Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

Jestem lewakiem i jestem z tego dumny !

Polecane posty

Socjalistyczne kurwy chcą, żeby wszyscy płacili za aborcję, antykoncepcję czy in vitro, ale kiedy pojawia się temat religii, to nagle wrzeszczą, że cała Polska się musi religie zrzucać, chociaz nie wszyscy chcą. We Francji zmuszają katolików do płacenia na aborcję lewackie śmiecie. PS. Ja jestem za likwidacją religii w szkołach. Mogłaby być tylko z pieniędzy prywatnych bądź kościelnych w szkołach, w wynajętych salach dla chętnych.

" To szkoła ma narzucać mu religie katolicką twoim zdaniem?" 123 to wtedy może sobie w szkole iść na etykę. religia jest fakultatywna a nie obowiązkowa. uważam również że powinny być zorganizowane lekcje innych religii w szkołach gdzie jest taka potrzeba. stosownie do wymagań rodziców. bo to oni płacą podatki i te szkoły utrzymują. a dzieci szkoła nie tylko uczy ale również wychowuje. dlatego religia musi być w niej uwzględniona.

Gość dopytammmm
Co do " światłości" Zachodniej Europy...hm ...ale szybko ona gaśnie zwł. ekonomicznie . Zupełnie zaś zgaśnie za jakieś 40 lat gdy np .wg. szwedzkich demografów większość populacji Sztokholmu stanowić będą ludzie pochodzenia nieeuropejskiego. Wtedy zrozumiecie co to znaczy państwo wyznaniowe .Bynajmniej nie będące chrześcijańskim.

Gość trzepaczzzkaaa
moim zdaniem religia w szkołach powinna uwzględniać naukę o innych religiach

Gość Julia244324244
Poza tym w Polsce podobno jest wolność wyznania ( podobno) więc nie uważacie ,ze mniejszości religijne mogą się poczuć tu pokrzywdzone ,ze ich wiara w tym kraju mniej znaczy ? A wrecz tu narzuca sie katolicyzm bo najwięcej jest kościołow , media mówią najwięcej o katolicyźmie , wiele świat z tym jest związanych itd

Już się śmieje z Szwedów i ich pojebanej tolerancji. Sami sobie krzywdę zrobili. Niedługo blondynki szwedzkie w szmatach na głowie będą biegać.

heloiza999- A wiesz dlaczego musisz mieć kredyt na mieszkanie? Bo twoje zarobki i same mieszkania są ogromnie opodatkowane. Powoduje to że ty mało zarabiasz a mieszkania się drogie. Gdyby były niskie podatki, to zarobki były by o 80% większe a mieszkania o 80% tansze. Ale podatki sa wysokie, bo rząd musi utrzymywać armię urzędników i armię meneli. Słyszałaś aby jakiś menel umierał z głodu? Wiesz ile państwo rozdaje mieszkań menelom? Ale ty jesteś za lewicą, a wiec pracuj na murzynów, co przyjadą do twojego kraju, państwo da im miejsca na uczelni, zapłaci im naukę, da im mieszaknie i co miesiąc daje im 3 tys zł. tak to wygląda. Twoii rodzice harują, a pańśtwo im zabiera zarobki i daje murzunom, arabom i menelom. Oni nie pracują a żyją na koszt pracujących, czyli twoich rodziców a potem będą żyć na twój koszt i się z ciebie śmiać, a jeszcze cię przelecą. Jak głupim trzeba być, aby popierać lewicę.

"nie zmniejszyc liczbę dni wolnych od pracy ,ale zamienić je na inne bo za dużo z nich jest związanych z religia katolicką..." 123 to może zmienić też kalendarz? bo ten gregoriański którego używamy to jednak ma początek w roku uznanym za rok urodzenia chrystusa. można by go zmienić na rok urodzenia np pana "nergala" darskiego albo choćby samego palikota. czy zostawiamy? niestety czy to ci się podoba czy nie nasza cywilizacja to cywilizacja chrześcijańska. no ale dobra. dwie rzeczy mamy na razie: aborcja i wojna z religią. to wszystko co was tak "pociąga" w lewicy? czy jest coś jeszcze?

Gość kolikor
ja jestem przeciwnikiem tego żeby o karze śmierci decydował ogół, rodzina osoby bestialsko zamordowanej powinna podjąć decyzje po wyroku czy stosujemy prawo talionu, tak naprawdę najlepsza kara to ciężka praca tak jak dawne galery, niestety w Polsce nie ma do tego warunków

Gość trzepaczzzkaaa
z reszyą ja nie widze problemu - u mnie w szkole 5 lat taemu byl podzial religia etyka i wiekszosc klas dzieliła się na połowe w miare zastanawie mnie tylko czemu statystycznie w polsce jest tyle katolików, a może taki podzial pół na pół był tylko w mojej szkole...

Gość Julia244324244
Moim zdaniem powinno byc tak ,ze państwowe szkoly powinny uczyć etyki ,ewentulanie proponować zainteresowanym rodzicom nauke religii przy kościele lub światyniach innych wyznan , szkoły prywatne powinny robić tak samo ,albo nauczać wybranej religii przez siebie i wtedy właśnie rodzice sami by mogli zdecydowac

Gość Do Juli
Czyli Julia jest nietolerancyjna -szydło wylazło .Jakie wiec chcesz święta ? Chanukę ? Ramadan ? A może jak podczas Rewolucji Francuskiej np. dzień świni.... Święto Istoty Najwyższej ? Może tak... Urodziny Palikota ?

Gość trzepaczzzkaaa
moim zdaniem jest Ok jesli tylko w kazdej szkole jest alternatywa w postaci etyki

"mniejszości religijne mogą się poczuć tu pokrzywdzone" 123 czyli proponujesz obowiązkową zmianę regligii żeby się "mniejszości" nie czuły "pokrzywdzone" że ich tak mało? zauważ że te twoje "argumenty" są coraz bardziej absurdalne. nie podoba ci się że ludzie są katolikami i chcesz im zakazać praktyk religijnych żeby ci co nie są "nie czuli się pokrzywdzeni". czyżbyś chciała każdemu po urodzeniu "przydzielać" wiarę jaką ma wyznawać i poglądy jakie ma posiadać?

*BLE BLE*- powiedź to Kubańczykom, którzy uciekali na tratwach to tego złego prawicowego kraju USA. Pytanie do ciebie, wolał byś mieszkać na Kubie czy w USA?

Gość trzepaczzzkaaa
jestem rocznik 88 pamietam jak w podstawowce cbyl problem bo pare osob nie chcialo posylac dzieci na religie ale musiały chodziec żeby wyrobić okresloną ilosć godzin lekcyjnych w tygodniu? a etyki nie było - to trochę porabane ale pozniej w gimbazie już był podział i każde dziecko chodzilo gdzie zyczili sobie rodzice

Jeszcze jestem w stanie zrozumieć kobietę, która rozkłada nogi, bo lubi się ruchać ze wszystkim co ma chuja. Ale rozkładać nogi, żeby ginekolog mógł mordować jej dziecko? TO wbrew naturze.

Gość trzepaczzzkaaa
Śmieszny Student sa sytuacje w których lepiej zeby dziecko nie przyszlo na swiat, kobieta moze byc w patologicznej sytuacji i co ma sie rzucic z mostu??

Prawica to najbardziej sprawiedliwy ustrój. Tyle masz na tyle sobie zapracujesz. Menele i lenie muszą iść do normalnej roboty, bo zdechliby z głodu.

Gość Julia244324244
offerma- ale ja nie uważam sie za osobe czysto lewicowa ani prawicowa. Bo jesli bym była lewicowa to byłabym też za innym systemem gospodarczym , nie miałabym takich liberalnych pogladów ,a gdybym była prawicowa to z kolei nie popierałabym tego co wcześniej pisałam uważam ,ze nie powinno sie popadać w żadną skrajność . Przede wszystkim Polska powinna iść z duchem czasu i nie bac sie takich liberalnych zmian o jakich pisałam. Wiadomo powinny być też zakazy np nie jestem za legalizacja narkotyków,ale bez przesady

Gość trzepaczzzkaaa
nie tylko - patologiczna sytuacja materialna(mieskzaniowa finansowa), patologiczna rodzina i otoczenia

"Czyli Julia jest nietolerancyjna" a to koleżance "pojechałeś". przecież nazwać lewaczkę "nietolerancyjną" to obelga najgorsza zmożliwych. ona jest bardzo tolerancyjna, tylko nie może ścierpieć że ludzie chcą do kościoła chodzić i w boga wierzyć. i to tylko by chciała "wykorzenić". oczywiście w ramach "tolerancji". a serio mówiąc to naprawdę julia masz tego rodzaju absurdalne poglądy? dlaczego tak trudno ci zaakceptować to że ludzie chcą wierzyć w boga, modlić się, chodzić do kościoła i wychowywać swoje dzieci w wierze katolickiej? takie macie usta pełne frazesów o tolerancji a jak przychodzi do "tolerancji" dla katolików to jakoś wam zawsze jej brakuje.

Gość Julia244324244
Narazie uważam ,ze jesteśmy baaardzo zacofanym i nietolerancyjnym krajem. Offerma- powtarzam ,ze nie jestem za tym żeby zabraniać religii katolickiej ,ale żeby jej tak bardzo nie propagować , nie mieszać państwa do kościoła

Gość trzepaczzzkaaa
Śmieszny Student jako osoba prawicowa powinieneś się zgodzić że niektóre osoby nie zasługują zeby nosić w sobie dziecko i jeszcze jak tego nie chcą, nie ma co być na siłę antyaborcyjnym bo się uważa za prawicowca

Kościół ma prawo do obrony swoich interesów. Jeśli społeczeństwo sobie życzy, żeby Kościół rządził, to głosuje na partie prokościelne. Tak samo jak chcesz, żeby Palikot robił burdel, to głosujesz na jego partię pedałów i tranwescytów.

Gość Julia244324244
Ale matka też powinna moc decydować o własnym ciele i nikt jej nie może zmusić do urodzenia dziecka