Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauraaa123

Zajdę w ciążę w grudniu 2012...kto że mną? :)

Polecane posty

Buraczku, ja to wpadkę zaliczyłam i powiem szczerze, nawet nie czekałam na okres bo się nie spodziewałam, że go miała nie będę. Potem tylko pamiętam (ale to był już gdzieś 2-3 miesiąc nie dalej), że miewałam dni takie jakby miała nadejść @ i żyłam nadzieją, ze nadejdzie, ale oczywiście nie nadeszła. Więcej rzeczy nie pamiętam bo było to ponad 18 lat temu :) Wiem tylko, że nie miałam typowych objawów ciążowych: nudności, zachcianek, obrzęków. Miałam tylko niewielki brzuszek :)

Gość mamamiśki
druga osiemnastko ja tez bralam bromergon i CLO przed pierwszą ciążą i smiem tweirdzic ze mi pomogły, miałam przy tym monitoring cyklu i sie udało:) a dlatego tez miałam te tabletki bo pierwszą ciążę poroniłam i potem miało mi to pomóc wrocic do normalnego cyklu, bardzoooo duzo dziewczyn stosowało te leki nie rozumiem hmm w cale sie nie dziwię ze nie rozumiesz, podstawa to dokładne czytanie wypowiedzi a nie wyrywanie z kontekstu i podniecanie się:)

Gość buraczek19
ale lek ketrel w roznych dawkach moze byc srtosowany na rozne schorzenia nie tylko na chorobe psychiczna na zaburzenia inf w synapsach w mozgu nie tylko na choroby psychiczne wiec nie obrazajmy od razu kolezanki:)przeciez to profil pelen optymizmu:)

Gość buraczek19
ale masz jakies watpliwosci nie chcesz ich brac czy zle sie czujesz?

Gość nie rozumiem ....
zreszta ona sama pisze, że to była choroba afektywna dwubiegunowa. Rodzenie dzieci i zajmowanie się nimi przy skłonnościach do zaburzeń psychicznych, to głupota. Jak przyjdzie nowy epizod, to nawet dziecku może krzywdę zrobić!

Gość mamamiśki
jak widac buraczku nie wszysycy sa pozytywnie nastawieni do tematu, szczególnie osoby najmniej zainteresowane tematem, wchodzace tu tylko po to zeby sie na kims wyżywac

Gość mamamiśki
fajnie , ze mamy dziewczyne po farmacji, bedziesz naszym doradcą w sprawach lekowych:)

Gość buraczek19
ja jestem zdania ze nie mozesz oceniac tej kobiety kim ona by nie byla bo jesli i ona i jej maz sie dezycujana dziecko i jakis lekarz bierze w tym udzial to nie jest nasza sprawa tym bardziej ze nie zaleca sie kobietom z hiv nowotworami rodzenia dzieci bo moga to przeniesc na dzieci i to tez uwazasz za egoizm?jesli te kobiety chca miec dziecko a moze po prostu ty jestes zla bo masz problem i czepiasz sie innych... spokojnie nie mamy co kogos oceniac od razu... a moze maz tej pani chce sie zajc dwojka dzieci jakby sie pogorszylo...skad wiesz jaka jest sytuacja kazdy chce sie cieszyc zyciem

Buraczku, ogólnie dobrze się czuję. Nie lubię się faszerowac lekami,od jakiś 5 lat stosowałam plastry bo po tabletkach było mi niedobrze, a wcześniej połykałam bez problemu. Także nie chciałabym ich brać. Z drugiej strony one mają mi pomóc, tylko, że ja nie wiem czy obecnie (po odrzuceniu antykoncepcji) ja mam jakies problemy. Bo w sumie okres dostałam po 36 dniach, a zawsze tak miałam. Był moment może z 7 lat temu, ze coś mi się rozregulowało, ale nie wiem czy to nie było czasem po tym, jak miałam przerwę po tabletkach. Nie jestem tego pewna, ale to by tłumaczyło, czemu cykle były takie długie, a w ostateczności uregulowały mi je tabletki.

Gość buraczek19
uwazam ze jesli dlugo stymulowalas sie hormonalnie to dlatego dostalas te leki tylko nie rozumiem dlaczego dostalas ten trzeci bo on hamuje jajeczkowanie.byc moze dlatgeo ze w pewnym wieku zajscie w ciaze wiaze sie ze zminami komorkowymi i ten lek dziala tez hamujaco na komorki noowtworowe i mysle zebys je btala bo chce doprowadzic cie do normy lekarz i wtedy bedziesz mogla zajsc w ciaze

Mamomiśki :) to dobrze, ze leki Ci pomogły :) Ja nie miałam wcześniej zagrożonej ciąży i ogólnie wszystko znosiłam dobrze. Tylko potem były te krótkotrwałe perypetie z okresem i stąd moje rozterki teraz. mam jeszcze inne wyjście. jeśli załóżmy nie uda mi się zajść przez dwa cykle, to wrócę do plastrów na 3 miesiące i zacznę potem brać te leki co mam przepisane.

Gość buraczek19
ogonie akczytalam wasze posty to jestes po 30 tak?

Buraczku, ona właśnie powiedział, ze mam zacząć brać te leki i od razu starać się zajść. Powinno się udać w ciągu 3 cykli. I właśnie najbardziej zastanowił mnie ten ostatni lek, bo on wywołuje też @. A co do pierwszego, to czytałam, ze może powodować powstawanie torbieli i przyjmowanie jego powinno odbywać się przy częstym monitorowaniu cyklu.

Gość buraczek19
dal ci ten ostatni ktory wywoluje @po to zeby ustabilizowac ci cykl zebys bez stabilizacji hormonalnej mogla zajsc w ciaze

Gość buraczek19
bo normalny cykl kobiety skalda sie z owulacji ale tez z okresu jesli nie udaloby ci sie zajsc w ciaze to musi nastapic okres bo jesli nie dostaniesz go to nastepne dni plodne tez nie wiadmo kiedy,,,

Gość buraczek19
tuchodzi tylko o stabilizacje i doprowadzenie do regularnych cykli co ulatwi ci zajscie w ciaze

Gość buraczek19
przynajmniej tak mi sie wydaje

Gość mamamiśki
druga osiemnastko ja własnie bromergon dostałam jak mialam torbiel, zeby sie wchłonęła sory, ze wam to chaotycznie pisze ale juz mnie skleroza ogarnia i dopiero jak nowe watki wychodza to mi sie przypomina jak to było, i pamietam, ze rzeczywiscie jak tylko brałam te leki to zaraz sie udało , no ale monitoring przy tym jest wskazany:) a co to za ustrojstwo ten mikroskop?nie słyszałm jeszcze o tym:)

Gość powinno udać się w ciagu 3 cyk
i" Skomentuję to tak: baju baju, będziesz w raju. Żaden ginekolog czegoś takiego nie powie, bo to ruletka i zalezy od wielu czynników.

Gość buraczek19
dokladnie tez tak uwazam zreszta nie sadze ze zagladales do srodka osiemnastki i nie wiesz co tam ma a jak ktos jest rozzalony ze sam nie moze trafic jak nazywasz to ruletka... to jest rozzalony i pisze na takich portalach aj...18 nie przejmuj sie bierz leki wazne zebys miala stabilizacje cyklu i hormony ok to postawa przy zajsciu miedzy innymi

Gość buraczek19
a jak ktos uwaza to za ruletke to jestes jakas gowniara ktora malo wie stad sie wlasnie biora 15"to ruletka moze teraz nie zajde"

Ja się nie przejmuje :) I póki mam na coś wpływ, to będę robiła wszystko co się da. A teraz nie mam problemów, więc nie ma co się rozwodzić i tworzyć scenariuszy.

Gość buraczek19
dokladnie:) pokico stabilizacja to zaden problem... miliony kobiet na swiecie potrzebuje stabilizacji cyklu...wiec na pewno bedzie oki:)

Gość buraczek19
ale co myslisz ze masz 36 lat i ze pozno czy co czy dlaczego realistka?