Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolo L.

Czy jest tu ktoś to mieszkał, mieszka lub będzie mieszkać w Irlandii?

Polecane posty

Gość Ofelia K.
21:14 [zgłoś do usunięcia] do OFELIA 9 rok wlasnie sie zaczal, mieszkam w Cork. 123 dziękuję za odpowiedź, a jak tam z pracą? cięzko?

Gość Studentka z Trójmiasta
witam też chcę wyjechać do Irlandii. Czy są tu osoby chętne ze mną pojechać? Jestem studentką z Trójmiasta, nie jestem problemowa :)

Gość sssssssssariiiaaaaa
wsiadaj i jedzw czym problem? tylk na miejscu moze sie okazac mniej bajkowo niz w tyej wyobrazni, zakup duza ilosc euro

sssssssssariiiaaaaa - Nie no sama się boję jechać do obcego kraju :D wolę z kimś, zawsze raźniej ;)

Gość summer redds
a co ci ktos pomoze?

Zawsze to jakieś zabezpieczenie ;)

Gość summer redds
podziwiam naprawde,powodzenia bo bedzie ci potrzebne, uczepili sie uk i irlandii ludzie sa innee panstwa gdzie mniej polakow i lepiej sie zyje

A co złego jest w tej Irlandii? Z tego co tu czytam to ludzie są raczej zadowoleni, a tamtejsza pogoda jest dla mnie zaletą :)

Gość summer redds np jakie inne?
I skoro sie tak uczepili to czemu ty tam siedzisz:D

Gość margarina gagarina
właśnie polaczki tu ciągle sapią że wszyscy się tych wysp uczepili, a sami tam siedzą i mają się dobrze :O żałosne, jak to polak polakowi nigdy nie pomoże, gardzę wami, fałszywce 🖐️

Gość jedni sie uczepili tych co
na wyspach siedza u maja sie dobrze, a drudzy sie czepiaja tych co na wyspy chca jechac :D A ja mowie - niech kazdy robi to, co robic chce i niech mieszka i wyjezdza gdzie chce i nikomu nic do tego. Jednemu bedzie dobrze, innemu zawsze zle, jednemu pogoda bedzie przeszkadzac, inny bedzie zachwycony, wiec juz przestancie sie wzajemnie przekonywac co dla kogo lepsze bedzie ;) Jeden woli Irlandie, drugi Norwegie...

Gość gienka ty to masza ja kanade:)
a ja kanade:)

Gość nualla obrien
Mieszkam w duzym miescie 8lat,piszecie ze irlandki sa brzydkie??? Tak samo jak polki, jedne zapuszczone inne zrobione I wygwiazdowane na maxa, z tym ze nawet z gwiazda mozesz sympatycznie porozmawiac o duperelach w pubie lub klubie, podczas gdy polska gwiazda na wszystkich patrzy z gory a kazda kobiete traktuje jak konkurencje. Faceci brzydcy wybitnie, do tego nas kobiet z Europy wschodniej nie traktuja powaznie, oczywiscie nigdy ci tego nie powiedza bo maja przemila aczkolwiek powierzchowna osobowosc.Polecam tylko dla tych ktore chca sie zabawic I na nic nie licza, bo inaczej mozna sie bardzo przejechac ,gdyz. Kazdy z nich zachowuje sie jak zakochany gentleman podczas gdy jest to totalny pic zeby bylo Milo...

Gość miraaaaaaaa78
wiesz,ja mam takiegoi gentelmena juz 6lat i 2 dzieci:) wiec nie generalizuj

Gość ! Terenia
nualla obrien - Może ciebie po prostu Irole ruc­hają i dają kopa w du­pę na goodbye? :classic_cool: Ja znam w ch­uj małżeństw Polsko-Irlandzkich. Oczywiście tylko takich ona z PL on z IRE 🖐️

Gość ! Terenia
nualla obrien - I radzę pozbyć się tej gnojówki z głowy i zainwestować w mózg, a następnie w globus lub/i mapę. Bo nasz "zacny" kraj leży w Europie środkowej 😴

Gość fdgbhtr
nulla- ja tak nie uwazam, zyje z irlanczykiem juz ponad 6 lat i jestem bardzo zadowolona. Trkatuje mnie powaznie, mamy partnerski zwiazek, we dwoje pracujemy. Na poczatku nie bylo mi latwo, pare razy zmienilam prace az w koncu znalalam cos co mi odpowiada- nie pracuje za najniza i nigdy nie pracowalam. A z kosztami to roznie, ja za mieszkanie w dublinie place 1200 plus oplaty a mam znajomych mieszkajacych w innym miescie placacych 250 za pokoj- na prawde ciezko okreslic koszt, wszystko zalezy od standardow.

Gość marinnna33
irlandczyk i nie ma swej chaty??? lacicie po 1200???szok niech sie stra od miasta jak nie ma albo go nie stac

Gość fon corki
My młodzi wykształceni którzy musimy wypieprzać z tej Zielonej Wyspy nad Wisłą za kawałkiem chleba i kieliszkiem strawy zapytowywujemy: - Jake Polskie wywalczyles Bolku/Lechu, Donku, Bronku, Jarku, Ojcze Dyrektorze, Rychu, Krzychu i Zbychu ??? - Ja młody wykształcony pluje Wam prosto w Wasze gęby bo Wiem doskonale, że w tym kraju nigdy dobrze nie było i nie będzie, bo musielibyście wyprzeć się Waszego krętactwa, megalomanii i służenia wyłącznie tylko sobie. By Wam bokiem wyszła krzywda i bieda obecna narodu Waszego!!! Tfu!!! zwiń

Gość lilitka55
hej , jestem w irlandii, nie moge znalezc pracy od kilku miesiecy:(koszmar jest jest ktos moze w podobnej sytuacji?kto szuka tez.

Gość fgt56o
irlandia sie skonczyla juz dawno temu, teraz zstamdat sie wyjezdza anie emigruje

Powiem szczerze ze coraz bardziej nie cierpie tego kraju i tych wiecznie glupio usmiechnietych przyglupów tak tak przyglupów bo tylu analfabetów i nie widzialam nigdzie indziej. Jestem tu juz 5 lat pracowalam w niejednym miejscu a dorobilam sie tylko reumatyzmu i nerwicy,siedze tu tylko dla dzieci i czekam az pokocza szkoly i spadam ztad nie ogladajac sie za siebie

Gość lilitka55
nie wiesz gdzie mozna robote dostac??? co ci zle tu socjal masz?

Jo-aska w jednym zdaniu zrobiłaś 2 błędy a śmiejesz się z irlandczyków :D Tak, wyjedz stąd jak najszybciej, znam wiele osób twojego pokroju, wiecznie z wszystkiego niezadowoleni. Pogoda be, jedzenie be, mieszkania też, irole brzydcy i tępi i tylko my polacy jestesmy tacy wspaniali :D Większość tych osób, ktore wlaśnie tak odbierają życie w tym kraju, zazwyczaj nie mowi po ang, nie wychodzą nigdzie, nie jednoczą się z irlandczykami i innymi nacjami i tylko liczą dni do powrotu do wspaniałej Polski... Ja zazwyczaj słuchając tych żali, grzecznie pytam, po co tu jesteś? Tak bardzo jest Ci tu zle? wracaj do kraju, szukaj innego miejsca, rób coś, zmien swoje życie ale przestań narzekać. Wydaje mi się, że tacy ludzie jak ty, zawsze są z czegoś niezadowoloni. Ja tam wole tych niby głupkowatych iroli z wiecznie uśmiechniętą twarzą, niż takie wiecznie smutne, mrukowate twarze, smiejące się tylko wtedy, gdy komentują kogoś na ulicy...

Gość fdgbhtr
bo narzekanie takie typowo polskie ;) ja tez wole tych nieszczerze milych irlandczykow, niz szczerze niezadowolonych polakow!

Gość lilitka55
skonczta gadac , o szczerosci tylko gadajata gdzie roboOTA JAK JAEST

Gość fdgbhtr
nie wiem gdzie jest, ja mam innej nie szukam, popatrz na FAS, postaraj sie o intern by zdobyc doswaidczenie, nawet idz na wolontariat na poczatek a nie social, social!

Gość lilitka55
ta socjal-trzeba go miec

Gość fdgbhtr
abmicje trzeba miec a nie social

Gość lilitka55
jak nie ma nic to i socjal dobry