Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niebieska Karta 123

Co się dzieje po założeniu niebieskiej karty?

Polecane posty

Tak jak w temacie. Od niedawna mam niebieską kartę, założoną podczas interwencji w domu. Czy oprócz comiesięcznych wizyt dzielnicowego będzie działo się coś jeszcze?

Gość do.pana.wyzej
to zalezy chyba od wojewodztwa moja szwagierka zalozyla karte mezowi swojemu i zadnych wizyt dzielnicowego nie ma, co prawda pozniej mial juz 2 sprawy za znecanie i dostal to na co w koncu zasluzyl - wyrok maz mojej kolezanki ma karte zalozona i co miesiac musi meldowac sie do mops-u z tego co mi mowila

Ja właśnie odebrałam telefon z komisji interdyscyplinarnej. Mam spotkanie z pracownikiem socjalnym, dzielnicowym i pedagogiem ze szkoły mojego syna. Zastanawiam się jak to jest ze sprawą karną - czy to policja sama ściga, czy ja muszę złożyć zawiadomienie o przestępstwie? Boję się co będzie, jak się wszystko rozkręci na całego :(

Gość do.pana.wyzej
raczej musisz sama zlozyc zawiadomienie, moja szwagierka musiala sama zlozyc, na poczatku nie chciala, jest bita juz x lat... to chyba wspoluzalezenie ale policja ja namowila wiem ze zeznania skladalo pare osob z jej rodziny no i dostal wyrok

No właśnie tego się obawiałam - kolejny mur do pokonania. Raz musiałam się zdobyć na odwagę żeby zadzwonić na policję, później założyć niebieską kartę, a teraz zawiadomienie na policji :( :( Zaraz ta komisja interdyscyplinarna, terapeuta. Boję się, że w którymś momencie mnie to przerośnie. Boję się, że się wycofam :O Co tu zrobić żeby nie stracić odwagi?