Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasienka 88:).,

Rodzic chce "wysepic" alimenty

Polecane posty

Jak sie przed tym uchronic?Jeseli rodzic przez cale życie nie mial kontaktu z dzieckiem.Czy moze ubiegać sie o alimenty?Kiedy wniosek moze być odrzucony?

nie mial kontaktu czy to swieta czy inne uroczystosci mimo iz mieszkal w jednym miescie.Nie placil alimentow.Czy da sie temu jakos zapobiec? uchronic sie przed czasem?jakie dowody zebrac.Nie wyobrazam sobie ze zaloze rodzine bede pracowac i jeszcze kogos utrzymywac bo mam jego krew

Gość po prostu bardzo dobrze
to ze ktos zaozy sprawe o alimenty nie znaczy ze sad je przyzna. mysle, ze sad bierze pod uwage to czy rodzic sie opiekowal normalnie dzieckiem czy mial gdzies.

masakra jakas...

Gość ruska mafia
jakis problem kotku? dla ciebie wsjo

Ruska mafia ?hahaha jeszcze taka zdesperowana nie jestem.Chciałam sie poradzic i zapobiec niz potem plakac i się stresowac.Nie ma lekko w zyciu:)

Sąd składa się z ludzi, którzy też myślą rozsądnie. Rodzic złożył już wniosek o alimenty do sądu? Jeśli tak, to może np. , jeśli masz świadka, który potwierdzi twoją historię, to złóż wniosek do sądu o jego przesłuchanie. ja też uważam że olewającemu całe życie człowiekowi, którego jedyną zasługą było urodzenie/zapłodnienie nie należy się nic.

w dodatku to matka a tyle sie o ojcach uciekinierach mówi.Mam świadków także o to się nie martwie zastanawialo mnie czy można przed czasem zrzec sie władzy i tu pytanie jakiej? bo wiem ze mozna rodzicielskiej ale czy jest cos takiego jak wladza dziecieca?