Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.kobieta.pachnaca

dlaczego ludzie pomagaja bezdomnym psom zamiast je uspic?

Polecane posty

przeciez to jest marnotrastwo!!! taki pies tylko zre i sra i wyje, jest smutny, cierpi, tyle dzieci potrzebuje pomocy, strasi ludzie, rodziny biedne, a ludzie sie akcjami dla psow zajmuja, pytam sie DLACZEGO???? kocham psiaki, ale to tylko zwierzak, kiedy jest kochany i chciany to pieknie,ale tyyle bezdomnych psow, schronisk, na co to komu???????

Popatrz jest też wiele domów dziecka oraz domów opieki- wiesz i tam też są ludzie opuszczeni i niekochani może ich też eksterminujemy z tymi psami?

Gość sephora20099
nie tylko zre sra i wyje, taki pies tez ma uczucia tepa idiotko

ma uczucia, ale jest sam, cierpi, nie ma zapewnionych podstawowych warunkow do zycia, poza tym to tylko zwierze, moze zacznijmy ratowac wszystko co zyje, swinie, kury, kaczki, muchy, komary, one tez czuja

Wolałabym na swojej drodze spotykać psy niż ludzi o zerowym poziomie empatii i z sianem zamiast mózgu. Skoro założyłaś taki topik to musisz mieć nierówno pod sufitem. I jeśli nie chcesz uczestniczyć w akcjach pomocy to nikt cię do tego nie zmusza,.

Polly84 Wolałabym na swojej drodze spotykać psy niż ludzi o zerowym poziomie empatii i z sianem zamiast mózgu. Skoro założyłaś taki topik to musisz mieć nierówno pod sufitem. I jeśli nie chcesz uczestniczyć w akcjach pomocy to nikt cię do tego nie zmusza,. Święta racja, kurcze aż się czasem nie chce wierzyć w to, co się tutaj czyta. Niestety jest na świecie mase bezdusznych snobów.

oczywiscie i nie zmusi, mam swoje zwierzaki ktor sa kochane nieziemska miloscia, zadbane, szczesliwe, zwierze ma sluzyc czemus, po to jest stworzone, ma sluzyc czlowiekowi a te w schronisku?czy one do czegos sie przydaja??? chyba tylko do zaspakajania potrzeb emocjonalnych starych panien, albo ludziom ktorym sie nudzi zajmijcie sie bezdomnymi dziecmi, staruszkami, glodujacymi, rodzinami patologicznymi a nie bezuzytecznymi zwierzetami, ktore cierpia w dodatku z samotnosci i rozdartego serca

Gość hillyn
No to dla rozumnej Polly: różnica jest taka, że dzieci z domu dziecka wyjdą i ułożą sobie życie. różnica jest taka, że dzieci z domu dziecka staną się dorosłymi ludźmi i nie będą od nikogo zależne. różnica jest taka, że dzieci z domu dziecka staną się ludźmi w wieku produkcyjnym, które będą pracować na twoją emeryturę. różnica jest taka, że pies majćy 10 lat+ ma szansę na adopcję 3%. różnica jest taka, że nieadoptowany pies zdechnie w schronisku. różnica jest taka, że stare psy w schronisku nie mają żadnych perspektyw poza wyciem do końca swoich psich dni. Mam wymieniać dalej? Ja też kocham zwierzęta, sama mam psa ze schroniska. Ale uważam, że te zwierzaki w pewnym wieku powinny być usypiane.

A ty czym się zajmujesz? I chcesz narzucać innym gdzie mają ładować swoje pieniądze? Wiesz niedorozwój intelektualny nie upoważnia cię do pouczania ludzi myślących.

Gość ja uważam
że ludzie powinni być nieusypiani, przecież ułomnie zawsze beda potrzebować opieki a nic nie wnoszą do tego świata, staruszki do nieczego sie nie nadają i tylko pieniądze idą na nic nieprzydatne jednostki, zamiast na chore dzieci które mogą być produktywne

chciałam się wypowiedziec ale widze że Polly84 zrobiła to za mnie, ja się podpisuję pod jej poglądami

Gość ja uważam
oczywiście miałobyć USYPIANI

smutne jest kiedy musze uspic psa ktorego kocham, bo to jak domownik, kota czy inne zwerze moje oddane-kochane, ale usypiajac 1000 psow niczyich, oszedzamy kase i cierpienie tych biednych futrzakow mozna zajac sie wtedy czyms porpostu POZYTECZNYM

Gość ja uważam
1000 psów potrzebuje mniej kasy niż 10 osób obłożnie chorych i tyle w temace... dlatego praktyczniej jest uśpić 10 ludzi

Gość ja uważam
a poza tym człowiek nie jest niczym więcej niż zwierze i moim zdaniem nie ma żadnej różnicy między tym jak ciebie uśpią jak będziesz już stara i niepotrzebna a jakimś starym ułomnym kundlem

Pierdzielisz jak potłuczona, ale nic w tym dziwnego skoro patrzysz tylko na to co może być dla ciebie POŻYTECZNE.

poly nie masz argumentow, slepo oskarzasz i krytykujesz nas przeciwnikow, to jest takie prymitywne :D "ja uwazam"-kochana psy ulomne i chore tez sa usypiane, staruszkom sie nalezy bo przez wieki wiekow pracowaly na swoja emeryture-sa to ich pieniadze, chore dzieci do kogos przynaleza, sa kochane, chciane poza tym jestem w szoku ze ja rozmawiam na taki temat porownujac czlowieka do zwierzaka-psa

Gość ja uważam
porównojac bo człowiek jest ziwerzakiem nieuku!!!

Gość hillyn
osoby, które porównują zwierzęta do ludzi mają coś nie tak pod deklem - piszę to ja, miłośniczka zwierząt. Uważam, że mają poważnie zaburzoną sferę emocjonalną, piszę to serio :o 🖐️

Gość ja uważam
hillyn sama masz pod deklem gdyby nie lata tresowania nie różniłabyś się niczym od suki grzebiacej w śmietniku...

Gość hillyn
Polly - masz coś jeszcze do powiedzenia poza "pierdzielisz jak potłuczona" czy to twój jedyny argument? A nie, przepraszam, masz jeszcze jeden: "niski poziom empatii". Przepraszam najmocniej.

W takim razie starszych ludzi tez nie ma po co oddawac do DPS czy domow starcow co nie? tez zre ,sra ,wyje, jakbym miala isc twoim tokiem myslenia Wez ty sie czlowieku zastanow,!!pies to jest istota czująca mysląca, bardzo wrazliwa i spragniona dobrego traktowania Ty sie uspij cyborgu :o

Dla mnie stosunek do zwierząt odzwierciedla to, jakim kto jest człowiekiem. a skoro tak- ty dla mnie prezentujesz poziom zerowy. Powinnaś ze swoimi rewelacyjnymi pomysłami zgłosić się w celu stworzenia interpelacji poselskiej do Sejmu- z pewnością wzbudziłabyś wiele współczucia.

no i zaczynaja sie wyzwiska :) pojmijcie w koncu, schroniska wiecznie beda biedowac, bo logicznie myslacy ludzie nie oddadza centa na cos co nie ma sensu, zarabiajcie na swoje hobby, ratowanie tysiacy niechcianych biednych zwierzat, niech wam idzie w tym jak najlepiej ja bede szczesliwsza oddajac paczke 3 biedym rodzinom na swieta, i tak tez mysli zapewne 90% spoleczenstwa, ale was zosatwie z tym myslaniem, dajcie sie polizac psiakom, na znak wdziecznosci :)

Gość hillyn
Różnica między chorymi, starymi ludźmi a starym psem ze schroniska jest taka,że przeważnie tacy ludzie zapierdalali całe swoje życie po to, żeby na starość mieć się z czego leczyć, mieć za co leżeć w DPSie i żyć bezproduktywnie na emeryturze. Naprawdę nie widzicie tej różnicy czy tylko udajecie takich jełopów? Narazie, miłego popołudnia :o :D 🖐️

Schroniska bedaą biedowac tylko dlatego ze zobacz sobie ile jest zalozonych fundacji by pomoc dzieciom w ppotrzebie a ile jest zalozonych fundacji by pomoc zwierzetom, niewyobrazalne porownanie Jakby polowa z tego byla przeznaczona na rzecz cierpiących zwierząt, bezdomnych czy na schroniska to by bylo zupelnie inaczej

Gość ja uważam
śmieszna jesteś. do mojego najbliższego schroniska trafiają datki wysokości kilkudziesięciu tysięcy złotych darowizn :) znam wielu ludzi bogatych i zarazem racjonalnie myślących którzy daja bardzo wysokie darowizny :)

Toksyczna- nie przetłumaczysz, albo ma się w sobie jakąś wrażliwość, albo nie. Na szczęście każdy sam wie co robić ze swoimi pieniędzmi, więc złote myśli autorki mogą co najwyżej podnieść ciśnienie :)

hillyn - a skąd ty wiesz czy zapierdalal czy nie? wez pierwszego kepszego posla ktory siedzi ,pierdzi w stolek, harówy nie ma i sobie tam kilkadziesiąt lat dysponuje

Gość ja uważam
szczególnie obecni staruszkowie to za komuny tak zapieprzali, że jak to było czy się stoi czy się lezy 2 tysiace się nalezy :)