Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniiiii iadjia

Nie wierzę w opętania i egzorcyzmy, musiałabym zobaczyć na własne oczy coś takie

Polecane posty

Gość jedz do szpitala
egzorcyzm działa na słaby umysł chorego jak siła sugestii , poczytaj o tym a nie szerzysz poglady bab odprawiajacych gusła i zabobony

Gość miniiiii iadjia
Puknij się, sugestia wyleczy chorobę psychiczną, jesteś po prostu głupi. A skoro każdy odpowiada za siebie, to niech księża zaprzestaną tych głupich nauczań.

Gość Ja nie mogęęęęę
jedz do szpitala - to powiedz dlaczego ta siła objawia się w obecności duchownego, pod wpływem wody święconej i modlitwy a normalnie "chory" jej nie pokazuje ? Jak byłby tylko chory to by nie czuł przez ścianę, że jest ksiądz i się modli. Dlaczego uczestnik wycieczki mógł zwiedzać wszystkie muzea i zabytki a po wejściu do kościołów skakał na wyprostowanych nogach, w ogóle ich nie uginając i śmiał się upiornym śmiechem, całkiem dla niego nienaturalnym ?

Gość jedz do szpitala
ksiadz ich wyleczy na pewno !, ciemnogród

Gość fanaaaa
jest taki temat i każdy może sie w nim wypowiedzieć, każdy ma do tego prawo, do swojej opini i opisania w co wierzy, w co nie wierzy, co widział lub nie. uszanujcie to

Gość jedz do szpitala
ludzie psychicznie chorzy a do tego katolicy boją się ksiedza i tych smiesznych guseł które wyczynia , widziłas kiedys zeby ateista poszedł do klechy na te zabobonne rytuały ? ateista nie wierzy w takie bzdury ,jemu skutecznie pomagaja lekarze ksieza kk zrobili wam wode z mózgu jak kazda sekta

Gość fpwekgp
Ja nie mogęęęęę- ja tez umiem skakac na wyprostowanych nogach, jestem opetana?:D

Gość jedz do szpitala
czytaj ze zrozumieniem klecha uprawia cos co nazywa sie siła sugestii i to działa na psycholi

Gość agnostyczka
z drugiej strony jeśli siła sugestii klechy działa na chorego katola i go w pewien sposob leczy to chyba dobrze. A chory rzeczywiście jest opetany przez swoja chorobe psychiczna...

Gość jedz do szpitala
moze i dobrze ale to jest leczenie na krótką mete cos jak leczenie syfa za pomocą pudru chory wierzy ze opętał go diabooooł a ksiadz pogonił diabła na cztery wiatry a wez zasugeruj takiemu ze diabeł wróci , długo nie bedziesz musiała czekac na nawrót choroby i cały cyrk rozpoczyna sie od nowa

Gość największym przykładem
opętania są własnie ci co drwią z tego na tym topiku. Juz samego słowa "ksiądz" boicie sie jak diabeł święconej wody i toczycie pianę przed monitorem ! a kysz jełopy !

Gość miniiiii iadjia
Te, ty/ta powyżej, jesteś opętany, wiesz? :D Opętała cię głupota.

Gość miniiiii iadjia
a mnie diabeł fiuta co noc obciąga

Gość nie wiem skąd pomysł
ze egzorcyzmy sa w kościele i ksiądz je musi odprawiac- naprawde ludzie musicie sie jeszcze wiele nauczyć bo wasz poziom umysłowy nawet wielkości ziarnka maku nie jest ! Jest mase miejsc i wielu ludzi świeckich co odprawiają egzorcyzmy - nie nie sa to mohery ani dewotki ! po prostu sa to zwyczajni ludzie co maja dar ! egzorcyzmów nie odprawiają tylko księża z kościoła katolickiego wiec nie wiem o co cała afera ale także pastorzy z kościoła zielonoświątkowego !

Gość miniiiii iadjia
Lecz się na ciemnotę, pionku powyżej, podszyw to samo.

Gość świeccy naciągają
na kase takich psychicznych jelonków a samozwańczy pastor zielonoswiatkowy to kolejny sekciarski szarlatan debil dla debili ktorzy wierza w jakies smieszne brednie

Gość Lejaaaa
zacznijmy od tego, że zanim ksiądz stwierdzi opętanie to w pierwszej kolejnosci odrzuca się chorobę psychiczną. wielu egzorcystów wspołpracuje z psychiatrami. po drugie nie jestem katoliczką a wierzę w opętanie więć to chyba wyklucza mnie z grona mocherów ;/ Wierzę natomiast w Boga i w życie duchowe, ponieważ sama przeżyłam wiele, co mnie w tym utwierdziło. Bogó nie równa się kościół.

Gość dobra jest
jak się ktoś tak domaga to może kiedyś sam poczuje na swej skórze jak to wygląda .

Gość xxxxxxxxvvvvvvvvvvvv
sa choroby psychiczne i sa opętania, od zawsze to było jest i bedzie!

Gość w którego boga wierzysz ?
jest ich od chu.... i ciut ciut w katolickiego mściciela skur..... którego trzeba się bać bo jak będziesz niegrzeczna skarze cię na męki piekielne ? w tego gnoja wierzysz ?

Gość dobra jest
tak się zastanawiam ..czy ktoś kto potrafi pisać na kafie takie rzeczy (o Matce B.) wyzywać i bluzgać na innych , czy posiada jakąś wrażliwość ....na drugiego człowieka . Przynajmniej . Wydawało mi sie zawsze że każdy posiada , a jednak okazuje się że niekoniecznie ...smutne to .

Gość dobra jest
te posty jakie piszecie świadczą że Wam przede wszystkim jest potrzebny egzorcysta normalni ludzie się tak nie zachowują

Gość miniiiii iadjia
ciemnota i ciemność mi oczy przysłoniła nie widze nic umiem tylko wyzywac i pluć jadem bo sztan mnie opetał - ludzie uwolnijcie mnie od niego !

Gość najlepsze jest to ;
żadnej wrazliwosci nie ma i nie będzie dla ludzi przygłupawych wierzących w opowiesci dziwnej treści wrażliwość mam dla psa , kota i innych zwierząt przynajmniej nie mają problemów z psychiką

Ale przecież opętania to nie tylko katolicka przypadłość. Szamani , voo doo - to też moherowe wymysły?

Gość dobra jest
no widzę widzę dziecko, że coś Ci oczy mocno przysłania przykra sprawa . I coś serce zamroziło . Domyślam sie nawet co . Dokładnie jak mówisz następny koleżko , dla psa i kota jest wrażliwość , dla ludzi nie . Zwierząt się nie krzywdzi , gdy to zrobisz obwołają że nie masz ludzkich odruchów, (slusznie ) człowieka możesz skopać, zdeptać, napluć na niego , nikt nie powie żeś nieludzki ...Taki mamy świat . To jest wg Was normalne ? Pomyślcie kto potrzebuje psychiatry ....Wy którzy tkwicie w tej paranoi

Gość szamani i voo doo
to są kolejni psychole na liście ciemnogrodu ,podałaś wspaniałe przykłady moze czarnoksiężnicy i czarownice na miotle też ?

Gość dobra jest
wiesz gdy pies ma problemy z psychiką ( a ma , ma owszem, są nawet rasy szczególnie predysponowane do problemów z psychiką ) właściciel idzie z nim do specjalisty , nie weterynarza lecz do psychologa dla zwierząt , mam nadzieję że wiesz co istnieniu czegoś takiego . Ludzie potrafią kochać zwierzęta . Gdyby tak samo potrafili kochać ludzi ...

Gość najlepsze jest to ;
umiesz czytać ze zrozumieniem ? wyłonić sarkazm z szeregu itp.? moze tego zacznij się uczyć a nie pitolenia o wierze w mitologie