Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diabliquee

jak wasze roczniaki... kilka pytań

Polecane posty

Gość diabliquee

Napiszcie proszę, co podajecie waszym roczniakom na śniadanie??? Czy robicie takie bardziej "dorosłe" posiłki, czy jakieś owsianki, kaszki?? Czy podajecie na obiad słoiczki? I czy piją z kubeczków? Bo mój nie chce pić z niekapka :( A jak jest w nocy? Ile razy budza się na mleko? A czy chodza do żłobka?? Jedzą tak żłobkowe jedzenie, czy przyniesione z domu? I czy pokazują gdzie jest np. oczko, niebo itp???

Gość pierwszy raz mamaaa
-Na śniadanie daję najczęściej kaszę -Obiady robię sama, dziecko je to co my, ponieważ preferujemy kuchnie lekkostrawną, np wczoraj jadła łososia na parze + brokuły + ziemniaki -W nocy nie je, przesypia najczęściej całe noce, ale różnie to bywa -Moja pije ze zwykłego plastikowego kubka, pomagam jej wtedy przytrzymując kubek, ale ma niezłą frajdę lub z niekapka -Do żłobka nie chodzi, mam nianię, pracuję na pół etatu i w domu -Pokazuje gdzie oczko, nosek, światło(lampa lub żyrandol), wykonuje proste polecenia, np "przynieś mamie misia"

najbardziej dziwi mnie zawsze to jak matka, nie ma zielonego pojecia o wychowaniu dzieci. I nie mysli o tym zanim zajdzie w ciaze tylko juz po fakcie......... a potem pyta po forach jak karmic dziecko , keidy isc z nim do lekarza bo generalnie wychodzi na to ze ma dwie lewe ręce.

Moja córa końcem miesiąca skończy rok, na śniadanie je kanapkę z szynką lub twarożkiem/ jajecznicę/ jajko na miękko. Na obiad raczej to, co my (oprócz smażonych mięs, bigosów itd), przeważnie są to ziemniaki + mięso i surówka z marchewki i jabłka, wszelkiego rodzaju zupy (oprócz grochówki), ryba pieczona w folii, ale czasem też daję słoiki :) Co do budzenia się, czasami nad ranem między 5 a 6 pije mleko, a jeśli obudzi się w nocy dostaje pić i śpi dalej. Nie chodzi do żłobka - jestem na wychowawczym :) Pokazuje różne części ciała łącznie z kolczykami (moimi). Niestety nie bardzo lubi niekapek, czasami napije się ze zwykłego kubeczka, ale przeważnie pije z butelki..

Panna masakra - przecież autorka nie pyta, jak ma karmić swoje dziecko, tylko ciekawa jest co jedzą inne roczniaki.

a myślisz że po co pyta? :O..... Zawsze tak jest. Nie chcę pałać zawiścią ani negatywnymi emocjami ale kurde ostatnio to bardzo modne że matki pytają po forach co zrobić z wlasnymi dziećmi. Daj dziecku to co uwazasz, kiedys nie bylo komuterów ani telefonów i kobiety potrafily same decydować o tym co ich dziecko bedzie nosiło, czy jadło. A teraz????? Trzeba się wiecznie upewniać , jak gdyby niczego nie byly pewne, do niczego przekonane, i o niczym nie mialy pojęcia. Wtf ??

Gość diabliquee
Panna masakra - nie oceniaj mnie swoją miarą!!! Czy ja napisałam że nie wiem czym karmić, jak wychowywać itp??? Poprostu chciałam się wymienić doświadczeniem, tak jak z innymi realnymi koleżankami!!! Ty nie wymieniasz doświadczeń, jesteś rozumiem aflą i omegą. A pozostałym mamą dziękuję za odpowiedź :) Pierwszy raz mama - fajnie masz z tymi nockami, bo mój się dwa razy budzi, pomimo że ma sytą kolację (kaszka na gęsto), a i zazdroszczę tych obiadów... Scarlett - ja kupiłam chyba z 4 różne niekapki. Nie ma szans :) Pewnie moja wina, gdyż jestem niekonsekwentna.

Gość diabliquee
Panna masakra - a ty dalej swoje. Po co jest forum??? Chciałabym zobaczyć, po co ty tu siedzisz skoro wszystko wiesz i jestes taka mądra.