Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała7890

Oszukani przez KARIEROWO.COM łączmy się !!

Polecane posty

Gość mała7890

Witam Poszukuję ludzi którzy tak jak ja wpadli w sidła oszustów i naciągaczy z karierowo.com .. Piszcie jakie kroki podjęliście w tej sprawie . Nagłośnijmy tą sprawę niech nie oszukują kolejnych osób!

Gość errertrtrt
napisz cos wiecej?

Ludzie poszukujący pracy przez internet wysyłają CV do różnych pracodawców, jednak niektóre ogłoszenia są tak jakby podstawione i aplikować można tylko przez stronę karierowo.com - to jest warunek "złożenia" aplikacji .. jednak rejestrując się w tym serwisie jest jeden haczyk - rejestrując się zawiera się z nimi umowę w której jest ukryta opłata - wprowadzają ludzi niestety przez to w błąd i żądają zapłacenia 99 zł pod groźbą windykacji, komornika i zgłoszenia do rejestru dłużników ..

Gość 3323232323
zglos to na policje

obawiam się , że w tym wypadku policja będzie bezsilna ... jak i wielu innych oczywistych przypadkach .. jednak wiem, że nie jestem sama - wielu ludzi tak złapali.. jednak trzeba coś z tym zrobić, bo to jest karygodne, żeby coś takiego robili .. sprawa jest podobna do pobieraczka, ale niestety ten gościu jest trochę cwańszy .

Gość bęc bum
nie mam pojęcia jak sformułowana jest umowa i za co jest ta opłata, ale w Polsce pobieranie opłat za pośrednictwo pracy jest nielegalne, jeśli dobrze pamiętam, więc ich straszenie zapewne jest gówno warte

Gość bęc bum
owszem tylko kretyn ale za co jest ta opłata? jeśli za pośrednictwo to jest to nielegalne jeśli za dostęp do portalu, co może być tak prawnie ustawione, że nie musi być interpretowane jako pośrednictwo pracy :D to pozamiatane oczywiście czytać trzeba i myśleć też!

Pierwsze słyszę żeby pobieranie opłat za pośrednictwo było nielegalne. To skąd te biura pośrednictwa we wszystkich większych miastach, działające od lat?

Gość fklosze
nie chodzi o to że pobieranie opłat jest nielegalne ale pomimo jest to oszustwo jak pobieraczek jest mnóstwo stron z pracą gdzie można zarejestrować się z cv a ta strona żerując na biednych ludziach bez pracy wyłudza od nich kasę podstępem

Gość bęc bum
serio, opłaty za pośrednictwo pracy są nielegalne, gdy płaci za to poszukujący pracy nie poszukujący pracownika

Gość errterer
aha cos w stylu pobieraczek, ale pelno tearz takich stron, trzeba uwazac

Gość errterer
ono korzystają z tego, ze nikt nie czyta regulaminu, tylko od razu zatwierdza, a tam oplata 100 zl za rejestracje. wspolczuje ci ale niesttey i tak trzeba zaplacic, bo oni maja racje :/

Gość pagajaaa
Czarna Izabella jakbyś się znała lepiej na prawie w szczególności na prawach konsumenta to byś wiedziała że w Polsce tego typu opłat nie wolno rozpisywać małym druczkiem.Jest to do obronienia, tylko komu się chce latać po sadach w celu wyegzekwowania 99 zł.To mniej niż koszt adwokata.

Gość errterer
kto czyta regulamin? jak rejestrowalas sie na kafetrii to tez czytalas regulamin? a jak sciagasz jakis program z neta to tez czytasz regulamin, ktory ma 50 stron? ciekawe...

tak zgadza się w tym wypadku nie przeczytałam regulaminu- zgadzam się to nie było mądre.. ale tak naprawdę to ja rejestrowałam się w celu przekazania mojego cv dalej a nie po to żeby zamówić u nich jakąś tam durną wizytówkę i to Waszym zdaniem nie jest wprowadzanie w błąd?

Gość ewelina set
wyjątkowo podły sposób na żerowaniu na ludziach , przekierowuje na ten portal więc automatycznie się rejestrujesz bo szukasz pracy podejrzewam że specjalnie dają fałszywe nieistniejące oferty pracy mające na celu przekierować na ten portal żeby się zarejestrować dodatkowo mają wszystkie twoje dane, z cv ja bym nie mogła byc taką gnidą, bez przesady, kasa kasą ale trzeb móc mieć godność spojrzeć na swoją gębę w lustrze

Gość errterer
w sumie to KAZDY mogl sie nabrac na takie cos, co innego jakby zaraz na pierwszej stronie pisali duza czcionką, ze to kosztuje... ale tak?

tak naprawdę każdy każdego może zarejestrować na takiej stronie .. bierzecie dane np z facebooka i gotowe więc dla mnie to niestety tu oszustwem śmierdzi ..

Gość errterer
wspolczuje ci ale lepiej zaplacic, nie wygrasz z nimi, czytalam o tym na forum prawnym, ludzie przegrywają z nimi

szczerze mówiąc nie mają mi z czego ściągnąć nawet tych pieniędzy, jestem na utrzymaniu rodziców, nie pracuje, a w dodatku uczę się

Gość errterer
i ty sie tak madrzysz jak nie znasz prawa? dlugi doroslych dzieci NIE przechodzą na rodzicow, wiec rodzicom nic nie zrobia. ale fakt ty bedziesz miec problem i komornika

a z jakiego tytułu mogą ściągnąć od rodziców ? :o jestem pełnoletnia, a to, że mnie utrzymują to inna sprawa

Gość ewelina set
komornik nie zajmie się kwotą 100 zł, bosz jakie wy głupoty piszecie :D

100 zł nie "8. Nieterminowe uiszczdenie należności skutkować będzie naliczaniem odsetek ustawowych za każdy dzień zwłoki." Nie wiem jakie są "odsetki ustawowe". W wiekszosci duzych miast sa darmowe porady prawne. Radze tam spytac.

Gość errterer
komornik sie zajmuje kazda kwota, zwlaszcza ze rosną odsetki wiec za jakis czas ze 100 zl zrobi sie 1000 zl. a skoro jestes pelnoletnia to tylko ty odpowiadasz za swoje dlugi a nie rodzice, niewazne ze z nimi mieszkasz.

wczoraj dostałam takiego maila z konsumenckiego centrum e-porad, któremu opisałam dokładnie całą sprawę Szanowna Pani, zasadniczo konsument może odstąpić od umowy o świadczenie usług zawartej na odleglość (np. przez Internet) w terminie 10 dni od jej zawarcia, a to na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. Jednakże ustawa ta w art. 10 ust. 2 w związku z art. 9 ust. 3 stanowi, że w razie braku pisemnego potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust. 1 ustawy, termin, w którym konsument może odstąpić od umowy, wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia. Jeżeli jednak konsument po rozpoczęciu biegu tego terminu otrzyma potwierdzenie, termin ulega skróceniu do dziesięciu dni od tej daty. Zgodnie z art. 7 ust. 3 ustawy, w razie odstąpienia od umowy umowa uważana jest za niezawartą, a konsument zwolniony jest z wszelkich zobowiązań. Wskazujac na powyższe, może Pani skorzystać z uprawnienia do odstąpienia od umowy, wysyłając stosowne oświadczenie do przedsiębiorcy. Jeśli chodzi o wgląd do danych osobowych, jest to wątek poboczny, który nie waży co do zapłaty. Nie wyłącza to możliwości złożenia skargi do Genralnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych w przedmiocie braku wglądu do danych osobowych. Z pozdrowieniami, Sławomir Zaborek Prawnik - konsultant

Gość errterer
jak cchesz sie użerać z sądami to walcz z nimi ale nie wiem czy warto klocic sie o 100 zl, ja bym zaplacila dla swietego spokoju i miala nauczke na przyszlosc.