Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolo L.

Czy jest tu ktoś to mieszkał, mieszka lub będzie mieszkać w Irlandii?

Polecane posty

Gość Agnieszka D.
Opłaca się teraz w sezonie wyjechać do Irlandii? Gdzie jest najlepiej z pracą?

Gość prawda w oczy kole i nie tylko
Niestety, nie ma tu pracy,bo duzo z brazylii studentow nazjezdzalo i oni przejeli malo platne prace. musisz miec albo znajomosci albo wielkie szczexcie., mieszkam tu 4 lata, dalej mam malo platna prace pomimo ukonczonych studiow. Nie polecam.!!

Gość $ Terenia $
prawda w oczy kole i nie tylko - Skoro nie polecasz i od 4 lat masz mało płatną pracę, to na ch­u­j tam jeszcze siedzisz? 😴

Gość vv44
bo ma socjal to siedzi, debilne pytanie

Gość vv44
nie ma czegos takiego jak sezon w irlandii

Gość paniz  bliskiego wschodu
mieszklam kiedys tam i cudownie wspomninam ale juz chyba eldorado sie skonczylo co?

Gość gość
W Irlandi siedzi się dla pieniędzy, a nie z miłości do tego kraju, to chyba jasne. Trudno jednak piac zachwyty, bo ma się te pare euro wypłaty czy socjala. Założę się, że gdyby w Polsce płacono zasiłki tak jak tutaj to 90% Polaków by wróciło.

Gość gość
dokładnie

Gość gość
ale nie placaa i placic nie beda:) nigdy

Gość Gość2013
Witam! Mam małą prośbę: szukam mieszkania w Dublin 15, Clonsilla, okolice. 2 sypialnie lub 3, dla mnie, moich 2 dzieci i męża. Bardzo proszę o informację jeżeli coś byście wiedzieli. Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
jest tordno wynjac mieszkanie w dublin , masakra na 1 chetnych 10000 osob:(i referencje trzeba i rachuek z banku

Gość gość
ja mieszkam w dublin 4 od maja szukam czegoś w tym terenie nic nie ma a jak jest to 1.500-1600 za 2 pokoje już chyba z 20 apts. oglądałam chyba trzeba będzie się przeprowadzić daleko poza dublin 4 nie wiem co robić jestem załamana

Gość gość
nie mów nigdy jak wynajmujesz że masz dzieci !!!!! pod żadnym pozorem bo nie wynajmą ci wynajmować wolą studentom niż komuś kto ma dzieci

Gość gość
no tyle to bym nie dala za wynajem prosciej juz wziac kredyt i placic polowe mniej

Gość gość
gość no tyle to bym nie dala za wynajem prosciej juz wziac kredyt i placic polowe mniej 1 1 1 to weź mądralo kredyt w banku teraz kiedy jest recesja chyba że zarabiasz nie wiadomo ile a i wpłaty własnej żeby kupić apts, lub dom trzeba co najmniej 20 tyś wpłacić kolejna idiotka co dobre rady z d**y daje

Gość gość
topo kujjjja tam siedzisz jak nie masz nawet na wplate 30%??? to nie lepeij w pl wegetowac?

Gość gość
nie wszyscy którzy emigrowali do irlandii mają pracę w bankach albo innych giełdach są ludzi co pracują np. w sklepach mają rodzimy i nie stać ich na wpłatę własną

Gość gość
nie nie lepiej w polsce wegetować odpowiadam na pytanie gościa wyżej

Gość gość
no własnie debilu

Gość gość
no wybacz jak ty siedzis lata i nie mas z zadnych pieniedzy to ytak samo wegetujesz jak w pl tak??ja bym nie siedzila jakbym nie mila na wpalte wlasna 30% to malo 2 osoby moga nazbierac ja w lasnie z pracyw sklepie kupilam tu mieszkapol gotowka pol kredyt w pl tez mam jedna na kredyt i mi lokatarzy splacaja jak zechce wracam do pl i mam gdzie mieszkac a tu wynajme , myslec troche zanim dzieci sie zrobi

Gość gość
nie większość ludzi nie ma na kredyt żeby kupić sobie swoje mieszkanie już nie opowiadaj że ty w sklepie pracując odłożyłaś tyle kasy a z dziećmi moja droga to niektórzy przyjechali do irlandii a nie zrobili je sobie w niej będąc nie każdy czeka z założeniem rodziny aż mu się poprawi sytuacja materialna bo dzieci mógłby się nie doczekać

Gość gość
dodam jeszcze że wcale nie wegetujemy żyjemy normalnie stać nas na wczasy np. na normalne życie ale niestety nie na kupno własnego mieszkania

Gość gość
Nas tez nie stac na kupno wlasnego mieszkania,ale wynajmujemy dom, mamy jedno dziecko i zyje nam sie wpozadku. Wlasciwie to nawt gdyby nas bylo stac na kupno mieszkania w Irlandii to i tak bym tego nie zrobila poniewaz nie zaplacilabym za dom powiedzmy 200tys ktory jest tak naprawde wart 50. Wszystko sie rozpada, domy robione " z kartonu ", wszystko budowane jak najtanszym kosztem a chca za to jak za wille z basenem. Mieszkalam juz w kilku miejscach i wszedzie bylo tak samo wiec wiem o czym pisze

Gość gość
kiedyś były loterie mieszkaniowe trzeba było złożyć papiery w dublin city council teraz tych loterii nie ma ale można złożyć papiery o mieszkanie socjalne czeka się długo bo aż 10 lat czasem dłużej chyba że sytuacja jest naprawdę trudna wtedy szybko rozpatrują i raczej się dostaje mieszkanie my papiery złożyliśmy 6 lat temu czekamy ciągle trzeba tam chodzić i dopytywać często nam powiedzieli że do 2 lat dostaniemy swoje mieszkanie jakbyśmy mieli kasę to już dawno byśmy kupili swoje w miejscu które nam się podoba a tak to tam gdzie dadzą trzeba brać

Gość rozalinda  santry94
ja z pracy d fizcycznej odklozylam na 30%wpalty wlasnej wlasnie tu,a wcale nie sa kartonowe wszedzie tylko trzeb a iwerxziec gdzie szukac. w zyciu bym nie siedzila tu jakby mi sie nie dalo odlozyc nic.

Gość rozalinda  santry94
a socjalowe mieszkania bym nie wziela, mieszkac raze z najwieksza patologia dziekuje ja juz wiem jak takie miejsca wygladaja.