Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viviennnn

POMOCY pozyczylam sobie spodnie mojej wspollokatorki!

Polecane posty

Gość viviennnn

Blagam ratujcie chciech ktos cos poradzi. Sprawa wyglada tak, ze glupio postapilam pozyczajac sobie bez jej wiedzy spodnie pod jej nieobecnosc. Spodnie sa z dzinsu, wylal sie na nie klej super glue na wysokosci uda i za nic nie moge go usunac. Jest to bardzo widoczne okolo 2 cm, czy da sie cos z tym zrobic?

Gość vbcshchdh
nie pożyczyłaś a ukradłaś. Nie zasługujesz na dobrą radę.

Gość kradlas
ponies konsekwencje. ludzie dorosli ponosza konsekwencje własnych dzialan.

Gość ratownikczka_medyczna
sprobuj dac je do zamrazalnika ,moze sie wykruszy

wklejam: "DLA ZDESPEROWANYCH!!!!! Plamy na ubraniu po super glu da sie usunac. Bylam bardzo zdesperowana bo poplamilam super glu ulubiona kurtke mojego meza, wiec godzinami szukalam sposobu na ich usuniecie. Ostatecznie postanowilam podjac ryzyko i to przeprasowac przykladajac inny material dodatkowo uzywajac na plame duzej ilosci pary. Po jakis 3 minutach prasowania klej tak sie zeschnal ze udalo mi sie go zdrapac, a mniejsze plamki pocieralam materialem i same odpadly. Tak wiec do pracy "

i jeszcze: Da się usunąć ten klej! Poplamiłam ulubione jeansy i postanowiłam się nie poddawać :) Właśnie pozbyłam się problemu, dlatego piszę na forum i może komuś pomogę. Oto niezawodny sposób: w sklepie chemicznym kupić aceton (około 5 złotych). Pod materiał z plamą podłożyć spodek lub talerzyk, nalać aceton na plamę, żeby w nim "pływała". Poczekać, aż materiał nasiąknie a aceton odparuje. Przetrzeć delikatnie szmatką, w celu usunięcia warstwy kleju. NIE ŁAMAĆ PLAMY, bo materiał pęknie i zrobi się dziura !!! Powtarzać czynność, aż plama przestanie być sztywna a potem (w przypadku jeansów)jaśniejsza od reszty materiału, czyli: nalewamy aceton, po kilku minutach przecieramy szmatką, nalewamy aceton i tak kilka razy. To ważne, bo tak to trzeba będzie powtarzać wszystko od początku. Ja prałam jeansy 3 razy, bo zabrakło mi cierpliwości :)Jeżeli się w nią uzbroisz, po praniu, po plamie nie będzie śladu. Na wszelki wypadek, warto zrobić próbę na niewidocznym fragmencie materiału, bo może inny materiał niż jeans jakoś zareaguje. Można też postarać się kupić Super Glue Remover, ale trudno go dostać i koszt jest większy. Skąd wiem, że aceton pomoże? Na stronie producenta kleju jest taka właśnie informacja :) Pozdrawiam.