Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 15miesiecyne dziecko

Moja 15miesieczna córka nie chce pic mleka co robic?

Polecane posty

Gość 15miesiecyne dziecko

witam ! Moja Cora od kilku dni nie chce w ogole pic mleka ani zadnychkaszek na mleku za to ardzo lubi serki twarozki i inne stale produkty... jak mam przekonac ja do mleczka?? czy moze raczej darowac jej przez jakis czas i podac jej po przerwie np po 2dniach? czy mm moge zastapic serkami i produktami mlecznymi czy takie dziecko potrzebuje jeszcze mm?

Córka od koleżanki też odrzuciła mleko, miała półtora roku wtedy...po prostu nie chciała go pić, koleżanka przez tydzień próbowała, ale w końcu dała spokój bo mała za nic nie chciała pić, zamykała buzie, wypluwała butelkę. Nic jej nie jest, żyje i ma się dobrze :) myślę, że nic Twojej córce nie będzie jeśli przestanie już pić mleko. Ale głowy nie daję, ja osobiście poszłabym poradzić się pediatry.

Gość jakas taka mama
u mnie było podobnie, tyle że mały miał rok i z dnia na dzień odstawił mleko. dawałam mu właśnie twarożki, jogurty, itd. okazów się, że miał uraz do smoczka i zaczęłam mleko podawać łyżeczką i jakoś znowu pije, ale tylko kaszka. żadne kakao itd.

moja jak miała rok i miesiąc odstawiła mleko, tak z dnia na dzień. Nawet kakao nie chce ani innych smakowych. Je serki, jogurty, twarożki. Kilka razy próbowałam mleko, ale nic z tego nie wychodziło. Odpuściłam. Nie będę jej przecież na siłę karmić.

Gość jakas taka mama
staraj się przemycać mleko w nalesnikach, zupie, może jakiś budyń lub z owocami

Gość fgrt
Mój miał ok 2 lata jak nie chciał już modyfikowanego. Więc stopniowo przeszłam na zwykłe mleko. Kaszek wgl nie chciał od małego. Czasem udało się mu jednak dać:)

Gość A.S.I.A
Moja córeczka jak miała też 15 mc to nie chciała już ani kaszek ani mleka nawet kakao nie chce. Nie zmuszam jej myślę że zacznie pić jak będzie ciut większa a może po prostu jej zbrzydło?