Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauraaa123

Zajdę w ciążę w grudniu 2012...kto że mną? :)

Polecane posty

hej dziewczyny.. postanowiłam się nie nakręcać zbytnio i odpoczywam, psychicznie i fizycznie.. swoją droga nie mam na nic czasu.. zaczynają się moje dni.. dziś idę do mojego g.. sprawdzić jak pęcherzyk.. :) a jak u Was?

ja nadal czekam co to bedzie dzis jest 20 dc wiec do @ jeszcze troche chyba ze nie przyleci.

mam nadzieję że chociaż kilka z nas zejdzie tu z ekstra nowina! :) jakie długie Twoje cykle? Ja jestem w stu procentach pozytywnie nastawiona że się uda..

Katiia -trzymam kciuki, a kiedy powinnas dostac okres? Laura123- moniturujesz obecny cykl u gin?

Hej,..jak miło was widzieć..... ja właśnie jestem po wizycie u gin..... są nawt dwa pecherzyki.. w piątek ide kolejny raz... zobaczymy..ale nadzieja jest :) Laura123, daj znać jak u ciebie po wizycie...

hej tiquran kochana! :) jadę na 18.30:) dwa pęcherzyki? To super.. Ciekawe jak mój dziś wygląda.. Czuje że się uda! :)

heheh..napisaałam o dwóch pęcherzyka bo się ucieszyłam że wogóle jakiekolweik są... może choć jeden peknie szczęsliwie.... w piatek następna wizyta... laura123 czekam na weści..

tipuran, brava.. kochane- wyjątkowo wcześnie w tym cyklu pojawił się u mnie śluz którzy zmierza ku płodnemu jak najbardziej.. temperatura stoi w miejscu.. myślę że dziś pęcherz jeszcze będzie cały.. ale ciekawe jaki duży.. według moich obliczeń owulacja powinna wystąpić za jakieś trzy do czterech dni.. zobaczymy jak to będzie u lekarza wychodzić.. przytulamy się codziennie.. oczywiście! :) a Wy jak?

Gość Tak się zastanawiam
dlaczego kobiety starające się o ciąże w wiekszości współżyją dziennie albo X razy na dzień?

Laura123 .... na to wychodzi ze będziemy miały owu wpodobnym terminie... u mnie jeszcze sucho...minimalne slady sluzu... większy pęcherzyk z prawego jajnika miał 15mm, drugi z lewego był mniejszy 13mm....

Gość Katiia87
Brava ja mam cykle po 27 dni. Więc już tylko tydzień do ewentualnej @. Trzymam za was wszystkie kciuki:) Powodzenia

witam kochane:) wczoraj już nie miałam czasu aby tu wejść.. a więc u lekarza wszystko w porządku.. endometrium ładne, pęcherzyk ma 18mm.. brak płynu w zatoce.. mówił że owulacja na dniach.. ale w piątek idę znów! :) ciekawe.. wiecie jestem jakby taka spokojniejsza kiedy wiem co się dzieje w moim organizmie.. :) naprawdę, polecam.. nie nakręcam się, za to wiem na czym stoję:)

Gość pajak26
hej jestem tu nowa a wiec zaczne od tego ze z mezem staramy sie o dzidzie 4 lata. mam wysoka prolaktyne i niedoczynnosc tarczycy .Biore bromergon i letrox50. U mnie dzis 10 dc trzy dni temu @ sie skonczyla i od wczoraj bola mnie piersi ze teraz sa tak ciezkie ze szok sutki wrazliwe na dodatek mam sluz z bardzo delikatnymi nitkami krwi i wczoraj na wieczor bardzo balaly nie jajniki przez okolo minute. nie wiem co sie dzieje moze ktoras z was tak miala. Ja nie mialam czegos takiego wczesniej ze zaraz po @ cycuchy bolaly.

Gość OMGODDDDD
pajak26 ale ty jeszcze nawet owulacji nie mialas i juz sobie wkrecasz objawy ciazy???:O:D

Gość pajak26
ja sobie nie wkrecam tak to bym zglupiala przez te 4 lata jak bym mialam sobie wymyslac mam tak teraz to pisze i chce sie dowiedziec czy ktoras tak miala kiedys w zyciu bo u mnie to pierwszy raz ze zaraz po okresie mam takie cos. Przykro mi ze tak myslisz:-( nie jestem az tak glupia zeby sobie je wkrecac

Gość pajączku
w 10c masz dniu owulacje?chyba ze masz krotkie cykle to ok leczysz sie gdzies???? nie prubujesz IUI np?

Laura123-tak wyobrazam sobie ze wiedza o tym co aktualnie dzieje sie w twoim organizmie daje ci pewnego rodzaju komfort psychiczny i podziwiam ze sie nie nakrecasz :) widocznie masz silny charakter! trzymam kciuki Katiia, no miejmy nadzieje ze @ nie przyjdzie i bedziesz pierwsza ktora pochwali sie dwiema kreskami. Tiquran-powodzenia. Ja wlasnie koncze @ wiec juz niedlugo dzialamy. Pajak26-mnie sie wydaje ze to wczesne objawy zblizajacej sie owulki. Ja dawniej milam obolale piersi tylko przed @ , ale od jakiegos roku, co jakis czas zaczynaja sie pare dni przed owulacja i trwaja az do pojawienia sie @

brava.. co ma być to będzie.. nie ma sensu się nakręcać.. jeśli będzie moja pora- będę w ciąży:) choć liczę na grudzień oczywiście i wierzę w to że się uda.. wiecie co najlepsze- będę testować przed samymi świętami.. mam ogromną nadzieję!!! :) :) :)

Brava dzieki za miłe słowa. Miejmy nadzieje ze sie sprawdzi to co napisałas. Ja oczywiscie Tobie i całej reszcie rowniez zycze powodzenia aby ten grudzien stał sie magicznym owocnym miesiacem. Powodzonka

Gość pajak26
powiem tak cykle mam przewaznie 28 dniowe. Byłam u gina który mnie położył do szpitala. Tam wyszła mi wysoka prolaktyna która zbijam teraz bromergonem już drugi miesiąc. Gin mi powiedział ze przez to nie mogę zajść. Ale kazał mi iść jeszcze do endokrynologa. No i poszłam. Powiedział mi ze mam niedoczynnosc tarczycy przez co ona blokuje mi owulacje. I łykam na ta tarczyce letrox50. Powiem szczerze ze bardzo rzadko czułam ta owulacje. Mi też się zdaje ze to chyba owulka gdzie bo powinnam ja mieć za 4 dni. Albo już była albo jestem w trakcie najlepiej jak bym zrobiła testy owulacyjne ale u nas nie mają. Zmierze sobie temperaturę rano i będę mierzyła do @ która powinnam dostać 25 grudnia

laura123- oj to bylby najpiekniejszy prezent gwiazdkowy :) Moja kolezanka jakis czas temu zaszla w ciaze po okolo roku staran. Udalo sie jej zajsc ok 2 tyg przed urodzinami jej meza.Nic nikomu nie powiedziala (chociaz chciala tak bardzo podzielic sie ta radosna wiadomoscia), mezowi sklamala ze no niestety znowu @ a w dniu urodzin zrobila rano tescik i mu go zapakowala jako prezent! Facet sie poplakal ze szczescia i do dzis wspomina ten najwspanialszy prezent urodzinowy. aktualnie sa szczesliwymi rodzicami 1,5 rocznego dzieciaczka!

Gość kaaaaaaaasska
Ja , przede wszystkim chciałabym Wam życzyć dużo , dużo szczęscia i , żeby WSZYSTKIM co chcą udało się !!!!

Gość malinkoooooooooooo
pająk a jakie masz tsh ? ja mam 6.80 a a prolaktyne większą tylko po mtc ale mi endo powiedziała że prolaktyne mam zostawić bo tej po metokroplamidzie sie nie leczy jak jest wysoka że to moja natura nerwusa , owulacje mam kilka razy potwierdzoną , staram sie 10 cykli od tygodnia biore letrox 25 + połowa z 25 dziele tabletki, endo mówi że przez takie tsh nie moge zajść i że mam zbić do 2 i wtedy zajde ..

Gość pajak26
tsh mam 4.8 a prolaktyne mam ponad 50 bez obciazenia. A po obciazeniu mam ponad 140. Za tydzien mam wizyte u gina. Piersi juz przestaly mie bolec. Tylko jajniki pobolewaja

Hej Dziewczyny! Chyba dobrze, że dołączyłam do grudniowych starań, bo w listopadzie znowu nic z tego nie wyszło :( @ dostałam wczoraj, czyli dzień wcześniej niż zwykle, więc mam nadzieję, że grudzień będzie moim (naszym) miesiącem :)

Gość kleikowa baba
Dziewczyny, poradźciemi proszę. Byłam u ginekologa - to był mój 25 dc, a miesiączka trwała 2 tygodnie. Lekarz stwierdził, że mam akurat dni płone, ale pęcherzyk jest przerośniety, a endometrium za cieńkie. Przepisał mi luteinę, którą miałam brać 2xdzienie przez 5 dni.W tym czasie wiele razy sypialiśmy z partnerem bez zabezpieczenia. Czy myslicie, ze moze coś z tego wyjść?

Czesc dziewczyny.... ja tak jak Ty MagMaga - wczoraj @, a pomimo ze ustalilsmy ze to jeszcze nie pora, to jednak troszke probowalismy...a mialam nadzieje ze jakims cudownym sposobem....

Hej dziewczyny, dawno was tu nie było...... MagAga.. szkoda ze w listopadzie nic nie wyszło....ale głowa do góry... wierzymy w grudzień... to magiczny miesiac... a jak nie grudzień,... to styczen tez jest magiczny... tak sobie przynajmniej powtarzam.... :) Boona... pamietam swoja nutke smutku..za każdym razem gdy dostwalam @... niby nie nastawiałam się na ciażę..ale gdzieś w podswiadomości myslałam że stanie się cud.... i powiem ci jedno... wierze że stanie się ten cud... prędzej czy później! Ja mam dziś wieczorkiem wizyte u gin..sprawdzimy wielkośc pecherzyka.... przed chwila zrobiłam test owu i jest pozytywny..... jak tu się nie nakręcać....... pozdrawiam...

MagAga i boona- trzymam kciuki za grudzien. Tiquran i Laura- napiszcie jak po wizycie u gin. Tiquran- dokladnie jak sie tu nie nakrecac... Pozdrawiam was wszystkie!!!!