Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannna21

DIETA GLIKEMICZNA ! ZACZYNAM I POTRZEBUJE WSPARCIA :)

Polecane posty

Witam:) Troche mnie tu nie było i troche dałam ciała. Cały czas pamiętam o diecie i uważam ale za duzo sobie pozwalałam nie wspominając o niedzieli.... nawpierniczałam sie jak głupia cukierków czekoladowych, nie mogłam przestac myslec o jedzeniu :/ Dzis uswiadomilam sie coraz bardziej oddalam sie od moich postanowien. nakupilam skladnikow a nic z nich nie robie, otwieeram lodowke i nic dla mnie nie ma. codziennie jem chlebki wassa :/ tak nie moze byc. ZACZYNAM OD NOWA. Bylam u ginekologa na kontroli z wypisem z kliniki gdzie mnie skierowal, jego mina nie byla najlepsza. Powiedział ze mam za niski jakis hormon, prolaktyne chyba. ze nie bedzie mialo co pobudzac moich jajnikow ktore sporo juz urosly. wczortaj robilam test z metfotmina na prolaktyne. 2 podbrania krwi, dzisiaj wyniki. W zaleznosci od tego jak wyjda bede pewnie bralala dodatkowe tablety. Gin pytal kiedy planuje ciaze, powiedzial ze jesli jeszcze nie chche ale moglabym to powinnam po prostu sie nie zabezpoieczac i jesli sie trafi a bedzie ciezko to trafi sie szczesliwie. Dodał tez ze po za przyjmowaniem lekow sama dla siebie moge - schudnac. ze to naprawde ma mi pomoc. ze jesli tego nie zrobie to za iles lat bede " brzydka, gruba, zarosnieta kulka " :D i ze z takich poziomow hormonow jak mam to on widzi ze jest jeden plus " ze takie kobiety sa demonami seksu" ...

No to dałaś ciała :D Teraz ogarnij się i wracaj na dietę, a raczej zmieniaj styl żywienia. Początkowo będzie trudno, ale z czasem się przyzwyczaisz. Trzymam kciuki za ciebie.

daje ciała na pełnej lini, niby caly czas staram sie pilnowac co jem ale nie zawsze sie to udaje, znow czuje sie ciezko i mam wyrzuty summienia. Od dzis kolejne postanowienie ze teraz zaczne znow tak jak na poczatku probowalam ale zakladajac to juz czuje ze sie nie uda :/ Chce mi sie ostatnio jesc jak szalonej, wczoraj najadłam sie ciastek, w ogole wpierniczam jak wariatka. takie to dobrrreee... Dzis jak sie obudzilam to czulam sie pełna jeszcze po wczoraj ale zeby moc wziac te wszystkie tabletki zjadlam jajko i 2 chlebki wassa. Roslo mi to w gardle. potem poprawilam pomaranczka. calyy czas mysle o jedzeniu, zeby juz nie jesc pije herbaty, dzisiaj juz chyba 5 a jest 11.20. :/ zaczne sie znow tu spowiadac to moze bedzie mi glupio tak ciagle dawac ciala.

Gość kredkao1
jestes na mm?

Asia, próbuj do skutku. Ja tez często daję ciała, każdemu się zdarza. Zamiast słodyczy jedz jabłka, wtedy, kiedy masz ochotę.

jestem beznadziejna... dzis - robie brzuszki, jem jakies moje ala lazanki z niskkim ng, pisze posty, tak uda sie... mysle zjem jedna kostke gorzkiej czekolady... ssiedze, mysle nad praca licencjacka bo czas zaczac i nagle patrze a tu calej nie ma... i co najlepszeeee... zemdlilo mnie ale mysle... co by tu teraz zjesc... chyba okres jest blisko 9 dzien brania luteiny a zawsze przed nim zjadam tony jedzenia. co to jest mm ?

Gość kredkao1
mm to dieta z niskim indeksem montignaca inaczej piszac

wiecie czemu tez wymiekam... bo jednak scisle przestrzeganie tej diety wiaze sie z licznymi ograniczeniami, wyrzeczeniami. a ja spotkam sie z róznymi opiniami odnosnie mojego zdrowia... jedni lekarze, tak odchudzaj sie. 2 co za idiota mowi ze masz cos nie tak z cukrem, nie wiem. powinnam schudnac. wiem ale nie mam poczucia ze musze, a bez tego kiepso mi idzie. wiedzialam ze tak bedzie... czemu nie potrafie byc konsekwentna ? podziwiam was ze dajecie rade. nie wiem jak wam sie to udaje. ja w niczym nie potrafie byc, zadnego postanowienia nie potrafie dotrzymac, nawet jakiegos błahego :/

po prostu dieta z niskim indeksem, czyy ta dokladnie nie wiem. pisalam na poczatku jak to wyglada, teraz nie jestem na zadnej diecie tylko zaladam ze bede wpierniczajac czekolade .

Asia, ale gorzką możesz przecież. Po prostu schudnij dla siebie, nie dla lekarzy, żeby ładniej wyglądać. Jedz tylko produkty dozwolone, nie ograniczaj ilościowo, będzie ci łatwiej. Powodzenia i trzymam kciuki.A do ćwiczeń polecam squat http://www.fit.pl/cwiczeniadlaciebie/fitmix/rozne_cwiczenia/squat_jedno_cwiczenie_wiele_mozliwosci,217,1,0.html czyli przysiad.

jak wam idzie chudniecie? zastanawiam sie nad ta dieta albo south beach ( oparta na niskim indeksie tez ) i co polecicie?

witam czy mozecioe polecic stronke ktora jest wiarygodna z niskim indeksem , bo wiem ze na kazdej diecie jest kila stron i kazda inna jezeli macie taka sprawdzona to poprosze

Gość ja koprzytam z
Indeks Glikemiczny - Tabele W diecie chorego na cukrzycę liczą się nie tylko kalorie. Aby utrzymać glukozę w ryzach, trzeba wiedzieć, czy zjedzenie jakiegoś przysmaku nie spowoduje gwałtownego wzrostu poziomu cukru. W określeniu parametrów poszczególnych produktów pomoże ci indeks glikemiczny (IG). Indeks glikemiczny to wskaźnik, który określa wzrost poziomu cukru we krwi, po dwóch godzinach od zjedzenia danego produktu. Im niższy indeks glikemiczny potrawy tym lepiej. Jeśli jesteś diabetykiem, lub stosujesz dietę Montignac'a w twojej diecie powinny przeważać dania z indeksem glikemicznym poniżej 50. Sprawdź IG najpopularniejszych produktów, wykorzystaj nasza Tabelę Indeksów glikemicznych - IG. niski indeks glikemiczny średni indeks glikemiczny wysoki indeks glikemiczny Uproszczona tabela indeksów glikemicznych opracowanych przez Michaela Montignaca: IG Niski (poniżej 40) Przyprawy suszone - 5 Cebula - 15 Cukinia - 15 Cykoria - 15 Czarna porzeczka - 15 Fasolka szparagowa - 15 Grzyby - 15 Kiełki (fasoli mung, soi) - 15 Kiszona kapusta - 15 Ogórek - 15 Oliwki - 15 Orzechy i migdały - 15 Papryka (czerwona, zielona, żółta) - 15 Por - 15 Seler naciowy - 15 Soja, tofu - 15 Szparagi - 15 Warzywa zielono listne - 15 Bakłażan - 20 Czereśnie - 20 Sok cytrynowy (niesłodzony) - 20 Czekolada gorzka (.70% kakao) - 25 Czerwona porzeczka - 25 Owoce jagodowe - 25 Pestki z dyni - 25 Wiśnie - 25 Zielona soczewica - 25 Ciecierzyca gotowana - 30 Czerwona soczewica - 30 Czosnek - 30 Dżem niskosłodzony - 30 Gruszka - 30 Makaron chiński - 30 Mleko sojowe - 30 Morele świeże - 30 Owoce cytrusowe - 30 Pomidory - 30 Twaróg odtłuszczony - 30 Amarantus - 35 Fasola - 35 Brzoskwinie, nektarynki - 35 Dziki ryż - 35 Groszek zielony - 35 Jabłka świeże, duszone, suszone - 35 Jogurt odtłuszczony - 35 Musztarda - 35 Nasiona (siemie lniane, słoneczniki) - 35 Pomidory suszone - 35 Seler surowy (korzeń) - 35 Śliwki - 35 Pieczywo chrupkie - 35 IG Średni Chleb i makaron razowy - 40 Fasola z puszki - 40 Figi suszone - 40 Kasza gryczana - 40 Makaron al dente - 40 Morele, śliwki suszone - 40 Otręby, płatki owsiane surowe - 40 Sok z marchwi - 40 Ananas (świeży) - 45 Kaszka pęczak - 45 Kokos - 45 Płatki śniadaniowe pełnoziarniste - 45 Ryż brązowy - 45 Soki cytrusowe bez cukru - 45 Winogrona - 45 Zielony groszek z puszki - 45 Żurawina - 45 Chleb orkiszowy - 50 Kiwi - 50 Kuskus - 50 Ryż basmanti - 50 Sok jabłkowy bez cukru - 50 Sok żurawinowy bez cukru - 50 Surimi (paluszki krabowe) - 50 Brzoskwinie z puszki - 55 Ketchup - 55 Musztarda - 55 Nutella - 55 Sok winogronowy bez cukru - 55 Spaghetti (ugotowane na miękko) - 55 Sushi - 55 IG Wysoki (powyżej 60) Banany dojrzałe - 60 Kakao słodzone - 60 Kasza manna - 60 Lody słodzone cukrem - 60 Majonez - 60 Melon - 60 Miód - 60 Mleko tłuste - 60 Morele z puszki - 60 Owsianka gotowana - 60 Pizza - 60 Ryż jaśminowy, długoziarnisty - 60 Ananas z puszki - 65 Buraki gotowane - 65 Chleb pełnoziarnisty - 65 Dżem z cukrem - 65 Kukurydza - 65 Batoniki czekoladowe - 65 Muesli z cukrem lub miodem - 65 Rodzynki - 65 Ziemniaki mundurkach - 65 Amarantus dmuchany - 70 Bagietka - 70 Biszkopt - 70 Bułki pszenne - 70 Chipsy - 70 Chleb ryżowy - 70 Cukier - 70 Daktyle suszone - 70 Kasza jęczmienna - 70 Kleik ryżowy - 70 Maca (z białej mąki) - 70 Makaron z białej mąki - 70 Mąka kukurydziana - 70 Napoje gazowane - 70 Rogalik - 70 Ryż krótkoziarnisty - 70 Sucharki - 70 Ziemniaki gotowane - 70 Arbuz, dynia, kabaczek - 75 Bób gotowany - 80 Marchew gotowana - 80 Mąka pszenna - 85 Płatki kukurydziane - 85 Prażona kukurydza - 85 Chleb z białej mąki - 90 Mąka ziemniaczana - 90 Ziemniaki pieczone - 95 Ziemniaki smażone - 95 Skrobia modyfikowana - 100 Piwo - 110

Gość ja korzystam z
jajka tez maja niski indeks

nie pamiętam adersu strony z której sciaglam indeksy, ale widze ze te podane tu to wlasnie te ktore mam. Wczoraj w ramach pokuty wł sobie film, wskoczylam na rowerek i prawie 2 godz pedalowalam a dzis, dzis sniadano - ser bialy ze smietana i na obiad.... uwaga, uwaga wykorzystalam moja soczewice i groch :) zrobilam zupe. groch zabil caly sam soczewicy a szkoda bo bylam ciekawa jej smaku. w zupce byla tez pietruszka i marchewka ale ta pozno wrzucona i prawie twarda. wrzucilam tez piers z kurczaka, zjem sobie ja dzisiaj na nocce :)

Gość jecie chleb,,,,
na tej dieicie czasami? taki zniskim indeksem

nie, nie jem chleba. z 2 dni temu zjadlam 5 kromek ! ze smacem i ogorkiem kiszonym ale o tym zapominam. jem czasem te chlebki wassa zytnie ale tez sie chyba raczej powinno je ograniczac. oststnio znalazlam w jedej piekarni chleb z niskim ig, kupilam i faktycznie wygladal ok. a jak faktycznie wplynal na oganizm nie wiem, bo nie mam cukrzycy jeszcze i nie mierze sobie poziomow.

Gość jecie chleb,,,,
u mnie w piekarni tez jest taki chleb ludzie zachwalaja i kupuje jedna pani dziecku ktore ma cukrzyce i jest zadowolona wiec moze jest gobry

Gość jecie chleb,,,,
tez nie mam cukrzycy ale mysle e 2 kromki rana mogabyc w koncu to dieta z niskim indeksem wiec czemu nie

ja ekspertka nie jestem. zrobisz jak uwazasz. chcesz schudnac, czy masz zamiar przejsc na diete tak po prostu - dla zdrowia. bo jesli to 1 to wydaje mi sie ze te 2 kromki chleba mozna czyms zastapic.

Gość jecie chleb,,,,
schudnac kilka kg bym chciala do swiat

Gość jecie chleb,,,,
62 kg wzrost ok 170

Hej dziewczyny, dlugo mnie tu nie było. skończyłam temat diety. Byłam wcozraj u ginekologa i.... JESTEM W CIAZY ... to niesmowite przy moich problemach, co do minuty wiem kiedy zostalo poczęte, na 2 dzien po wizycie na ktorej widziałam liczne torbiele, jajniki powiekszone do 11 cm 3. Blony podobno były nie takie i nie było szans w najblizszym czasie na dzidzie. Skoro nie było to zaszalelismy i bach... jestem w 3 tygodniu ciazy, moja poki co komorka ma 4 mm :) nazywamy z chlopakiem ja cudkiem :)

hahahha patrze ze moje wczesniejsze wpisy sa tuz po zapłodnieniu ( 13 listopad 11.50 :D wiem dokladnie ) :)

Gość gość
czesc, mam zamiar od dzis jesc produkty o niskim i srednim indeksie z przewaga niskiego i do tego ok 1000 kcal do 1200