Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.kobieta.pachnaca

dlaczego ludzie pomagaja bezdomnym psom zamiast je uspic?

Polecane posty

boze co za bezdusznosc i kurestwo inaczej sie nie da opisac cale zycie pomagam i bede pomagala zwierzetom a takim ludziom co takie rzeczy pisza to bym normalnie lby pourywala po tym co piszesz autorko to ty jestes dla mnie wlasnie takim nic bez uczuc co tylko zre i sra brak slow

Gość idiot goni idiot
Agnieszka Jagiełło agnieszka jagiełło uważaj bo ktoś kiedys zdecyduje ze jesteś za głupia, mało inteligentna i produktywna, są bardziej potrzebujący, młodzi i mądrzejści i może ciebie by należało uśpić...

tak sobie czytam i czytam i sie smieje, juz zdazylam obiad zjesc, posprzatac i sie posmiac nikt wam nie zabrania zbierania i pomagania niczyim zwierzetom, moim zdaniem pozyteczniej i pozytywniej byloby je uspic poprostu, kasa by sie przydala na wazniejsze rzeczy nasze ludzkie, czas ludzi pracujacych w schronisku przydalby sie dla ludzi cierpiacych, miejsce, choc patrzac na schroniska plakac sie chce jak ludzie potrafia sie tak znecac, zamiast uspic. Walcza z grosikami, zeby 1000 psow mialy co pic czy zjesc -schroniska mialy, maja i beda mialy ciezko, tak juz jest, bo tylko nieliczna grupa ludzi o nie dba, skoro czujecie taka potrzebe....spoko, ale to jest bezcelowe wiekszosc ludzi nie popiera takich akcji kocham swoje zwierzaki, kocham wszystkie zwierzaki ale to co robia ludzie w schroniskach to paranoja! pousypiac jest logiczniej , lepiej, dla ludzi i dla tych zwierzat cierpiacych. Sama mam zwierzeta ze schroniska, ale to co wyrabiacie, te akcje, tysiace azyli, wszystko na sile

Gość ksiadz Petrus Fjutolas
same widać macie psie móżdżki skoro tyle w was agresji do bliźnich. Azjaci wiedzą co robią zabijajac psy na mieso, przynajmnej jest z nich jakis pożytek 🖐️

Co roku z mezem odpisujemy pewien procent naszego podatku na skchornisko dla zwierząt lub na TOZ, (ja inne i mąż inne wybiera) i w zadnym wypadku nie czuje sie z tego powodu gorsza ze nie odpisalam mojego podatku na fundacje tvn czy polsatu na rzecz chorych dzieci I nikt nie ma prawa mi robic z tego powodow wyrzutow.Wiekszosci mysli o pomocy dla ludzi,odpisany podatek tam trafia, ,a znaczna mniejszosc aby wspomoc zwierzeta ktore czekają na pomoc

Gość idiot goni idiot
mama.kobieta.pachnaca wszystko na siłe i będziemy w to wkładac jeszcze więcej siły :)

Gość Annntymkkcja
Ludzie uwielbiają podkreślać swoją wyższość nad zwierzętami, stawiać się w centrum wszechświata, uwielbiają mówić "tym się różnimy od zwierząt" itd, oburzają się, gdy ktoś powie, że człowiek to też zwierzę. Ale to prawda, bo niby kim jesteśmy jak nie uspołecznionymi zwierzętami? Aniołami, roślinami, minerałami? Należymy do świata zwierząt, czy tego chcemy czy nie, jesteśmy zbudowani z krwi i kości -jak wszystkie zwierzęta. Należymy do ssaków. Jesteśmy jednym z gatunków zwierząt żyjących na ziemi. I nie ma znaczenia, czy nasza inteligencja jest na wyższym, czy niższym poziomie, niż np psa czy kota. ZWIERZĘTA SĄ ISTOTAMI CZUJĄCYMI i to jest najważniejsze. Autorka z takim zapałem podkreśla użyteczną rolę zwierząt. Użyteczny -karmić, nieużyteczny -uśpić. Jakie to proste. Wielcy "pseudo katolicy" lubią podkreślać, że Bóg powiedział, abyśmy uczynili sobie Ziemie poddaną -ale my też jesteśmy poddanymi Boga -czy w takim razie powinien Bóg mieć nas w dupie, tak jak my mamy w dupie zwierzęta? A czy jak król ma swoich poddanych, to po to, by zabijać tych nieużytecznych, czy po to aby im służyć? Ludzie to sobie wszystko potrafią zinterpretować "pod siebie".

toksycznakobita no i tak to jest, ty jestes tym procentem ktory ratuje niczyje zwoerzeta a ja wole pomoc biednym ludziom, szczegolnie dzieciom :( bo nie ich wina ze sie w takiej czy innej rodzinie urodzily, a moga z nich jeszcze byc cudowni ludzie ja nie neguje tego co robicie, bo to jest bardziej pozytywne niz cokolwiek innego, ale nie rozumiem tego wszystkiego tak na sile, szkoda mi tych zwierzat, uspic zwierze to nie to samo co czlowieka

"kocham swoje zwierzaki, kocham wszystkie zwierzaki " Widać po tym topiku. Na szczęście istnieją ludzie, którzy takie zdania wymawiają szczerze. I pachnąca mamo jeśli swojemu pachnącemu dziecku przekazujesz swoje mądrości to rośnie nam kolejny wrażliwy obywatel.

Gość tetetettyhtyr
mama.kobieta.pachnaca -płakać się chce, jak się czyta Twoje bezduszne wypowiedzi. Kim Ty jesteś, że czujesz się upoważniona do tego, by decydować kto może żyć, kogo należy uśpić, kto jest użyteczny, a kto nie, kto komu może pomagać, kto ma gdzie pracować i na co wydawać pieniądze... ? A bo ludzie to niby tacy użyteczni są? Niszczymy Ziemię, zatruwamy ją, jesteśmy największymi szkodnikami na Ziemi - na czym polega nasza użyteczność? Wszystko co się rodzi, ma prawo do życia.

Gość zadumana młoda stara
>mama.kobieta.pachnaca, gdyby każdy człowiek myślał tak jak ty... uwierz mi, że nie byłoby nawet domów dziecka. O ile dzieci od 0 do 3 lat mają szansę na adopcję, te starsze i dużo starsze już nie. Są to dzieci bezdomne, niczyje w schronisku dla dzieci. Nie mówię, że wszystkie dzieci w domach dziecka, ale bywa dużo przypadków, że wychowane bez miłości mają skrzywioną psychikę, bywa że i popadają w konflikt z prawem, tworzą patologię (oczywiście nie generalizuję). A domy dziecka też żebrają wiecznie o pieniądze, które można by spożytkować na chore dzieci, potrzebujące na przykład transplantacji za granicą, zwłaszcza, że polska transplantologia mocno kuleje. A jednak mimo wszystko nikt tych dzieci niczyich nie usypia. Jakie nieszczęście może spowodować pies w schronisku, choćby został tam do starości, a jakie nieszczęście może spowodować dorosły człowiek wychowany bez miłości, ze świadomością porzucenia przez rodziców, zachwiany emocjonalnie i osobowościowo??? Pomyślałaś o tym kiedykolwiek? I miłości tym dzieciom nie zagwarantują żadne datki na ludzi, choćby polikwidowano wszystkie schroniska!!!

Gość tetetettyhtyr
mama.kobieta.pachnaca - a czy to wina zwierząt, że najpierw je udmowiliśmy, uzależniliśmy od siebie, a potem zgotowaliśmy im taki okrutny los? Tak podkreślasz swoją "miłość " do zwierząt, ale miłość nie polega na tym, że kocha się kogoś, bo jest użyteczny. Miłość polega na czymś zupełnie odwrotnym. U Ciebie to tylko słowa, słowa, słowa.... Jako ludzie jesteśmy odpowiedzialni za los bezdomnych zwierząt, za te, które cierpią w schroniskach. I naszym moralnym obowiązkiem jest pomagać im. Jedni pomagają ludziom, inni zwierzętom - i co w tym złego? Czemu tak Cie to drażni?

kocham je dlatego wole zeby tak nie cierpialy, kochane sa szczesliwe, poza tym to tylko zwierzeta, nie czuje na sumieniu niczego zlego kiedy wiem ze usypiane sa zwierzeta czlowiek jest czlowiekiem, zwierze zwierzem i tak jak juz wczesniej pisalam, zwierze ma ta role ze ma czlowiekowi slozyc, nie jak osiol. czy psy zaprzegowe, poprostu maja byc poddane, a nie lizane i sadzane na krzeselkach w restauracji jak dzieci-bo to chore jest! zwierze ma swoje miejsce, zwierze sie kocha, dba o nie, mialam wiele zwierzat, i kazde pamietam do dzis ile do mojego zycia wlozyly, ale te 100000 bezdonych psiakow spiacych na szmatach, pijacych deszczowke, zracych najtansza sucha krme czy reszte zarcia po ludziach-pytam sie po co?????? dbajcie o swoje zwierzaki, super, kochajcie je, a oddajcie zbedny czas biednym dzieciom-to ludzie nie zwierzeta! i to prawda ze ludzie ktorzy porownuja zwierze do czlowieka musi miec nierowno pod sufitem-powaznie

Gość oiuyt67890-id
Czytam wasze posty i rzuca mi się w oczy, że te osoby. ktore niby bronią swoich czworonożnych przyjaciół są mało przekonujące. Robią tak pewnie tylko dlatego że w ich otoczeniu jest to uznawane za właściwe, a w głębi duszy przyznają rację autorce wątku. Słodzą o pieskach, a ludziom życzą najgorszego. Nie wierzę w waszą fałszywą szlachetność, prędzej chcecie po prostu udawac dobrych by inni o was dobrze mówili, a jednoczesnie tak by nie pomagac innym ludziom. Nie rozumiem jak można tak gardzić drugim człowiekiem a rozwodzić się nad zwierzęciem, ktore zyje gora 20 lat i na pewno nie pojdzie do nieba///

Uwielbiam takie gadki. Czemu ludzie chcą rozporządzać moimi ciężko zarobionymi pieniędzmi? Mogę pomagać komu chcę, pomagałem i osobom starszym i zwierzętom. Natomiast wku**** mnie takie gadanie i nakazywanie komu mam pomagać. mama.kobieta.pachnąca jeśli masz dzieci, to straszne, bo głupota i taki ciasny umysł nie powinien się rozmnażać, bo przekazuje swoją głupotę dalej. Zrozumcie, że każdy pomaga komu chce, a ty musisz być bardzo sfrustrowana, że aż musisz zakładać o tym topik. Stanowczo zgadzam się z tym powiedzeniem: " Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej lubię zwierzęta. Tyle w temacie. Możesz pomagać komu chcesz, ale nie musisz na siłę wciskać mi komu mam pomagać, bo po to mam rozum, bym sam wiedział komu i dlaczego mam pomóc.

Gość pomagam, bo chcę, moge i lubię
i tak się u mnie między innymi przejawia empatia.Lubie wszystkie zwierząta bez wyjątku, jestem im przyjazna i nie robię krzywdy.Dokarmiam bezpańskie psy i koty, wspomagam finansowo fundacje, które ratuja konie przed rzeźnia i staram się jak moge ulżyc bezbronnym stworzeniom w zyciu.Ale ty tępoto chyba nie jestes w stanie tego zrozumieć.Dla mnie psy i koty a zwłaszcza te ostatnie to wyższy byt.Ty jestes chyba na drugim końcu ewolucji, skoro takie masz podejscie do tematu, taki sobie nizszy byt bez duszy i mysląc twoimi kategoriami podobne jednostki należałoby eliminowac ze społeczeństwa czyli poddać eutanazji.

ale ja rowniez wyslam sms jak widze w reklamie czy w internecie ogloszenie ze pieniazki zostaną przeznaczone na leczenie chorego dziecka, wystarczy wyslac sms za 2 zl, czy 6 zl, i to nie jednego wysylalam sms-a Nie jestem komopletną znieczulicą dla potrzebujących ani mąż.Meza firma w kwietniu nawet zasponsorowala 9 latce wozek z ukladem elektronicznym ,aby miala ulatwienie na nim, bo stary sie popsuł a tamci rodzice za zwykly na NFZ musieli pokryc by koszty 60 % Tamta rodzina zwrocila sie z prosba o wsparcie finansowe(nie prosili o zakup wozka,tylko dotacje) Ciekawe jestem ile z was by tak choojnie postąpilo bezinteresownie? jak nawet NFZ przyslalo im pismo ze polowe kosztow tylko pokryje za zwykly wozek Jak widac to ze ktos pomaga zwierzakom w potrzebie nie ejst powiedziane ze odwroci sie plecami do czlowieka w potrzebie

Nierówno pod sufitem maja ludzi, którzy próbują zastępować Boga- chcesz decydować kto ma prawo do życia?! I czego uczysz swoje dziecko- jak zobaczy na ulicy cierpiące zwierzę to podejdzie i sprzeda mu kopa?! Bo jest niepotrzebne i nie ma z niego użytku? Myślałam, ze teksty o znieczulicy są mocno przereklamowane, ale widzę, że takie egzemplarze naprawdę istnieją.

Gość zadumana młoda stara
>mama.kobieta.pachnaca, nie życzę ci źle, ale może zmienisz zdanie, jak trafisz na psychopatę, który też był słodkim dzieciaczkiem, jednak wychowanym w domu dziecka bez miłości :) Czasem zwierze nie bywa tak brutalne jak człowiek. Poza tym, osiołka czy pieska traktuje się inaczej ze względu na ich stan umysłu i możliwości intelektualne, zupełnie tak, jak inaczej traktuje się dziecko i dorosłego człowieka.

tetetettyhtyr".. a potem zgotowaliśmy im taki okrutny los?"-ja im tego nie zgotowalam, dbam i kocham swoje zwierzaki, sa moja zadbane, maja swoje miejsce, cieple, co kto zrobil ,powinien poniesc konsekwencje, a jesli juz ja mam je ponosic zwierzeta powinno sie uspic, w sposob humanitarny, koniec kropka, to jest chore trzymanie tylu psow na nic. Ja nikomu nie mowie co ma robic, tylko nie rozumiem tego , tak jak i 90% ludnosci na tym swiecie, tylko nie maja odwagi o tym pisac, albo poprostu szkoda im czasu na zaprzatanie sobie tym glowy.

Gość Agnieszka Jagiełło
Co ma znecanie sie nad zwierzetami do regulowania populacji? Wez sie troche zastanow kobieto.

Gość oiuyt67890-id
No i oczywiście łatwiej jest wydać kasę na te psy raz do roku przed świętami, a potem rozpływać się nad sobą jaki to ja nie jestem dobry. Co tym psom da wasza jednorazowa zapomoga, potem o nich zapomnicie a schronisko i psy są likwidowane- wiec wasze pieniądze pójdą w błoto... jakbyscie byli naprade tacy szlachetni to zrobilibyscie to co Wioletta Villas za życia, która przygarnęła tyle bezdomnych psiaków...

Gość usypiać
Psy bezpańskie powinno się wyłapywac i do schroniska oddawać. Gdy pies,kot po 5 latach pobytu w schronisku nadal nie będzie adaptowany powinno sie go usypiac. Schroniska sa przepełnioone.Zwierzeta w schroniskach mają zimno,w lecie upał,są niedożywione,chorują. Humanitaryzm nie polega na zapełnianiu schronisk niechcianymi zwierzetami,bo to źle pojęty humanitaryzm. Lepiej usypiac zwierzeta. I nie porównujcie zwierzat do ludzi.

toksycznakobita, ja np przygarnelam kociaka w zimie do domu, do piwnicy wpelzal przez okienko ktore zostawiam zawsze otwarte, wpadl i zostal :) kochalam go i dbalam o niego, niestety juz niezyje, z czasem zachorowal..ale to inna historia uratowalam kotka z odgryzionym ogonem z ulicy, byl ze mna 14 lat, do dzis placze jak mysle ze go juz nei ma :( wszystkei koty mialam bezdomne, przez przypadek karmilam psiaki sasiadow, byly zaniedbane, tego typu rzeczy, sadze sa normalne, bierzesz za to odpowiedzialnosc, jest twoje i kropka a te 1000 azyli, po co to???na to trzeba milionow zeby dzialalo, a psow bedzie coraz wiecej i wiecej, ratujmy cos co ma sens, co nam zycie na drodze stawia, nic na sile, na sile to ja moge ludziom pomagac, nie milonom niechcianym psom

Gość eeerreee
Ci co chcą usypiac psy mają nierówno pod sufitem, baj!

Gość stop_idiotkom999
ale miłość nie polega na tym, że kocha się kogoś, bo jest użyteczny autorka i tak tego nie zrozumie :)

Gość usypiać
oiuyt67890-id Wioletta Willas byął szurnieta i więcej krzywdy tym zwierzetom zrobiła niz pozytku,przy okazji zrobiła krzywdę sobie.

oiuyt67890-id: Co ty z tym robieniem wszystkiego na pokaz? Oprócz mnie nikt nie musi wiedzieć, że pomagam zwierzętom i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Poza tym już kilkanaście osób pisało, że pomoc jednym nie oznacza znieczulicy dla innych. Generalnie chodzi o pomoc SŁABSZYM i POTRZEBUJĄCYM. Autorka tematu, skoro tak odważnie wyraża to, o czym podobno wszyscy myślą, niech weźmie swoje dzieciątko na wycieczkę do schroniska i opowie mu jak byłoby dobrze pousypiać większość podopiecznych. Nie zrobi tego? Przecież to tylko oznaka miłości do zwierząt..

te 1000 azyli jest w potrzebie i kto mozesz to okazuje pomoc. Bo prawda jest taka ze swiata nie zmienisz dzieki swojej laskawosci(jestem jednotką) ale mozemy swiat zmienic kazdemu zwierzakowi ktory mimo ze trafia do schroniska,aa kazde schronisko dązy aby zwierzaki mialy godne warunki, i futrzak potrafi takze znalezc dom i trafia w odpowiednie rece