Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evbgrny56um76nyb5t

Wkurza mnie, gdy chłopak współlokatorki zostaje u niej na noc...

Polecane posty

Gość evbgrny56um76nyb5t

Co prawda przyjeżdża tylko w weekendy, gdy nie mamy zajęć, ale i tak jego obecność jest dla mnie niekomfortowa. Zajmuje łazienkę, często robi coś w kuchni gdy chcę z niej skorzystać, dodatkowo do późna śmieją się, rozmawiają i słuchają muzyki. Zresztą to obleśne, jak obcy facet korzysta z naszego prysznica czy toalety :O W dodatku dzielimy się opłatami po równo, on nie dokłada się do nich, a jednak zużywa gaz, prąd, wodę. Jak myślicie, wypada jej powiedzieć, że jego obecność jest dla mnie niekomfortowa i żeby nie przyjeżdżał co tydzień? Jak jej to powiedzieć?

Gość marenka1111
Ej...do cholery,a gdzie ma się z nim spotykać?W hotelu?Zazdrośnica jedna:P

Gość jqodqwdwqdd
A co szkoda Ci?:P to tez sobie znajdz faceta to Ci nie bedzie

mnie by tez to wkurzało, w końcu płacicie po równo, jednak podejrzewam że jak jej to powiesz to się śmiertelnie obrazi i popsuje się sytuacja w chacie, trzeba było ustalić zasady już od samego początku.czy ona wogóle spytała czy się zgadzasz na wizyty jej chłopaka?

Gość jqodqwdwqdd
a koleżanka jest dorosła i może robić co chce . spotykania z chłopakiem jej nie zabronisz :P

Gość zuuska90
Trochę to dziwne,że aż tak Ci przeszkadza, bo nie napisałaś,żeby robił coś szczególnie uciążliwego. Jeśli hałasują to poprostu zwróć koleżance uwagę i powinno być ok :P

Gość 15456486846484544546456
boże... masakra jakaś.. takie uroki życia ze współlokatorami ... :/ wynajmij sama kawalerkę i po problemie..rozumiem jak by był codziennie ale ty chcesz kasę za jeden dzień raz na tydzień czy dwa?? masakra.. powiedz mu to że go policzysz za wodę i prąd :D bardziej przeszkadza Ci o że do ciebie nikt nie przyjeżdża i jesteś zazdrosna :D

Gość wredniucha05
to niech się z nim spotyka na mieście

Przykład zazdrości. Ja nie mam faceta i to i inna nie ma prawa go posiadać. Ogarnij się kobieto. Tak to już jest w życiu dorosłym, że ludzie się wiążą ze sobą i czasami się śmieją a dodatkowo - co w Twoim przypadku jest na pewno nie do zrozumienia - uprawiają seks. Rozumiem że używanie prysznica czy też sedesu przez różne osoby to również ekstrawagancja?? Bosze gdzie wy się rodzicie z tymi waszymi debilnymi wnioskami na życie :/

taaa na mieście :D hahahahahaahahah

taaa z tym kiblem tez dobre :D haaaaaaaaaaaaaaaa obcy facet :D hahahahahahahahahaah powiedz mu żeby lał na dworze :D

Gość wujek dobra raaaaada
bez przesady to niech sie dolozy do rachunkow i juz poza tym o co chodzi??? kibel zostawia po sobie brudny??, prysznic zawlosiony??? idz kobieto do akademika, najlepiej do takiego z jednym prysznicem na pietro czy zal zżera, bo ty bys tez chciala a do ciebie nie ma kto przyjechac?

Przykład zazdrości. Ja nie mam faceta i to i inna nie ma prawa go posiadać. Ogarnij się kobieto. Tak to już jest w życiu dorosłym, że ludzie się wiążą ze sobą i czasami się śmieją a dodatkowo - co w Twoim przypadku jest na pewno nie do zrozumienia - uprawiają seks. Rozumiem że używanie prysznica czy też sedesu przez różne osoby to również ekstrawagancja?? Bosze gdzie wy się rodzicie z tymi waszymi debilnymi wnioskami na życie :/

zazdrośnica, zazdrośnica :d ne ne ne ne :D

obleśne korzystanie z wc.. boże nie daj teraz Tobie piwa sie w barze napić i żeby ci się siku zachciało..zresztą jak można siedzieć na krześle w barze na którym tyle obcych siadało swoimi doopamy...:/

Takie rzeczy dogaduje się na początku wspólnego mieszkania. Kiedy ja wynajmowałam z kimś mieszkanie, umawialiśmy się, że możemy nocować znajomych, ale tylko na weekendy i że będą starali się nie zajmować łazienki i kuchni zbyt długo. Kiedy ktoś mieszkał u mnie dłużej (oczywiście po wcześniejszym uzgodnieniu), płaciłam więcej. Jeśli jednak chciałaś mieszkać sama z koleżanką i taka była pierwotna umowa... cóż, możesz zacząć snuć się po mieszkaniu w samej bieliźnie :)

Gość NIETATKOWNE ZACHOWANIE
Powinnaś oświecić współlokatorkę że nie życzysz sobie trzeciej osoby w w wynajmowanym mieszkaniu,że jest to dla Ciebie krępujące! Jeżeli sytuacja nie zmieni się, poinformuj kumpele,że jesteś zmuszona powiadomić właściciela lokalu .może poskutkuje? Masz rację, media są drogie, woda, energia,gaz szczególnie.

Gość jqodqwdwqdd
tak, tak może jeszcze zabroni jej na noc wychodzic i uprawiać seksu z chłopakiem ? :P bo mam wrazenie ,ze głownie to autorke boli

oho. autorka zmieniła nick :D

Gość evbgrny56um76nyb5t
On nocuje z reguły raz w tygodniu (w piątek lub w sobotę), a w przeciągu tygodnia odwiedza ją, ale nie na noc. Mieszkamy w sumie w 4 osoby. Na początku niby spytała mnie, czy może u niej przenocować (przed pierwszym razem, kiedy u nas spał), ale potem już nie.

Gość wredniucha05
dokładnie - najlepszym sposobem będzie łażenie po domu z gołymi cyckami podczas jego pobytu albo zmiana współlokatorki

Gość vb12
znam ten ból, do moich współlokatorów co weekend zwala się cała rodzina czyli dodatkowo 6- 7 osób w tym małe dziecko, hałas nie samowowity, ciągle zajęta kuchnia, ściana dymu papierosowego, wrzeszcący wniebogłosy dzieciak, ciągły gwar, po calym tygodniu zapieprzania chciałabym w ciszy odpocząć

Gość jqodqwdwqdd
Ale napewno seksu im nie ograniczysz i dobrze boto nie Twoja sprawa :P

Gość vb12
Mam już doświadczenie w wynajmie pokoji i wiem ze jednym wyjściem jest wyprowadzka bo jak zwróce uwagę to będę miała piekło na ziemi

Gość ooh layla
Ludzie, nie przesadzajcie! To, że do dziewczyny przyjeżdża jej facet to nie to samo, jakby zwalała się cała siedmioosobowa rodzina. Koszulka i bokserki to nie to samo, co gołe cycki - dla mnie to normalny strój poranny, nie wyobrażam sobie żeby ktoś parząc kawę do niedzielnego śniadania wbijał się w garnitur. Rozliczenia za media - paranoja, jeśli jedna z lokatorek jest w mieszkaniu 4 dni w tygodniu, a druga 6 to też mają dzielić się opłatami w bardziej skomplikowany sposób? Moim zdaniem - o ile dziewczyny nie mają razem pokoju, co nie wynika z tematu - nie ma powodu, żeby się oburzać.

Gość sialalalala i bum
powiedz mu, zeby przyjezdzal z wlasnym kiblem i prysznicem