Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilygli

Spółdzielnia Mieszkaniowa - dług

Polecane posty

Gość ilygli

Witam serdecznie. 30.10 br spłaciłam cały dług ( wraz z odsetkami) za czynsz w spółdzielni. 31.10 otrzymałam pismo, z dnia 29.10 ( wiadomo poczta polska), że przez długi wykreślają mnie z rejestru członków spółdzielni, za w/w dług. Chcę się jakoś od tego wymigać, bo członkostwo w SM dawało mi niższy czynsz. Jak się tak przeliczało w skali roku to wychodziła niezła ulga. Wiem, że przysługuje mi prawo odmowy od decyzji zarządu, ale muszę napisać uzasadnienie. I tu pojawia się problem bo nie wiem za bardzo co w takim uzasadnieniu ująć ( oczywiście pomijam uzasadnienie dlaczego nie płaciłam czynszu, bo to akurat pikuś uzasadnić), chodzi mi czy będzie brany pod uwagę fakt że przed dostarczeniem mi pisma o wykreśleniu mnie z rejestru, spłaciłam dług. Bo jakby nie było to wywiązałam się z "kary" zanim o "karze" się dowiedziałam. Mój wujek miał identyczny problem i spółdzielnia ( jego nie moja) nie uwzględniła faktu spłacenia należności parę "chwil" przed sporządzeniem pisma o wykreśleniu z członków.

Gość arya
w każdym mieście większym są bezpłatne biura praw obywaltelskich , dzwonisz i umawiasz się na wizytę i tam Ci wszystko ze strony prawnej pomagają i pisać i tłumaczą

Gość ilygli
Dziękuję, za radę na pewno skorzystam :)

Gość Radosław Wolf
jeśli nie jesteś już członkiem SM to im nie płacisz czynszu bo z jakiej niby racji, powiedz im że teraz sam zarządzasz swoim mieszkaniem