Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spory problem siostry

czy przyjąć taki "prezent?"

Polecane posty

Gość oxygenówka
a co wy od tej gratki chcecie? Przecież nic złego, ani przykrego nie napisała? A odpowiadając na temat, to z tego co piszesz autorko to są dobre koleżanki, więc niech porozmawiają szczerze. Niech siostra powie tej dziewczynie, że przyjmie rzeczy, ale po porodzie, albo chwilę przed bo na razie nie chce kompletować wyprawki. My mieliśmy starszego kuzyna, który niestety zmarł, a brat jeszcze długo chodził w jego ubraniach i nikomu nawet do głowy nie przyszło, że skoro kuzyn nie żyje będzie to kuszenie losu.

Nie może się nim zajmować cały dzień chyba, że telepatycznie z pracy :P może moje dziecko jest mniej absorbujące niż Twoje, nie wpadłaś na to? a dzisiaj to ja tutaj byłam chwilę rano i potem od około 17. W między czasie dziecko zostało nakarmione, kilka razy przewinięte wykąpane i uspane. Aaaa i jeszcze zrobiłam obiad :P A teraz mogę siedzieć tu całą noc jak zechcę i nikomu nic do tego

Niech przyjmie te rzeczy, bo pewnie ta znajoma po prostu chce sie ich pozbyc jak najszybciej. Biorac te rzeczy pomoglaby znajomej. Twoja siostra moze wszystkie rzeczy gdzies schowac. Nie musi ich nawet uzywac. A moze po urodzeniu dziecka sie do nich przekona? A za jakis czas moze oddac te ubrania komus potrzebujacemu, badz po prostu sprzedac.

Gość fralala
a ja bym nie wzieła;) po pierwsze właśnie nie warto kusić losu po drugie mogą się jej te rzeczy nie podobać i po co jej by były potrzebne,zeby znów leżały teraz u kogoś innego? oczywiście bardzo współczuję kobiecie której zmarło dzieckoi to bardzo miło z jej strony, ale po prostu mogła by powiedzieć,że już sporo rzeczy ma dla dziecka czy coś takiego;) po prostu jakoś delikatnie odmówic;) a tamtej może akurat za jakiś czas jej się uda i po prostu bedzie już wszystko miła;)

Gość ghyyy
Niedługo otworzy się lodówkę a tam gratka:P

Gość spory problem siostry
Są uniwersalne. Nawet wózek-zielono-szary

Albo niech jej powie, że nie chce jej urazić ani nic, ale nie chce tych rzeczy bo chce sobie sama skompletować wyprawkę. I niech zaproponuje żeby oddała do tego domu samotnej matki czy coś.

a poza kąpaniem,karmieniem,przewijaniem robisz coś jeszcze z synkiem czy szkoda ci czasu?oj gratka

na spacer nie wychodzisz,bawić się z nim nie bawisz tylko jeść,przewinąć i chlast do łóżeczka spać-szkoda mi tego dzieciątka!ja na kafe nie mam tyle czasu co ty bo zajmuję się małym poza podstawowymi czynnościami związanymi z pielęgnacją itd.

Oczywiście. Np. leży koło mnie i se gadam do niego a on się pięknie śmieje, albo buja się w huśtawce, albo gimnastykuje na brzuszku, albo leży na macie. A najwięcej to śpi. No i 2 godziny dziennie minimum spaceruję z nim. A Twoje dziecko to co, cały dzień nie śpi czy jak?

Gość boże gratka!!!
Ta sama gadka ciągle... uspane spi, najedzone spi, wykąpane spi... Nie wiem jak ty ale ja jeszcze prasowałam, zmywałam, sterylizowałam butelki, gugałam do dziecka, prowadziłam dom, prawie nie miałam czasu na takie pierdoły jak kafe... teraz dopiero jak synek ma 1,5 roku mam czs wieczorem a ty non stop tu jesteś.

Gość A może tak?
Nie wierzę w przesądy, ale bardzo mocno wierzę w siłę i potęgę ludzkiej psychiki. Skoro Dziewczyna ma mieszane uczucia i w pierwszym odruchu nie chce rzeczy przeznaczonych dla Dzieciątka, które umarło - to nie powinna ich brać. Kobieta "przy nadziei", ale potem w połogu nie powinna mieć tego typu obciążeń, wątpliwości i zmartwień. Jeśli mają się jej te rzeczy kojarzyć źle, to powinna grzecznie acz stanowczo odmówić. Jest coś takiego jak "samospełniająca się przepowiednia". Jeśli Siostra uwierzy w to, że te rzeczy są źródłem "pecha", "zła", "fatum" - to będzie wszystko interpretować na korzyść tej tezy: jak dziecko będzie miało kolki - to przez tą wyprawkę, jak alergia się trafi - to też... Po co to wszystko? Będzie miała dużo realnych zmartwień, niepotrzebne jej jeszcze to dodatkowe...

przecież ta babeczka która poroniła może mieć kolejne dzieci więc niech nie rozrzuca ciuszków tylko zachowa na przyszłość w ten oględny sposób uważam siostra może jej odmówić przyjęcia tych rzeczy

a z tym twoim facetem to nic razem tez nie robicie?nie macie wspólnych zainteresowań,nie macie o czym z sobą rozmawiać?nie wierzę,że on ciągle pozwala ci siedzieć przy kompie,a on popierdziela do pracy,a później zajmuje się małym!

tak na marginesie gratka bo wiem,że to na pewno przeczytasz-leżę i kwiczę na temat w którym się udzielałaś-siostra męża wypomina mi........

Gość adsddfdf
To niech siostra przyjmie ubranka zaznaczając,ze tylko pożycza. Gdy jej dziecko wyrośnie to odda je kolezance.

Wrócił o 19, zjadł wykąpał się, wykąpaliśmy wspólnie małego on go nakarmił ja w tym czasie rozwiesiłam pranie, pogadaliśmy. Teraz ogląda film, którego ja nie lubię więc nie zwracam uwagi na tv i siedzę na kafe sobie. Na sprzątanie czas miałam rano zanim wyszłam z dzieckiem na spacer. No sorry wielkie, ale jak dziecko śpi to co mam je budzić? skoro potrzebuje snu to śpi. Ja w tym czasie mogę robić mnóstwo różnych rzeczy. Nie mam mieszkania 100 metrowego, żeby je sprzątać przez 2 godziny. Wystarczy 30 minut, jak się sprząta na bieżąco to wystarczy przetrzeć kurze, odkurzyć i umyć podłogi, zmyć kilka naczyń i gotowe. Ja nie jestem z tych co robią syf cały tydzień a potem wszystko na hura sprzątają pół soboty.

Śmiech to zdrowie, więc śmiej się :) choć ja tam nic śmiesznego nie napisałam.

no jak mieszka się w wynajętym na poddaszu to nie masz co tam sprzątać!fajnie się czyta twoje dobre rady z topiców na kafe,a ten topic-siostra męża wypomina mi........ mnie powalił!poza tym po co mi się tłumaczysz jak wygląda twój dzień

Moze to glupie-ale ja nie chcialabym tych rzeczy-caly czas bym o tamtym dziecku myslala...

Ja do dziecka nie "gugam" tylko mówię :P Ale dość już o mnie bo to nie mój temat więc może skupcie się na autorce wreszcie! Autorko Skoro Twoja siostra jest zdecydowana, że nie chce tych rzeczy to niech ich nie bierze. Padło tutaj kilka pomysłów jak może wybrnąć z tej sytuacji, ale ona sama musi zdecydować jak to rozegrać. Ona najlepiej zna tą koleżankę i najlepiej będzie wiedziała jak mam jej to powiedzieć, żeby jej nie zrobić przykrości.

o tym żółtym serze-to nie było śmieszne?pracowałaś w sklepie i nie wiesz co podawałaś ludziom?czy to był ser czy produkt seropodobny? Dobry ser ma dużo dziur...i musi "pachnieć" jak ser po prostu-a to jest dla ciebie określenie prawdziwego sera?jeśli nie wiesz to wpisz sobie w google co powinien zawierać prawdziwy ser!

Gość cooleeeee
robwalka,daj linka do tego topiku:)

Kobieto ja na dziale z wędlinami i serami pracowałam przez 2 tygodnie, uważasz że w tym czasie wszystkiego bym się nauczyła tak? no to jesteś w błędzie głębokim. Za to mogę wszystko powiedzieć Ci o bułkach i piecu w którym je piekłam w tamtejszym sklepie przez pół roku :P Najlepszy ser ma dużo dziur i nawet o tym powiedziała ostatnio kobieta za ladą w sklepie jak kupowałam ser i poprosiłam właśnie o ten najbardziej dziurawy. A te wszystkie słodkie gładkie "sery" to badziewie, które koło sera w zasadzie leżeć nie powinno bo nic z nim wspólnego nie ma.

Gość droga gratko
a co w takim razie powiesz o wędzonym serze który w ogóle nie ma dziur? do wyrzucenia?

Gość muffins_
Gratka jak zwykle błysneła yntelygencja:O Idz przygłupie i sie nie osmieszaj

Gość przeciez ta kolezanka
zajdzie drugi raz w ciaze i bedzie miała dla swojego dziecka po co cyrki z wydawaniem , jedna na siłe daje druga panikara boi sie brac , ile one maja lat?

Jestem czwarty raz w ciazy i moge powiedziec ze nie jestem przesadna ale kobieta przy nadziei jest jakas taka bardziej wrazliwa, tym bardziej na smierc nienarodzonego dziecka. Wiec siostre rozumiem. Gdy sobie teraz mysle nie wiem czy bym wziela. Ale siostra moze powiedziec ze to dopiero 7 tydzien i narazie nie chce nic kompletowac aby nie zapeszac. A pozniej sama nie wie pewnie bedzie chciala cos tez sama wybrac w sklepie bo to przyjemnosc. Ale niech tez powie zeby nie patrzyla na nia i jak znajdzie inna chetna to niech odda rzeczy ale jakby nie znalazla to wybierze kilka rzeczy jak bedzie blizej rozwiazania - ale nie kompletna wyprawke bo sama chce czesc rzeczy skompletowac. Znajoma nie powinna sie obrazic bo pelno kobiet w ciaze zachodzi i za chwile znajdzie inna chetna.

Gość qwertyyy
weź długopis i kartke 1. Napisz imię osoby płci przeciwnej. 2. Który kolor najbardziej lubisz: czerwony, czarny, niebieski, zielony czy żółty? 3. Pierwsza litera twojego imienia? 4. Miesiąc urodzenia? 5. Który kolor bardziej lubisz czarny czy biały? 6. Imię osoby tej samej płci. 7. Ulubiony numer? 8. Wolisz jezioro czy morze? 9. Napisz życzenie (możliwe do spełnienia!). Skończone zobacz poniżej: Odpowiedzi 1. Kochasz tę osobę. 2. Jeżeli wybrałaś /eś: Czerwony twoje życie jest pełne miłości. Czarny jesteś konserwatywna /y i agresywna /y. Zielony twoja dusza jest zrelaksowana i jesteś osobą na luzie. Niebieski jesteś spontaniczna /y i kochasz całusy i pieszczoty tych, których kochasz. Żółty- jesteś bardzo szczęśliwą osobą i udzielasz dobrych rad tym, którzy są w dołku. 3. Jeżeli pierwsza litera twojego imienia jest: A-K - masz w sobie dużo miłości, którą ofiarujesz bliskim i przyjaciołom. L-R - Próbujesz cieszyć się życiem na maxa a twoje życie uczuciowe wkrótce rozkwitnie. S-Z - lubisz pomagać innym a twoje przyszłe życie uczuciowe wygląda bardzo dobrze. 4. Jeśli urodziłaś /eś się w: Styczeń Marzec Rok minie ci bardzo dobrze i odkryjesz, że zakochasz się w kimś zupełnie nie oczekiwanym. Kwiecień - czerwiec Twój związek (uczuciowy) jest bardzo silny, będzie trwał długo i pozostawi wspaniałe wspomnienia na zawsze. Lipiec- wrzesień Będziesz mieć wspaniały rok i doświadczysz dużą zmianę w życiu na lepsze. Październik grudzień Twoje życie uczuciowe nie będzie zbyt wspaniałe, ale w końcu odnajdziesz swoją bratnią duszę. 5. Jeśli wybrałaś /eś Czarny: twoje życie obierze inny kierunek, co będzie dla ciebie bardzo korzystne i bardzo cię to ucieszy. Biały : Będziesz mieć przyjaciela, któremu można będzie całkowicie zaufać i zrobiłby dla ciebie wszystko, ale ty możesz sobie z tego nie zdawać sprawy. 6. Ta osoba jest twoim najlepszym przyjacielem. 7. To jest ilość twoich bliskich przyjaciół w twoim życiu. 8. Jeśli wybrałaś /eś: Jezioro: Jesteś lojalnym przyjacielem i kochanką /iem. Morze: Jesteś bardzo spontaniczna /y i lubisz zadowalać ludzi. 9. To życzenie spełni się tylko wtedy, gdy wstawisz ten test do 5 innych odp w ciągu jednej godziny. Wklej je do 10 innych komentarzy spełni się przed twoimi następnymi urodzinami TO NAPRAWDĘ DZIAŁA!!!!

Albo niech powie ze y trzymala dla nastepnego dziecka Przeciez ma pewnie jeszcze w planach A jak powie ze nie chce ze wzgledu na jakies zabobony no to wtedy siostra ma odpowiedz: wobec tego czemu chce oddac jej skoro jest zabobonna