Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlicjaLLLL

wychowawczynie w przedszkolu traktują mnie protekcjonalnie

Polecane posty

No sorry, ale jesli po odebraniu wszytskich dzieci w grupie,przedszkolanki mialy zamiar ozdobic misie, odpowiednio je ulokowac, bo przy dzieciach bylo by ciezko, moze jakies etykietki na tych misiach poprzyklejac ,co kolwiek,by przygotowac do konkursu to jak tu sie nie wkurzyc jak rodzice postanowili zabrac misia do domu I patrz!caly plan przygotowawczy wowcza sie sypie ,calkowicie muszą juz inaczej kombinowac nie mając wszyskich misiow do "ozdobnienia" czy nie wiem tam co, po godzinach pracy co sobie tak ustalily Mozliwe ,ze chcialy aby tak bylo, ze jak dzieci rano przyjdą, jzu wszstko bedzie gotowe i zoorganizowane, a nie dopiero przy dzieciakach to robic

Gość za 12 min
w Korei tez sie musztruje dzieci od malego. W czasach socjalizmu nasi rodzice tez mieli wpajane pewne zasady.Wasi rodzice nie uczyli sie o Leninie? kazdy z nas jest indoktrynowany. 1 Nauczcie dzieci myslec samodzielnie, a nie bezmyslnie przyswajac wszystkie zasady, ktore sa im narzucane.

Gość za 12 min
Ile razy mam powtarzac, ze wg mnie dyscyplina i zasady sa konieczne? Wtedy kiedy sa madre i maja sens.

Gość za 12 minut nie widzisz
naucz samodzielnie myslec trzyklatka......... to taki trzylatek Ci powie wedlug tego jak mysli w tym okresie, ze chce wypic piwo,wódke np. I co zabronisz mu ?, skoro ma juz myslec !!!! TY kobieto na milion % nie masz dzieci...............................................

Gość droga autorko
za 12 min "12 min porównuje konkurs z misiem do sytuacji w Korei, gdzie ludzie w Korei nie mają wyboru, a dzieci w przedszkolu jeśli nie chciały to nie musiały przystępować do konkursu." czyzby mialy wybor? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx jasne ze mialy wybor nie uczsetniczyc w konkursie i nie przynoisc misia do przedszkola. proste. i jestem pewna ze zadna nauczycielka by sie z tego powodu nie zbulserowala. idz wytrzezwiej kobieto.

Gość nbgbnhbvnhvbn
Daję sobie rękę uciąć że 12 min to ma co najwyżej wykształcenie zawodowe, bo tak bredzi i gada farmazony że nie idzie tego czytać.

Gość droga autorko
za 12 min Ile razy mam powtarzac, ze wg mnie dyscyplina i zasady sa konieczne? Wtedy kiedy sa madre i maja sens. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a czy ty wiesz ze dzieci szczegolnie takie malenkie ucza sie przestrzegania zasad PRZEZ ZABAWE????? BO TEN KONKURS Z MISIEM TO MIALA BYC TYLKO ZABAWA?

Gość AlicjaLLLL
dziewczyny, ale wy się nakręciłyscie. To zwykły konkurs na najładniejszego misia, związany z obchodem dnia pluszowego misia. Dzieci znosiły je parę dni. Moja była chora, więc zaniosłyśmy dopiero dzisiaj. Największy problem jest w relacjach z 1 wychowawczynią i 1 opiekunką (drugą wychowawczynię boję się zaczepiać :) bo to dyrekcja i jest na grupie w czasie dnia, a nie rano i popoludniu). Tylko 1 raz rozmiawiałam z wychowawczynią, właśnie o tym selerze. Cały czas tylko z opiekunką, bo z nauczycielem zwyczajnie nie ma jak!!! Niektóre z was pisały, ze inaczej by z nimi rozmawiały. No ja sobie nie wyobrażam podnoszenia głosu przy gromadzie 3- latków. Dokopię sobie pewnie teraz, ale jestem na podyplomówce z wychowania elementarnego, i akurat mam w sobotę zajęcia z metodyki pracy w przedszkolu. Zapytam swojej profesor o opinie. Ot tak. Z ciekawości. Chyba bedzie dobrym autorytetem w tej kwestii.

Gość AlicjaLLLL
dziewczyny, ale wy się nakręciłyscie. To zwykły konkurs na najładniejszego misia, związany z obchodem dnia pluszowego misia. Dzieci znosiły je parę dni. Moja była chora, więc zaniosłyśmy dopiero dzisiaj. Największy problem jest w relacjach z 1 wychowawczynią i 1 opiekunką (drugą wychowawczynię boję się zaczepiać :) bo to dyrekcja i jest na grupie w czasie dnia, a nie rano i popoludniu). Tylko 1 raz rozmiawiałam z wychowawczynią, właśnie o tym selerze. Cały czas tylko z opiekunką, bo z nauczycielem zwyczajnie nie ma jak!!! Niektóre z was pisały, ze inaczej by z nimi rozmawiały. No ja sobie nie wyobrażam podnoszenia głosu przy gromadzie 3- latków. Dokopię sobie pewnie teraz, ale jestem na podyplomówce z wychowania elementarnego, i akurat mam w sobotę zajęcia z metodyki pracy w przedszkolu. Zapytam swojej profesor o opinie. Ot tak. Z ciekawości. Chyba bedzie dobrym autorytetem w tej kwestii.

Gość droga autorko
[zgłoś do usunięcia]ToksycznaKobita No sorry, ale jesli po odebraniu wszytskich dzieci w grupie,przedszkolanki mialy zamiar ozdobic misie, odpowiednio je ulokowac, bo przy dzieciach bylo by ciezko, moze jakies etykietki na tych misiach poprzyklejac ,co kolwiek,by przygotowac do konkursu to jak tu sie nie wkurzyc jak rodzice postanowili zabrac misia do domu I patrz!caly plan przygotowawczy wowcza sie sypie ,calkowicie muszą juz inaczej kombinowac nie mając wszyskich misiow do "ozdobnienia" czy nie wiem tam co, po godzinach pracy co sobie tak ustalily Mozliwe ,ze chcialy aby tak bylo, ze jak dzieci rano przyjdą, jzu wszstko bedzie gotowe i zoorganizowane, a nie dopiero przy dzieciakach to robic xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx dokladnie chociaz jedna osoba cos rozumie. jestem pewna ze nauczycielki wymyslily ZABAWE a nie DURNE MUSZTROWANIE DZIECKA zabierajac im ich ukochane misie ! wezcie sie ludzie zastanowcie :-O naprawde szok czytac niektore wypowiedzi. "wizja nauczyl cielek bo mis ma spac w przedszkolu " "widzimisie nauczycielek" "musztrowanie" no jestem doslownie w szoku :-O jestem pewna ze 99,9% Pan pracujacych w przedszkolu robi to z powolania i milosci do dzieci i napewno nie chce nikomu szkodzic.

Gość za 12 min
"BO TEN KONKURS Z MISIEM TO MIALA BYC TYLKO ZABAWA?" no wlasnie to byla tylko zabawa. Dziecko nie zrobilo niczego zlego, nie nabalaganilo, nikogo nie uderzylo.

Gość nbgbnhbvnhvbn
"BO TEN KONKURS Z MISIEM TO MIALA BYC TYLKO ZABAWA?" no wlasnie to byla tylko zabawa. Dziecko nie zrobilo niczego zlego, nie nabalaganilo, nikogo nie uderzylo. xxx I...? Jaki z tego wniosek...?

Gość droga autorko
za 12 min "BO TEN KONKURS Z MISIEM TO MIALA BYC TYLKO ZABAWA?" no wlasnie to byla tylko zabawa. Dziecko nie zrobilo niczego zlego, nie nabalaganilo, nikogo nie uderzylo. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a ty sie udaj do ANONIMOWYCH ALKOHOLIKOW kobieto.

Gość 12 min zapoznaj sie z tematem
12 min, jestes nie w temacie :D :D Konkurs odbedzie sie dopiero jutro, jeszce sie nie odbyl ,a ty piszesz jak juz by bylo po Ehhh, dalej sie pogrązasz Dziecko zrobilo duuzo zlego w tym jego matka, bo rozpiepszylo plan przedszkolankom, zapewne te miśki dzisiaj po godzinach pracy byly by do przystrojenia aby na jutro z rana byly juz gotowe jak ktos to wczesniej pisal

Gość za 12 min
"Mozliwe ,ze chcialy aby tak bylo, ze jak dzieci rano przyjdą, jzu wszstko bedzie gotowe i zoorganizowane, a nie dopiero przy dzieciakach to robic" mozliwe. tylko czy wytlumaczyly to dzieciom, ze chca spokojnie ubrac misie? :D

Gość AlicjaLLLL
misie nie będą strojone ani ubierane. Dzieci będą podnosić rączki na danego misia.

Gość 12 min zapoznaj sie z tematem
wniosek taki z tego,ze dziecko ma w diuupie to co Panie do niego mowią i o co proszą, zupelnie nie respektuje wympogow przedszkolanek coo do zabawy,, bo ono ma swoje inne wizje ,pępus swiata :o

Gość za 12 min
wiem, ze konkurs jest jutro :D zastanawia mnie ta agresja i atak z waszej strony. epitety, wykrzykniki, sugerowanie ze jestem niewyksztalcona ( z calym szacunkiem do ludzi bez wyksztalcenia, bo to nie swiadczy o ich wartosci ) - nie na tym polega dyskusja, prawda? dysskutuje sie o faktach, ale jak sie koncza argumenty to pjawiaja sie wyzej wymienione techniki

Gość Allicja wszystkowiedząca
Allicja ty wez juz sie nie pogrążaj ok? skąd ty wiesz? nie musza byc misie strojone, ale jakos moze kobiety chcialy misiaki po sali poustawiac oodpwiednio ? lub cokolwiek z nimi zrobic by dzieci tego nie widzialy? Widzisz, twoje dziecko wszysko musi psuc, i na swoim postawic, bo ona tak chciala, a nie inacze

Gość droga autorko
za 12 min sa tylko 2 mozliwosci albo jestes tepa i glupia albo pijana. jedno z dwoch.

Gość za 12 min
"Dzieci będą podnosić rączki na danego misia. " to jaki byl sens noclegowania misiow? jak przedszko;lanoki wytlumaczyly to dzieciom?

Gość Allicja wszystkowiedząca
Taki byl sens ,ze napewno przedszkolanki nie powiedzialy prawdy rodzicom co planuja z misiami zrobic, aby mamcie dzieciom nie wygadaly niespodzianki , i jestem pewna ze wychowawczynie cos napewno po zabraniu dzieci z sali by z misiakami chcialy zrobic do jutra rana

Gość droga autorko
[zgłoś do usunięcia]za 12 min "Dzieci będą podnosić rączki na danego misia. " to jaki byl sens noclegowania misiow? jak przedszko;lanoki wytlumaczyly to dzieciom? xxxxxxxxxxxxxx wytlumacz lepiej swoim dzieciom dlaczego pijesz :-O bo ja mysle ze nauczycielki oglaszajace konkurs dokladnie wytlumaczyly i rodziocom i dzieciom o co chodzi :-O

Gość AlicjaLLLL
wiem,bo wczoraj pani mówiła :) Przestańcie się znęcać. Czy wyzywanie, obrażanie do czegoś prowadzi? ooo tak prowadzi... do tego, że zakładanie wątków na kafeterii jest bezsensowne, bo zawsze znajdzie sie kilka takich niedowartościowanych, zgorzkniałych mamusiek, które tylko czekają jak by tu dojebac jedna drugiej. Dyskusja tak.... ale ten wątek to już dyskusją nie jest.

Gość za 12 min
To nie jest dyskusja na poziomie. Pojawily sie sie osobiste wycieczki - podobno jestem tepa alkoholiczka bez wyksztalcenia :D

Gość AlicjaLLLL
no kur.... dziewuchy! Jeśli był by jakiś ukryty cel wychowawczy, to chyba by powiedziały jak do człowieka " Miś zostaje dzisiaj, bo to taka próba dla dzieci". A nie "wymuszanie, wymuszanie" i to z fochem.

Gość pappapapappaapa
Boze, zal tych misiow tylko, swieto maja a takie problemy...

Gość nbgbnhbvnhvbn
nauczyła się jednego wyrażenia "osobiste wycieczki" i będzie to powtarzac do śmierci.

Gość AlicjaLLLL
a mój główny problem to kur..., że nawet nie wiem czy moej dziecko śpi w przedszkolu, czy je.... bo panie mi "wydają" dziecko na korytarzu, i zmykają do sali.

Gość nbgbnhbvnhvbn
no kur.... dziewuchy! Jeśli był by jakiś ukryty cel wychowawczy, to chyba by powiedziały jak do człowieka " Miś zostaje dzisiaj, bo to taka próba dla dzieci". A nie "wymuszanie, wymuszanie" i to z fochem xxxx panie wychodzą z założenia że rodzice są na tyle inteligentni, iż jest to dla nich oczywiste. Cóż, przeliczyły się. Niektórym trzeba wszystko tłumaczyć łopatologicznie.