Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała7890

Oszukani przez KARIEROWO.COM łączmy się !!

Polecane posty

Gość płonąca_żyrafa
Witajcie! Również zostałam wciągnięta w wir tego oszustwa. I mam pytanie do osób, które w odpowiedzi na odwołanie, którego termin zgodnie z ustawą powinien być przedłużony do 3 miesięcy, dostały informację tej treści: "... na podany przez Panią adres e-mail wysłaliśmy potwierdzenie zawarcia umowy, zgodne z brzmieniem ustawy z dnia 02 marca 2000 r o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny {Dz. U. Nr 22, poz. 271} Ponadto przesłane potwierdzenie zostało opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym z ważnym certyfikatem. Przypominam, że w razie konieczności rozstrzygnięcia sprawy w sądzie, korespondencja e-mailowa będzie dowodem w sprawie. Wiadomość wysłana do Pani 17.12.2012 r. znajduje się w folderze "wysłane" w naszej skrzynce elektronicznej. Dowód ten jest przechowywany w naszym systemie informatycznym do czasu wygaśnięcia umowy. W 2003 roku na mocy nowelizacji Kodeksu Cywilnego wprowadzono do art. 78 KC paragraf 2, w którym wprost ustawodawca zrównał skutki prawne podpisu elektronicznego potwierdzonego ważnym certyfikatem ze zwykłą formą pisemną. Owa ekwiwalentność objawia się tym, iż jeżeli dana czynność prawna umowa, wymaga dla swojej skuteczności formy pisemnej, może ona być również zawierana za pośrednictwem Internetu przy użyciu bezpiecznego podpisu z certyfikatem." Od kiedy zawieranie umowy za pośrednictwem internetu jest równoznaczne z posiadaniem podpisu elektronicznego weryfikowanego za pomocą kwalifikowanego certyfikatu? Przecież aby moje oświadczenie woli było skuteczne i umowa zawarta przez internet była równoznaczna z umową pisemną potrzebuję właśnie takiego podpisu. A przecież nie mam żadnego takiego. Akceptacja regulaminu w tym przypadku jest jedynym oświadczeniem woli. Jak wspomniałam, dla ważności takiej umowy potrzebny jest mój podpis elektroniczny co nie jest równoznaczne przecież z samą akceptacją. Pan Zych wspomina, że potwierdzenie, które wysłał na adres jest opatrzone takim podpisem. Nie ma nic o moim podpisie. Myślicie, że jest to jakiś punkt zaczepienia?

Gość Rafał Kielce
DO PŁONĄCA ŻYRAFA !!!:) Czyś ty na głowę upadła o czym ty piszesz .:) Wez nie rób sobie i innym wody z mózgu te paragrafy to sobie można wsadzić w d.... SĄD ZAWSZE KIERUJE SIĘ DOBREM A NIE PARAGRAFAMI...... A tu ewidentnie chodzi o oszustwo !!!.............................................. -olać dziada -nic nie płaćcie -sprawę kierujcie na Policje (jak chcecie ) bo gnój wyłudza dane osobowe i pieniadze................................................... napiszcie mu w mailu że pójdziecie na policje ja tak zrobiłem to odpisał mnie ............................................................... Witam Pana, Pana odstąpienie wpłynęło w terminie 10 dni od daty otrzymania potwierdzenia zawarcia umowy i zostało przyjęte . Wszelkie dane podane podczas rejestracji zostały usunięte z naszej bazy danych. Nie jesteśmy biurem pośrednictwa pracy. Pozdrawiam, Aleksander Zych Work of World Karierowo.com ................................. i na tym sprawa się skonczyła

Gość xmarx
do płonąca_żyrafa ja otrzymałam identycznego maila od pana Zycha i wysłałam mu informacje, że nie posiadam takiego podpisu, a jego mail z potwierdzeniem umowy, także nie był opatrzony żadnym podpisem. W odpowiedzi otrzymałam coś takiego: Pani nie musi posiadać podpisu elektronicznego. Umowa została zawarta poprzez wypełnienie formularza z danymi osobowymi oraz oświadczenie woli - akceptacja regulaminu oraz warunków umowy. Plik w załączniku z rozszerzeniem .xades, jest to podpis elektroniczny załączony do treści potwierdzenia zawarcia Umowy, który przesłaliśmy na wskazany przez Panią/Pana adres e-mail. Do otwarcia w/w pliku wymagany jest program Sigillum Sign 4. Ja nie mam tego programu, nie zamierzam mieć i nie zamierzam płacić. I chyba tak jak Rafał Kielce napisze, że w takim razie będę zmuszone złożyć sprawę na policję i tyle. Jak mail zwrotny będzie brzmiał, że dalej wzywają mnie do zapłaty to pójdę to zgłosić. Pozdrawiam i nic nie pękajcie:) będzie dobrze:)

Gość płonąca_żyrafa
do Rafał Kielce Masz sporo racji, jednakże na głowę nie upadłam. Moja wypowiedz złożona była z cytowanego maila od Pana Zycha i logicznej konstrukcji dotyczącej podpisu elektronicznego i jego bezpiecznego certyfikatu. Sąd niestety orzeka na postawie stanu prawnego a zasady współżycia społecznego, to co nazwałeś dobrem, są prane pod uwagę posiłkowo :) W przeciwnym razie to dobry/zły humor sędziego decydowałby orzeczeniu. Poza tym w zupełności się z Tobą zgadzam, kiedy dostanę wezwanie do zapłaty, postaram się sprawę nagłośnić na Policji.

Gość Rafal Kielce
Oj za to ja z tobą się nie zgodzę ale to nie forum prawne i nie chce mnie się dywagować ....na temat sądu i wyroków.....Natomiast Trudno żeby sędzia orzekał w sprawie Zych kontra jego petent Bo by Zycha ze sprawy w kajdankach wyprowadzili Ja nawet sobie nie wyobrażam takiego procesu Zych Wysoki sądzie bo mnie ktoś nie zapłacil 100 Sad Dlaczego Bo Się zarejestrował na portalu i ja mu zrobiłem wizytówkę sąd Dlaczego pan niezapłacil petent bo zych zmanipulował strone poprzez -ukrycia faktu opłaty -oferowanie pracy nadto wyłudził dane osobowe nie i 1000 osob Czy toprawda panie zych Nie prowadze taka działalność Sąd Panie Zych kieruje doniesieni o przestępstwie do prokuratury petenta uniewinniam Tak wyglądał by proces za który zych musiał by zabulic plus za adwokata Jeszcze raz nic mu nie płacić Iść na policje Ewentualnie zgłośić do ABW

Gość Rafal Kielce
ŻYRAFO NIE TAK DAWNO W ANGLI OBOWIĄZYWAŁA KARA ŚMIERCI ZA CZARY !! JAK MYSLISZ ZGODNIE Z TYM PRZEPISEM ILE OSÓB SKAZANO W 20 WIEKU NA ŚMIERĆ !!! A POWIEM CI ZE SPRAWY BYŁY !!!! TO TAK NA POCZATEK NIE CHCE DYWAGOWAC NA TEMAT PRAWNE BO OD TEGO JEST INNE FORUM NIC NIE PŁAĆCIE SPRAWE ZGŁASZAJCIE NA POLICJE

Gość płonąca_żyrafa
do Rafała Kielce Nie chcesz dywagować na tematy prawne a jednak robisz to dość konsekwentnie. Twoja wypowiedź zeszła na boczny tor zupełnie. I mini symulacja rozprawy sądowej naprawdę była zbędna. A już opowieść o Anglii była bardziej śmieszna, niż pomocna w tej sprawie. Chciałam się skontaktować z ludźmi, którzy mają coś więcej do powiedzenia na ten temat. Tobie Rafale dziękuję za informacje. Jeżeli jednak szukasz osoby, z którą możesz sobie powymieniać agresywne wypowiedzi, atakować ją jednocześnie i obrażać, to źle trafiłeś. Ten wątek wydaje mi się, nie temu służy :) Pozdrawiam serdecznie.

Gość xawerek
oboszzzzzze ales ty babo głupiatak sie sadziszna forum a tu piszesz po co ? Skoro wsio wieszz

Gość xawerek
żyrafo a zapłacilaś dzieśięcine , obrobilaś pańszczyznę bo artykuły henrykowskie o tym mówią a Król wydał uniwersał

Gość pawelski
a od mezczyzn wymagałoby sie troche kultury podczas wyrazania na forum a nie jak zwierze jakies! po tym co piszesz xawerek mam wrazenie ze to ty jestes glupi.

Gość płonąca_żyrafa
Xawerek Szukam ludzi, którzy mają podobny problem do mojego :) Gdybym wszystko wiedziała uwierz mi, nie siedziałabym na forum i oczekiwała, że ktoś w podobny sposób jest oszukiwany, tylko załatwiłabym to bez słowa. A i głupia nie jestem, gwoli ścisłości. Chyba, że dla Ciebie znaczy to co innego. Drugiej wypowiedzi nie skomentuje, mam nadzieję, że wiesz dlaczego :)

Gość piplet
witam, też dałam się nabrać - zobaczyłam ogłoszenie o pracę i się skusiłam ... proszę o informację czy ktoś wie czy to oświadczenie o odstąpieniu od umowy, które oni przysłali w mailu jest prawidłowe i takie wysyłaliście?? dostaliście wogóle coś takiego czy zaczęli to wysyłać później ?? ja rejestrowałam się tam 31.12 a 2 stycznia otrzymałam mail o rejestracji w tym portalu - nie zwróciłam nawet na niego uwagi i tam w załącznikach była informacja o możliwości odstąpienia od umowy z czego niestety nie skorzystałam ... Teraz jest już po terminie 10 dniowych - w jakiej formie to wysłać odstępuję od umowy .... czy ten ich formularz??

Gość Rafał Kielce
Pipet------------------------------ następny ? Powiedz od czego chcesz odstępować jak nie podpisywałeś z nimi umowy !!!??? 1 Za propoowali ci pracę na darmowym serwisie ? Tak Tak 2 Nastepnie wywłudzili od ciebie dane osobowe i ukryli koszty ? Tak-Tak 3 Zmanipulowali waidomośc meil Tak Tak 4 Straszą cię w mailach jakimś bliżej nie określonymi kosztami sądem Tak Tak Więc od czego ty chcesz odstępować skoro nie chciałeś z nimi podpisywać umowy ?i Niczego nie podpisywałeś i zostałeś zmanipulowany !! Pisz im maila że nie podpisywałeś z nimi umowy i nie chcesz, że wyłudzili od ciebie dane osobowe że zmanipulowali ciebie i że to jest przestępstwo !! i że jeżeli nie wyjaśnia ci tego nie przeproszą zgłosisz sprawę na policję !!! Ja tak zrobiłem centralnie napisałem im że nic z nimi nie podpisywałem i nie chce podpisywać napisałem że pośrednictwo w Polsce jest darmowe i że pójdę na Policje i dostałem taka odpowiedż Witam Pana, Pana odstąpienie wpłynęło w terminie 10 dni od daty otrzymania potwierdzenia zawarcia umowy i zostało przyjęte . Wszelkie dane podane podczas rejestracji zostały usunięte z naszej bazy danych. Nie jesteśmy biurem pośrednictwa pracy. Pozdrawiam, Aleksander Zych Work of World Karierowo.com To wysłałem im kolejnego że są oszustami i że ich miejsce jest w więzieniu dodałem kilka linków do ego typu forów z zapytaniem czy ci wszyscy ludzie sobie wymyslili ? No i szmaciarze juz nie odpisali

KOMU chcecie płacić? "3. Użytkownik podczas rejestracji wyraża zgodę na przetwarzanie i wykożystanie danych podanych podczas rejestracji" Właściciel KOŻYSTA z Waszej naiwności. WYKOŻYSTAJCIE policję.

A poza tym: "2. Work of World zastrzega sobie prawo do zmiany treści regulaminu w dowolnym czasie. Nowy regulamin wchodzi w życie w chwili opublikowania go na niniejszej stronie." czyli od dzisiaj, od 4:43 w regulaminie, wśrodku nocy pojawiła się informacja, że każdy użytkownik serwisu przepisuje cały majątek na rzecz psa właściciela serwisu. Obowiązuje z chwilą podpisania. Płacimy, panowie i panie, płacimy! :P:P:P Każdy sąd stwierdzi, że regulamin jest tak skonstruowany, że działa w złej wierze przeciw interesom użytkownika. Olać przerośniętego gimnazjalistę. Niech WYKOŻYSTA wał z kołdry do osiągnięcia satysfakcji seksualnej. :D:D:D

*obowiązuje z chwilą opublikowania na stronie serwisu czyli trzeba śledzić na własną odpowiedzialność zmiany regulaminu odświeżając całą dobę stronę, bo właćiciel nie ma obowiązku informowania użytkownika o zmianach regulaminu strach się bać, co będzie, kiedy umieści w regulaminie, że każda użytkowniczka ma mu zrobić laskę o świcie obowiązuje z chwilą pojawienia się erekcji u właściciela serwisu :P:P:P

Gość gfffghhuh
Trzeba byc glupim zeby tak prywatne pismo jak CV wrzucac do sieci z pełnymi danymi. Zawsze dawajcje tylko imie,tel i miasto ewentualnie. Żadnego adresu!

Gość piplet
do Rafał Kielce - czyli nie ma potrzeby wysyłać im odstąpienia od umowy ?? ja się niepokoję ponieważ zostałam poinformowana o tym, iż portal jest płatny w dniu 02.01 czyli jest zachowany obowiązek przedsiębiorcy o tym,i ż ma obowiązek poinformować nas na piśmie o prawie do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni (tak stanowi art. 9 ust. 3 u.o.n.p.k.) (tyle, że była to forma mailowa nie na piśmie tradycyjnym). Z treści maila wynikało, iż jest to bardzo standardowa wiadomość: Dziękujemy za dodanie zgłoszenia. Pozdrawiamy, Zespół Karierowo.com Prosimy nie odpowiadaj na ten e-mail ! Jest to automatycznie wygenerowana wiadomość. a były w niej załączniki takie jak odstąpienie od umowy i regulamin .... i dopiero 15 przyszło mailowe powiadomienie jak to im miło, że dołączyłam do ich grona itd ale muszę im zapłacić 99 zl .... Ja bym wolała im wysłać odstąpienie w formie mailowej i listu z potwierdzeniem odbioru - czy nie tak powinnam zrobić ???

Gość dfxgsd
najl;epiej listownie ZA POTWIERDZENIEM ODBIORU by w razie ewentualnych problemów miec czarno na białym że się do nich pismo wysyłało

Gość Rafal Kielce
pipet facet o nicku młotkiem po głowie fajnie to ujoł acz kol wiek językiem który jest zbliżony mowie nienawieśći płonącej żyrafy !!! Co ty chcesz rozwiązywać ? Jak nic z nimi nie zawieraleś ? Koles używa ukrytej treści do perfidnej gry słownej która mana celu cie zastraszyć porażić twój mózg leminga strachem byś mu zaplacil !!! Rozwiązanie imienne z nimi umowy mogło by w tedy potwierdzić że coś tam od nich chciałeś ale z jakiś powodów się wycofałeś i mogło by być podstawą do naliczenia jakiejś kary bo nic a piśmie z twoim podpisem na ciebie nie mają !!! Napisz im to co ci ja napisałem

Gość Rafal Kielce
No nie wyświetlil się mój post ? Pipet napisz im w mailu to co ja ci napisałem Nic z nimi nie zawierałeś nic im nie zapłacisz jak cie nie przestana straszyć pójdziesz na Policje i postrasz ich że ich pozwiesz !!!! Po prostu napisz tak ja ci mówię Nie wysyłaj im żadnego listu ze swoim podpisem nic.POD ŻADNYM POZOREM Bo wtedy im moze to posłuzyć do tego BY UDOWODNIĆ ŻE MIAŁEŚ COS Z NIM WSPÓLNEGO I SIE POPROSTU NIE WYWIAZALEŚ !!!!!! ONI CHCĄ BYS GRAL W TĄ GRĘ NA ICH ZASADACH IM WIECEJ Z NIMI KONTAKTU TYM WIECEJ DOWODÓW IM DAJESZ !!!!! TO JEST TYPOWY MYK NA LEMINGÓW CO SIĘ SAMI STRASZĄ PAN MLOTKIEM PO GŁOWIE FAJNIE TO OPISAŁ W JĘZYKU PLONĄCEJ ŻYRAFY

Gość piplet
dzięki tak zrobię ....

Gość Stefanekxg12
żyrafko to tak jak byś spila sie na imprezie potem byś 5 chłopaków z blow jobowała .Po miesiącu wyszło że jesteś prego i nie wiedziała z którym i spytała rodzica co zrobić ? A ty nie przyjmujesz do wiadomśći odpowiedzi bo ci IQ skoczyło od felatio

Gość Lubie laski
Co wy chcecie od płonącej żyrafy ? Wiecie ile takich lasek jest które najpierw zrobią gałę a potem zaczną zastanawiać się co one z tego będą miały ? I mądrować sie jakie to one obcykane inteligentne ładne .

Gość Ja..:P
Zdawało mi się że ten temat tyczył się innej sprawy aniżeli... Co myśli napisała płonąca Żyrafa. Tak się podjadaliście jej postami że może poproście o numer tel + zdjęcie, cholera wie może coś zdziałacie. Ale może zajmiemy się sprawami którego dotyczy te forum, innych zapraszam na portale o tematyce randkowej :)

Gość piplet
wiecie co mam mieszane uczucia co do tego czy nie zawarłam jednak umowy: oto wiadomość z konsumenckie centrum porad: Szanowna Pani, w pierwszej kolejności należy zauważyć, że logując się na stronie -akceptując określone w regulaminie warunki zawarła Pani umowę z portalem Karierowo.com. Taki sposób zawierania umów, nazywanych umowami na odległość, jest zgodny z prawem i powszechnie stosowany w usługach świadczonych drogą elektroniczną. Należy zatem uważnie czytać regulaminy przy każdym logowaniu na tego typu stronach i być świadomym konsekwencji wynikających z ich akceptacji. Zasadą jest, że od umów zawartych na odległość (np. przez Internet, telefon), jak również poza lokalem przedsiębiorstwa (np. na pokazach, targach) można odstąpić w terminie 10 dni. Przedmiotową kwestię reguluje Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r., Nr 22, poz. 271): Istotnym jest, by zauważyć, że skorzystanie ze strony jest niemożliwe bez zalogowania do niej, a to z kolei nie jest możliwe bez akceptacji warunków regulaminu (zrzut strony w załączeniu). Regulamin ten w swojej treści zawiera informację o odpłatnosci świadczonej usługi. Jeśli nie otrzymała Pani potwierdzenia zawarcia umowy wraz z informacją o prawie do odstapienia od umowy, wówczas ma Pani prawo od takiej umowy odstąpić. Zasadą jest, że od umów zawartych na odległość (np. przez Internet, telefon), jak również poza lokalem przedsiębiorstwa (np. na pokazach, targach) można odstąpić w terminie 10 dni. Jeżeli jednak nie została Pani poinformowana o prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni od jej zawarcia (mailem, listem poleconym), wówczas ma Pani 3 miesiące na złożenie stosownego oświadczenia. Należy jednak podkreślić, że jest to wyjątkowa sytuacja -tylko ze względu na brak potwierdzenia warunków umowy na piśmie; zasadniczo bowiem od umowy zawartej na odległość można odstąpić w terminie 10 dni. Przedmiotową kwestię reguluje Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r., Nr 22, poz. 271): Art. 10. 1. Termin dziesięciodniowy, w którym konsument może odstąpić od umowy, liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia. 2. W razie braku potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust. 1, termin, w którym konsument może odstąpić od umowy, wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia. Jeżeli jednak konsument po rozpoczęciu biegu tego terminu otrzyma potwierdzenie, termin ulega skróceniu do dziesięciu dni od tej daty. Wzór takiego oświadczenia może Pani znaleźć na stronie www.uokik.gov.pl; oświadczenie najlepiej wysłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Jeśli w Pani ocenie na jakimkolwiek etapie zawierania umowy została Pani wprowadzona w błąd, a przedsiębiorca celowo zmanipulował informacją, by wymusić zapłatę abonamentu, zawsze ma Pani możliwość żądać unieważnienia umowy, powołując się na przepisy ustawy z dnia 23 sierpnia 2007 r. o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz.U. 2007 nr 171 poz. 1206), wysyłając na piśmie oświadczenie. Stosownie do treści art. 12 powołanej powyżej ustawy: W razie dokonania nieuczciwej praktyki rynkowej konsument, którego interes został zagrożony lub naruszony, może żądać: 1) zaniechania tej praktyki; 2) usunięcia skutków tej praktyki; 3) złożenia jednokrotnego lub wielokrotnego oświadczenia odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie; 4) naprawienia wyrządzonej szkody na zasadach ogólnych, w szczególności żądania unieważnienia umowy z obowiązkiem wzajemnego zwrotu świadczeń oraz zwrotu przez przedsiębiorcę kosztów związanych z nabyciem produktu; 5) zasądzenia odpowiedniej sumy pieniężnej na określony cel społeczny związany ze wspieraniem kultury polskiej, ochroną dziedzictwa narodowego lub ochroną konsumentów. Pomoc w ewentualnym postępowaniu sądowym może Pani uzyskać w najbliższym Klubie Federacji Konsumentów http://www.federacja-konsumentow.org.pl/topics.php?top=17 czyli jedyne na co się można powołać to to, że ktoś mną zmanipulował ... kiszka ....

Ludzie, gdybyście znali przepisy, to byście wiedzieli, że agencjom pośrednictwa pracy nie wolno pobierać żadnych opłat. Olejcie ich i nic nie płaćcie.

Przede wszystkim należy sprawdzić czy podmiot prowadzący agencję zatrudnienia posiada odpowiedni certyfikat potwierdzający wpis do rejestru KRAZ. O tym, że agencja jest wpisana do rejestru możemy dowiedzieć się z portalu kraz.praca.gov.pl.

Gość Rafał kielce
1po pierwsze to oni nie sa agencja posrednictwa pracy !! (no tak mnie odpisali)i prawda jest taka że oni nie chca pieniedzy za pośrednictwo pracy tylko za założenie jakiejś tam wizytówki której nie zakładają A efekt uzyskują za pomocą manipulacji poprzez zamieszczanie ogłoszeń na protalach z ogłoszeniami o pracy. I osoba klikająca ma nadzieje że rejestruje się na pokrewnym portalu !!!!!!!!!!!!!! jak gratka jooble nuzle itd/ 2 PIPET zapewniam cię że nie musisz nic płacić ale jeżeli cie tak bardzo korci to zapłać mnie 3 pipet ja nie wiem któryś dzień kolejny straszysz się i innych internautów i przez ciebie głupi ludzie co maja umysł o powierzchni umysłu leminga płacą temu szmaciarzowi 3 Nic nie płaććie olejcie ewentualnie iddzie na policje że wyłudzili od was dane , że was straszą