Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwaZolivek

dlaczego Niemiec zarabia przynajmniej 5 euro za godzine a Polak zaledwie...

Polecane posty

Gość oliwaZolivek

8 zlotych????? Gdzie tu sprawiedliwosc?

Gość h5h54h54h5h
5 euro? stawka minimalna w niemczech to 8euro na godzine 🖐️

Gość kokosroko_i_jajco_0_
ech bo w Polsce była komuna

a co to jest sprawiedliwość? to że każdy ma tak samo? niemcy sa bogatym krajem więc ich zarobki pozwalają więcej kupić niż w Polsce. to chyba proste i logiczne? tylko roszczeniowo nastawieni bolszewicy nie rozumieją ekonomii i się pultają

Gość prawictwo pospolite121
Bo polak kupouje niemieckie produkty , a niemiec kupuje .. tez niemieckie produkty . Jakby Polacy kupowali wylacznie polska zywnosc, polskie proszki . To ludzie tez zarabialiby nie 8 zł tylko duzo wiecej ..

polska ma slabą gospodarke bo zamiast polskiej czekolady ludzie kupują zagraniczne .. i pieniadze ktore wydajemy na czekolade zagraniczna zostają wypływają z Polski .

ignorant. normalny ignorant. jeżeli polak kupuje niemieckie produkty to znaczy że są dla niego lepsze niż polskie, np tańsze w przeliczeniu cena jakośc. nie jest istotne to ile zarabiasz tylko ile możesz sobie za to kupić. a ja wolę kupić produkt niemiecki za 2 euro, niż produkt polski za 10 zł jeżeli jakoś jest zbliżona. dzięki temu więcej kasy mi zostanie w protfelu, mogę za swoją pensję więcej kupić, jestem więc bogatszy niż jakbym kupił produkt polski. wasza wiedza ekonomiczna przypomina jakieś mądrości z PGRu. nie kompromitujcie się

Polak zamiast czekolady wedel kupuje czekolade milka .. Dlatego zostaje ukarany niskimi zarobkami .. A niemiec nie kupuje wedla tylko też ... tak zgadliscie milka .. zamiast batonów michałki polak kupuje snickersa , a niemiec kupuje .. tak zgadliscie niemieckiego batona i nie jest to snickers .

kupuj dalej niemieckie i bedziez dalej za 8 zł robił hehe ..

wiem, ze w tym co napisałem jest sporo przesady .. ale chciałem wam zwrócic uwage ze Polska nic nie ma .. samochody sprowadzamy z zachodu nie produkujemy swoich . Zywnosc tez nie w 100 % jest Polska Nigdy nie bedziemy miec dobrej gospodarki bo pracujemy na dobrobyt zachodu europy . Nigdy nie dogonimy zachodu , zawsze tu bedzie zylo sie gorzej ..

doucz się ekonomii. myśląc w ten sposób dobrobyt będzie jeżeli będziemy kupowali tylko polskie. nic nie szkodzi że droższe, przez co większa część wynagrodzenia będzie odpadać na dany produkt, ważne że polskie. a kraj jest bogaty nie dlatego żę ludzie dużo zarabiają, tylko dlatego że mogą sobie za to dużo kupić. podstawą nie jest ilość pieniądza tylko jego siła nabywcza.

"samochody sprowadzamy z zachodu nie produkujemy swoich . Zywnosc tez nie w 100 % jest Polska Nigdy nie bedziemy miec dobrej gospodarki bo pracujemy na dobrobyt zachodu europy . Nigdy nie dogonimy zachodu , zawsze tu bedzie zylo sie gorzej .." No ciekawe, nic nie produkujemy a jednak nasze PKB wynosi 439 miliardów dolarów w 2011 roku. To jakoś zaskakująco dużo jak na "nic"

Masz braki w ekonomii i robisz na niemca i jego wypłąte .

czlowieku Polsce jest blizej poziomem zycia do Argentyny czy Meksyku niz Do Francji czy Niemiec .. Zdajesz sobie sprawe jak słaba jest nasza gospodarka ? brakuje nam 20 lat do zachodu .. Czechy sa o wiele bogatsze od Polski .. Ale oni maja swoją skode .. Do czech brakuje nam 7 lat . I Przecietny czech zyje lepiej od portugalczyka czy greka .. a Polak ? Biedniejszy od bankrutujacej Grecjii .. Jestesmy na dnie ..

czechy o wiele bogatsze? czeskie pkb per capita wynosi 27 tys dolarów, polskie ponad 20 tys. argentyńskie 17 tys. Czechy mają ten plus że sa mniejszym państwem, więc łatwiej reformować ich gospodarkę. Polska gospodarka tez by mogła być wyżej, ale jak Balcerowicz robił swoje to pojawiło się oburzenie. Bo polactwo to by chciało komuny, ale bez patolgoii. a tak się nie da.