Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

Jestem lewakiem i jestem z tego dumny !

Polecane posty

ale ja was pytałem o poglądy a nie o wasze frustracje. argument typu "prawica tworzy fanatyków" to jakieś bredzenia propagandy. przypominam że stalin, hitler, che guevara, fidel castro, pol pot, kim ir sen, kim dzong il i wszyscy najwięksi zbrodniaże świata to socjaliści czyli LEWICA. rozmawiajmy o poglądach. co różni lewicę od "prawicy". o aborcji nie ma co dyskutować, sprawa jest oczywista i rozumiem dlaczego wybieracie lewicę. to jedyne na co macie sensowne poglądy. idźmy dalej. np lewica chce legalizacji marihuany, prawda. ale dlaczego wobec tego prowadzi tzw "politykę antynikotynową" i paczka fajek kosztuje ponad 10 zł podczas gdy koszt jej wytworzenia to może ze 2 zł? twierdzi że każdy powinien sam decydować czy pali trawkę czy nie ale już o papierosach to ma decydować państwo? państwo może nakazywać właścicielom pubów i lokali czy wolno w nich palić i na jakich warunkach? nie widzicie w tym pewnej sprzeczności?

"Aborcja? Następna morderczyni. In vitro? Dzieci się nie produkuje." 123 daj spokój student z aborcją. my się oczywiście z nimi nie zgadzamy ale właśnie o to chodzi. oni są zwolennikami aborcji, my przeciwnikami więc logiczne jest że oni są za "lewicą" a my nie. niech ta dyskusja nie przekształci się w dyskusję o aborcji bo nie o to tu chodzi. ja się chciałem dowiedzieć dlaczego oni są "lewicowi". aborcja to jest jeden punkt ale chyba nie ograniczają się do tego.

Julia244324244- Ja mogę wykonać na ciebie aborcję, chętnie bym to zrobił, co ty na to? Twoja mama podobno załuje że tego nie zrobiła, twoim zdaniem powiniem spełnić marzenie twojej mamy? Zawsze mnie to dziwiło, że za aborcją się ludzie, którzy jej nie mieli, dziwne że ludzie co przeszli aborcję to jej jakoś nie popieraj, ciekawe czemu ludzie co przeszli aborcję, to nie chcą jej poprzeć... wiec jak mogę ci zrobić aborcję? Będę delikatny.

Gość do Heli
Heloizo -niestety to co piszesz zmusza do refleksji nad upadkiem edukacji w Polsce. Zupełny chaos pojęciowy . Do tego nie rozumiesz pojęcia demokracji . I to jest groźne. Po pierwsze polska NIE JEST państwem wyznaniowym . Jeżeli szukasz takowego udaj się do Izraela. Bardziej wyznaniowe jest UK gdzie monarcha jest jednocześnie głową oficjalnego kościoła -anglikańskiego .A (czy jest tak nadal ?) istnieją obostrzenia religijne dotyczące ślubów w rodzinie królewskiej .Całkiem niedawno było tak że premierem mógł być tylko anglikanin. U nas nie ma wpisanej w Konstytucję oficjalnej religii ,duchowni nie zasiadają w parlamencie (poza posłem PO -protestantem co ciekawe...). A owe wpływy Kościoła Katolickiego wynikają z tradycji oraz z tego że Polacy SOBIE TAK ŻYCZĄ i to jest esencja demokracji której nie rozumiesz(nie akceptujesz) . I dlatego właśnie na kapitalistę -antyklerykała i jego ugrupowanie zagłosowało 4,7% uprawnionych a nie np 35 %. To że nie znosisz społeczeństwa jednorodnego-hm...zauważ że jesteś lustrem tych którzy absolutnie nie trawią multikulturowości . Czyli paradoksalnie blisko ci do prawicy narodowej. Jeżeli chodzi o radykalizm poglądów.

Gość Julia244324244
Hitler nie byl socjalistą był wręcz antykomunistą akurat... Faszysci i naziści mieli zupełnie inne założenia bo komunizm zakłada ,ze każdy ma być równy ( utopia moim zdaniem nie do zrealizowania) obojetnie od umiejetności , rasy itd, a nazizm dzieli ludzi na klasy wyższe i niższe

"tyle że Polska powinna być bardziej oddzielona od Kościoła" 123 to znaczy jak "bardziej oddzielona"? należy wypędzić księży z polski czy co byś chciała? bo przypominam że na mocy konkordatu księża nie mają prawa zajmować w polsce stanowisk publicznych. nie mogą kandydować do sejmu itd co byś jeszcze chciała? odebrać im również inne prawa obywatelskie? wychodzenie z domu tylko za przepustką czy co?

Gość krwisty....
Tak to jest jak dopuścić dzieci do komputera. Narodowy socjalizm okazuje się lewicą hehe. Jak czytam te szczyny wasze wypociny to rzygać się chce.

Gość Julia244324244
offerma- Nie odbierałabym im praw bo obojetnie od wyznania każdy powinien miec takie same ,ale po pierwsze powinni wycofać religie ze szkół całkowicie , po drugie zbyt wiele świąt i dni wolnych od pracy jest związanych z religia katolicka i ogolnie Polska dalej wbrew pozorom jest zaściankowym panstwem koscielnym...

"Hitler nie byl socjalistą" 123 oczywiście że był socjalistą. NARODOWYM SOCJALISTĄ. nsdap znaczy nationale socjalistysche deutsche arbeiten partai. czyli narodowo socjalistyczna niemiecka partia pracy. dziwne że tego nie wiedziałaś. i miał typowo socjalistyczne podejście do spraw państwa. bo "prawica" myśli tak: każdy obywatel jest wolny i ma prawo do decydowania o własnym losie i do "dążenia do szczęścia" a jego wolność ograniczona jest wtedy gdy narusza wolności innych. a lewica myśli tak jak głosiło to jedno z hitlerowskich haseł: wszystko w państwie, nic poza państwem, nic przeciw państwu. czyli że obywatel jest pewnego rodzaju "własnością państwa" i to państwo decyduje o jego prawach, nie są one mu dane z urodzenia.

Julia244324244-A co sądzisz o Afrykanerach? Żal ci ich, czy raczej popierasz Afrykaninów w tym co robią? Uważasz że Arykaniny są rasistami wobec Afrykanerów czy też nie? Po za tym co z tą aborcją, zgodzisz się na to, abym cie pozbawił życia? Przecież popierasz aborcję, to tym samym chyba nie bedziesz mieć nic przeciwko jak pozbawię cię życia. Chyba że wyznajesz prawo Kalego, czyli ty zabić masz prawo, ale ciebie nikt nie ma prawa zabić. Ludzie co popierają aborcję, to sami powinni popełnić samobójstwo, bo inaczej to jest jedynie wyznawanie prawa Kalego.

"ale po pierwsze powinni wycofać religie ze szkół całkowicie" 123 ale skoro istnieje coś takiego jak "obowiązek szkolny" i dzieci muszą chodzić do szkoły z zatwierdzonym przez ministerstwo programem to dlaczego mają być tam wychowywane w duchu ateizmu, sprzecznie z wolą ich rodziców którzy płacą podatki na te szkoły i którzy są katolikami? a może uważasz że "dzieci należą do państwa" i rodzice nie powinni decydować i ich wychowaniu?

Gość Julia244324244
Nie mówię żeby zabronić Polakom byc katolikami , czy wypedzać księży ,albo burzyć kościoły ,ale kościół ma za duże wpływy w Polsce takie jest moje zdanie . Właśnie przez szkołe ,świeta z tym związane ( za dużo ich jest.. , budowe kościołów zamiast np szpitali czy innych potrzebnych instytucji ,

Gość Julia244324244
Rodzice moga wychowywac dzieci w duchu katolicyzmu , prosze bardzo niech uczą religii przy kościele w salkach katechetycznych ,ale szkoły sie w to nie powinno mieszac

"ogolnie Polska dalej wbrew pozorom jest zaściankowym panstwem koscielnym..." to jest bardzo ciekawy "argument". typowo właśnie lewacki. nie podoba ci się najwyraźniej to jacy są polacy i uważasz że masz prawo zmuszać ich do tego żeby byli inni. marzy ci się komunistyczna nowa huta, "miasto bez religii"? jakim prawem chcesz decydować o tym w co wierzą i jacy są inni ludzie? za kogo ty się masz?

Gość trzepaczzzkaaa
skoro ludzie chca zyć w ciemnocie niech sobie żyją :) jakie to dowartościowujące, że jest się oswieconym i racjonalnym w tłumie ciemnoty:) :)

Gość kolikor
Mimo sekularyzacji prowadzonej przez libertyńskie media ciągle jeszcze większość dzieci uczęszcza na religie,i co mają po szkole chodzić na katechezy do kościoła bo lewacy będą gardłować o świeckim państwie, większość decyduje, co będzie w przyszłości zobaczymy. Napewno nie zmienicie historii i mimo podcinania gałęzi z której się wywodzicie,to drzewo nie obumrze, bo to będzie oznaczało koniec

przecież wiem, że TEORETYCZNIE nie jesteśmy państwem wyznaniowym. ale praktyka różni się czasem od teorii znacznie. a ten kto nazwał mnie suka sam sobie wystawił opinię. ja jestem nietolerancyjna, tak????????????? wszystkie mieszkania w Polsce zajmują menele?? czemu nie kupię sobie mieszkania? na to musze mieć kredyt, bo rodzice mi nie kupią. aby mieć kredyt, muszę mięc umowę o pracę. dopiero kończę studia, więc nie wiem czy będe ją mieć, ale wiadomo, POWSZECHNIE, że jest z tym problem. aby dostać kredyt, musze też odpowiednio dużo zarabiać. bo oprócz spłacania muszę z czegoś żyć. mieszkanie wielopokoleniowe z przymusu do 40tki sprawia, że chce mi się płakać nad ludźmi. a ta co ostatnio 5 dzieci zabiła powinna była mieć aborcję zasugerowaną, a właśnie, że tak. wpadki się zdarzają. a przy naszej polotyce prorodzinnej dziecko MOŻE oznaczać koniec świata. niestety.

Gość Julia244324244
dziwne pytanie zadajesz bo gdybym została ,, usunieta" to jako płód nie pamiętałabym niczego , nie było by mnie i tyle

"prosze bardzo niech uczą religii przy kościele w salkach katechetycznych ,ale szkoły sie w to nie powinno mieszac" 123 ale ci rodzice płacą na tę szkołę podatki. więc dlaczego skoro są katolikami nie mają prawa (wg ciebie) wymagać od niej żeby ich dzieci wychowywała w religii katolickiej? skoro szkoła jest obowiązkowa to musi to uwzględniać. ale jak widzę ty byś chciała obowiązkowej antyreligijnej indoktrynacji.

Gość trzepaczzzkaaa
offerma - jakim prawem chcesz decydować o tym w co wierzą i jacy są inni ludzie? za kogo ty się masz? a takim - wierzenia tych ludzi ograniczają wolność jednostki - prawo do godnej śmierci eutanazji, abrocji, in vitro, małżeństw i adopji homoseksulanych itd. na szczescie mozna sie przenieść w bardziej światłe miejsca europy bez problemu co wiąże się takze z lepszymi zarobkami lepszą opieką socjalną itd.

Gość do Heli vel Juli
Ależ w wielu punktach jesteś ostro prawicowa w i to duchu turbokapitalistycznym !!!! Np zminjszyć ilość świat-czyli dni wolnych od pracy . Toż to ideały klasycznej prawicy . Wolne tylko w niedziele (a może też byś zniosła ? niedziela wolna to symbol religijny....) tak chciała XIX wieczna kapitalistyczna prawica w zachodniej Europie...Zwiększenie ilości dni wolnych to koronny argument klasycznej lewicy . U nas choćby dawnego PPS.

Gość Julia244324244
Offerma a jesli ktoś nie jest katolikiem ? To szkoła ma narzucać mu religie katolicką twoim zdaniem? Z jakiej racji? w końcu podobno mamy wolność wyznania...

Julia244324244-Ale jako lewaczka, to nie wierzysz w boga i życie pośmiertne, a wiec po śmierci też nie bedziesz pamiętać że istniałaś. Zresztą brak pamięci to wśród żyjących ludzi się zdarza. Ludzie tracą pamięć i nic z życia nie pamiętają, mimo że przecież normalnie żyli. A wiec czemu boisz się śmierci, a jednocześnie uważasz że mały bobas nie czuje strachu przed śmiercią, myślisz że on się nie broni przed śmiercią? otóż mylisz się, małe dziecko także walczy o życie, kiedy robi się na nim aborcję.

Gość mnie jedynie wkurwiaja
wolne (katolickie) dni jest ich zbyt wiele i jeszcze wiecej chca dolozyc pytam sie po co?

"wierzenia tych ludzi ograniczają wolność jednostki" 123 w jaki sposób "ograniczają wolność jednostki"? proszę o konkrety a nie dyrdymały.

szkoły powinne być prywatne i tyle, wtedy nie było by problemu, bo rodzicie posyłali by dzieci do szkół takich, jakich sami by sobie życzyli.

Gość Julia244324244
do Heli vel Juli - nie zmniejszyc liczbę dni wolnych od pracy ,ale zamienić je na inne bo za dużo z nich jest związanych z religia katolicką...Czytaj ze zrozumieniem nigdzie nie pisałam o tym żeby tych dni było mniej

sluchajcie nacjonalisci zwani patryjotami wasza skrajnosc prawicowa nie ma szansy bytu i tak wygra wolnosc milosc wasze niewolnictwo padlo i wy padniecie my wygramy bo nie nawisc zawsze przegra proste moze nie teraz ale w przyslosci napewno 🖐️

Gość mnie jedynie wkurwiaja
kolejna sprawa aborcja , eutanazja , kara smierci to juz dawno by obowiazywalo ale oczywiscie kosciol sie sprzeciwia wiec politycy nie wychylaja sie przed szereg.