Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie smieszne pytanie

Do osob, ktore potrafia sprzatac: co sie robi najpierw sciera kurze czy odkurza?

Polecane posty

Gość chyba jestem leniwcem
nie mieszkam sama i nie tylko ja sprzątam, dlatego nawet zamiatając się nie zamorduję :)

Gość mam takie smieszne pytanie
chyba jestem leniwcem- wlasnie doczytalam, ze masz koty:D No to ja nie wiem jak ty nie odkurzasz, moze i masz czysto, ale pewnie siersci pelno:P

Ja tymi lepkami to siebie czyszcze, nie wyobrażam sobie czyscienia całej kanapy tym, ale jak bede miała czas zobacze moze efekt bedzie lepszy.

nie tak pełno :P :D ale fakt, że często mi się zdarza, że gdzieś tam na sobie noszę swoje koty :D

No ja w szoku jestem, ja codziennie robie to co pisałam, dzien w dzień, nie ma wyjątku, moge łazic na boso nic mi sie nie przykleja do stóp siersc ani nic, a mimo wszytsko ze nosze tylko czarne ciuchy to ubieram sie w łazience i wychodze od razu z domu bo zaraz mam siersc

Marika tymi wałkami jest najlepiej, kiedyś odkurzałam, to mi nie dawało takiego efektu. fakt, że czasem i koty tym "czeszę" :D i wtedy tę sierść wyczesuję :)

walka z sierścią jest z góry przegraną walką, więc ja z nią owszem walczę, ale nie tak zajadle. no mam koty, latają sobie te kudełki czasem gdzie niegdzie jak ich nie zauważę, no i co z tego :) co widzę to zbieram, no ale, życie nie polega tylko na sprzątaniu ;)

Gość malinka wiśniowa
ja tak samo mam z czarnymi ubraniami, mam rudego kota i zaraz jak siądę, to kłaki, tez ubieram się w łazience i potem nigdzie staram się nie siadac, jak wiem, ze dana rzecz bardzo obłazi

Rudego, ja mam całego białego.... to jest dopiero tragedia... Ja koty wypieprzam na balkon i wyczesuje szczotką..... Ale juz nie mam siły na ta sierść. Ostatnio to powiedziałam ze jeszcze troche i ugotuje z tych małych skurwysynów rosół i dam psom do zjedzenia.

to mój jeden kot jest biały, a pozostałe dwa mają białe brzuszki! a ten biały jest taki bardzo, bardzo puchaty, wredne kocisko, no :P

Ja to prosto z łazienki wybiegam z mieszkania... serio bo jak wyjde to nie musze siadac one mnie ukochaja i sie poocieraja a to o nogi a to o brzuch bo na jakas szafke wleza

ja to moim powtarzam kotom że jak będą takie niegrzeczne i będą mi wszystko obsierściowały to z nich zrobię czapkę i rękawiczki :) ale i tak nie słuchają 😭

Gość Przemuo
Nie sprzątaj, leć na impreze! Najlepiej z Powersportem :D

Moja biała jest boska, taka delikatna, ona nawet jak chce byc głaskana to usiadzie obok i bedzie obok ugniatac łapkami i czekac az ja dotkne, bo reszta to wlezie nawet na głowe hahha

Gość malinka wiśniowa
jest to istotnie denerwujące :) te kłaki

Gość malinka wiśniowa
zawsze marzyłam o białym kocie :) moja kotka tez ugniata, słodkie to jest

Słuchajcie a macie jakas metode na kamien na kaflach? Mam jasne kafelki i tego nie widac ale nad wanna są szorstkie w dotyku i myśle ze to kamień... Nie schodzi od cifa, ani od domestosa, kiedys moja mama miała z niemiec takie granulki do kibla nul nul czy jakos tak i to w wodzie rozpuszczała spryskiwała kafle i potem za pare godzin toz mywała i było bosko, a kafle mama ma czarne i mysle czy by naszym kretem tak nie zrobic

moja biała też ugniata :D stanie obok gdzieś na łóżku jaksię leży, patrzy prosto w oczy tymi swoimi rozmarzonymi ślepiami, mruczy i ugniata :D chociaż ona nie jest taka 100% biała bo ma małe łatki na grzbiecie rude i czarne, ale większość sierści ma białą. właśnie do mnie przylazła i się patrzy :)

dużo jest specyfików na kamień, jakieś cility czy jak to się tam nazywa. miałam kiedyś jakiś skuteczny ale za cholerę nie pamiętam jaki :(

Gość malinka wiśniowa
ja myję zwykłym płynem do szyb, a może ocet zadziała?

najpierw sie odkurza mieszkanie , potem sciera kurze a na samym koncu myje sie podlogi

te pogrubiony link to moja kotka Tapety jeszcze w kuchni, ale koty pozrywały i trzeba było kafle kłaść;/

Gość malinka wiśniowa
oddaj mi swojego kota! jest śliczny!

i ma różowy nosek 😭

hehe marzyła mi się, ale to jest moje skaranie boskie ten kot:( Mam 3 inne do oddania, na tymczasie, ale sie zasiedziały pewnie juz na zawsze;p

zacznij ubierać się na biało, nie będzie widać sierści hahaha :D

Gość Nicolka....
Na kamien niewielki mozesz uzyc octu (najlepiej przelac ocet do rozpryskiwacza i spryskac, odczekac ok 10 min i umyc gabka) lub kwasek cytrynowy. A jak kamien jest duzy to najlepiej zamowic przez internet profesjonalny plyn do kamienia MILICIT ( nie kupisz go w sklepie wiec nawet nie szukaj)

Nie przejdzie, pies jeden pies ma wstawki brązowe, jeden kot cały czasny i 3 siwe:D