Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooo3r

Mam dopiero 33 lata i nie chce mieć dzieci

Polecane posty

Gość ooo3r

Nie chce mieć dzieci. Mam dopiero 33 lata i podjąłem decyzje, ostatnio nie spotykam się z kobietami bo nie mam sił. Najgorszy w tym wszystkim jest mój ojciec który uważa że mężczyzna powinien mieć dzieci i przekazać nazwisko. Wkurza mnie to. Nie wiem dlaczego dla niego ma to tak duże znaczenie. Ja tego nie chce, poza tym mam siostre która już ma dziecko i za każdym razem jak mnie prosi o pomoc to staram się jej odmówić.

Gość i bardzo dobrze ze jestes
tego swiadomy,do wszystkiego nalezy dojrzec,moze kiedyś zapragniesz zostac ojcem,ale jesli teraz tego nie "czujesz" ani juz nigdy nie poczujesz to świat sie nie zawali,najwaznjesze by podejmowac swiadome decyzje.

Gość ooo3r
Tylko dlaczego ojcu jak mówię że nigdy z mojej strony nie zostanie dziadkiem to nie umie tego zrozumieć. Widzę że go to boli a mnie nie, mnie jest dobrze i tego się trzymam. Dobrze mi w roli egoisty :D

Gość obóć siem polsko
"nie spotykam się z kobietami bo nie mam sił" a próbowałeś z viagrą?

Gość ooo3r
To nie oto chodzi a oto ze jestem zmęczony po tym jak wracam z pracy. Teraz wziąłem kilka dni urlopu by odpocząć. Uważam że jestem bardzo dojrzałym człowiekiem.

Gość mężczyźni którzy nie chcą dzie
ci to nieroby

Gość Ja mam 29 lat
I co chwile mi z rodziny ryje ktoś banie o dzieci. Mam dziewczynę ale nie powiedziane że się akurat z nią ożenię. Co ich to obchodzi, bo pod 30 to ma już mieć dzieci.

Gość do ja mam 29
masz rację. Dzieci nie są najważniejsze. A masz rodzeństwo? powiedz żeby im truli.

Gość ooo3r
Zarabiam 3 tysiące i mam szanse na awans i podwyżke ale dzieci - nigdy w życiu, po prostu nie lubie ich. Swojej siostrze powiedziałem wprost że ja nie mam zamiaru ani minuty siedzieć z jej dzieciakiem (a miała wtedy jakieś ważne sprawy do załatwienia w urzędzie).

Gość Ja mam 29 lat
Mam brata starszego 4 lata, ma córkę i syna... większość kuzynostwa też, w zasadzie to jestem ostatni bezdzietny, ale ja chcę jeszcze poczekać bo moja dziewczyna jest dość młoda, nie chce jej psuć tych młodzieńczych lat, choć sama też od czasu do czasu porusza ten temat, że już na mnie czas itd. na szczęście nie nalega i sama wie że jeszcze musi zdobyć trochę doświadczenia zawodowego a dopiero potem się zabierzemy za dziecko :).

Gość ooo3r
Dlaczego dziwny? bo nie jestem pieprzonym dzieciorobem?

Gość bo każdy mężczyzna chce
1. Przekazać nazwisko 2. Przekazać geny 3. Chce by syn przejął jego dom i firme 4. Chce mieć swoją kopie A jak urodzi się córka to też możesz dostać od niej to wszystko co do punktu 2 i 3. Co do kopii, możesz ją wychować na swój charakter, do nazwiska też nie musi być problemu. Jej dziecko może mieć też podwójne nazwisko jak się uprze. Ale ty nie, wolisz zostać sam na starość bez szklanki wody. Zresztą mężczyźni cudzych dzieci nie lubią ale jak się siostra prosi o pomoc a masz wolny czas to powinieneś pomóc z przyjemnością.

To co wyżej to 100 % prawdy i można powiedzieć że ja te podpunkty powoli realizuję :p Widocznie autor jest emocjonalnie bachorem, który po prostu boi się odpowiedzialności, a żeby nawet siostrze nie pomóc to już zostawię bez komentarza. Autorze, może czas stać się prawdziwym facetem :D ?

Gość ooo3r
A ty byś pomógł siostrze? nie dość że ma pomoc rodziców od matki przy dziecku od ojca materialną. Nie dość że wykorzystuje rodziców to jeszcze mnie chciała. Kobieta ma 24 lata a samotnie wychowuje 6letniego syna którego urodziła jak miała 18. I tak, boje się odpowiedzialności bo bez dzieci żyje się człowiekowi lepiej. Nie chce ani syna, ani córki. Teraz mam urlop i moge spokojnie wypocząć przy dzieciach nie miałbym tej możliwości.

Gość czy to oznacz, że kobieta
która nie ma dzieci nie jest prawdziwą kobietą ??

Gość ooo3r
A gówno z tych kobiet jest prawde mówiąc. Dziecko każda potrafi urodzić ale nie każda potrafi dziecko wychować. I co? ja nawet psa czy kota nie chce mieć bo lubie spokojne życie bez zobowiązań.

Gość nie kazdy chce byc
rodzicem. Niektórzy zmieniają zdanie po poznaniu osoby, z która chcą mieć potomstwo, ale znam tez dużo osob (obu plci) które po prostu nie lubią dzieci i nie chcą ich mieć. i nie są dziwni

Zaraz Ci będzie jeden mądry z drugim prawił hasła o odpowiedzialności i przedłużaniu genów. To niech przedłuża. Ja/ my też wolimy spokój, komfort, pracę i bycie tylko we dwójkę. Jeśli ktoś ma pęd do przedłużania gatunku to proszę bardzo, ale głupotą jest wymuszanie tego na innych.

Gość ooo3r
Pogromca trolli a dlaczego uważasz że ze mną jest coś nie tak??? dla mnie jakiś facet który jest dzieciorobem to debil, człowiek który zmusza tylko kobiete do ciężkich porodów i cieszy się że ma rok za rokiem 9 dziecko. Poza tym z dziećmi są problemy - Dziecko trafia do więzienia - Dziecko okazuje się gejem/lesbijką - Syn zrobił bachora, płać za niego alimenty (oczywiście rodzice chłopaka jak są normalni zażądają testów dna, bo jeśli tego nie zrobią w odpowiednim czasie to się potem okaże po iluś latach że łożyli na nieswojego wnuka i dalej muszą płacić bo już nic nie można cofnąć). - Córka zachodzi w ciąże, oczekuje pomocy. Dziękuje za takie życie.

Gość ooo3r
Dlatego jak przychodze z pracy to idę prosto spać. A tak? to dziecko by mi w tym przeszkadzało. Takie coś płacze w nocy. Więc ja postoje. Zero dzieci, zero problemów.

Takie problemy są jeśli rodzice nie potrafią wychować dzieci :) Dla mnie jest czymś oczywistym żeby rozmawiać z dziećmi o antykoncepcji. Bo skąd one mają to wiedzieć ? Więzienie ? Tak trudno powiedzieć co jest dobre a co złe ? Ja też nie popieram "dziecioróbstwa" bo to chore, jeśli kogoś trać na dziecko proszę bardzo, ale jeśli ktoś dajmy na to zarabia 1500 zł i ma 8 dzieci to już jest chore jakieś

Gość do pogromca troli
a co byś zrobił jakby twoje dziecko poddało się wazektomii albo sterlizacji?

Gość ooo3r
A co masz do ludzi którzy nie chcą mieć dzieci? Dla mnie to jak najbardziej normalne. Trzeba żyć spokojnie dla siebie, mnie niedługo skoczy 40stka i wtedy powiedziałbym ci to samo co teraz ci mówię.

Dla mnie to trochę dziwne nie chcieć, no ale nie można też nikogo zmuszać. Musisz mieć ciężką pracę jak ciągle zmęczony jesteś