Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona^^

Sa tu jakies nastoletnie mamy lub ktore mlodo urodzily dziecko ?

Polecane posty

mój maż nie był za granica... to tak by sprostowac :D Nie robie z siebie niewiadomo kogo po prostu się bronie bo naskakujecie i wyzywacie od nieodpowiedzialnych mimo, ze pojecia nie macie jakim jestem człowiekiem. Jak napisałam wczoraj- zanim ocenicie kogos oceńcie siebie, bo białe jak snieg nie jestescie. Osby odpowiedzialne, szczęśliwe i zadowolone z zycia nie wchodzą na fora by obrzucac błotem matki takie, srakie czy owakie- taka prawda, sorry.

Gość a ja....................
dziecko nie potrzebuje duzo kasy, dziecko potrzebuje milosci. A te mlode matki potrafia te milosc dac. Prawda ze charakterem dziecka sie nie wykarmi ale te matki sobie daja rade. Rodzice chyba zupelnie w pelni ich nie utrzymuja. Odpowiedzialnosc to nie portfel to milosc i chec dla dziecka jak najlepiej. To bycie dobra matka, nie bogata

Wpadka a wychowanie i wziecia odpowiedzialnosci za to dziecko to 2 inne sprawy. Wpadka nie jest odpowiedzialna ale wziecie odpowiedzialnosci za to dziecko i wychowanie je to jest odpowiedzialnosc

Gość mama 11 latki
Mała Natalie mam nadzieję,że ktoś ci pomógł i że załatwiłaś wszystkie formalności.Ja (a w zasadzie adwokat)założył sprawę o ustalenie ojcostwa a następnie o pozbawienie tego drania praw do małej,a następnie mój chłopak a obecnie mąż został wpisany jako ojciec,żeby tamten nigdy nie rościł sobie żadnych praw do małej.

dokladnie mysle ze osoby szczesliwe nie maja potrzeby obrzucac kogos blotem. Ja sie ciesze ze te dziewczyny daja sobie dare, ze sa szczesliwe, ze kochaja swoje dzieci, bo szczesliwa matka to szczesliwe dziecko.

Gość mama 11 latki
Mama 6 latki ja nikogo nie obrzucam błotem,co ty wymyślasz? Przedstawiam swoje zdanie,które różni się od twojego więc już jestem zła. Ktoś napisał że twój mąż jest w Holandii nie zaprzeczyłaś-stąd mój wpis.

poza tym ile takie maltkie dzieci potrzebuja tych pieniedzy, roszke na jedzenie, na pieluszki, jakies ubranka czy zabawki, ktore w ogromnych ilosciach dostaje sie od roznych osob i nie dlatego ze rodzicow na to nie stac. A kiedy dziecko bedzie starsze i bedzie mialo wieksze potrzeby te mlode mamy ju nie beda takie lode, beda pracowac, ojcowie tez i bedzie ich stac aby dziecku zapewnic chociazby te podstawy.

skoro nie obrzucasz to nie musisz pisac, ze nie obrzucasz. Jesli czjesz, ze nie obrzucasz to chyba nie bierzesz tego do siebie??

z ta holandia to nie było do mnie. i tak, obrzucasz błotem bo mówisz obcej Ci osobie, której nawet nie znasz że jest nieodpowiedzialna i nie dałaby sobie sama rady w zyciu :) fakt, wypowiadasz się kulturalnie ale i z kulturą można kogoś zwymyslać ;P

Gość mama 11 latki
a ja... miłością dziecka nie nakarmisz. Dobrze że im się udało ale udało się dzięki pomocy rodziców ale one widzą tylko swoją ogromną rolę. Bo one do wszystkiego doszły same.

Prawda jest taka, ze niejedna kobieta dorosła dostała więcej pomocy choćby materialnej niż ja i własnie dlatego nie wstydzę sie tej pomocy, którą dostałam ja i nie mam zamiaru umniejszac swojej roli. Samodzielnoscia nie mógłby sie podzielić tak naprawdę NIKT, bo kazdy miał pomoc i jako dziecko i jako dorosły człowiek

Gość mama 11 latki
Mamo 6 latki jeśli dla ciebie mieszaniem z błotem jest stwierdzenie zgodne z prawdą to sorry,ale chyba całkiem straciłaś kontakt z rzeczywistością. Fakt jest taki że odpowiedzialny człowiek w JAKIMKOLWIEK WIEKU nie powoła na świat nowego życia nie będąc w stanie go utrzymać. A nastolatka takich możliwości po prostu fizycznie nie ma jeśli chce skończyć szkołę. Koniec kropka. Korzystałaś z pomocy MOPRu,więc absolutnie nie byłaś samodzielna,więc czemu się w tym momencie burzysz,że ktoś napisał ci prawdę?

mysle ze gdyby musialy sobie dac rade same, bez rodzicow tez by sobie daly rade, byloby trudniej ale daly by sobie rade. Rodzice chcieli to pomogli, gdyby nie chcieli to przeciez nikt by ich nie byl w stanie zmusic.

Nieodpowiedzialna matka bym była prędzej gdybym sie wszelakiej pomocy wyrzekła :D Nie masz prawa nazywac mnie nieodpowiedzialną bo jestem dla ciebie obcą osoba. Do mlodej matki na ulicy tez bys podeszła i powiedziala: jestes nieodpowiedzialna bo wpadłas- hmmm... ciekawe ile czasu bys miała siniora pod okiem :D

Gość MlekiemiOknem
Mama 6 latki - to ' tepa szczala '

Gość gacuś
wszystkie młode matki się tak wymądrzają że są bardzo dojrzałe, że są wspaniałymi matkami, że dziecko zmieniło ich życie... blablabla... a prawda jest taka, że je cipa zaswędziała gdy były dziećmi i chyba chcą się dowartościować

mamo 6 latki- niestety dla niektorych osob, przejaw odpowiedzialnosci przejawia sie w portfelu, naszczescie nie dla wszystkich. Ja Ci gratuluje coreczki oraz cierpliwosci, milosci i odpowiedzialnosci, ze mimo wieku poradzilas sobie z wychowaniem corki. Nie ma co sie przejmowac obelgami, bo tylko Ty wiesz jaka jestes matka, wiesz ze dalas i dajesz dziecku wszystko i co najwazniejsze milosc.

Gość MlekiemiOknem
Mama 6 latki dzialasz mi na nerwy . To jest oczywiste , ze bylas Ty i twoj przydupas niedopowiedzialnymi ludzmi , uprawiajac sex bez zabezpieczenia !

poza tym ja uwazam, ze te mlode dziewzyny wiedza ze sa mlodziutkie i dlatego staraja sie duzo bardziej od tych "doroslych".

To i ja sie wypowiem, tak czytajac caly topik, zauwazylam, ze czasami te mlode mamy maja wiecej oleju w glowie niz te starsze. wiadomo wiek 16 czy 17 to naprawde za wczesnie na dziecko, ale skoro sie trafilo to trzeba sie wziac w garsc i robic tak by dziecku niczego nie braklo, wiadomo pomoc rodzicow bedzie niezbedna, no chyba ze ojciecdziecka jest starszy i pracuje. nierozumiem tylko braku kultury co u niektorych, przeciez mozna prowadzic dyskusje kulturalnie bez wyzwisk. ja az tak mloda mam nie bylam, ale spotykam wiele mlodych mam i musze powiedziec , ze wiekszosc z nich daje sobie rade super, choc nie w polsce bo mieszkam za granica i tutaj mlode matki maja wsparcie, opieke i mozliwosc dalszej nauki i pozniejpracy.

Gość gacuś
prawda jest taka że myślały dupą zamiast głową i to żadna odpowiedzialność

a ja....... dzieki, choc przyznam szczerze, ze mnie te wrzuty bardziej smiesza niz dotykaja gdyz znam swoja wartośc ;) a to tylko nawiedzone, sfrustrowe i nieszczesliwe trole z kafe :D Kafeteria jest bardzo specyficznym forum :) O normalnej dyskusji nie ma tu mowy, ale dla odmóżdżenia mozna wejsc :D

Gość mama 11 latki
To czy by sobie dały radę czy nie to tylko gdybanie,tego się nie dowiemy,bo takiej sytuacji nie było. Jedno jest pewne mamo 6 latki-patrz na siebie a nie na to co dostały dorosłe kobiety od swoich rodziców,bo one to dostały bo taka była wola tych rodziców a nie wymóg sytuacji. Moi rodzice,zwłaszcza mama dali mi mnóstwo wsparcia,była ze mną na przesłuchaniach na policji,w prokuraturze i w sądzie. Dała mi coś więcej niż wsparcie materialne. I ja to w pełni doceniam i dorośle i świadomie przyznaję gdyby nie oni w pierwszym okresie to byłoby źle. A ty tego nie przyznajesz choć było tak samo,ale ty uważasz że pomoc ci się należała,bo byłaś ich dzieckiem,a mogli ci otworzyć drzwi i powiedzieć że jak byłaś na tyle dorosła aby uprawiać seks to bądź dorosła i zarób na rodzinę. Ale tego nie zrobili. Ale dla ciebie to jest oczywiste że musieli ci pomóc,bo się uczyłaś,ale gdyby nie ich pomoc to byś szybko przestała się uczyć.

gacus nie mozesz pisac za kogos co czuje bo gowno wiesz. Skoro tak twierdzisz rozmiem ze piszsz o sobie.

Gość gacuś
nie piszę o sobie bo nie mam dziecka

ludzie forum mato do siebie wsumie jak i prawdziwe zycie , ze nie wszyscy ludzie beda mieli takie samo zdanie. kazdy ma prawo do wypowiedzi i do pogladau, ale do jasnej ciasnej nie mozna tego z kultura pisac, tylko wyzwiskami.

Gość koszka moszka
do rekordzistki-maz ma firme. i co z tego???BUHAHAHA

mamo 6 latki- i bardzo dobrze ze sie nie przejmujesz bo ja wlasnie chcialam napisac ze gdybym ja urodzila w mlodym wieku to w dpie bym miala co inni o tym uwazaja. Wiadomo, ze w ludziach jest duzo jadu tylko ja nie wiem dlaczego. Ja jestem dobra osoba i nie rozmiem skad w ludzich tyle pogardy i nie nawisci do innych ludzi. Zamiast sie cieszyc, ze mlode matki daja sobie jakos rade, ze kochaja te dzieci i gratulowac im pociech to obrzucaja blotem. Nie zrozmiem nigdy dlaczego niektorzy ludzie sa takimi chamami. I to jest wlasnie to wychowanie o ktorym ja mowie, ich rodzice nie potrafili wychowac na dobre osobymimo ze zapewne wszyscy mieli super droslych i ustawionych rodzicow. I co z tego skoro ci ludzie kiltury nie maja,zachowac sie nie potrafia i nie wiedza co jest wazne w zyciu......

Gość gacuś
nie widzę nic odpowiedzialnego w uprawianiu seksu w tym wieku bez odpowiedniego zabezpieczenia i zaakceptowanie tego że się zostanie matką.

Gość Mona^^
Nie kazda nastoletnia matka dostaje pomocfinansowa od rodzicow ,przykladem jestem ja. Przyznam ze jesli ojciec dziecka (moj obecny chlopak ) nie wzial by odpowiedzialnosci za to co zrobilismy to mialabym naprawde ciezko ,musialabym wtedy wyjechac do holandii do pracy (mam tam 3 siostry ktore tam mieszkaja) zostawic dziecko mamie i zjezdzac co drugie miesiac ,innego wyjscia bym nie miala poniewaz moja mama nie pracuje i nie moglaby mi pomoc finansowo. Na szczescie tak sie nie stalo ;) mam wspanialego faceta ktory utrzymuje nasze dziecko a ja je sama wychowuje jak narazie. Jestem nie szczesliwa tylko ze tego powodu ze nie mozemy razem mieszkac ze wzgl na moj wieku. Czasami naprawde mam wielkiego dola ze musze tu byc sama bez mojego ukochanego ,ze sama musze sie zajmowac malym ze dziecko nie ma przy sobie ojca. Ale wiem ze musze wytrzymac do polowy przyszlego roku i wierze ze dam sobie rade i wkoncu bedziemy razem we trojke ;)