Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona^^

Sa tu jakies nastoletnie mamy lub ktore mlodo urodzily dziecko ?

Polecane posty

a ja....................-> pieniadze nie są wyznacznikiem odpowiedzialnosci. Ale zachodzenie w ciażę w wieku 16 lat za bardzo odpowiedzialne nie jest. Nie uważasz? I nie potrzebuję sie dowartościować tylko stwierdzam fakt.

Gość a ja....................
ja gratuluje wszystkim mlodym mamusiom i zycze im aby ich dzieci sie zdrowo chowaly:) uwazam ze samo to ze zdecydowaly sie urodzic czyni je odpowiedzialne, staraja sie, wychowuja. Moze i rodzice sa teraz bardzo pomocni ale co z tego, to ze rodzice im pomagaja nie czyni z nich ze sa zlymi i niedpowiedzialnymi matkami. matka to matka, niewazne jaki wiek, wazne aby byla dobra mama. Finanse to drugorzedna rzecz. Bo mozna miec mieszkanie, prace, skonczone studia, meza a byc naprawde beznadziejna matka. A mozna mieszkac u rodzicow, nie miec awiele pieniedzy, byc w trakcie uczenia sie a byc kochana wspaniala mama. Nie pieniadze swiadcza o tym jaka jest sie matka.

mona^^-> "A co do holenderskiego zmywaka to predzej ty skonczysz na polskim po tych twoich zasranych studiach ,bo wiesz znajac jezyk holenderski (z ktorym mam doczynienia od 7 lat) mozna w holandii miec calkiem dobra prace" Autorko a nie uważasz, ze żeby mieć dobrą pracę (gdziekolwiek) trzeba znać nie tylko język, ale mieć w reku jakikolwiek fach? NIe ma w chwili obecnej takie kraju na tej planecie, gdzie wystarczy znajomość języka zeby dostać dobrą pracę.;-/

pewnie, ze ciaza w takim wieku nie jest odpowiedzialna, ja z moim mezem znam sie od 10 lat, teraz mam 26 i dziecka jeszcze nie mamy. Wiec jednak mozna sypiac z facetem i nie wpasc ale jesli juz sie zdarzylo, nie mozna potepiac tych dziewczyn. Bo mimo ze odpowiedzialnie sie nie zachowaly ale moga odpowiedzialnie wychowywac dziecko (poza kwestia finansowa, bo wiadomo ze w tym wieku swoich pieniedzy sie nie ma) ale nie tylko kasa jest wzorem odpowiedzialnosci. Nie mowie ze Ty sie dowartosciowujesz, potrafisz normalnie cos napisac. Mowie o tych osobach, ktore wyzywaja te mlode dziewczyny. Ja za nie trzymam kciuki aby dalej dawaly sobie rade.

Gość Mona^^
No wiesz ja nie mam znowu takich chorych ambicji co dziunia i wiele innych zlosliwcow z tego tematu ze trzeba skonczyc studia . I mysla ze czlowiek bez studi skonczyc moze tylko na zmywaku. Nie stac mnie teraz na studia ale nie mowie ze nigdy ich nie zrobie . Narazie mam plan taki w przyszlym roku wyprowadzic sie do holandii ,pojde tam do szkoly zeby douczyc sie jezyka (gramatyka itd )moze i nie bd miec jakiegos specjalnego fachu ale znajde np. Prace w polskim biurze bo w holandii siedzi masa polakow co nie znaja jezyka nawet na poziomie podstawowym i tlumaczenie papierow i nie tylko bardzo im sie przyda. Moj chlopak zaklada polska firme w holandii wiec tez bedzie zarabial ok 10tys zl na polskie co wy po studiach napewno tyle nie zarobicie wiec napewno w jakims skrajnym ubostwie i patologii nie bedzie sie wychowywac moj syn...

Gość mama 2dzieci
Zycze wszystkiego dobrego mlodym mamusia. Krytycy pisza ze nieodpowiedzialne jest zajsc w ciaze w mlodym wieku-ale stalo sie i czasu nie cofniesz. One sa WIELKIE bo urodzily i podejmuja trud wychowania dziecka. A ile kobiet usowa ciaze, bo kariera, bo nie maja wlasnego mieszkania, bo sa juz same itd. Ile jest przypadkow w telewizji pokazanych rocznie, ile ukrywanych. Kopnijcie sie w du.e przemadrzale i niby ustatkowane mamusie, ktore pewnie zazdrosc zjada ze tym mlodym sie udaje .

ja skonczylam studia na uniwerku w warszawie i szczerze powiem gowno mi to dalo. Studia nie sa wyznacznikiem, ze znajdzie sie dobra prace. W dziszejszych czasach trzeba miec glowe na karku a nie studia....Moj maz po anglistce pracuje jako informatyk. A u mojej siostry w firmie pracje informatyk, ktory jest po zawodowce a zarabia 7 tys zl. Wiec studia nie sa tak potrzebne jak trzezwy umysl. Mona powodzenia, napewno Wam sie uda i jak macie mozliwosc to wyjezdzajcie z tego kraju!!!

Mona nie obraź sie, ale na prawdę popracuj nad ortografia i gramatyką polską póki siedzisz w domu z dzieckiem, bo bez tego ciężko ci będzie - nawet w bierze tłumaczeń. I masz rację ja nie zarabiam 10 tysiecy miesięcznie. Zarabiam troche mniej, ale studia dają obycie (chociaż patrząc po niejednej wyżej nie każdemu), więc dziecko nie zmarnuj niczego i dobrze sobie wszystko zaplanuj. I panuj nad emocjami, bo na razie zachwujesz sie jak narwana małolata.

w ogole polska to kraj ludzi zawistnych, zlosliwych, chamskich i nietolerancyjnych.

Gość Mona^^
Akurat moja gramatyka jest na dobrym poziomie W gimnazjum z dyktand mialam 4 ,5 i bralam udzial w konkursach . Wiesz tylko ze ja wam odp na szybko bo mam male dziecko w domu ktorym moja mama mi sie nie zajmie i dlatego nie zwracam uwagi na przecinki ,podwojne "i" i styl wypowiedzi bo pisze je na raty

Gość Mona^^
Akurat moja gramatyka jest na dobrym poziomie W gimnazjum z dyktand mialam 4 ,5 i bralam udzial w konkursach . Wiesz tylko ze ja wam odp na szybko bo mam male dziecko w domu ktorym moja mama mi sie nie zajmie i dlatego nie zwracam uwagi na przecinki ,podwojne "i" i styl wypowiedzi bo pisze je na raty

dla mnie by było za wcześnie.... w Holandii nikt nie dostanie dobrej pracy bez papierów....

Gość Mona^^
Wiesz moze i jestem narwana ,bo co niektorzy podniesli mi tu cisnienie. Dziewczyny sa jednak paskudne ,wole juz towarzystwo facetow ...

Trzepiesz ortami na lewo i prawo, wiec póki siedzisz w domu to popracuj nad tym, bo chcesz tłumaczyć dokumenty z polskiego na holenderski a póki co polskiego nie znasz pomimo, ze uczysz sie go od ponad 17 lat. I nie napisałam tego złosliwie, żeby cię wyśmiać, tylko po to żeby zeszła z obłoków i wzięła się za ciężką pracę która cię czego, jezeli chcesz coś osiągnąć w życiu.

Gość do Monaaa
Dyktanda to sprawdzają ortografię, a nie gramatykę;-) a studia to się odmienia inaczej niż nie mam" studni"

Gość Mona^^
Widze ze mamy holenderke na forum :D haha lamania oj zdziwilabys sie

no glupia jestes czy udajesz?? przeciez studi napisala na szybko. Ja tez byki robie jak szybko pisze. Jesli juz czepiamy sie bykow w szybkim pisaniu to Ty Arszenika tez musisz popracowac nad pisownia bo nie pisze sie w bierze tlumaczen tylko w biurze tlumaczen

Gość do Monaaa
Takie błędy nie są z pisania na szybko tylko z tego że ktoś nie umie odmieniać poprawnie.

Mona, ja tez zawsze wolalam miec kolegow niz kolezanki bo niektore dziewczyny to za grosz kultury z soba nie prezentuja. sa wredne, zazdrosne, zlosliwe.

Gość Mona^^
Arszenika pisalala rowniez o ortografii ;)wiem ze nie odmienia sie studii tylko studiow , ja tu nie pisze ogloszenia albo cv nie zwrocilam na to uwagi , a dluzsze czytanie tego topiku prowadzi do udzielajacych sie bledow od innych :D

arszenika czytac umiesz?? bo Mona juz pisala

a ja....................-> masz racje strzelam literówki, bo piszę szybko, ale nie powiesz mi że 16,5 lat, bez studi czy z innej rozmowy beszczelnie jest spowodowane pospiechem. A w jakim biurze tłumaczeń laska chce pracować skoro ma problem z jezykiem ojczystym?

a ja....................-za adwokata robisz? Czytałam tokip po łebkach i nie zwróciłam uwagi. Widzę jedną zasadę. Jak zwrócisz uwagę młodej matce (w dobrej wierze w sumie) to musisz byc suką bez serca ;-)

Gość Mona^^
No Arszenika teraz to nrawde pokazalas swoja inteligencje po studiach :D pisalam przeciez wczesniej ze do holandii wyprowadzam sie w przyszlym roku ,wiec chyba logiczne ze teraz mieszkam w polsce ;)

ale ja Ci nie napisalam z jestes uka bezs erca, sama sie tak nazwalas. Ja ci tylko zwrocilam w dobrej wierze uwage ze ona juz pisala o tym o co sie spytalas. W dobrej wierze. Bo troche glupio ptac sie o cos co przed chwila bylo napisane. Jak bys czytac ze zrozumieniem poprostu nie potrafila

Gość adadadmsmsm
Arszenika- nie ma co się wysilać;-) Ona jeszcze jest niepełnoletnia, opiekunem prawnym dziecka jest jej matka. Ale ona już wie, że wyjedzie do faceta do Holandii i tam zrobi karierę w tłumaczeniach;-)

Gość Mona^^
Arszenika akurat o tym ze dopiero w przyszlym roku wyprowadzam sie do holandii pisalam na tej stronie ,wiec watpie ze tego nie przeczytalas,widac nie umiesz czytac ze zrozumieniem

Gość Mona^^
Arszenika akurat o tym ze dopiero w przyszlym roku wyprowadzam sie do holandii pisalam na tej stronie ,wiec watpie ze tego nie przeczytalas,widac nie umiesz czytac ze zrozumieniem

Gość Mona^^
Adadamsmms kojelejna idiotka na topiku ? Wiesz opiekunem prawnym jest moja mama jeszcze tylko przez 4 miesiace , w kwietniu bd pelnoletnia osoba odpowiadajaca sama za siebie wiec moge nawet do honolulu wyjechac i gowno komu do tego ;)