Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.kobieta.pachnaca

dlaczego ludzie pomagaja bezdomnym psom zamiast je uspic?

Polecane posty

Gość Heidi Klummm
watek powinien miec tytuł: dlaczego ludzie pomagaja bezdomnym psom zamiast je przygarnąc, adoptować ze schroniska???

Sratata tata ""toksyczna skończ już "" ,jakbys naprawde kochala zwierzeta to nie gardzilabys i nie kpila z KAZDEJ nawet najdrobniejszej formy pomocy potrzebującym , ja do tej pomocy sie poczuwam, ty zas znalazlas sobie powod do gllupich atakow i drwin z tej pomocy o ktorej pisalam I nie wyczuwam w tobie zadnej zyczliwosci do zwierząt w schornisku ktore są jakąkolwiek pomocą przeze mnie jak i przez innych odbarowane

Gość usypiać
W dzisiejszych czasach jest wicej dobrych ludzi krzykaczy niz ludzi czynu. Gdyby było tylu ludzi dobrtch w PL,to ani zwierzeta,ani tym bardziej ludzie nie cierpieli by głodu,chłodu i bezdomnosci. Wole byc nieczuła baba i szczerze sie do tego przyznawac niż być zwykła HIPOKRYTKĄ.

Gość listek natury
a czemu usypiac zdrowe psy? Szkoda że Ciebie nikt nie uspi!

toksyczna skończ już: Ok, to z drugiej strony. Niestety to, co ja mogę w większości dla tych psiaków robić to przelewanie kasy. I też moja historia- jest taka zasada, że w fundacji w moim mieście możesz też wziąć pod opiekę konkretne zwierzę- przypadkiem będąc z moim kotem w lecznicy widzieliśmy psa ze zwichniętą miednicą - miał niewładne tylne łapy, choroby skóry- obraz nędzy. I opłaciliśmy mu leczenie+ operację. Pies ma 16 lat, jest duży i od ponad miesiąca jest w nowym domu. Długo to trwało. Ryczę jak dziecko kiedy dostaję na maila zdjęcia od nowych właścicieli. Ale faktycznie- w naszym schronisku pracują ludzie, którzy chcą to robić, założyli fundację, naprawdę czasem takie "potworki" trafiają do adopcji, ze serce rośnie. I po jednej takiej akcji zwyczajnie ciężko przestać pomagać.

Gość usypiać
listek natury usypiac opo to aby wicej peiniedzy było dla nas,ludzi na leczenie,za które w wiekszosci płacimy skąłdki. Schroniska sa z naszych pieniedzy utrzymywane,a jak da sie psu,to ddbiertze sie ludziom,podniesie im podatki.czynsze etc.

Dla ciebie dostarczenie karmy z kazdej pary rąk to jakis czas, to bezsens, gówno nie pomoc, dla ciebie pofatygowanie sie i wziecie psa na spacer aby nie siedzial calo dobowo w kojcu tez to zadna pmoc bo po co? przeciez wedlug ciebie niech siedzi ,dzien i noc bez ruchu, po co ktos wolontariacko ma go wyprowadzic nadluzszy spacer, i tak bedzie w nocy wyl,masz myslenie debila powiem tobie Dla ciebie to mozesz byc goowno a nie pomoc jak pisalas, a dla takiego psiaka zawsze wielka frajda ZAWSZE kontakt z luudzmi takie psy oswaja i nie zatraca calkowitego zaufania, no ale jak czytam co napsialas to najlepiej zostawic te posy same samemu,nie wyprowadzac, nie zakupywac nic ,nie pomagac bo to dla ciebie zadna pomoc Jestes bezwglednym draniem sugerując sie takim mysleniem

Gość usypiać
Polly84 czy Ty nei wiesz,ze kazda,jakakoliwek fundacja przynsoi zysk załozycielom,ze załozyciele czerpia korzysc z tych fundacji.Gdyby tak nie było,to nikt żadnej fundacji by nie zakładał,bo nie miał by ochoty swoich prywatnych pieniedzy na cos wykładać.

usypiać: Myślisz, że jak robię przelew na leczenie jakiegoś psiaka to ty na tym tracisz? Chyba to są moje pieniądze i do mnie należy decyzja co z nimi robić?

Gość stop_idiotkom999
I nie pieprzcie, że zakładanie schronisk nie wnosi nic dobrego. Jedne znalazły dom, inne nie znalazły. Ruletka. Tak samo jest w domach dziecka. Jedno zostanie adoptowane, drugie nie. Mimo wszystko wiele istot znalazło dzięki takim miejscom dom. Przede wszystkim pojmijcie to, że całego świata nie zbawicie, jednak odbieranie życia, bo jest się "bezużytecznym" jest sk***stwem. Pamiętajcie drogie "wolontariuszki", że te 13stoletnie psy dalej mają szansę by znaleźć dom, mniejszą, ale mają. Internet działa cuda.

Gość usypiać
Polly84 ,wybacz,ale schroniska nie utrzymały by sie z przelewów ludzi.Schroniska sa utrzymywane z kasy pasntwa,gmin,a indywidualne prywatne wpłąty ludzi są cząstkowe.

Gość usypiać
stop_idiotkom999,wybacz,ale ja wole uspic zwierze,bo ono pochłania niemała kase z panstwoego skarbca,a ta kasa zabaierana jest nam,ludziom

usypiać: Szczerze- dla mnie ludzie z tej fundacji mogliby i dziesiątki tysięcy zarabiać- wystarczy mi, ze widzę co wyrabiają z tymi psami i jaka jest częstotliwość znajdowania przez nie domów. Serio- są zdjęcia, bieżące opisy co i jak dzieje się z konkretnym psem, można je zawsze zobaczyć itp. A wierz mi- najczęściej biorą ze schronisk lub z ulicy po prostu beznadziejne przypadki- i jakimś nakładem środków i pracy je ratują.

usypiać -- najlpierw moze uspij kler i porownaj ile oni pozerają kasy ponad milrard zlotych rocznie idzie na sam kler z takze ludzi kasy,podatkow, , a ty tu smiesz wypominac odlamek procenta ile idzie na schornisko

Gość usypiać
Polly84,no i w tym tkwi bład,Beznadziejne przyapdki od razu usypiac.

Gość stop_idiotkom999
usypiać zamiast likwidować coś co jest stworzone by pomóc, powinno zainteresować się więzieniami, kościołami itp

Gość usypiać
ToksycznaKobita o klerze to anwet nie chec mis ei wspominac,bo jestem apostaka,wiec ja bym od razu zrobiła porzadek,Opodatkował wiernych na rzecz koscioła,zerwała konkordat .

usypiać: Analogicznie- mogę nie chcieć, żeby państwowe pieniądze szły na infrastrukturę bo np. nie mam samochody, na kościół- bo jestem niewierząca, na publiczną opiekę medyczną- bo zawsze leczę się prywatnie i na żłobki- bo nie mam dzieci. No i co z tego- komuś to wszystko jest potrzebne i z tym nie dyskutuję, a każdego miesiąca państwo zasuwa mi z pensji grube pieniądze.

Gość usypiać
stop_idiotkom999,o kosciele sie wypowiedziałam. Więzniowie powinni pracwoac i powinna wrócic kara smierci i na kare smierci max 1 m-c powinno sie czekac.Wyroki i miesoiac zycia i stryczek.

Gość usypiać
Polly84,mozesz nei meic samochodu,ale korzystasz z komunikacji publicznej,wiec chcac nei chca musisz zgadfzac sie na to aby kasa szła na infrastrukturę ,bo z niej korzystasz nawet idąc.

Ale słuchaj- takie fundacje utrzymują się jedynie ze środków osób, które chcą je sponsorować- więc co komu do tego czy kupię sobie nowe perfumy czy zasponsoruję zabieg jakiegoś psiaka.

Gość stop_idiotkom999
więc "czepiajmy się" instytucji, które pasożytują na innych, a nie od tych, które działają w dobrej wierze

Gość usypiać
Polly84 I proszę,nie porównujmy ludzkiego życia do zwierzecego.

mam samochód- piszę dla przykładu :) No dobrze- leczę się wyłącznie prywatnie więc nie interesuje mnie służba zdrowia, a dzieci nie posiadam- więc nie interesują mnie wydatki na szkoły i przedszkola. Tak mam do tego podchodzić? Co mnie bezpośrednio nie dotyczy to już beee?

Gość do Autorkiiiii
ta banda tępych hipokrytek nie zrozumie przesłania tego posta... Nie chce mi się więcej pisać, idę jeść obiadek :)

Gość usypiać
Polly84,wybacz,ale nie ma tak,ze nigdy nie skorzystasz z panstwoej opieki zdrowotnej.

Ok- do tej pory nie korzystałam (a problemy ze zdrowiem były i to solidne) i mam nadzieję, ze potrwa to dłużej. Tak samo jak nie chodzę do kościoła, nie korzystam z biblioteki publicznej czy komunikacji miejskiej- ale to nie oznacza, ze uważam, ze ich powinno nie być- bo znakomitej części społeczeństwa jednak się przydają!

Gość usypiać
Polly84,a ja ci przepowiadam,ze jednak skorzystasz z panstwoej opieki wczesniej czy poźniej.

zarówno jakis pacyfista mogly powiedziec ze nie wyraza zgody aby jego podatki szly na mundurowke (wojsko) tym bardziej, ze nie jestesmy Panstwem ktory prowadzi konflikty w charakterze militarnym a mase kasy z budzetu panstwa na wojsko idzie Zetknelam z taka argumentacją sie niejednokrotnie i wprawdzie nawet nie umialam zaprzeczyc

Gość brak slow na ludzi
porownujacych zwierzeta do ludzi albo tych , którzy pisali , że lepiej wylozyc kasę na psa niż na chore dziecko. matko boska ;D