Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała7890

Oszukani przez KARIEROWO.COM łączmy się !!

Polecane posty

Gość Rafał kielce
PS. Znowu 10 osób pisze już tam jest

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
Baranie jak bys przeczytał moje posty to byś wiedział żę ja namawiam do zgłaszania sprawę na Policję Kolejna rzecz komornik nie zajmuje sie kwotą 99 pln (dlatego też to się zgłasza na policję bo prokuratura powyżej 250 pln ściga z urzędu ) Gdyby istniała taka mozliwosć a nie istnieje !!! - nie mam zamiaru czytać x stron z żalami frajerów co się dali nabrać jakiemuś serwisowi wchodzę to aby się pośmiac a nie robić za górnika. na policję można zgłośić nawet 1 zł po prostu nie będzie to przestępstwo a wykroczenie i takei sprawy są umarzane ze wzg. na nikła społeczną szkodliwość ale jak ktoś oszuka 100 osób to juz nie jest nikła szkodliwośc. problem w tym że tu nie ma co zgłaszac bo do oszustwa czyli niekorzystnego rozporządzenia twoim mieniem nikt cię nie doprowadził bo przecież NIC nie zapłaciłes skoro dostałeś nakaz :d wieć nie ma niekorzystnego rozprządzenai mieniem bo nie ma poszkodowanego. po drugie to oni do niczego nie doprowadzają bo ludzie sami ten regulamin akceptują. jest SWOBODA ZAWIERANIA UMÓW jeśli dwie strony zgadzają że jedna płaci drugą drukuje jakąs wizytówke to mają do teog pełne prawo wyłudzenie to jest jak Ci powiem że za 99zł zrobie ci wizytówke ty płacisz a ja wizytówki nie robię ale i tak teog nie pojmiesz. jedyna szansa to ustawa o umowach zawieranych na odległość albo kodeks cywilny i powołanie się na bład istotny (art.84) ale błedem nie jest to że ktoś nie czytał regulaminu który zaakceptował więc ja tu nie widzę szans.jeśli reklama oferowała co inneog niż jest w regulaminie to być może udało by się uchylić ze wzgledu na wprowadzenie w bład. ja nie wiem po co się ludzi etam rejestrowali i co było w reklamach pierwszy raz słysze o tym portalu.

Gość Rafał kielce
Koleś 10 ja doskonale wiem że mam tam literówki i bdelikatne błędy merytoryczne ale powiedz mnie Gdzie ja pisze że sąd skazuje logo.ś domniemując jego winę ? Ja pisze czytelnie że sąd orzeka na podstawie dowodów i świadków A tu nie ma mowy o rzetelnym działaniu tu jest ewidentna manipulacja w celu wymuszenia odpowiednich zachowań w celu pozyskania pieniedzy przez serwis- Samo To podchodzi pod kodeks karny !!! Gośćiu w 250 ich pozywamy To raz po szukaj poczytaj otwórz oczka Dwa sprawa już jest zgloszona na Policję w kilkunastu miastach przez kilkadzisiąt osób w tym mnie !!!!!!!!! To dwa.................. 3 przestań bzdury pisać bo podejrzewam ż jesteś podesłany przez Zycha i spółkę 2 Będzie sprawa karna !!!

czyli szanse marne na przywrócenie terminu a wyroków nawet najbardziej absurdalnych nie lekceważyć. - no zdecydowanie tak i nakazów też bo nakaz dają do e-sądu a on żadnych świadków nie powołuje. póżniej wyrok idzie do komornika.poza tym 100 razy prosciej sie odwołać niż kombinować aby przywrócili termin. nie ejstem prawnikiem ale z teog co wiem to przywrócenie terminu to BARDZO rzadka praktyka. teraz mi się przypomniało że zazwyczj kombinują tak że wyrok odebrali ale póżniej mieli np. wypadke lub ciężką chorobę stąd nei wniesli odwołania :D regulują to rpzepisy KPK coś ok. 120-130 artykułu a w cywilnym ok. 160. brak pouczenia że stronie przysługuje odwołanie od wyroku też jest podstawą do wniosku o przywrócenie terminu. z tym wnioskiem składa się apelację. jkest jakiś termin w którym musimy złożyc wnisoek o przywrócenie terminu jesłi te losowe okoliczności ustaną np. choroba ale nie pamieam ile wynosi dokładnie dni ale niewiele.

Gość Rafał kielce
Widzisz misiu ja robię to społecznie bo !pln mu nie apłaciłem a nie zgłaza sie wykroczenia Bo wyłudził także dane osobowe straszył i nekał za pomocą mail !!!!!!!!!!!:) Tak ż nie bredż co do tego że sprawy są umarzane to tak racja ale nie sprawa o zasiegu ogólno polskim nie sprawa którą interesują się media i służby !!!! Tak jak ta sprawa !!!!!!!1 Ofiar nie jest kilka a kilka tysięcy !!! Co do określnia --- frajer powinieneś pisać na forum pod cela a nie tu

A tu nie ma mowy o rzetelnym działaniu tu jest ewidentna manipulacja w celu wymuszenia odpowiednich zachowań w celu pozyskania pieniedzy przez serwis- Samo To podchodzi pod kodeks karny !!! - no to podaj ten artykuł z jakiego ten serwis jest ścigany :D tylko nie ten o oszustwie bo juz CI napisąlem ze nie ma ani poszkodowanego ani oszustwa wraz z przykładami o ile oni tę wizytówkę zrobili po otryzmaniu zapłaty.

Gość vezyros
Rafał wierzy w moc sprawczą głosu ludu (tzn tych kilku tysięcy nabranych na hasło "darmowy") a nie w jakieś tam artykuły.

Gość Rafał kielce
Art. 286. 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Art. 287. 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub wyrządzenia innej osobie szkody, bez upoważnienia, wpływa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie danych informatycznych lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis danych informatycznych, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. To tylko niektóre Pozatym od e sądu zawsze mozna sieodwołać Po zatym e -sądy mają byc zlikwidowane bo służą oszustom i robią bajzel z prawa !!!!!

Gość Rafał kielce
Wezyros i to prawda wierzę w moc sprawczą ludu ale też wierze w prawo które mimo że jest dziurawe to musi być tak serwowane aby nie zachodziło w nim do paranoi. Bo 3 w nocy jest a ja roztrząsam sprawe jakiegos oszusta którego miejsce jest po celą we Wronkach !!!

Gość Rafał kielce
No i co mecenenasie !!!! :)

Bo wyłudził także dane osobowe straszył i nekał za pomocą mail - ale jak wyłudził rpzecież ludzie się rejestrują i sami je podają . mozę o czymś nie wiem bo jak napisałem nigdy na tym portalu nie byłem. a wysłanei nakazu zapłaty nie jest straszeniem czy nękaniem. ja swoim dłużnikom wysyłam kartki na święta na pocztówkach aby na pcozcie,listonosz itd. widzieli co tam napisane a tam zamiast życzeń jest informacja o niezapłaconej np. fakturze z poprzedniego roku i nie odbeiraniu telefonów albo o wyroku z nakazem zapłaty skutecznośc ogromna i jeszcze nikt nie zgłosił że go nękam :D czasami nagle mu się telefon naprawia i dzwoni z wyzwiskami :D znajomy pracujący w windykacji mi polecił tę metodę i naprawdę świetna i tania bo komornik się nie kwapi ściągać niewielkie sumy a świadczenia z działności przedawniaja się juz po 3 latach.na płatników podatku vat znalazlem lepsza metode i 100% skuteczna czyli ulga za złe długi. niektóre firmy zajmujące się windykacją mają takie metody że włosy staja debą i nikt ich o nękanie nie podaje do sądu np. idą do przedszkola gdzie chodzi dziecko dłuznika który ukrywa majatek mówią innym dzieciom że ojciec xx to oszust i złodziej i nie spłaca zaległosci dzieci jak to dzieci nękają to dziecko dziecko skarży się w domu i rodzić częśto nagle znajduje środki aby spłacić długi :D nie może żadać ochrony prawnej te kto sam rpawo łamie. poza tym jeśli ktoś ma prawomocny wyrok za oszustwo to nazwanie go oszustem nie jest przestępstwem. w twoim przypadku najlepiej będzie jak zbada cie psychiatr masz duże szanse aby orzekł twoją częśćiową niepoczytalność ktoś z rodziny częśćiowo cię ubezwłasnowolni i nie będziesz się juz musiał przejmować umowami czy serwisami każda umowa będzie unieważńiona :D

Rafał wierzy w moc sprawczą głosu ludu (tzn tych kilku tysięcy nabranych na hasło "darmowy") a nie w jakieś tam artykuły. - no ale mozę tam przeglądanie ofert było darmowe a płatna wizytówka takw iec wszystko w porządku :D w reklamie było o ofertach a opłata w regulaminie nie dotyczy ofert. tylko się domysłam bo nie sądzę aby byli durniami i oferowali coś za darmo a później pobeirali za to opłaty w tym kraju UOKIK jest tak uprzywilejowany że zrujnowałby ich finansowo za wprowadzającą w błąd reklamę. art. 286 się nie kwalifikuje bo nie zapłaciłeś wieć nie doprowadizli Cie do niekorzystengo rozporządzenia mieniem to raz a dwa nie ma nic niekorzystengo w tym ze ktoś coś oferuje za 99zł daje ci to i chce za to zapłaty skoro zaakceptowałeś te warunki w psotaci regulaminu. to normalna umowa a nie oszustwo. to że nie rpzeczytałeś umowy która zaakceptowałeś nie jest oszustwem. oszustwo byłoby gdyby serwios ci obiecal jakaś korzyśc i jej nie dał a pobrał pieniądze. tu ani kasy nie pobrał ani chyba nic nie obiecywał poza wizytówką.

Gość Rafał kielce
Dobra ide spać bo brak na mnie argumentów Jeszcze raz podkreślam Sprawę zgłaszajcie na policje Nic mu nie płaćcie Nie rozwiązujcie żadnej umowy bo nie podpisywaliście z nim umowy -serwis doprowadził do nielegalnej praktyki po przez ukrycie kosztów i świadczeń których nie chcieliście !!! Ps rozwiazanie z oszustami umowy jednoznacznie przekreśla waszą ni ewinnosć bo wskazuje to na to że jednak zawarliśćie z nimi umowę tylko uchyalcie się od jej warunków. Możecie do nich wysłać mail że nie zawieraliście z nimi umowy i że niechcecie mieć z serwisem nic wspólnego !!!

Gość vezyros
tu ani kasy nie pobrał ani chyba nic nie obiecywał poza wizytówką. ja tam nie wiem nie wczytywałem się stronę karierowa, optycznie robi dobre wrażenie, rzeczywiście można się nabrać. Właściwie dlaczego nabrać ? Niby zwyczajowo nie pobiera się opłat od poszukujących pracy ale zakazu przecież nie ma.

Gość vezyros
Rafał zgłaszaj sprawę na "mielicję". To będzie miało podobny skutek. No i nie każdy rejestrował się w pobieraczku a teraz dyszy nienawiścią. Nie rozciągaj problemu na wszystkich tu obecnych.

Gość Rafał kielce
Człowieku skończ---------------- rejestrują sie bo myslą że rejestrują sie w darmowym serwisie !!!!!!!!!!!!!!!! Typu Gratka Jooble Gumtreeeee I to jest manipulacja. Jakim dłużnikom skoro umowa jest zmanipulowana bo raz 1 Nie masz pojecia o opłatach 2 Chcesz poszukać pracy a oni zamaist udostepnić oferty pracy robia albo i nie jakąś wizytówkę bez mojej wiedzy i zgody ] 3 Dane które chciałem udostepnić to dane dla firmy rekrutującj pracowników a nie firmie robiącej e -wizytówki 4 Straszą sądem i opłatami 5 Ja z nimi za pomoca mail wyjaśniłem tą sprawę 6 Mimo że wyjasniłem złożyłemdoniesienie o przestępstwie Weż skończ jak ja sądownictwo to pogadamy a tak to.........................

Nie rozwiązujcie żadnej umowy bo nie podpisywaliście z nim umowy - zrozum człopwieku że mamy 2013 rok i umowy nie trzeba PODPISYWAĆ bo to umowa o świadczeniu usług na odległość za pomocą srodków porozumiewania na odeległość. specjalna ustawa to reguluje zamiast powielać bzdury przeczytałbyś ja w 10 minut wkleiłem link do niej masz jak byk że takie umowy "bez podpisu" zawierać można i najprościej od niej odstąpić bo to jest uprawneinie jednostronne wystarczy wysłać do nich maile nie trzeba czekać na potwierdzenie etc. i to uprawnienie z mocą wsteczną. czyli jeśli nie mineło 90 dni i wczęśniej na piśmie nie rpzesłali warunkó umowy wysyłamy maila z odstąpieniemi mamy z serwisem święty spokój no ale chodź sobie na policję chodzić się pośmieja z kretyna i stracisz masę czasu a i tak nci nie ugrasz. jeśli reklama wprowadzała w błąd to uokik mozę nałożyć karę też wystarczy maial wysłać ale kara nałożona przez uokik nie zwalnia cię od wywiązania się z umowy którą zawarłeś.

Gość Rafał kielce
Wezyros żadna firma nie ma prawa od osoby poszukujacej pobierać opłat za pracę Jeżli już to od strony szukającej Przykłady Randstad ,Adeco itd Ale Karierowo udaje tylko firmę Rekrutacyjna ono jest firmą robiacą e wiztytówki pacz we wczesniejszych posatach Wasze uboga wiedza mnie poraża mam nadzieję że was Zych wydoi po kieszeniach !!!

Gość vezyros
Wiesz na policję mogę zgłosić Rafała z Kielc bo mnie doprowadza do niekorzystnego rozporządzenia dając głupie rady w internecie. Policja ma obowiązek zgłoszenie przyjąć ale obowiązku zajmowania się nie ma a sąd nie ma obowiązku wsadzenia delikwenta tylko dlatego że się komuś coś wydaje.

Gość vezyros
"żadna firma nie ma prawa od osoby poszukujacej pobierać opłat za pracę" art. par. pkt ?

Gość Rafał kielce
Zrozum barani że nie masz wiedzy o podisaniu z nimi elektoniczej e umowy nawet bez e podpisu nie maszzzzz. Bo tak maniplują że po paru dniach dowiadujesz się o tym z maila.I Świadomie w formie internetowej czy papierowej nie masz wiedzy że podpisałeś z nimi umowe bo niemasz prawa mieć takie jwiedzuy bo manipulują Rozumieszzzzzzzzzz Lemingu

1 Nie masz pojecia o opłatach 2 Chcesz poszukać pracy a oni zamaist udostepnić oferty pracy robia albo i nie jakąś wizytówkę bez mojej wiedzy i zgody ] - z tego co przeczytałem na poprzedniej stronie to oni to wszystko zawarli w regulaminie moze wreszcie go przeczytaj skoro zaakceptowales. nie maja prawa pobierac kasy za udostepnianie ofert pracy ale onie pobieraja kase za wizytowke a to jzu mozna. jak idziesz do agencji posrednictwa ktora oni pewnie nie sa to moga ci dac bezplatnie oferte ale jak ci powiedza ze jestes brudny i masz wlosy w nieladzie ale za 99zl cie obetna i umyja abys mial wieksze szanse na prace to juz moga taka oplate pobrac bo to oplata za uslyge a nie za szukanie rpacy. nie chcialbym byc zlosliwy ale nie ma sie co dziwic ze nie masz pracy bo ty prostych zdan w jezyku polskim nie rozumiesz.

Gość Rafał kielce
"żadna firma nie ma prawa od osoby poszukujacej pobierać opłat za pracę" art. par. pkt ? tak to prawda ale nie zamierzam wiecej udzielać się w tym temacie bo temat dotyczy karierowo które robi e wizytówki udając firme rekrutacyją pozatym poszukaj na tym forum jest napisane albo niech mecenas za 10 ci powie ja przy waszej inteligencji leminga wysiadam Wszystko co w temacie po 10 kroc napisałem myslę żeludzie inteligentni to docenią A wy się z bierajcie do piaskownicy

Zrozum barani że nie masz wiedzy o podisaniu z nimi elektoniczej e umowy nawet bez e podpisu nie maszzzzz. Bo tak maniplują że po paru dniach dowiadujesz się o tym z maila.I Świadomie w formie internetowej czy papierowej nie masz wiedzy że podpisałeś z nimi umowe bo niemasz prawa mieć takie jwiedzuy bo manipulują Rozumieszzzzzzzzzz Lemingu - to ty7 jestes jak leming bo klikasz na rtozne pola jak inni tobie podobni. jelsi masz "zalogowanie oznacza akceptacje regulaminu i regulamin to jest ok". wejdz na allegro na doile masz rtegulamin ktory zmienia sie co tydzien i jesli sie zalogujesz to znaczy ze go akceptujesz tak jest w kazdym serwisie to normalna praktyka. dlatego tez umowy o swiadczenia okresowe wymagaja potwierdzenia na pismie aby taki jak ty wiedzial na co kliknal.

Gość vezyros
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję w całości treść regulaminu oraz warunki świadczonej usługi." bez zakliknięcia tego pola nie możesz się zarejestrować gdzie tu manipulacja ?

Gość vezyros
>dlatego tez umowy o swiadczenia okresowe wymagaja potwierdzenia na pismie aby taki jak ty wiedzial na co kliknal. ale Rafał woli zgłosić na mielicję. Wskutek czego mielicja nie ma czasu na szukanie złodziei bo musi obsługiwać debilne zgłoszenia

Gość Rafał kielce
ale za 99zl cie obetna i umyja abys mial wieksze szanse na prace to juz moga taka oplate pobrac bo to oplata za uslyge a nie za szukanie rpacy. nie chcialbym byc zlosliwy ale nie ma sie co dziwic ze nie masz pracy bo ty prostych zdan w jezyku polskim nie rozumiesz. Gościu mam swoją firmę i W Polsce i W Uk niestety jest żima i przestój a mnie się nudzi .Robię błędy bo jest noc i jestem zmeczony dyskusją z tobą Z której nic nie wynika !!!!!!! Masz ubogie wykształcenie a mądrujesz się jak nie wiadomo Kto !!! Piszę tu odpoczątku jak załatwić z oszustami sprawę bo mniie się udało to bez problemu !!!! Piszę co mozna oprócz mojej sprawdzonej metody zrobić by im polepszyć A ty piszesz te swoje bzdury Co zrobiłeś Byłes tak jak ja na Policji Byłeś w Prokuraturze ? Zrzeszyłeś się by ich pozwać ? NIE Nie to stul dziób i zajmij się pisaniem na forum 5-10-15

Gość vezyros
Rafał udało ci się z oszustami tylko dlatego że chodziło o 95 zł a nie o 9500. Oszuści liczyli na zastrzaszenie nie dałeś się wygrałeś. Nikt nie będzie łaził po sądach za 95 zł jeśli ma jeszcze 10000 innych frajerów do oskubania. Gdyby chodziło o 9500 miałbyś niestety przesrane i policja nic by tu nie pomogła.

Gość Rafał kielce
A 10 post jak chcesz to cię mogę zatrudnić potrzebuję łopatowego:) dam ci 7 funtów za godzinę chłopaki by się cieszyli Latał byś im po hamburgery i opowiadał te swoje historie :)

Gość vezyros
no jak płacisz 7 funtów kiedy jest przestój ?