesz za głupi jesteś wkurzają mnie tacy ludzie jak Ty ,nic nie wiesz siedzisz całymi dniami na kobiecym forum i krytykujesz kobiety ,po prostu idealny facet :P pozdrawiam

Masz szanse, taką samą jak wolna dziewczyna. Tylko bądź ostrożna. Nie podejmuj pochopnie decyzji. Znaj swoją wartość, wówczas i inni poznają. Poza tym coś ważnego, nie wybierasz jedynie dla siebie. Pamiętej o tym.

Gość orzeszek..
SamotnikXI bagażem to swoje dzieci będziesz sobie nazywał ! Trochę szacunku dla kobiet a jak nie potrafisz to wypad z kobiecego forum.Ogólnie to jak patrze jak faceci się wypowiadają to żal mi ich,zawsze kobieta winna a facet to aniołek, ciekawe w której bajce !

Zajmij sie swoją firmą. Co prawda wszystkie kontynenty jużeś opanowała, ale powstaje jeszcze kolejny rynek do zdobycia: Arktyka. Możesz np. zacząć sprzedawać ksiązki z bajkami dla Eskimosów. ­ Poza tym jestem tak nisko, że niestety docinki od kogoś siedzacego na takich wyżynach finansów, urody i intelektu nawet do mnie nie docierają. Widać wytracają energię po drodze w dół. :P ­

Ja tam dzieci mieć nie będę. Nie zamierzam przekazywać swoich genów z wyglądem małpy. A kto pisał, że facet bez winy?

szkoda gadać. chłopak z rodziny związał się z dziewczyną posiadającą małe dziecko. taki typowy dobry człowiek, który nigdy nikomu żadnej pomocy nie odmówił. ostatnio ciągle pracował, żeby więcej zarobić. cel - wiadomo, trzeba ukochanej pomóc w łożeniu na cudzego dzieciaka. ­ ostatnio zginął w tragicznym wypadku, a "ukochana" nawet nie pofatygowała się na pogrzeb. ­ no bo po co marznąć ma cmentarzu, skoro i tak już nic z tego nie będzie miała :o tylko nie piszcie farmazonów, że to z rozpaczy, bo tuż po jego śmieci widziała się z jego rodziną i nie wyglądała bynajmniej na przejętą. pewnie w tym czasie już zaczęła polowanie na nowego "dobrego chłopaka"... :o

Gość Mistrzzzz
"Dla normalnego faceta dziecko nie jest problemem" Hahaha. Żaden normalny facet nie chce wychowywać czyjegoś bękarta.

no w meskiej bajce :-P Ja jestem zdania , ze zycie jest bardzo przewrotne.Nie jedna osoba taka pewna swej madrosci, wyjatkowosci dostala po nosie juz . My nie wiemy np. czy autorka miala dom bez przemocy domowej.Moze wyrastala w takiej atmosferze?Nie umiala inaczej wybrac na ten czas , bo tylko taka sytuacje znala . Tak najezdzacie, co niektorzy tu na nia, ze dziewczyna uciekla w poplochu stad .Nawet sie nie broni przed tymi atakami .

Gość orzeszek..
Zajmij sie swoją firmą. Co prawda wszystkie kontynenty jużeś opanowała, ale powstaje jeszcze kolejny rynek do zdobycia: Arktyka. Możesz np. zacząć sprzedawać ksiązki z bajkami dla Eskimosów. zajmuje zajmuje niech Cię o to główka nie boli :) Radzę poszukaj sobie jakieś męskie forum może bardziej odpowiednie na Twoim POZIOMIE :) bo jak widać tutaj są same " głupie baby " dziwi mnie że tu jeszcze jesteś ...:P

Mistrzzzz -podziekuj swym rodzicom , ze ulozylo sie im zycie. W przeciwnym wypadku bylbys poniewieranym bekartem, gdyby mama musiala sobie na nowo zorganizowac zycie. Masz szczescie .Udalo Ci sie .

Gość Mistrzzzz
Tak od dawna wiadomo, że rozwód i posiadanie dziecka daje +50% do atrakcyjności.Hhah. A może dlatego tak do ciebie się pchają bo chcą się przy tobie ustwiać? I na pewno nie są to normalni faceci.

Gość orzeszek..
Mistrzzzz -podziekuj swym rodzicom , ze ulozylo sie im zycie. W przeciwnym wypadku bylbys poniewieranym bekartem, gdyby mama musiala sobie na nowo zorganizowac zycie. Masz szczescie .Udalo Ci sie popieram :)

Gość Mistrzzzz
Elene a skąd wiesz, że nim nie jestem?

Prawdziwe życie wyglada inaczej niż to kreowane na kafeterii- i całe szczęście :) Dla wielu meżczyzn dziecko to nie bekart- po prostu. Jeśli pokochają kobietę pokochają takze dziecko. Sama w swoim otoczeniu mam dwa takie związki. A facet, który potrafi powiedzieć o jakimkolwiek dziecku "bekart" jest zerem. Kropka.

Gość orzeszek..
dodam jeszcze jedno zdanie tylko: dlaczego te dzieci sa nazwyane bagażami i różnymi innymi słowami ? Bo faceci często zapominaja o swoich dzieciach wiec nie wiem czy to wina dzieci czy może naszych wspaniałych panów,sprawa do przemyslenia 200 zł nie załatwia sprawy panowie ;)

Gość zxcmnbv
Regres pewnie niech sobie ułoży tylko z kim? No na pewno nie z takim sarkastycznym emonem jak Ty :P błyskotliwością nie grzeszysz oj nie... :D