Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyszlam z kurnika

Nienawidze ksiezy! Sa obludni... uprawiaja sex

Polecane posty

Gość blevvee
a to wszystko wyczytałaś w gównie czyli w gazecie wyborczej albo wysłuchałaś w tusk vision network czyli w tvn ?

Gość bardzo erotyczne gadanie
LOL

Gość jestem gwalcicielem
ja tez ksiezy nei akceptuje ale w Boga wierze. A czy moge sie spowiadac bezposrednio do Boga. ?? zawsze mnei to ciekawilo

Przede wszystkim jednemu wielkiemu dogmatowi: Wszystko, co mówią księża jest dobre i tak należy postępować... A co jest złego w seksie przed ślubem? A co jest złego w stosowaniu prezerwatyw? A co jest złego w in vitro?

Moja dziewczyna jest moją ewangelią, więc mogę Ci powiedzieć z całą stanowczością - nie możesz spowiadać się do Boga (takie procedury:)

ale to ty twierdzisz , ze to jest dogmat - czyli twierdzenie nie podlegające dyskusji, pewnik . Żaden człowiek , nawet średnio rozgarnięty nie uzna ,ze każdy ksiadz jest nieomylny ... bez sensu przykład .

jest ewangelią ?:) czyli dobrą nowiną ? :D Możesz spowiadać sie do Boga , tylko i wyłącznie Jemu bo tylko On ma moc odpuszczania grzechów :) .

Gość jestem gwalcicielem
jakie procedury. o co ci chodzi. jaka roznica czy wyspowiadam sie u ksiedza a on mi da jakas lipna pokute i niby rozgrzeszenie a szczera spowiedzia przed samym bogiem , zadanie sobie ciezszej pokuty itp. wybieram to drugie a jak umre to zobacze czy dobrze wybralem czy zle

Gość jestem gwalcicielem
dzieki allium

Nie w tak dosłownym rozumieniu ewangelią:) Tak możesz spowiadać się do Boga, ale pod warunkiem, że robisz to do konfesjonału, bo wierzący twierdzą, że tam siedzi Pan Jezus, więc robisz to bezpośrednio do niego:)

Gość jestem gwalcicielem
jakiego konfesjonalu. a w domu w zaciszu nie moge ??

Dla mnie oczywiście nie ma żadnej różnicy, ale tak jest w prawie kanonicznym (podobno, moja dziewczyna tak twierdzi, bo je czyta)

no opatrz , ja jestem wierząca a nigdy mi do głowy nie przyszło ,ze w konfesjonale siedzi Jezus :)

Gość jestem gwalcicielem
no tez nigdy nie myslalem ze w konfesjonale siedzi jezus. hmmm zazwyczaj to byl proboszcz

możesz w domu , możesz w polu , możesz wszędzie . Ważna jest postawa serca - nie miejsce :)

Gość jestem gwalcicielem
no to super. bo ja do ksiezy mam jakis wstret. nie wiem czemu. tyle sie ostatnio slyszy o ksiezach zlego. pedofile, pijacy itp itd. jzu nie ufam ksiezom tak jak dawniej.. wiec postanowilem. Na tym swiecie jestem Ja i Bog. Nie potzrebuje zadnych posrednikow. No chyba ze gdy bede sie zenił to bede potzrebowal takiego. Ale mam nadzieje ze tylko wtedy.

Masz rację niepotrzebnie się wypowiadam, nie znając kompletnie tematu. Mówię tylko o zdaniu osoby, która regularnie czyta święte księgi i inne pierdoły regulujące jak należy wierzyć...

nie wiedziałam ,że Prawo Kanoniczne zalicza sie od świętych ksiąg , ale oc tam ...:) Może niech dziewczyna Biblią się zajmie , większy będzie z tego pożytek - zapewniam :)

a jak należy wierzyć , o ile można użyć takiego sformułowania to znająć pierwsze przykazanie dekalogu - wiesz :)

Gość do erba mala
zgadzam sie z Toba-chociaz trolujaca pod Toba posadza Cie o ....trolowanie.Taka technika... Mala erba non muore mai ?

Nigdzie nie napisałem, że przepisy prawa kanonicznego należą do świętych ksiąg. A Biblię niestety czyta, ale więcej z tego strat niż korzyści... A skąd wiesz, że Twój bóg jest prawdziwy, a nie ten muzułmański czy hinduski?

która regularnie czyta święte księgi i inne pierdoły regulujące jak należy wierzyć... xxxxxx tutaj :) skąd wiem ? z Biblii właśnie :)

to prawo kanoniczne to właśnie te "inne pierdoły":) A Koran twierdzi inaczej:) Ok wybacz, nie zamierzam Ci zabierać Twojego Boga, niech Ci się z nim układa jak najlepiej

i właśnie dlatego ,ze Koran twierdzi inaczej , szczególnie odnośnie Jezusa - jestem chrześcijanką :)

Gość wyszlam z kurnika
no juz jestem dyskusja sie toczy. Ladnie ktos wyzej napisal ze ludzie podlegaja jedynie prawu koscielnemu. Ale ktos kiedys ustanowil te prawo tak? WIec jesli my mu podlegamy to ONI tez. Macie racje, ten ksiadz zalazl mi za skore niemozliwie, co nie znaczy ze kazdy jest taki ale praktycznie rzecz biorac kosciol to chora instytucja i zaden zdrowy czlowiek raczej do niej nie wstepuje dobrowolnie wiec podsumowujac kazdy z ksiezy jest taki sam bo trzyma sie tych samych zasad! Jeszcze na swojej drodze nie spotkalam zadnego kaplana ktory bylby normalny, tzn mogl spokojnie przyznac ze sie osobiscie nie zgadza z tym czy tamtym ale z racji kim jest musi tak czy siak mowic. Co innego na ten temat maja do powiedzenia byli ksieza zerknijcie na youtube.

Gość wyszlam z kurnika
Tylko jedna szkoda ze cala prawda wychodzi wlasnie po tym jak zrzucili sutanny.