Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolo L.

Czy jest tu ktoś to mieszkał, mieszka lub będzie mieszkać w Irlandii?

Polecane posty

Gość Kage
A mozna dostac jakies po 3 miesiącach? Pisałem ze w Dublinie a dokładniej d3 ;) A żyje z legalnej lecz c******* pracy, ale z tego co czytam to teraz ciężko nawet o taką.

Gość gość
czy irlandczycy są przystojni?

Gość 0 Terenia 0
2013-12-27 15:51:52 [zgłoś do usunięcia] gość "czy irlandczycy są przystojni?" Irlandczycy to najprzystojniejsi mężczyźni na kuli ziemskiej :D:D:D

Gość gość
Jeśli lubisz rudych, grubych, przygłupich i bez zainteresowań (poza piciem) to tak aha i jeszcze musisz lubić jak facet traktuje cie jak szmate wtedy juz wg. bedziesz zachwycona

Gość 0 Terenia 0
Co jak co ale Irlandczycy to prawdziwi dżentelmeni, dosłownie na rękach mnie nosili, nie znam drugiej nacji tak dobrze traktującej kobiety, chłopcy znają się na rzeczy :classic_cool:

Gość gość
No racja, sa świetni. Do tego Irlandczycy bardzo lubią i cenią Polaków a i o prace nie jest trudno. No chyba ze ktoś szuka jakiejś lepszej pracy to wtedy z 2 tyg musi poszukać. W sklepach jest ogromny wybór asortymentu cos jak połączenia Usa i Japonii.

Gość gość
irole są kochane, w przyszłym roku biorę ślub z jednym z nich :)

Gość gość
ok po 3 latach mieszkania w ie wiem jedno: irlandczycy maja nasrane w glowie. wszyscy!To zalezy czego sie szuka. dla mnie to oni poza piciem maja pusto w glowie.

Gość irolka od kilku lat
a ja lubie tu mieszkac i mieszkancow tez sa madrzy i glupi wszedzie

Gość tryghub
Ja na prawde jak zyje nie spotkalam sie jeszcze z tak glupim spoleczenstwem, szczegolnie mowie o tym mlodym pokoleniu, dziewczynom nic w glowach tylko imprezy nawet w boze narodzenie do klubu chodza, wszystkie wygladaja tak samo,dlugie cienkie wlosy, piegi, brwi koniecznie henna zrobione i czerwone usta nie wspominajac o tonie tapety, irlandczycy sa z natury bardzo mili ale falszywi, beda mowic pieknie ladnie do ciebie a gdy skoncza, potrafia niezle obgadac, a co do chlopakow, to boze do pomoz im, sa wyjatki (nie spotkalam ale ze sluchu cos kojarze) nie nosza innych ubran procz dresow i trampek, oczywiscie musza byc nazelowane wlosy i koniecznie najnowszy Iphone w rece, jesli chodzi o prace , to oficjalnie irlandia zniosla kryzys i jest nie zalezna od innych panstw, jest duzo ofert pracy i tygodniowa stawka wynosi najnizsza krajowa w Polsce, zyc nie umierac, jesli chodzi o szkolnictwo, to w ciemnogrodzie sa lepiej wyksztalceni, w szkole sredniej na matematyce jest obowiazek miec kalkulator, uczy sie takich rzeczy jak uczen 6kl podstawowki, brak mi slow na system nauczania w tym kraju :/ Sory za literowki ale pisze z telefonu :) Pozdrawiam ;)

Gość gość
irlandczycy to podrywacze

Gość gość
to fakt irlandczycy to podrywacze, nie szanuja nikogo nawet bliskie im osoby, sa w dlugoletnich zwiazkach ale kreca ich skoki w boku, nie rozumie tego bo dla mnie zaufanie w zwiazku to swietosc, ale moze to tylko i wylacznie moj punkt widzenia. Ja osobiscie zle sie czuje w irlandii mimo tego ze mieszkam tu ponad 2 lata ciezko mi sie odnalesc, ludzie sa falszywi nie tylko irlandczycy, spotkalam sie z wielka wrogocia polakow. zyje tutaj bo nie oszukujmy sie zycie jest latwiejsze niz w naszej kochanej polsce, ale jest mi ciezko.

Gość gość
najbardziej fałszywi i zawistni są polacy!

Gość gość
irlandczycy to takie lovelasy że hoho :D nie przepuszczą żadnej okazji do świntuszenia, ale są świetnymi kochankami, lepszy ryży irol w łóżku niż ognisty hiszpan czy włoch. nie wiem skąd irlandczycy mają ten dar seksualny skoro są leniwi i wiecznie by w pubie siedzieli, no ale matka natura musiała im coś dać w zamian za niezbyt atrakcyjną aparycję ;)

Gość gość
uwielbiam iroli

Gość marta351
jestem tu 2 miesiące szukam pracy wszędzie - w duzych miastach, w małych, byłam w agencjach, roznoszę sama CV w pubach, sklepach, lidlach, tesco, polonez i nikt się do mnie nie odzywa :( moze ktos jest w stanie mi pomóc i doradzi coś. Nadmienię że nie chce wracać do Polski. Dziękuję

Gość gość
Marta a w jakim miescie jestes? Znasz dobrze angielski?

Gość gość
marta daj jakis kontakt dam ci namiar gdzie mozna zlozyc cv

Gość gość
hej, mogę tez prosić o namiary?? ang. biegly, dziekuje slicznie

Gość gość
hej podaj:)meila

Gość gość
ja byłam z irolem i to była największa pomyłka mojego życia; złapał mnie na urok osobisty i dopóki się nie rozebrał to wyglądał nawet ładnie :), nawet przystojny był; wydawał się też niegłupi, dlatego przymykałam oko na wiele jego 'niedociągnięć', tłumaczyłam je sobie tym, że wychował się w tym śmiesznym kraju, liczyłam, że przy mnie się rozwinie...; myliłam się, lenistwo, niechęć do jakiejkolwiek nauki, rozwoju, zamknięty umysł, uznawanie tylko 'swojego' i nabijanie się ze wszystkiego co inne to była norma, uważanie się za lepszego od reszty świata, ironizowanie na temat wszystkiego, czego nie znał z 'własnego podwórka', jemu i ludziom z jego środowiska wydaje się, że Irlandia to centrum wszechświata; podobny debilizm i mentalność jak u Amerykanów; generalnie masakra; oczywiście to nie tak, że wszyscy irlandczycy są tacy sami, pewnie są różni, ale nigdy nie zaryzykowałabym drugi raz

Gość anty irladia com
A wiec po czterech i pół roku w Irlandii NARESZCIE WYJECHAŁAM! Plusy Irlandii: zielono ładne widoki blisko w góry i do morze Minusy: Tak jak na początku podoba się "wyluzowanie" tak im więcej człowiek ma z nimi styczność tym bardziej razi - nie myja sie, są leniwi i NIE MYŚLĄ! Irlandczycy to najbardziej rasistowski naród z jakim miałam doczynienia - w pracy szanuja u polaków fakt że mogą nimi pomiatac (bo irlandczyk to tylko na menadzera - tam menadzer jest od opieprzania ludzi -za wszystko a najczęściej za nic, poza tym nic innego nie robi). W pracy zdażyło mi się że dziewczyna mnie ZAATAKOWAŁA to jak o tym powiedziałam JA ponosiłam tego konsekwecje do momentu aż się sama zwolniłam! Przykładów jest mnóstwo ale to by trzeba książkę napisać ... Nie cierpią nas bo lepiej wyglądamy, myślimy io nie jesteśmy leniami - co skutkuję tym że (szczególnie leń irlandzki) nas zatrudnia przed "tubylcami" . OSZUKUJĄ w płaceniu choć sama musze przyznać że sie zastanawiam czy oszukują (bo do tego trzeba umieć myśleć) czy po prostu nie znaja własnego prawa jesli chodzi o prowadzenie biznesu w tym zatrudnianie ludzi. Kraj generalnie to porażka - wszyscy irlandczycy którym nie udało się załapać na stanowisko menadżerskie robią dzieci (ile wlezie) i siedzą na benefitach. Sa do tego stopnia dzieciorobami że jak kobieta jest w ciąży to idzie do lekarza dopiero po kilku miesiącach ciąż - co w moim mniemaniu oznacza że wie że jak nie ta ciążą to bedzie nastepna i nastepna i nastepna i w końcu którąś "donosi" a i tak po niej będzie nastepna itd. Piją i "walają" sie po ulicach - w tym nawet wychodza na środek ulicy by taksowke "złapać" (nie żeby takowa miała w tym momencie jakieś szanse je przejechać w końcu są tylko na ulicy ;) ) Jedyne wspomnienia pozytywne z Irlandii to momenty kiedy byłam tylko z moim narzeczonym, rodziną która przyjeżdżała na wakacje lub dwójką przyjacół. Negatywnych jest taki natłok że do dziś nie umiem się pozbierać. ODRADZAM! Na wakacje tak - wtedy jedziecie z kimś wartościowym, robicie co chcecie a z irlandczykami macie doczynienia tylko na chwilę i wtedy pewnie będziecie myśleć, że są zabawowi, przyjaźni (no jak przyjeżdżasz i zostawiasz w ich kraju kase to czemu nie a przy okazji może z nimi popijesz a jak już jest szansa że sie z Tobą prześpia to wogole świetnie - szczególnie że sypiają z wszystkim co się rusza i na drzewa nie ucieka - a i to pewno tylko dlatego że jak po pijaku biegać) ... Długo by tu opowiadać i nie byłaby to opowieść z pozytywna nuta więc i po co w sumie - od kilku lat jestem w Angli i porównać się tych krajów po prostu nie da!

Gość gość
no nie do paradaisu wyjechala-nastepna zulernia

a dokad sie przenioslas jesli mozna spytac? ja tez mysle nad wyprowadzka juz niedlugo. Ale co do wiekszosi o Irolach masz racje choc ja sie z jednym teraz spotykam to niech no mi on tylko za skóre wejdzie....

Gość gość
Tak jak powiedziałam jestem teraz w Angli :)

Gość gość
z melin yposzla w nastepna patologie nie wiem czy nie gorsza. i czym sie szczyscisz?

Gość gość
w irlandii zyje sie dobrzeluzo bez s tresowo spisz spokojnie i nawet z najnizszej:)

Gość gość
W jaka patologie? Rozumiem ze w Angli nogi nie postawilas/les nigdy jesli mowisz to o Angli . Irlandia jest na luzie i tom jest główny problem w Irlandii - pija, lenie takie ze hej nawet sie nie myja ... zenada Anglia to niebo i nie da sie absolutnie tego porównać ale cóż widać polacy ciezko przyjmuja do wiadomosci jakies pozytywne opinie o czymkolwiek ;)