Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

doremi - moje jak sie uwalilo twarza do sciany to nawet nie drgnelo, mimo ze gin probowala go wytrzasnac z kryjowki. Znieruchomial do zdjecia :) rolada - ja ide w srode...13t1d ale lekarka mowila, ze to juz na styk, nawet zastanawiala sie czy mi nie przyspieszyc. Wpuszczacie partnerow na badania?

Abc tak masz racje neutrocyty;) Na usg tak ale na badania dogłębne po co mi tam mąż :)

Gość szczesliwakobieta
Co do partnerow :-). moj J nawet nie chce slyszec ze pojde sama!on te badania przezywa chyba bardziej niz ja :-) :-) mimo ze pierwsze byly dopochwowe to mu nie przeszkadzalo.u lekarza, do ktorego chodze sa jakby 2 pomieszczenia.lekarz widzial na monitorze, ja na telewizorze zawieszonym na scianie naprzeciw mnie a moj mezczyzna ogladal dziecko na telewizorze u siebie na kanapie :-) gdy przekrecilam glowe widzialam jak moj men usmiecha sie do telewizora :-) :-) Takze ja od poczatku chodze z ojcem bobasa :-)

moj maz byl ze mna nawet na pierwszym usg w tygodniu. w 10 tygodniu niestety bylam sama bo byl akurat w pracy ale na ostatnim w 13 tygodnniu byl. oczywiscie na badanie na fotelu maz nie wchodzi. lekartz wola go jak leze na kozetce i czekam na usg. teraz tez juz maz odlicza czas do nastepnej wizyty bo wtedy na usg lekarz bedzie sprawdzal narzady malego.

U mojej gin nawet dopochwowe usg robi sie na kozetce, do tego mozna sobie ubrac spodnice z ligniny i generalnie tak zle to nie wyglada dla osoby z boku. Ale pierwsze i ostatnie usg na ktore zaprosilam meza, okazalo sie obumarla ciaza i jakos oboje mamy traume i maz sie nie pali do wchodzenia. Teraz chyba wejde sama, a jak wszystko bedzie ok to zrobie mu niespodzianke i poprosze gin zeby go zawolala :)

u mnie tez dopochwowe robi na kozetce ale przed usg zawsze bada szyjke na fotelu.

Ja dziś idę na usg. Mam nadzieję, że już będzie przez brzuch i M będzie mógł sobie popatrzeć:)

Gość szczesliwakobieta
rolada a ktory tydz jest u Ciebie?

Hej dziewczyny, dawno nie pisalam.. grey grey ja mam co 2 tygodnie wizyty poki co. Niedawno bardzo bolal mnie brzuszek, nie dalam rady nawet ruszyc noga i normalnie isc, musialam przykucnac, jutro mam wizyte i zapytam co to moze byc. Wczesniej bylam w 5 tyg prywatnie to od razu mi usg zrobila(20.12) a od tamtej pory chodze panstwowo i nic.Jutro wszystko wypytam. Mdlosci juz praktycznie nie mam, tylko teraz problemy z zaparciami, tragedia:/ No i moj brzuszek powoli nabiera fajnych ksztaltow:-) a u Was??

Gość ManiaMania89
Hej dziewczyny! Nawet nie wiem czy mnie pamiętacie... U mnie no cóż za dobrze nie jest mimo iż mdłości i wymioty zdarzają się już coraz żadziej. Nabawiłam się ostrego zapalenia oskrzeli i od wczoraj przyjmuje antybiotyk do tego 39 stopni gorączki. Bardzo się boję że coś stanie się mojemu maleństwu. Obecnie jestem w 11 tyg i 3 dniu. W poniedziałek będę miała USG genetyczne

ManiaMania89 to trzeba się ubierać!!A leżysz i wygrzewasz się w łożeczku mam nadzieję,co:) Wszystko będzie dobrze, 3mam kciuki :-)

Gość ManiaMania89
Ja się zawsze ciepło ubieram i bardzo uważam na to aby mnie nie przewiało itd. Zaraziłam się od męża on przywlekł do domu grypę. Z początku tylko gorączkowałam i miałam lekki kaszel z którego rozwineło się zapalenie oskrzeli

Lalka ja tez bede na usg genetycznym w 13t1d bo tak lekarz bedzie mogl mnie przyjac....mam nadzieje ze bedzie ok bo to juz ostatni moment zeby je zrobic. U mnie M byl ze mna na Usg ale nie zawsze moze isc, na genetyczne chce o wyciagnac :) Ja dzisiaj tez mialam USG i tym razem maluch fikal, wyciagal sie i ruszal lapkami, chyab wiedzial ze sie martwilam czymu sie nie rusza to tym razem dal popis :D ale az sie napatrzec nie moglam :)

Hej:) ja już po USG :) wszystko jest w porządku. 6,5 cm szczęścia, dwie nóżki, dwie rączki :) wszystkie organy w porządku, przezierność 0,8, czyli ok :) Dzidzia spała sobie elegancko na boczku z podwiniętą nóżką, później została obudzona i machała łapkami do mamy i taty :)

Był jakiś ogonek, być może to męski narząd, a być może łechtaczka i będzie dziewczynka :) tak mi to pani wytłumaczyła :) Około 20 tygodnia powinno być już widać na 100 %

Gość negra29
Cześć dziewczyny! Ja mam termin na 1 sierpnia. Powiedzcie jak wy się czujecie. Ja fatalnie, mam straszne migreny, niesamowicie niskie ciśnienie 90/55 to taka norma (nigdy takiego niskiego nie miałam). Siedzę w domu i czytam o tym co może się dziecku stać. Martwię się bo brzuch o ile nieco nabrał kształtów to nie rośnie, ja nie tyję mimo tego, że jutro zaczynam 15 tydzień. badania są w porządku, przezierność 0.9 dwie rączki, dwie nóżki i reszta narządów ok, dzidziuś leniwy ale się poruszył przy badaniu. Martwi mnie tylko to bardzo złe samopoczucie, nie wiem czy to normalne, czytałam, że dolegliwości pierwszego trymestru powinny mijać mimo to senność mi została i przesypiam ok 16-18 godzin na dobę. Pocieszcie mnie i powiedzcie, że wszystko będzie dobrze...

mnie codziennie boli glowa jak sie budze rano. cisnieni mam 100/50. po wypiciu slabej kawy bol glowy troche mija. to jest normalne ze w ciazy moze byc niskie cisnienie i bole glowy

Gość negra29
Dzięki za pocieszenie. Ja odkąd jestem na zwolnieniu (z powodu omdleń) siedzę i się zamartwiam czy wszytko ok będzie.

W 20t to juz zadna sztuka, chyba ze maluch utrudnia :D tylko ze to prawie 2 miesiace oczekiwania.. Najwazniejsze, ze zdrowe. Ale nie wiem jak Was, mnie to zzera ciekawosc. Glownie dlatego, ze wolalabym dziewczynke a przeczuwam chlopaka i juz chcialabym, zeby sie to rozstrzygnelo :) A dostalas CD?

negra29 na pewno wszystko jest ok:) może tak po prostu reaguje Twój organizm! taka już Twoja uroda jak to mawiają. Skoro lekarz nie widział nic niepokojącego w tym ( zakładam oczywiście, że mu powiedziałaś) to nie masz się co martwić. Każdy reaguje inaczej, masz ochotę spać to śpij! Nie czytaj zbyt wiele w internecie, to jest bardzo zgubne i można się nieźle nakręcić i doszukać problemu tam gdzie go nie ma. Dobry lekarz to podstawa i jego opinią się sugeruj przede wszystkim. Owszem trochę wiedzy nic nie zaszkodzi, ale bez przesady bo naprawdę można popaść w paranoje. Ciesz się, że dzidzia zdrowa :) trzymaj się, wszystko będzie w porządku :)

ja teraz czekam na nastepne usg w 17 tygodniu bo wtedy lekarz powiedzial ze juz potwierdzi na 100% czy to chlopak. ale jak juz bede wiedziala na 100% to pojde kupowac meskie ubranka :)

negra - sennosc to moim zdaniem nie od ciazy tylko od tego cisnienia. A dolegliwosci czasem mijaja, a czasem ciagna sie az do konca. Nie ma jakichs lekow na regulowanie cisnienia kobietom w ciazy?

Ja też jestem ciekawa, chciałabym dziewczynkę bardzo, bo w rodzinie same chłopy...sama mam 3 braci, przydałaby się miła odmiana :) Mam nadzieję, że będzie widać wcześniej. Ale jak będzie chłopiec to też ok, to moje 1 dziecko więc dopiero przy drugim będzie mi bardziej zależało, żeby była odmienna płeć. CD nie dostałam, może jak dziecko będzie większe.

ja jak z corka chodzilam w ciazy to mialam plyte CD z kazdego usg. teraz lekarz powiedzial ze daje z tych wazniejszych badan czyli wydaje mi sie ze 12 z badania przezierności karkowej bo teraz dostalam a potem z polowkowego bo to tez wazne.

Mi nie dała płytki, być może u niej trzeba wcześniej przynieść płytkę i zapłacić za nagranie bo słyszałam, że u niektórych tak jest. Nie wiem...spytam następnym razem.

ja slyszama ze sa tacy lekarze prywatni ze każą przynosić swoje prezerwatywy jak maja robic usg dopochwowe. to jest dopiero porażka