Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.kobieta.pachnaca

dlaczego ludzie pomagaja bezdomnym psom zamiast je uspic?

Polecane posty

Gość ja uważam
wawciulka dziubasek przestań poczuać bo wiem

Gość ja uważam
wole poświęcić 500 złotych miesięcznie z moich przychodów na chore i stare zwierzęta niż na biedne dzieci które zostały sporawadzone na swiat przez nieporadnych rodziców po to by ich utrzymywać, czy zapijaczonych i przepalonych starców czy bezdomnych

Moje starsze dzieciaki w wolnym czasie chodzą wolontariacko pomagac w schornisku ,i kazdy grosz jest mile widziany,a kazdy pies ma szanse trafienia do nowej rodziny ,to nie oznacza ze trzeba je zabijać

Gość zadumana młoda stara
Uważam że głupich też powinno się usypiać, a mimo wszystko wszyscy pozwalają im żyć i w dodatku uzewnętrzniać swoją bezdenną głupotę :)

Autorka podzieliła się swoimi rewelacjami i gdzieś przepadła.. Toksyczna- podziwiam takie dzieciaki, fajnie, że rośnie pokolenie które nie patrzy jedynie na to, z czego może czerpać korzyści..

Autorko,wybacz obcesowosc i dobitnosc,ale jestes pusta,zapatrzona w czubek wlasnego nosa i do tego egoistyczna.Zwierzeta sa jak ludzie,tez maja uczucia i potrafia sie odwdzieczyc swoja miloscia.Nikt nie kaze Tobie pomagac biednym bezdomnym zwierzakom,ale lepiej zrobisz jak zamilkniesz

Gość zadumana młoda stara
Wolę do końca życia utrzymywać bezdomne psy, karmić je i dawać choćby namiastkę dobra, niż mieć do czynienia z głupimi ludźmi. Bezdomny pies jest mniejszym zagrożeniem ogólnie rzecz biorąc, zaś głupota wyrządzić może wiele szkody :)

Gość do tokszycznakobita
Jak możesz kretynko porównywać ilość fundacji dla dzieci z ilością fundacji dla zwierząt? :o Każda fundacja ma pod sobą KONKRETNYCH podopiecznych :o I co, twoim zdaniem sprawiedliwie byłoby uciąć połową fundacji (tym samym skazać ileś dzieci na śmierć albo kalecwo) po to, żeby jakiś stary pies w schronisku mógł jeszcze godnie pożyć przez 3 lata? Masz wyprany mózg, najlepiej połóż się w budzie razem z tymi psami w schroniskach i tam je wspieraj duchowo :D:D:D Powiedziała co wiedziała idiotka :o:o:o:o:o 🖐️))))))

Jesli Iilosc fundacji dla zwierząt WZROSLA by choc polowicznie do tylu ile jest fundacji dla ludzi to wyraznie napisalam ze stan schornisk by sie poprawił...czy to takie trudne do zrozumienia ze o to mi chodziło?a nie Zadne ciecia z fundacji dla ludzi, nie,lecz podwyzszenie liczyby zalozonych funadcji dla zwierzat bylo by naprawde bardzo pozyteczne

Gość ja uważam
różnica z chorymi dziećmi jest niestety taka że u psów chorą ciąże się usuwa, natomiast u ludzi choduje się trupki latami które i tak umrą ...

Gość facebookowa3456
DO: do tokszycznakobita, dziewczyno masz 1000% racji, jak mnie wnerwiaja te akcje na schroniska z tymi skialami to az mi sie noz w kieszeni otwiera.

Gość Agnieszka Jagiełło
zgadzam sie z autorka. Schroniska nie mają sensu. To jest utrzymywanie zwierzat, ktorych nikt nie chce i ktore sie mnoza na potege. Takie dokarmianie i finansowanie powoduje, ze tych zwierzat jest coraz wiecej, roznosza choroby. Jak mozna dac psu, za zalowac człowiekowi? Tego naprawde nie rozumiem. Jak widze wypowiedz, ze kobieta woli dac dla psa niz dzieciakowi to mam wrazenie, ze ten swiat dosłownie schodzi na psy.

Gość ja uważam
Agnieszka Jagiełło widzisz kazdy moze decydować komu żałuje :) naszczęście nieżałujących na schroniska jest coraz więcej i zawsze trochę ich było

Agnieszka Jagiełło przestan pieprzyc od rzeczy jakie choroby roznosza zwierzeta w schronisku ?? a bachory z domu dziecka juz nie roznosza?? to moze najpierw spalmy domy dziecka a pozniej schroniska co skoro i tak nic nie ma sensu !! kolejna osoba ktora podnosi innym cisnienie albo robi marna prowokacje zza monitora nie dodymany pasztet tlusty

Gość moja tez raczej jest na niee
facebookowa3456 - NIE ma racji, bo powyzszy ujadac w ogole nie zrozumial tego co napisalam i swoje bajkopisanie zaczal tworzyc z jakimic sieciami czegos...stek bzdur Byla mowa o Wzroscie jednego, ale nie odbieraniu drugim

Dał na psy- żałuje dzieciom i pewnie ich nienawidzi- ludzie wy lubicie sobie skręcać filmy i wysnuwać wnioski z d...? Może Pani Autorka i Pani Agnieszka Jagiełło nie pojęły jeszcze, że każdy sam decyduje na co dać pieniądze albo czy w ogóle je dać. Więc według mnie mogą rozdać cały swój majątek na potrzebujące dzieci- ale niech dotrze do główek, że wspomaganie jednego nie wyklucza wspomagania i pomocy dla drugiego.

facebookowa3456 - NIE ma racji, bo powyzszy ujadac w ogole nie zrozumial tego co napisalam i swoje bajkopisanie zaczal tworzyc z jakimic sieciami czegos...stek bzdur Byla mowa o Wzroscie jednego, ale nie odbieraniu drugim

Gość ksiadz Petrus Fjutolas
poinni palić te psiska w piecach albo rozstrzelać, sra to tylko i żre a i tak szybko zdechnie, wylęgarnia pasozytow.

Gość ja uważam
ksiadz Petrus Fjutolas jak setki tysięcy jak nie miliony ludzi na tej planecie :)

ksiadz Petrus Fjutolas: coraz częściej dochodzę do wniosku, ze idiotów też powinno się poddawać eutanazji. Bo głupota może wyrządzić dużo krzywdy.

Gość Agnieszka Jagiełło
Moze ty bylas bachorem i dlatego masz uraz;) Schroniska i fundacje wiecznie prosza o pieniadze. Mam pomysł jak zakonczyc te problemy finansowe: z kazdego schroniska 50 % populacji przeznaczac na karme, wtedy schronisko bedzie samowystarczlne.

Gość Annntymkkcja
Do: mama.kobieta.pachnaca. Każdy pomaga temu, komu chce i nikomu nic do tego. Czemu nie czepisz się swojego sąsiada, że nikomu nie pomaga, dlaczego nie czepiasz się koleżanek, które wydają fortunę na perfumy i ciuchy, a czepiasz się, że ktoś pomaga zwierzętom? Każdy swój czas, energię i pieniądze inwestuje w taką pomoc, jaką uważa za stosowną. Każdy ze swoim czasem i pieniędzmi robi co chce. Większość ludzi nikomu nie pomaga, ale to nie ich się czepiasz. Każdy ma własny system wartości, własne pokłady wrażliwości i na miarę tego pomaga. To ludzie są odpowiedzialni za los bezdomnych zwierząt i to na ludziach spoczywa obowiązek pomocy im. Nawet nie będę komentować Twojej żałosnej wypowiedzi.

Gość może zamiast usypiać
wydać podobne pieniądze na sterylizacje. Pousypiają i zadowoleni-problemu nie ma. Przykład ze starszymi ludzmi, którzy mają emerytury.. he,he. A ci którzy nie mają ? Albo mają zasiłki w wysokości 200 zł miesięcznie ? I trzeba do nich "dopłacać" ? Ful by sie znalazło takich bezproduktywnych. Nie porównujmy zwierząt do ludzi ? Ok. Co jeszcze zlikwidujesz, bo psuje ci obraz ? Kościół (mam na myśli budynek), partie polityczną, auta, bo smrodzą ?

Agnieszka Jagiełło: Też mam pomysł: Wziąć 50% idiotów i kazać im się rozpędzić, żeby mocno walnęli głową o ścianę- jest szansa, że im się polepszy.

Gość Agnieszka Jagiełło
polly 84 ja tez jestem tego zdania. Nie znacie mojej opinie na temat ludzi bezproduktywnych itp. takze nie polemizujecie ze mna na ten temat. Narazie rozmawiamy o schroniskach i bezdomnych zwierzetach. To sposob na rozwiązanie problemu. To kazdej sprawy trzeba podchodzic zadaniowo i ja rozwiązywac.

Gość idiot goni idiot
goniąć za ta samą myślą ktoś mogłby się pokusić o chęc usypiania osób niepełnosprawnych umyslowo np z zespoelm downa bo przecież nie sa tacy produktywni, czy osób które uległy wypadkom i sa sparaliżowane... bo jedzą i się załatwiają a są bardziej potrzebujący i mądrzejsi