Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona^^

Sa tu jakies nastoletnie mamy lub ktore mlodo urodzily dziecko ?

Polecane posty

Gość Mona^^
Widzisz dziunia jednak mialam leb na karku. I to ze chodzilam tak wczas na dyskoteki to nie znaczy ze uprawialam juz sex ,no chyba ze ty jak chodzilas na imprezy to za kazdym razem sie szmacilas;) I nie rozumiem po co wchodzisz i udzielasz sie w tym temacie ? ON CIE NIE DOTYCZY

zeby sie posmiac troche. acha, czyli szmacic (mowiac twoim jezykiem) zaczelas sie dopiero jak skonczylas 16, bo wtedy w ciaze zaszlas ?? skad takie wysokie poczucie wkasnej wartosci u osob, ktore nic poza urodzeniem dziecka w zyciu nie osiagnely?

Gość Mona^^
Jak zaszlam w ciaze to mialam 16,5lat . Nie osiagnelam moze w zyciu nic tak szczegolnego oprocz dziecka ,tylko wez pod uwage to ze mam dopiero niecale 18lat 9 lat mniej niz ty i cale zycie przed soba w ktorym moge jeszcze wiele osiagnac. A ty co w zyciu osiagnelas jesli mozesz sie czyms pochwalic ?

Gość buhahhahahahhahahahahehehehehe
"Jak zaszlam w ciaze to mialam 16,5lat . " hehe

dziunia a skad wiesz co ona osiagnela, znasz ja osobiscie , nie wiec co ty mozesz wiedziec, potrafisz tylko obrazac to osiagnelas w zyciu. pozatym czlowiek ma cale zycie na nauke i osiagniecia celow, skadwiesz czy dziewczyna w przyszlosci , nie pojdzie na studia, i skad wiesz moze akurat bedzie powazana osoba w spoleczenstwie. Nie wrzucaj ludzi do jednego worka, bo jesli komus sie w zyciu zdarzylo popelnic blad to nie znaczy , ze w przyszlosci nie maja zadnych szans na osiagniecie czegokolwiek.

Gość czyli zaczelas sie szmacic
jak mialas 16,5? :D Aaaahhhhaaaa :D Mnie tych mlodocianych matek nie zal. Mnie zal dzieci :-( Smutny start w zycie malego czlowieczka urodzonego przez drugie dziecko :-(

Gość Mona^^
Glupie idiotki nie zaczelam sie szmacic tylko pisalam ze dla kolezanki powyzej chodzenie na dyskoteki w mlodym wieku to szmacenie sie

Gość Mona^^
A mi zal waszych dzieci tych wszystkich kretynek co sie udzielaly obrazajac mlode matki ,jestescie niezrownowazone psychicznie a swoj jad przenosicie na swoje dzieci naprawde mi ich zal ze maja az tak glupie matki . Wy starsze matki wielce dojrzale i odpowiedzialne a grzejecie dupe przed kompem pierdoly pociskacie i gnoicie mlode dziewczyny . STARE GLUPIE KROWY !

Mona^^ wypij melisę:)

Gość Mona^^
A ty co buhaha najaralas sie ziola ze tak ci wesolo ?

"Jak zaszlam w ciaze to mialam 16,5lat . " hehe to mnie tak rozbawiło :)

Gość tak to jest jak się nie myśli
Tylko gzi się jak szpara zaswędzi. Mamy XXI WIEK A SMARKULE NIE WIEDZĄ SKĄD SIĘ DZIECI BIORĄ? Jak można w dzisiejszych czasach wpaść? To trzeba być totalnym zerem i bezmózgiem!

Gość mamusiae
jestem mama która urodziła mając niecałe 18 lat , skończyąłm studia , mamy świetnie prosperujacą firme, 3 letnia córeczke ,w chwili obenej mój syn ma juz 18 lat i jest wpaniałym facetem i ostatnio mi powiedział -dzięki mamo że mimo młodego wieku i takiech czasów zdecydowałas sie mnie urodzić uważam że to jaką sie jest mama i co sie w życiu osiągnie nie zalezy od wieku tylko od człowieka , splotu okoliczności, pracowitości na pewno wolałabym bys młoda mamą niz sfrustrowaną kobietą obrażającą młode mamy na kafe

czyli kazdy, kto rodzi po 20 rz jest stary :)?? o matko!! to ja juz sie do trumny klade :). ktos sie pytal, co w zyciu osiagnelam. skonczylam dobre studia, wyszlam za maz, mam prace, mieszkanie i koncze dr. do tego jestem matka. w wieku 17 lat nie mialabym wlasnego mieszkania, meza, pracy ani matury (jak kolezanka mona).

mona i estera - to jak żyjecie świadczy o Waszej DOJRZAŁOŚCI. A te ataki , no cóż, dojrzałość to nie to samo co niezależność, bo człowiek to stworzenie stadne i każdy od kogoś zależy. Pozdrawiam wszystkie nastoletnie mamy, bo sam przed laty taką mamą byłam i dziś jestem mamą dojrzałą, mam 26 letnią róznicę między najstarszym a najmłodszym dzieckiem i musze Wam powiedziec, że gdybym słuchała "życzliwych" to musiałbym dzieci nie miec, bo albo byłam za młoda, albo niezbyt zdrowa, albo miałam za niski status materialny, albo teraz jestem za stara.... Nikt mi dzieci nigdy nie bawił, sama wychowuje tak jak poprzednie, mieszkam w wygodnym domu i nic mi nie brakuje, czego wszystkim nastoletnim mamą życze z całego serca. No i oczywiście mąż ten sam od blisko 28 lat....... a szkołę kończyłąm jako dorosła osoba i niczego w życiu nie żałuję.... Pozdrawiam wszystkie mamy nastoletnie a moralizatorów zachęcam do milczenia w tej sprawie....

dziunia poczekaj daj dziewczynie czas a i ona dorobi sie mieszkania czy domu, tez skonczy studia tez znajdzie dobra prace, jejku co cie tak boli , ty pokierowalas wlasnym zyciem tak jak chcialas ona zrobila inaczej, jest to mloda dziewczyna co ma cale zycie przed soba i zycze jej jak najlepiej. napewno za x lat zdabedzie dobre wyksztalcenie i prace i inne dobra. co za puste myslenie jednostronne ze najpierw trzeba sie ustawic, wedlug myslenia to nigdy nie jest dobry czas na dziecko. 1 nauka trzeba skonczyc dobra szkole to paln dziecka odchodzi w przyszlosc 2 trzeba znalezc dobra prace ok trzeba poczekac 3 o musze zdobyc mieszkanie czy dom cz inne dobra ok jeszcze za wczesnie 4 kurde trzeba sie zastanowic bo jak zajde to moga mnie zwolnic ok to jeszcze czekac. cholera jasna to wedlug coponiektorych osob nigdy nie przyjdzie ten odpowiedni czas, bo zawsze cos stanie na drodze.

Gość Mona^^
Dziunia -wielka inteligentka wspolczuje twoim dzieciom maja niby wyksztalcona matke a tak naprawde zwykla prostaczke ktora obraza innych pod nickiem (dziunia ) sam twoj nick daje do myslenia jaka z ciebie dojrzala i inteligenta osoba ktora wszystko ma i gnebi innych na kafe. Idz dziewczyno sie wyleczyc bo masz nierowno pod sufitem i mam nadzieje ze dzieci nie otrzymaly po tobie twojej glupoty. Pozdrawiam i zycze szczescia wyksztalconej wszystko majacej mamusi ;P

dowi masz dzieci? jesli masz, to wiesz, jakie sa absorbujace. wierzysz, ze mona i inne maloletnie pojda na studia, skoncza je z wyroznieniem, dostana swietna prace itp.? ja nie. zwyczajnie nie znam takich wypadkow :). wszystkie nastoletnie matki, ktore gdzies tam sie przewijaly (a to corka sasiadow, a to kolezanka ze szkoly) nie osiagnely NIC. wyksztalcenia nie maja, pracy czesto tez nie, z kasa krucho. jesli 10% takich kobiet zycie sie uklada, to wszystko. mona nie wyladowuj na mnie frustracji. mloda jestes, glupiutka i naiwna, ale moze bedziesz miec w zyciu szczescie :).

Gość Mona^^
Dziunia w jakim swiecie ty zyjesz ? Niewiesz ze Polska to biedny kraj z praca jest ciezko nawet po dobrych studiach ? Dziecko wcale nie pokrzyzowalo mi planow zyciowych bo zanim urodzilam to wcale nie myslalam o studiach bo nie stac by mnie na nie bylo niemam rodzicow przy kasie tak jak tu niektorzy . Zanim wgl pojawilo sie dziecko to myslalam zeby skonczyc srednia szkole ew. Jakis kurs w miedzy czasie i wyjechac do holandii bo tam mam o wiele wieksze mozliwosci niz tu i teraz nic sie nie zmienilo zrobie dokladnie to samo co zaplanowalam dwa lata temu tyle ze z dzieckiem;)

Gość manakolaaa
Dziunisa - Ty jestes niedojrzała i nieodpowiedzialna sądąc po Twoich wypowiedziach. Fruwasz tylko po różnych forach i bzdury opowiadasz lub obrzucasz obelgami.....zajmij sie sobą a nie innymi.

Gość manakolaaa
miało być Dziunia!!!

mona to wybacz. cofam moja wypowiedz. tobie faktycznie ciaza nic nie pokrzyzowala, skoro twoje ambicje konczyly sie na holenderskim zmywaku.

Dziunia wybacz, moja mama urodziła mnie mając 18 lat, studia kończyła w tym samym czasie co ja, pracę ma całkiem niezłą, bo siedzi w budżetówce na wcale nie najniższym stanowisku, stać ją było na kupienie mieszkania bez pakowania się w kredyty na 30 lat - więc co to za myślenie że jak ma się dziecko to już nie można się wykształcić albo znaleźć pracy?

Gość Edzia ze stolicy
Hej. Mogę się przyłączyć? Mam 18 lat i półroczną córeczkę. I jestem szczęśliwa!

Gość caly czas wracamy
do podstawowej kwestii - nastolatka z dzieckiem moze skonczyc szkole pod warunkiem, ze ma ODPOWIEDZIALNYCH za jej czyny rodzicow i owi rodzice wezma ja na utrzymanie wraz z przychowkiem :D Rodzenie dzieci w momencie braku stabilizacji finansowej, mieszkaniowej, psychicznej (co widac po wypowiedziach mlodych matek w szczegolnosci) nie jest odpowiedzialne. Zal i dzieci i dziadkow ;-) niestety.

Gość a ja....................
dziewczyny te wszystkie dorosle matki sa tak naprawde ogranoczone i puste, skoro tak uwazaja. Widac, ze one sa slabsze, bo by sobie nie daly rady Chca sie dowartosciowac wyzywajac mlode matki. Poza tym czytajac ich wypowiedzi co one przekarza dziecku?? jaka kulture?? zero kultury, zero szacunku do drugiej osoby. Po drugie zarzucaja Wam nieodpowiedzialnosc, a nie wiedza, ze na odpowiedzialnosc nie sklada sie tylko kasa ale sposob wychowania dziecka. One sa tak plytkie, ze mysla ze tylko pieniadze sa wyznacznikiem odpowiedzialnosci. Dziewczyny mimo ze jestesie mlodziutkimi matkami i moze fortuny nie macie ale widze ze wychowacie dziecko duzo lepiej niz te ustawione finansowo. Wy chociaz wiecie ze poza kasa liczy sie cos jeszcze, a te dorosle wypowiadajace sie matki mysla ze pieniadze zalatwia dziecku dobre dziecinstwo. Poza tym nick Dziunia bardzo duzo mowi wlasnie o doroslosci, dojrzalosci i madrosci;)

Gość a ja....................
wasze matki mimo ze juz pewnie dorosle byly, wszystkie 26,27 lat napewno mialy nie umialy Was wychowac na DOBRYCH ludzi.

Oj dziewczyny dziewczyny. Dlaczego jedne jadą po drugich? Mona weź coś na uspokojenie i zacznij panować nad emocjami, bo masz dziecko i cierpliwość jest ci bardzo potrzebna. A reszta od "szmacenia" "dawania dupy" itd. opanujcie sie, bo też matkami podobno jesteście a rzucacie bluzgami jak menelia spod monopolowego. Młode matki to matki. Mogą być i odpowiedzialne, ale nie mozna nazwać odpowiedzialnym zachowaniem tego, ze powołały nowe życie nie mogąc mu samodzielnie zapewnić niczego. Niemniej jednak dziecko nie przekreśla niczego, ale to wymaga duzego samozaparcia i pomocy bliskich. Bardzo duzej pomocy. Od opieki nad dzieckiem do pomocy finansowej. Mama 6-latki napisała, ze wiekszość kobiet koło 30 korzysta z pomocy rodziców. Ja takich kobiet znam bardzo mało. Dziunia mam koleżanke, która urodziła dziecko na 1 roku studiów. Studia skończyła z wyróżnieniem, robi doktorat z farmacji, wiec poczekaj ze swoimi osądami, bo to, ze ty nie dałabyś rady nie oznacza, ze każdy tak ma.

Gość Mona^^
Kogo jak kogo ale mojego dziecka moi rodzice nie utrzymuja. A ty dziunia to naprawde idz sie leczyc ,nie jestes w takiej sytuacji co MY MLODE MATKI wiec nie wiesz jak jest . A co do holenderskiego zmywaka to predzej ty skonczysz na polskim po tych twoich zasranych studiach ,bo wiesz znajac jezyk holenderski (z ktorym mam doczynienia od 7 lat) mozna w holandii miec calkiem dobra prace

Gość Edzia ze stolicy
Ja nie mogę. 'mają odpowiedzialnych rodziców którzy zaopiekują się dzieckiem' no sory, a dziećmi tych matek po 20. to rodzice się nie opiekują???