Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Betinka80

Nielubieuk ma rację!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

widze, ze masz problem ze znalezieniem wiec wkleje kolejny raz: Skoro uwazasz, ze Polska jest taka super, swietna to napisz mi dlaczego w Polsce tak wiele rodzin mieszka na kupie w jednym domu? Dlaczego mlodzi po slubie nie maja szans na wlasne mieszkanie i gniezdza sie w jednym pokoju u rodzicow? Idac dalej dlaczego, choc czesto bardzo chca, nie maja dzieci? Dlaczego Polki za granicami Polski rodza wiecej dzieci niz te mieszkajace w Polsce? Ile rodzin jest zalezne od pomocy spolecznej, mopsu, caritasu? No madralo, moze w koncu pisz prawde o Polsce, a nie jakies pieprzone farmazony. Ile dzieci nie ma cieplych ubran, posilkow, cieplego domu? Ile mieszka w nieogrzanych, zagrzybialych szopach? Bez pradu, gazu, jedzenia? Bo zwyczajnie rodzicow nie stac? No ile? Ilu starszych ludzi musi zebrac bo nie stac ich na leki? Ty myslisz, ze my nie znamy polskich realiow? Ze nie wiemy, ze owszem mozna sie dorobic, ale udaje sie to tylko niewielu. A wiekszosc zyje jednak na skraju ubostwa.

donkapatke och nie bądź taka agresywna. Pamiętaj, że minuta gniewu odbiera ci sześdziesiąt sekunt szczęścia. belle...proszę o jeszcze raz pytanie

Odpowiedziałam cytatem z pewnego utworu. Rozwiń sobie cytat i sama sobie odpowiesz. Chyba jesteś inteligentna???

Ja agresywna? Jakbym Cię spotkała na swojej drodze, to wtedy bym mogła być agresywna.Tutaj tylko wyrażam swoje zdanie na temat Twojej ignorancji i głupoty. Jak nic na bank masz w tym spory interes, żeby tak gnoić Anglię.

Pozwól, że odpowiem innym cytatem: "Nie bójcie się słabości człowieka ani jego wielkości! Człowiek zawsze jest wielkim, także w słabości".

belle -- ten przypadek jest ciezki,nie oczekuj ze po przeczytaniu tego co napiasalas bedzie w stanie wydusic cokolwiek na temat :D

Poproś swoich kolegów to odpowiedzą. Wystarczy rozwinąć cytat, który zaprezentowałam. Czasem mam wrażenie, że po drugiej stronie są same blondynki, które jedynie potrafią mówić "daj", "powiedz" itp. Użyj wyobraźni i rozwiń sobie cytat.

Usialalala coz niewygodne dla siebie pytania zawsze sie ignoruje lub zbywa. Tak jest i w tym wypadku :D Betinka slaba jestes, bardzo slaba... Poleglas, nie potrafisz przyznac oczywistej prawdy. Moi koledzy? Do piet im nie dorastasz...

Może Beti nie może znaleźć naiwniaków do swojej sekty i ubolewając nad tym bardzo gnoi Anglię, za to ze zabrała jej tyle narybku chętnego przyłączenia się do niej?

Na koniec inny cytat: "Prawda jest zawsze tam, gdzie istnieje wiara. Ilekroć człowiek z czystym sercem podąży drogą wiary, zawsze uda mu się połączyć z Bogiem i czynić cuda". Jutro proszę każdą z was o rozwinięcie mojego cytatu odnoszącego się do belle... Pamiętajcie myślenie nie boli.

Najpierw odpowiedz mi na moje pytania, bez durnych cytatow a pozniej moge ewentualnie przemyslec twoja prosbe. Myslenie ponoc nie boli, wiec moze sie wysilisz?

Wiedziałam, że to ma związek z jakąś sektą, ale tak się składa koleżanko, że, ktoś o czystym sercu, nie robiłby tego co Ty robisz w tym temacie.Porządny wierzący człowiek szanuje innych i ich decyzje,. może tylko starać się delikatnie naprowadzić na pewne sprawy, ale bron Boże nie gnoić, tak jak to robisz Ty.

fakty nie potrzebują wiary, wiary potrzebuje coś czego nie można sprawdzić, jeśli porównujesz Polskę do UK to wystarczy opierać się na faktach i wyciągnąc wnioski, ale niektórzy wola wierzyć, że to UK to dziki kraj

I wiesz co? Myslisz, ze unikajac odpowiedzi robisz z siebie mega inteligentke? Jest na odwrot. W tej chwili uwazam, ze jestes poprostu glupia gesia, ktora nie potrafi myslec samodzielnie, nie potrafi obronic swojego zdania (Polska lepsza od UK), brak jej argumentow wiec robi uniki jakimis smiesznymi cytatami. Niestety panienko inteligencja nie grzeszysz i nie potrafisz udowodnic, ze Polska jest lepsza. Co wiecej nie potrafisz przyznac, ze Polska ma klopoty finansowe i poprawa nie przyjdzie szybko.

Ja bardzo lubię Anglię,za to kiedy idąc ulicą obcy ludzie się do mnie uśmiechają i mówią dzień dobry, lubię za to, że zawsze gdzie nie pójdę, to jestem obsługiwana z uśmiechem, lubię za to że mam spokój życia, za to ze mam czas się zatrzymać i zastanowić nad sobą, czego chcę od życia. Lubię swoje życie tutaj i nikt i nic tego nie zmieni, niezależnie od tego, czy ktoś piszący z Polski, będzie mnie opluwał i śmiał się ze mnie że wyjechałam i mieszkam w Anglii.Ja czuję się tutaj szanowana nie odczuwam rasizmu co do mojej osoby. Ktoś kto zna Anglię tylko z czczych plotek, nigdy nie będzie wiedział jak tutaj się naprawdę żyje.

.. a dlug polski rosnie w tempie od 170 do 240 mln zl dziennie!!! obecnie dziura budzetowa to jakies 21 miliardow zlotych. do przyszlego roku ma wzrosnac do 35 miliardow... przy pierwotnym zalozeniu 32 miliardy.. &ah ta piekna bogata polska.. az chce sie w niej zyc.

Gość miastowy
taa a w naszym "bogatym" uk dlug publiczny rosnie o 320 mln dziennie a dziura budzetowa to okolo 90 miliardow - dane naturalnie w funtach - :)))))

Gość Polska świetna nie jest.
Nie rozumiem autorki. Dlaczego tak bardzo wciska swoje zdanie innym. Identycznie jak nielubieuk. Ten kto mieszka w Polsce,albo mieszkał to zna jej realia. Nie przeczę uwielbiam nasze Polskie morze itp:). W te wakacje w końcu udało mi się wyjechać nad morze...... Bo tak po za tym nie ma co się oszukiwać,życie w Polsce jest drogie. Pracodawcy zatrudniają na śmieciowe umowy a na dodatek oszukują,albo płacą grosze. Taka jest prawda. Nie rozumiem ludzi którzy próbują wciskać innym jak tutaj jest pięknie(chyba tylko krajobraz) bo jeżeli chodzi o życie to wcale lekko nie jest. No chyba,że ktoś jest bardzo dobrze ustawiony.

W odpowiedzi do belle W Polsce ludzie młodzi mieszkają z rodzicami lub wynajętych mieszkaniach, bo ich nie stać na swoje. Nie każdy może kupić mieszkanie i może jedynie dziedziczyć po rodzicach własność mieszkalną. Są ludzie dobrym statusie majątkowym i nie muszą tak mieszkać. Tak samo jest w Anglii są biedni i bogaci. Każdy sobie rzepkę skrobie. Rozwinięcie mojego cytatu. Każdy jest Kowalem własnego losu-dalszy ciąg mojego cytatu.

no nie stac ich wlasnie. Wiekszosc nie stac. Na mieszkanie (kredyt czy tez wynajecie), na dziecko, na wakacje, na auto, na leki, na rachunki, itp. Ale w sumie to mysle, ze rzucasz sie na UK bo ci poprostu nie wyszlo i juz. Musisz wyladowac swoja frustracje spowodowana tym, ze dostalas po dupie i z podkulonym ogonem wracalas do Polski. I, sadzac po sobie, uwazasz, ze inni radzic tez sobie zapewne nie potrafia wiec klamia jak im to dobrze. Podejrzewam, ze jakbnys dostala po dupie w Szwecji plulabys na Szwecje, dostalabym po dupie w USA psioczylabys jakie to USA jest do bani, we Francji to z kolei dostaloby sie wlasnie temu krajowi i tak mozna wymieniac. Nie wyszlo ci, nie dalas rady. Zamiast zajac sie swoim zyciem "umilasz" je sobie wylewajac jad na kafe i rozbawiajac przy tym ludzi, ktorym sie wiedzie ok w UK. Pisz sobie co chcesz, ale chocbys sie zesrala i tak kazdy wie, ze jest na odwrot.