Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odezwijcie się

czy istnieją gdzieś dobre kobiety?

Polecane posty

Gość odezwijcie się
Fiku skoro lubisz naukowców to spełniam twoje kryteria :)

Gość IMO12370
ifka* "Fikusna a po czym oceniasz inteligencję u faceta???" Po kolorze włosów. :classic_cool:

Gość odezwijcie się
fiku zła kobieta, ale gust masz dobry :)

IMO ­ psychologię zostawmy w spokoju. W tym kraju każdy zna się na polityce, piłce nożnej i psychologii. A fekty mamy jakie mamy :P

"Pavlo - ale trzeźwe spojrzenie na swoje zalety to już kompleksy?" I Trzeźwe spojrzenie na swoje zalety to właśnie skromność. Trzeźwe spojrzenie na swoje wady to nie kompleksy. Pogodzenie się ze swoimi wadami i zauważanie swoich zalet daje nam pewność siebie I "Bo jak coś potrafimy zrobić dobrze i o tym wiemy, to koniecznie trzeba wyhodować gigantyczne Ego i huczeń niczym bawół o swojej "wspaniałości"?" I To się nazywa narcyzm i zbytnia pewność siebie która niejednokrotnie bywa zgubna

Gość IMO12370
Iftarko - w takim razie pozostał tylko temat mojego kroku. :P

Gość IMO12370
Pavlo1985 Pavlo1985-25@tlen.pl'; "Skromność fiku z reguły rodzi się z kompleksów bądź niedowartościowania człowieka bo jaki normalny facet (normalny dla kobiet to - pewny siebie ) jest w tym samym czasie skromny??" Teraz mnie skołowałeś. To kompleksy, czy trzeźwa ocena otoczenia i swojej osoby? :classic_cool:

Gość IMO12370
ifka* "Tematem kroku zajmie się ike" Nie przeceniasz mojego kroku? :D

Źle się wyraziłem. Skromność rodzi się z wad wyglądu bądź charakteru z których zdajemy sobie sprawę ale przez które nie popadamy w kompleksy. Niejednokrotnie jednak jest tak że wady przez które nie możemy nawiązać kontaktów z ludźmi urastają do rangi kompleksów i przezwyciężenie tych kompleksów rzutuje na naszą skromność bo wiemy że nie wyglądamy jak Enrique czy jakis inny celebryta ale akceptujemy siebie takimi jakimi jesteśmy. Ten drugi przykład znam z autopsji :)

Na siłę mądra próbuje być jedynie na tym topiku osoba która uparcie twierdzi że pieniądze są wyznacznikiem tego czy w życiu ktoś do czegoś doszedł a po mojej ripoście twierdzi że chodziło jej o rzemieślników umysłowych, co z kolei zripostował IMO a ta osoba dalej swoje :D

Skromność rodzi się z wad wyglądu bądź charakteru x Pawlo kuźwa, co Ty wąchasz???

nie napisałam że peiniądze są wyznacznikeim tego czy ktoś do czegośzedł, napisałam, że posiadanie pieniadzy jest zaletą i cenię to, gdyż uważam za ceche godną podziwu że facet do czegoś doszedł (sam doszedł)

Gość IMO12370
Pavlo1985 Pavlo1985-25@tlen.pl'; "Skromność rodzi się z wad wyglądu bądź charakteru z których zdajemy sobie sprawę ale przez które nie popadamy w kompleksy." Nie powiedziałbym wad, acz niedoskonałości. Niedoskonałość nie musi być wadą. Natomiast świadomość, że jesteśmy "dobrzy", ale nie "wspaniali" i nie ma się czym "podniecać" jest właśnie skromnością. :classic_cool:

I jeszcze jedno. Ja nie próbuję być na siłę mądry fiku po prostu wcześniejszego posta o skromności napisałem w telegraficznym skrócie i stąd nieporozumienie w przekazie tegoż to posta :)

Dzięki Ci IMO za zrozumienie mojego niejasnego sposobu myślenia właśnie o taki przekaz mi chodziło.

"świadomość, że jesteśmy "dobrzy", ale nie "wspaniali" i nie ma się czym "podniecać" jest właśnie skromnością. " dokładnie IMUś :)

Gość IMO12370
fiku mikuuu "że posiadanie pieniadzy jest zaletą i cenię to, gdyż uważam za ceche godną podziwu że facet do czegoś doszedł (sam doszedł)" Te dwie 'zalety' niekoniecznie się pokrywają Fikuśnico. ;)

Gość alcia84
Jest mnóstwo dobrych kobiet. A tak naprawdę to w każdej jest jakieś dobro.

Czyli podsumowując facet który od zawsze był pewny siebie nigdy nie będzie skromny bo taki uważa się za bożyszcze tłumów odkąd tylko pamięta i to się nigdy nie zmieni. Jedyni skromni faceci którzy mogą być zarazem pewni siebie to tacy którzy zdają sobie sprawę ze swoich niedoskonałości i nauczyli się te niedoskonałości akceptować a później nauczyli sie pewności siebie na zasadzie "Co z tego że jestem niski/rudy/mam krzywe zęby skoro mam szereg zalet które nie dyskryminują mnie mimo iż doskonały nie jestem i mam pewne wady"

Pavlo nie obraź się ale pierdolisz jak gówniarz. Ile Ty masz lat???

nikt nie jest doskonaly, facet, ktory zawsze jest pewny siebei to idiota, ktory nei przyjmuje do wiadomosci ze ktos moze byc lepszy, wiedizec lepiej, byc przytsojniejszy itp itd.

"wiem, ja cenię tylko w komplecie" Typowe u materialistek :D Czyli jak facet będzie zaradny życiowo i inteligentny ale nie będzie miał 3 mercedesów i willi z basenem to na niego nawet nie spojrzysz pod kątem partnera :O Więcej wiedzieć już o Tobie nie muszę :D Wiesz jak się mówi o ludziach dla których pieniądze to główne kryterium przy doborze partnera?? Sprzedajne k(tu cenzura)

ifka to powiedz mi szczerze facet który ma wszystko na skinięcie ręki bo urodził się z pewnością siebie jest skromny czy raczej zachowuje się jak typowy burak??