Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska owieczka 2323020339

Co kupić do PACZKI dla biednej STARUSZKI na święta???

Polecane posty

Hej , co mogę kupić dla staruszki do paczki charytatywnej z okazji świąt? Samotna staruszka tyle wiem... Mam: Mleko, herbatę, mąkę, makaron. ryż, szampon, mydło, paste do zębów, płyn do mycia naczyń, konserwe, mortadelle, pasztet, sól, krokiety, czekoladę, pierniczki, ser... Co jeszcze mogę kupić ?????

Gość przypadek jakich wieleee
papier toaletowy, chusteczki higieniczne,

Gość singielka_5555lat
los z wygraną 6 w totka

Gość elemeledudkiii
Dorzuć cukier. Jest drogi, a starsze osoby dużo słodzą. Dla nich to szybkie źródło energii. To, co zrobiłaś chyba wystarczy. Może ewentualnie jeszcze troche jakies kiełbasy miekkiej albo szynki pakowanej. Swoją droga - szacun dla ciebie. :)

pytam poważnie bo już nie wiem. wiesz, papier jak coś to duża paczka a ja to w kartony mieszczę... ;)

mam cukier ! i to x2 też tak pomyślałam i mam jeszcze masło i cukier waniliowy i proszek do pieczenia i kawałek ciasta hermetycznie zapakowanego. :) Trzeba się dzielić co nie? :D

Gość wystaw tzipe do ekranu
jakieś kasze, cukier, jakiś dżem, miód, jakiś owoc typu banany, pomarańcze, mandarynki, jabłka... zależy ile kasy możesz przeznaczyć na to. może jakiś ciepły sweterek albo szalik, albo kocyk?

są w puszkach takie koktajle owocowe, to można coś takiego, tak jak są brzoskwinie czy ananasy, wiesz o co chodzi ;) mleko w proszku może zamiast zwykłego? nie wiem jakie kupiłaś.

Gość Joela
A może cytryny,paczkę kawy ,czekoladę ?

kawę, śmietankę do kawy. chociaż np moja babcia nie pije kawy co dzień :P

no wiesz na jakiś miód, czy koc to mnie zwyczajnie nie stać. Jestem studentką - ledwo wiążę koniec z końcem i przeznaczyłam na ten cel 100 zł które już wydałam. właśnie chcę się upewnić że niczego nie zapomniałam to z 20-30 zł jeszcze bym jakoś znalazła, ale więcej nie dam sama rady.

Gość annia.....................
Wiecej takich osób jak Ty.Wielki szacunek dla Ciebie. Wesołych świąt zyczę.

kakao jeszcze może? ale takie prawdziwe gorzkie. albo takie typu puchatek, słodkie.

a skąd jesteś? bo parę groszy mogłabym się dorzucić w sumie i coś dokupić...

Gość mahoniowy fiolet
a może suchą kiełbasę (długo się nie zepsuje po otwarciu), kawę i jakąś czekoladę? To w końcu święta. I pomarańcze. Starszym osobom właśnie kawa, czekolada i pomarańcze kojarzą się ze świętami :) Oczywiście zależy, jaki masz budżet, ale może jedną z tych rzeczy chociaż? A pasta do zębów to nie wiem... może ich już nie mieć. Może lepiej krem? Nivea np.

Gość Joela
A czekoladę widzę kupiłas ...Może w ramach prezentu ciepłe ,grube rajstopy?

u mnie nie ma takich koktajli - mieszkam w małym mieście - mam netto i biedronkę :D a co do kawy to właśnie się zastanawiam bo to koszt ok. 12 zł a babcie piją kawę zwykłą? może zbożową ??

albo jakieś ciepłe papucie? :P moja babcia np pija i taką i taką, ale woli zbożową, inkę :) opakowanie inki to około 3 zł czy 4, a ona jest dość zdrowa, więc nie wiem czy bym inki nie wybrała :)

jestem z okolic zachodniopomorskiego - lubuskiego... jutro oddaje paczkę.

Gość poka kutafonna
ciepłe skarpety na zimę jak znalazł i coś słodkiego koniecznie babulinki lubią podjadać :)

dobra kupię jutro jeszcze napewno inkę zwykłej nie będę brała bo droga wolę w tej cenie kapcie ciepłe kupić. rajstopy kupiłam w biedronce ale to takie tylko 60den. i kupię dzem i pomarańcze. muszę po prostu coś wybrać bo jak kupię kapcie to automatucznie na kawę i kakao już mi nie wystarczy ani na suchą kiełbasę... myślałam też o jakiejś rybie są w słoikach itp ale to też ok 10 zł... co do pasty do zębów to chyba sztuczną szczękę też musi myć ? nie wiem nie znam się ale za paste dałam 2,49 więc coś się stanie jak dożucę do paczki ? chyba się nie obrazi co? kupiłam jeszcze mikołaja z czekolady.

Gość samo prowda
szlafrok frotowy , ciepłe majty tzw reformy :)

Gość eustachy motyka
A moze dobrym uzupelnieniem tak wspanialych spozywczych produkow bedzie zakup stroika swiatecznego ?

ja nie mam pojęcia jaki rozmiar nie wiem o tej Pani nic - sama kupiłam rozmiar 4 w razie czego...

Gość 23213213213
a co wiesz o tej babci? Bo wiele starszych osób moze miec np. cukrzycę, i nie jesc w ogóle cukru, moja babcia miala na starosc taki żołądek, że jadła tylko kawiorek z serkiem białym albo szynką... mandarynki to by ją chyba zabiły, ale tez nie kazdy ma takie kłopoty

ale ludzie kochani!! ja robię tą paczkę SAMA - jestem studentką nie pracuję, skąd ja wezmę kasę na szlafrok, czy stroik? to kolejne ok. nie wiem szlafrok z 30zł a stroik z 15... to w tej cenie mam kapcie i pomarańcze... Jak tak Was czytam to dokupiłam bym sporo ale nie roztroję się zwyczajnie :)

Gość bardzo fajna inicjatywa
w tamtym roku,zrobiłysmy wielką zrzute do domu dziecka,dla maluchów w tym,wszystkie jestesmy w kiepskiej sytuacji finansowej,ale mysle ze znajde trochę kasy,zeby uczestniczyc w jakiejs pomocy przedswiątecznej,

Gość olo no to
Rozmiar 4, będzie miała od razu golf po samą szczękę :)

Gość moze proszek do prania
puszke z makiem ( sa w biedronce) rodzynki i inne bakalie, kasze gryczna albo drobną, manne, dlugopis ,mini choineczkę.,a moze pare boebek w domu masz

olo krytykować to każdy pierwszy ale zrobić samemu to nie co nie?