Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubieKiedyJestemSama

Szlachetna Paczka - ta Fundacja jak wiele innych to OSZUSTWO !!!

Polecane posty

Gość IU
Pozatym piszesz o dojazdach, u mnie autobus jeździ 3 razy dziennie, koszt w jedną stronę 10 zł ! Ostatni autobus jest o 14, więc nikt z niego nie korzysta, bo żeby na niego zdążyć potrzebne by było codzienne zwolnienie z pracy, jest w sąsiedniej wsi pociąg, ale zimą nie da się do niego dojechać bo droga wiedzie w szczerym polu, i jest cała zasypana, a odśnieżarki nawet nie przejeżdżają... więc u mnie jedynym wyjściem jest własne auto, na które msc wydaje około 500 zł, na beznynę, więc jak się zarabia najniższą krajową to dużo zostaje...

Gość siemia
w dodatku ta wysyłająca maile krytykuje fundacje i pisze OSZUSTWO leniwa tłusta baba - moge sie założyc z domu nie wyjdzie bo deszcz pada , bo ją nos boli

Gość filoppda
pomagac powinno sie ludziom w niezawinionej trudnej sytuacji , chcacym cos zmienic w swym zyciu -a nie żulom spod monopolowego

Gość beciakkka
IU - no i widzę, ze wykręty dopracowane na całego! Faktycznie, przez śniegi i lód nie przedrze się nawet najbardziej zmotywowany amator pracy zawodowej! Tylko ... co wobec tego? Mamy ci dobudować drogę, kupić samochód i zrzucać się kolektywnie na benzynę, czy może zbudować duży zakład za płotem, zeby było blisko? Nic takiego się nie zdarzy, prawdopodobnie umrzesz więc z głodu i wychłodzenia juz wkrotce. Albo... wykonasz jednak jakiś wysiłek mysłowy i znajdziesz jakis sposób na zarabianie, jak juz rodzina odmówi ci pomocy. Ale ponawiam zachętę do myślenia: na pewno tylko ty jesteś w takiej sytuacji? Nikt inny na całym świecie (albo choćby i w Polsce) nie poradził sobie z taką sytuacją? Codziennie TYSIĄCE ludzi dojeżdża. Nie każdy własną furą i chyba nikt za darmo. Najwyraźniej czegoś ci jednak brak...

Gość bgjfswerghj
to sytuacja hujowo patowa -sa dziury gdzie autobus jest 2 razy dziennie a wlasny smaochod nie kazdy ma -

Gość siemia
IU - nie rozumiem takiego myslenia , w związku z tym że masz wszędzie daleko i nie ma autobusów fundacja ma cie utrzymywać ? dawać wyposażenie żywnościowe na święta ? czy jak ?

Gość beciakkka
I co wobec tego? Mityczni ONI mają w takich dziurach zbudować WIELKI ZAKŁAD ZATRUDNIANIA WSZYSTKICH TYLKO PO TO, ŻEBY IM PŁACIĆ? Czy raczej to mieszkańcy takich dziur powinni się przestać oglądać na panią przedszkolankę i czekać, aż ich za rączkę zaprowadzi do pokoiku z zabaweczkami? Może powinni dorosnąć?

W tamtym roku czytałam opisy rodzin w moim mieście którym "trzeba" pomóc. Doczytałam się wielu ciekawych rzeczy mianowicie, że 25latek marzy o tym żeby dostać !konsolę do gier! -taka konsola kosztuje 1200zł no ludzie, rozumiem że facet ma takie marzenia no ale prosić o coś takiego??? Mój Mąż kupił sobie konsolę rok temu, pół roku odkładał-nikt Mu za darmo nie dał musiał zapracować. Ludzie chcą jeszcze lodówki, pralki ba zmywarki ale uwaga łaskawie mogą być używane ale najlepiej nowe:P

Gość w zeszlym roku byl temat o
szlachetnej paczce i ubaw po pachy :D

ale to sa jakieś jaja ludzie chcą zmywarkę, konsolę??? I ja mam im pomagać? Sama nie mam zmywarki a komuś będę kupować;/ Myślałam, że to fajna akcja ale widzę, że to zwykłe naciągactwo i tyle. Ludzie mieli po 1500zł dochodu na głowę, ale cóż pobrali kredytów i trzeba ich teraz wesprzeć i kupić zmywarkę na święta bo to rzecz pierwszej potrzeby

Gość kiedy zaczynałam swoją
przygodę z kafeterią - a było to prawie równo z powstaniem tego forum :-D miałam dość poważny problem. Zapytałam - przez większość zostałam wyśmiana, ale od jednej osoby otrzymałam kilka adresów (podobnie jak autorka tematu). Skorzystałam i dzięki temu stanęłam na nogi! I właśnie na taką pomoc wtedy liczyłam - co mi z tego, że dostałabym paczkę czy pieniądze?

Gość weqwewqe
lubieKiedyJestemSama- jesteś młoda, zdrowa, to idz do roboty, masz tez zdaje sie sporo rodziny - nikt ci nie pomoze? gosc ci odpisał całkiem uprzejmie, nie jarzę za chiny o co ci chodzi? Tez nieraz korzystałam z pomocy fundacji, i tez czasem się nie duało, bo srodki się skończyły... A że tobie nie udało się zalapac to kłąpiesz jadaczką, że to oszustwo... Ogarnij się... :(

Gość weqwewqe
pisałas że masz b. duze mieszkanie - to moze wynajmij jeden pokój studentowi.. Ten gosc ci wtedy wysła tę tonę węgla, czy to był zart?

Kuźwa,ja szukam roboty od lipca i wiecie co? Poprzez tyle rozesłanych CV odezwali sie tylko z jednego marketu na rozmowe...i tak wybrali kogos innego. Fajnie nie? Szukam wszedzie,jako niania, sprzataczka, opiekunka dla niepelnosprawnych,kasjerka,magazyny itp. U mnie w mieście pracują z okolicznych miast :-/ a mieszkańcy nie mają pracy. Od grudnia 2011 jeżdżę na gape. Nie prosiłam nikogo o pieniądze ani laptopa itp. Chodziło mi o opał i jedzenie głównie. Nawet cieszyłabym sie jakby ktos miał stare niepotrzebne deski do palenia to z checia bym wzieła. Myslicie że mi łatwo jest chodzić po lesie i sie czaić żeby nikt nie zobaczył ? ...chowam leżące spruchniałe gałęzie do wielkiej torby i uciekam migiem do domu zeby na nikogo nie trafic. A ostatnio zajęta zbieraniem nie zauważyłam dziadka który trzepał się niedaleko gapiąc na mnie :( Sąsiad który chodzi po śmietnikach dzieli sie czasem ze mną warzywami i owocami jak przyniesie z jakiegos sklepu jak jest do wyrzucenia. Inny sąsiad ostatnio przyniósł mi torbę drzewa. Na szczescie czuwa nade mna bóg i jeszcze są jacys dobrzy ludzie na tym świecie. Prawda jest taka ze predzej biedny biednemu pomoze niz bogaty. A ile to razy ja pomagałam innym? Jakoś nikomu tego nie wypominałam ani sie nie wychwalałam przed innymi że kogos tam wspomoglam. Zastanówcie się czasem zanim cos napiszecie i kogos zlinczujecie. Wyciagam łapy do fundacji po kase? No sory. Ale ci z fundacji więcej na tym żerują niż tacy jak ja. A co mi pomogła ta stronka którą mi wysłał? Przeciez nic z niej nie wynika. Nie potrzebuje prowadzenia za rączke bo wiem jak sie szuka pracy. Dajcie mi pracę to przestane sie tak upodlać i skomlać o kromke chleba :(

ja zajmuje z córka jeden pokoj,a brat z siostra drugi. Bratu po 3 mies nie przedluzyli pracy i od 2 tyg jest bezrobotny. Siostra pracuje za 600 zł. Nie mamy rodziców,ani dziadków. Jest jedna ciotka ale przeciez nie bede jej na karku wisiec. Wystarczy ze czasem zaprosi nas na obiad.

Gość Ewka.........
mój ulubiony kawałek ze szlachetnej paczki "Dodatkowo Pan Krzysztof oraz Pan Adam borykają się z uzależnieniem alkoholowym co znacznie utrudnia im znalezienie pracy chociażby dorywczej."

Gość ale nikt ci nie ma za złe
że prosisz o pomoc - bywa w życiu i tak. Tylko, że skrytykowałaś kogoś, kto ci uprzejmie odpisał.

Gość jahui
KK ma miliardy to powinien sypnąc kasą

Gość hektopasss
I ta zenada,ze nie ma kontaktu z pseudo potrzebujacymi!! Walek!!!

Gość gość
Dlatego ja staram się wpłacać środki tylko na zaufane fundacje i to najczęściej te, które pomagają zwierzętom. Wydaje mi się, że wśród nich jest mniej takich, które chcą się dorobić na cudzym nieszczęściu. Bardzo cenię np. fundację www.otoz.pl którzy wspierają wiele schronisk dla psów, pomagają koniom itd. Do tych wielkich ogólnopolskich fundacji nie mam zaufania i wydaje mi się, że oni sporo środków przeznaczają na reklamę.

Gość wlladimikot
Witam, To jest nietypowe ogłoszenie o charakterze niedochodowym. Wierzę, że nikt się nie obrazi – choć to temat trochę inny niż zwykłe dyskusje na forum. Chodzi o to, że fundacja Training Projects, z którą współpracuję udostępniła dla wszystkich rodziców, nauczycieli i wychowawców nieodpłatną edukacyjną symulacje ekonomiczno – decyzyjną, którą można ściągnąć z tej strony: http://www.szkolenia-menedzerskie.pl/myjnionerzy - symulacja fajnie wzbogaca lekcje przedsiębiorczości, ale można też zorganizować domowe rozgrwki. Pozdrawiam serdecznie, Rafal PS. Nie odbierajcie prosze powyższego wpisu jako komercyjnego marketingu – chodzi o wsparcie non profit dla wolontariuszy i działaczy społecznych.

Gość gość
Autorko - być może wcale nie jesteś w takiej złej sytuacji, skoro "nie chcą Ci pomóc"? Nie neguję, ale ludzie często chcą dostać coś za darmo, kiedy mają pełne możliwości samemu na to zapracować. Każda fundacja o charakterze charytatywnym robi coś dobrego. Ja sama jestem wolontariuszką Fundacji Szlachetny Gest i tutaj niejednokrotnie stajemy na głowie, żeby pomóc chorym i niepełnosprawnym dzieciom. Niestety - nie jesteśmy w stanie zrobić wszystkiego sami, bo ograniczają Nas finanse, które są potrzebne na leczenie i rehabilitacje, tak samo jest z innymi fundacjami - większość rzeczy, które możemy zrobić jest podyktowana ilością darczyńców, rąk do pomocy. Dlatego z tego miejsca chciałabym też jednocześnie zaprosić do pomocy Fundacji Szlachetny Gest http://szlachetnygest.pl/ bo każde dziecko zasługuje na szczęście.