Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała7890

Oszukani przez KARIEROWO.COM łączmy się !!

Polecane posty

Gość To forum jest złe
Kasia gdybym nie słuchała rad tego forum to zpłaciła bym100 pln i bylo by z głowy a tak dziś ostałam wezwanie od firmy komorniczej na 750 plus koszty manipulacyjne !!!

Gość ol-gaa
ciekawa jestem skąd by im sie wzięły takie kwoty.;]

Gość To forum jest złe
Napewno ludzie z karierowo namawiaja tutaj by nie płacić by bylo uzasadnienie do e sądu co ja mam teraz zrobic Wszytko przez takich ludzi jak olga

Gość ol-gaa
Rób tak ja . Taniec 100 taniec z wibratorkiem 150 Lód 200 2 lody 250

Gość ol-gaa
wpis wyżej to podszycie pode mnie ;]

Gość Grupa poszkodowanych na facebo
Witam, administrator Grupy poszkodowanych przez karierowo.com z Facebook. Prosze uprzejmie nie zwracać uwagi na tego typu posty, śmiem tweirdzić że są bzdurą. Pamiętajmy proszę, że komornik jako urzednik Państwowy nie rozpoczyna swoich czynności bez wyroku sądu, a zeby był wyrok, to ho ho... i jeszcze trochę. Mamy tu też do czynienia ze zwrotem "firma komornicza" - nie ma czegoś takiego. Komornik to urząd Państwowy. Jest firma windykacyjna, która na pewno nie ma prawa egzkwować długu poprzez kasację dóbr materialnych, najwyżej może się zgłosić z wnioskiem do sądu o spór o dług, w którym może paść wyrok o rozpoczęciu czynności komorniczych. ...l z tego co ja wiem... :) Pozdrawiam i prosze się nie bac. SPrawa została złożona do Prokluratury Okręgowej w Poznaniu przez MInisterstwo pracy i Polityki Socjalnej z naszego zawiadomienia, oraz do PIP wydz. ds. legalności a grupa wciąż działa i szuka nasytępnych możliwości pozyskania pomocy dla osób poszkodowanych przez serwis karierowo.com Pozdrawiam

W tych postach są te same ortograficzne błędy! I stylistyka ta sama. To pisze jedna osoba. Nie obawiajcie się to ściema

Gość komornik xxx
Jezus- Maria- co ty za głupoty piszesz , to są same bzdury wyssane z palca, najpierw dowiedz się jak wygląda postępowanie komornicze a później strasz nimi ludzi

Gość malutka SM
zauważyłam w wypowiedz Jezus- Maria firma windykacyjna , po pierwsze taka firma nie ma prawa niczego nam zabierać z domu nawet z policją jest to nielegalne . Firma windykacyjna jest tylko polubownym negocjatorem pomiędzy wierzycielem a dłużnikiem. Jedynie komornik z wyrokiem sądowym może cokolwiek wyegzekwować lecz nie wchodzi on od razu do domów a zapewne nie fatygowałby się o kwotę 100 zł tylko byłoby to pobrane z rozliczenia skarbowego bądź z konta dłużnika więc proszę nie pisz kitów

Gość Artek Kalisz
Dziś także dostałem wezwanie z e-sądu do spłaty zadłużenia w wysokości 750 PLN dla karierowo i informacje że firma kruk ma możliwość wejścia Mnie na konto i do domu . Co mam zrobić pomóżcie !!!

Gość ol-gaa
Te wpisy to podszycie po demnie ja jestem tańsza ! W ruku -30 w paszczu 50 cała noc 300

Gość ol-gaa
żałosne...mozesz ubliżać mi dalej, nie robi mi to :]

Gość malutka SM
nie ma nic takiego jak e sąd , a kruk to firma windykacyjna i jest to firma która zajmuje się polubownym przed sądowym załatwieniem sprawy i nie mogą wejść ani do domu ani na konta dopiero komornik sadowy ma takie prawo

Gość 66Bunia6
Witam, proszę o numer telefonu tych osób które twierdzą że komornik czy firma windykacyjna zajęły im cokolwiek, bo bez uwierzytelnienia nikt w to nie uwierzy.

Gość Pani myszka
Na pewno nikt nic nie zajął tylko ktoś tak pisze a 100 zł firma windykacyjna nie ruszyłaby palcem jaki zysk by miała oni zajmują sie poważnymi długami bankowymi tam jest sporo ludzi co nie płacą rat i wcale nie wchodzą do domów tylko wydzwaniają a jak nie uda im się to oddają sprawę z powrotem do banku i wtedy bank może wystąpić do sądu a sąd postanawia postępowanie komornicze ale komornik nie wchodzą i nie zajmują wszystkiego w domu tak od razu ,to co piszą tutaj to są kompletne bzdury,chyba iż ktoś miał prywatnych goryli Pana Zycha a to już podlega pod sąd karny a i zapewne aż takie koszty w krótkim czasie zapewne nie narosły ,odsetki można sobie obliczyć w necie a jeżeli idzie przez sąd to dostaniecie postanowienie z sądu a jak sądzę ten Pan w ogóle nie poszedł do sądu o to link co może windykator http://www.natemat.com.pl/prawo-finanse/banki/co-moze-windykator.html W wypadku naruszenia przez windykację norm prawa, powinniśmy niezwłocznie zawiadomić policję lub bezpośrednio prokuraturę składając doniesienie o możliwości popełnienienia przestępstwa to jest w tym linku

Dokładnie tak.Po tych wcześniejszych postach wybrałam się do prawnika.Co do naszej sprawy to jeśli sprawa otarła by się o sąd to koszty max by wyszły nie całe 300 zł/100+koszty sądowe +odsetki a to są minimalne koszty/. Windykator nie może zajmować żadnego mienia tylko komornik na podstawie postanowienia sądowego a to tez potrzeba czasu na pewno nie dwóch miesięcy.Jeśli będzie Wam coś przychodziło pocztą poleconym to odbierajcie bo mamy szanse na wybronienie się i odwoływanie.

Gość Dekorynka
witam Czy może się ktoś do mnie odezwać na emaila zaara22@wp.pl i pomoc w napisaniu odwołania ??? Lub gg 9425949 . Bede wdzieczna . Wezwanie dostałam 25.03 - ale bylam z dzieckiem w szpitalu i dopiero dzis wrocilam do domu . Ale jak wyczytałam jest 3 mc . Pozdrawiam

Gość mmagda235
Ja dostalam wczoraj (18.04.2013) Pismo od tego pana ze mam 8 dni na zapłacenie 99 zl w przeciwnym razie zgłosi sprawe do pirmy windykacyjnej albo do KRD. co robic? dziwi mnie tylko jedno ze 2 mies temu w mailu pisalm mi ze mam 6 dni na przeslanie pieniedzy a pozniej nalicza odsetki od kazdego dnia....a tu minely 2 mies a ona nadal chce 99 i odsetek nie naliczyl ....

Gość Pani myszka
więc sama widzisz że coś jest nie tak ,za kilka miesiąc czy dwa znów otrzymasz takie pismo od niego bo wie że co do jego firmy toczy się sprawa w już prokuraturze a także PIP i to co robi jest nie całkiem legalne a poza tym liczy na naiwnych ludzi którzy się wystraszą i zapłacą

Gość naiwna sylwia
Też zostałam oszukana przez karierowo.com ale napewno nie będę płaciła temu oszustowi!!!

Gość gość
Jak Nazywa się dokładnie strona KARIEROWO.COM

Gość gość
jest postępowanie w tej sprawie byłem wzywany do prokuratury

Gość gość
Chciałam wszystkim powiedzieć że ja też jestem osobą poszkodowaną (zapłaciłam) i tą sprawą zajęła się już policja bo ja byłam już przesluchiwana .Lepiej będzie jak nie będziecie płacić a zgłosicie oszustwo na policji.Zostanie wam 99zł w kieszeni.Takich oszustów trzeba tępić.Pozdrawiam.