Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała7890

Oszukani przez KARIEROWO.COM łączmy się !!

Polecane posty

Gość Rafał kielce
DO DRAGON KASANOWA Dragon Casanova Tylu specjalistów i krytykujących, ale nikt nie poradzi dziewczynie co ma zrobić (ot takie forum głąbów). Przede wszy autorko postu nie płać. Masz szeroki zakres alternatyw. Jestem po prawie i spotkałem sie nie raz z takimi oszustami. Tak, wg mnie to jest naginanie prawa... Do rzeczy: - od każdej umowy możesz odstąpić. Wg kodeksu cywilnego masz na to 10 dni od daty zawarcia umowy - każdą umowę możesz wypowiedzieć, jeżeli strona nie wywiązała się ze swojego świadczenia (nie wiem co było przedmiotem świadczenia) - umowa zawarta przez internet jest praktycznie mało zasadna ponieważ nie ma Twojego podpisu. Każdy może zawrzeć umowę posługując się Twoimi danymi przecież. Mogła to zrobić Twoja 10 letnia siostra, która świstnęła Ci dowód i podała Twoje dane. A umowa zawarta przez nieletnich jest nieważna. MAŁE SPROSTOWANIE WYSTARCZY POSZUKAĆ NA FORUM JEST ZE 30 MOICH POSTÓW OPISUJĄCYCH JAK DOKŁADNIE POSTĘPOWAĆ !!! GŁEBIU :) POZA TYM TO CO TO TAM PISZESZ NAWET MIAŁO BY SENS ALE ROZWIĄZUJĄC Z NIMI UMOWĘ PRZYZNAJESZ SIĘ DO TEGO ŻE JEDNAK MIAŁEŚ WIEDZĘ NA TEMAT TEGO CZYM KARIEROWO SIĘ ZAJMUJE ----------------BO WIESZ CZYM SIĘ ZAJMUJE ? ROBIENIEM WIZYTÓWEK:) KOLEJNA SPRAWĄ JEST TO IŻ NIE MAM MOWY O ZAWARCIU UMOWY NIE DLATEGO ŻE NIE WIADOMO KTO JĄ ZAWARŁ BO WIADOMO OD TEGO JEST OBOWIĄZEK NOTOWANIA IP PRZEZ STRONY ŚWIADCZĄCE USŁUGI PRAWNIKU:) ( A ZA GŁUPOTY DZIECI ODPOWIADAJĄ RODZICE ) A DLATEGO ŻE UMOWA MA BYĆ ZAWARTA ŚWIADOMIE , JAWNIE OBUSTRONNIE A TU JEST MOWA O MANIPULACJI ,WYŁUDZENIU DANYCH NA SKALE MASOWĄ :) POZA TYM TO CO TAM PISZESZ ZGODZĘ SIĘ ALE NIE DO TEJ SPRAWY I DLATEGO DROGIE DZIADKI TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD NIEUKÓW PRAWNIKÓW ,RZECZNIKÓW RADCÓW TAKICH JAK Dragon Casanova BO BRAKI WIEDZY SĄ PORAŻAJĄCE POZDRAWIAM FANÓW :)

Rafałku drogi..skończyłem jeden z najlepszych wydziałów prawa w tym kraju ( na Uniwersytecie Adama Mickiewicza ). Nie będę wchodził z Tobą w polemikę na temat zasadności Twoich argumentów albowiem ich nie posiadasz i jesteś zwykłym pyskaczem, co gdzieś tam usłyszał lewym uchem a tyłkem wypierdział. Do rzeczy: Po 1. Co do zawierania umów przez internet i Twoich argumentów z IP.. (Decyzja UOKIK) Przed zawarciem umowy na odległość konsument powinien zostać poinformowany m.in. o: - imieniu i nazwisku przedsiębiorcy; - cenie i zasadach jej zapłaty; - koszcie, terminie i sposobach dostawy; - prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni; - miejscu i sposobie składania reklamacji; - prawie wypowiedzenia umowy. Po zawarciu umowy wszystkie te dane przedsiębiorca powinien potwierdzić na piśmie. Urząd podkreśla, że jednym z podstawowych praw konsumentów korzystających z usług portali oferujących towary i usługi, jest prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni. Warto pamiętać, że jeżeli nie otrzymamy od przedsiębiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydłuża się do trzech miesięcy. Odstępujemy od umowy, składając odpowiednie oświadczenie na piśmie, podając swoje dane - nie musimy przy tym wskazywać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy. Jako przykład mogę podać mój ostatni zakup usługi abonenckiej z Operatorem Play, którego dokonałem przez internet. W przeciągu 2 dni przywitał mnie kurier z pisemną umową, którą musiałem podpisać, aby umowa została zawarta. x Co do odpowiedzialności opiekunów nieletniego. Już większej pierdoły to nie słyszałem. Tak mnie mama straszyła, że jak bede niegrzeczny to tata pójdzie siedzieć :-) Nie pamiętam podstawy prawnej, ale z tego co pamiętam brzmiało to jakoś tak: jeżeli jesteś niepełnoletni i podczas rejestracji skłamałeś co do swojego wieku, a sprzedawca żąda należności za produkt lub usługę jeżeli twój rodzic lub opiekun nie wyraził zgody na transakcję, z tak zawartej umowy powinien zrezygnować, o czym należy niezwłocznie powiadomić sprzedawcę. x Nie bedę wchodził z wami w dyskusję (a juz na pewno z tym jegomościem Rafałkiem z Kielc) na temat czy jestem prawnikiem czy nie. Chciałem po prostu pomóc autorce postu a nie się wymądrzać swoją wiedzą. Temat jest na pewno dyskusyjny, ale mocno nawiązuje do pobieraczka, który jak wiemy dostał niezłą karę od UOKiK. Poza tym ilu z was loguje się na portalach i czyta regulamin... Jak ktoś powiedział " musiałabym nic nie robić tylko czytać regulaminy". Podzieliłem się moim zdaniem bo w przypadku karierowo.com jest to podwójne skulwysyństwo, ponieważ wyłudza pieniądze od osób, które szukają pracy - a więc są pozbawione źródła dochodów. Jest to jak dobijanie konającego...Że też niektórzy mają tak wygięty kręgosłup moralny. Pozdrawiam x Ps. Wciśnięty capslock nie sprawi, że będziesz mądrzejszy, głośniejszy a tym bardziej wiarygodny

To Cię drogi Rafałku i tak nie usprawiedliwia,nikt nie pozwoli się obrażać na jakimś forum.Nie jesteś jedyny który musi jeździć po świecie ja podobnie też jestem zmuszona a mimo to nikogo nie obrażam! To jest jedyne miejsce gdzie się wypowiedziałam i ostatnie. Dragon Casanowa masz całkowitą racje ponieważ to samo usłyszałam nie tylko od Ciebie ale i od innych prawników do tego wystarczy przeczytać ustawę z dnia 02 marca 2000 r. Dzięki wiem że się nie muszę obawiać:)

Dokładnie jak mówisz: ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. Zwróćcie uwagę na art 7 ust.1 tej ustawy i pamiętajcie o wypowiedzeniu umowy z zachowaniem terminu, który opisałem powyżej 10 dnia (a w razie braku pisemnego potwierdzenia 3 miesiące). Co do formy wypowiedzenia takiej umowy to chyba nawet można mailowo, ale tu nabieram wody w usta bo nie jestem pewien. Zgooglujcie sobie :-)

Gość Rafał kielce
Casamowo naprawdę nie musisz mnie edukować bo ja bardzo dobrze to wiem ,CO CHCESZ MNIE PRZEKAZAĆ ALE NIE W TYM RZECZ NAPRAWDĘ NIE INTERESUJE MNIE DROGA TWOJEJ EDUKACJI BO WIDAĆ ZAMIAST UCZYĆ SIĘ TO MELANŻOWAŁEŚ :) CHODZI O TO ŻE Co do odpowiedzialności opiekunów nieletniego. Już większej pierdoły to nie słyszałem. Tak mnie mama straszyła, że jak bede niegrzeczny to tata pójdzie siedzieć Nie pamiętam podstawy prawnej, ale z tego co pamiętam brzmiało to jakoś tak: jeżeli jesteś niepełnoletni i podczas rejestracji skłamałeś co do swojego wieku, a sprzedawca żąda należności za produkt lub usługę jeżeli twój rodzic lub opiekun nie wyraził zgody na transakcję, z tak zawartej umowy powinien zrezygnować, o czym należy niezwłocznie powiadomić sprzedawcę. JAK BACHOR NADZWONI PRZEZ TELEFON TO KTO ZA TO MA ZAPŁACIĆ JA ?JAKO RODZIC CZY TP JAKO FIRMA ? A TYM SAMYM JAK TP CIE POZWIE DO SĄDU TO CO POWIESZ ŻE DZIECKO CI WYDZWONIŁO I NIE ZAPŁACISZ ? ZNOWU BREDZISZ :) ...................Co do zawierania umów przez internet i Twoich argumentów z IP.. (Decyzja UOKIK) Przed zawarciem umowy na odległość konsument powinien zostać poinformowany m.in. o: - imieniu i nazwisku przedsiębiorcy; - cenie i zasadach jej zapłaty; - koszcie, terminie i sposobach dostawy; - prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni; - miejscu i sposobie składania reklamacji; - prawie wypowiedzenia umowy. Po zawarciu umowy wszystkie te dane przedsiębiorca powinien potwierdzić na piśmie. Urząd podkreśla, że jednym z podstawowych praw konsumentów korzystających z usług portali oferujących towary i usługi, jest prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni. Warto pamiętać, że jeżeli nie otrzymamy od przedsiębiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydłuża się do trzech miesięcy. Odstępujemy od umowy, składając odpowiednie oświadczenie na piśmie, podając swoje dane - nie musimy przy tym wskazywać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy. Jako przykład mogę podać mój ostatni zakup usługi abonenckiej z Operatorem Play, którego dokonałem przez internet. W przeciągu 2 dni przywitał mnie kurier z pisemną umową, którą musiałem podpisać, aby umowa została zawarta. ...........WIĘC CHYBA PISZE WYRAŹNIE ŻE NIE MA MOWY O ZWARCIU TU UMOWY:) cZY POZA BRAKAMI PRAWNYMI MASZ PROBLEM ZE ZROZUMIENIEM TREŚCI:) POZA TYM CHCE ZWRÓCIĆ UWAGĘ ŻE ZUPEŁNIE CO INNEGO PISAŁEŚ WE WCZEŚNIEJSZYM POŚCIE ......ZWRACAŁEŚ UWAGĘ NA ASPEKTY CYTUJE - od każdej umowy możesz odstąpić. Wg kodeksu cywilnego masz na to 10 dni od daty zawarcia umowy - każdą umowę możesz wypowiedzieć, jeżeli strona nie wywiązała się ze swojego świadczenia (nie wiem co było przedmiotem świadczenia) - umowa zawarta przez internet jest praktycznie mało zasadna ponieważ nie ma Twojego podpisu. TY NADAL NIE JARZYSZ ŻE W TEJ SPRAWIE NIE CHODZI O LEGALNOŚĆ ZAWARCIA UMOWY POPRZEZ ODHACZENIA REGULAMINU A JEJ NIELEGALNOŚĆ POPRZEZ UŻYCIE SOCJOTECHNIKI DO STWORZENIA PORTALU KTÓRY WMAWIA LUDZIOM ŻE -ZAWARLI Z NIMI UMOWĘ -ŻE MUSZĄ PROWADZIĆ JAKIEŚ DZIAŁANIA W TYM FINANSOWE NA CELU REZYGNACJI Z UMOWY KTÓREJ NIE ZAWIERALI- OSZUSTWO-KODEKS KARNY PROBLEMY Z UMOWĄ TOWAREM URZĄD KONSUMENTA USTAWA NADRZĘDNA KODEKS REGULUJE PODRZĘDNĄ URZĄD KONSUMENTA WIĘC GŁUPIO MNIE NIE TŁUMACZ A PRZYNAJMNIEJ ZNAJDŹ JEDNĄ WERSJE KTÓREJ SIĘ TRZYMAJ BO NIEDŁUGO PRZYJMIESZ MOJA TEZĘ ZA WŁASNĄ TAK POBIERACZEK JEST KARANY JAK OPISAŁEM W POŚCIE :) WCIŚNIETY CAPS WYRÓŻNIA MNIE OD CIEBIE O BOSZE BYLE BYŚ NIKOGO NIGDY NIE BRONIŁ Pozdrawiam Fanów

Gość Rafał kielce
Tajemnicza jak czujesz się urażona przykro mnie przykro mnie także że dałaś sie nabrać karierowo przykro mnie tez że dalaś sie nabrać casazmowie wiesz karierowo wymyslili prawnicy :) ale sa kiepscy tak jak casazmowa;)

Napisałam do gratki i opisałam im jakiego mają klienta żeby pomniejszyć nasze grono.W odpowiedzi mi napisali: Dziękuję za zgłoszenie. Uprzejmie informuję, iż wszystkie ogłoszenia kierujące użytkowników na stronę karierowo.com zostały usunięte. To pewnie mało co da bo karierowo znajdzie inne rozwiązanie żeby dalej naciągać bezrobotnych na kasę,przykre!

Gość Rafał Kielce
Tajemnicza no i bardzo dobrze zrobiłaś-Ale wiesz ile oszust pieniedzy już wyłudził non stop pojawiaja sie nowe ogłoszenia !!

Gość lenek2333
Trzeba ich zniszczyć żeby nie rozprzestrzeniali się dziady

Z bólem muszę przyznać że wiem i niestety będzie jeszcze więcej:( można też polubić stronkę na fc Grupa poszkodowanych - oszustwo internetowe karierowo.com

Gość lenek2333
Tajemnicza nam oszukanym nic nie moga zrobic oszusci

Gość Rafal kielce
lennek 233 no ale chyba im nie zapłaciłeś ?

Gość lenek2333
Nie co Ty w zyciu

hej, też dałam sie nabrać, nie chcę im płacić, ale się boję. czy jest ktoś na forum, kto nie zapłacił a miał z tego jakieś konsekwencje? czy jak napisaliście im maila o odstąpieniu od niby umowy to odpisali? mam nadzieję, że dadzą mi spokój...

Gość Rafal Kielce
Następna !!! Poczytaj wszystko jest napisane w moich postach !!!

ok, nie krzycz :D czytałam powierzchownie, mam nadzieję, że rzeczywiscie koleś dostanie za swoje..

Rafał Kielce a właściwie.. dostałeś jakąś info od policji? na czym sprawa stanęła skoro to zgłosiłeś..?

Gość Ł(Asica)
Rafałek nikt nie chce czytać Twoich postów!!! PRAW(n)IKU

Gość Rafal Kielce
Przyjęli zgłoszenie nawet tacy podnieceni byli L asica czy jak ci tam weź tą pigułkę !! Bo znowu zaczynasz mieć problemy ze sobą !!!! Pozdrawiam fanów !!!

Gość lenek2333
Do Rafał Kielce odpisali mi maila poniżej przesyłam co odp i doradź mi co mam im odp żeby dali mi spokoj ehh:( Dnia 28.01.2013 na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia umowy, wiążącej obie strony umowy. W przypadku umów zawieranych na odległość, bez obecności stron nie jest wymagany podpis dla ważności umowy. Umowa została zawarta poprzez wypełnienie formularza z danymi osobowymi oraz oświadczenie woli - akceptacja regulaminu oraz warunków umowy. Wszelkie informacje odnośnie zawierania umowy (usługodawca, specyfika usługi/produktu, koszt, termin płatności oraz warunki odstąpienia od umowy zostały zawarte w zaakceptowanym przez Panią regulaminie, który jest cały czas dostępny na naszej stronie. Brak zaznajomienia się z treścią zawieranej umowy nie zwalnia strony ze skutków prawnych powstałych z faktu jej zawarcia. Swoją wizytówkę znajdzie Pani w zakładce "Dla Pracodawców" wpisując odpowiednie kryteria. Jednocześnie informujemy, że konsumentowi ustawowo przysługuje10 dni na odstąpienie od umowy. Ta sama informacja jest zawarta w naszym regulaminie świadczenia usług. Odstąpienie od umowy po terminie 10 dni od dnia jej zawarcia nie jest możliwe. Na prośbę klienta możemy usunąć wizytówkę "My CV" z portalu jednak nie zwalnia to strony ze skutków prawnych powstałych z faktu zawarcia umowy w tym płatności za usługę. Czy nadal chce Pani abyśmy usunęli Pani wizytówkę ?

Gość lenek2333
Halo jest tu ktoś może???:)

dzięki Rafal! ja napisałam maila i cisza.. nie wiem czy cisza przed burzą, czy cisza cisza...

Gość Rafał Kielce
Lenek2333 weź zmień tor myślenia !!! NIE ROZUMIESZ ŻE TO JEST WAŁ -DALSZA CZĘŚĆ WAŁU !!! NIE WAŻNE CO PISZĄ BO PISZĄ BZDURY I CIE STRASZĄ NIC -IM NIE PŁAĆ -jAK NAPISAŁEŚ IM TO CO CI POWIEDZIAŁEM TO STARCZY CZYLI ŻE NIE ZAWIERAŁEŚ I NIE CHCESZ ZAWIERAĆ UMOWY ŻE WYŁUDZILI DANE OSOBOWE ŻE CIĘ STRASZĄ ŻE ZGŁOSISZ SPRAWĘ NA POLICJĘ ŻE O mANIPULACJA JAK CI SIĘ NUDZI IDŻ ZŁÓŻ DONIESIENIE ZOBACZYSZ CO CI POWIEDZĄ !!!

Gość Rafał Kielce
Ps Lenek nie chce mnie się od nowa tego opisywać bo już ze 20 razy robiłem to na tym forum weż przeczytaj wcześniejsze moje posty jest dokładnie opisana metoda działania oszustów jak skutecznie od nich odciąć się i tyle !!! To karier owo jest śmieszne :) Naprawdę jak się boisz idż na policję i powiedz im że cie straszą tak po ludzku na chłopski rozum że wyłudzili dane osobowe że skala oszustwa jest olbrzymia itd Weż sobie od wypadku kopie papierku o doniesieniu przestępstwa zeskanuj i im wyślij . Ja ci mówie to karierowo jest tak zesrane ze niewiem. W momencie kiedy ich wsadzą zakosztuja pedalskiego sexu już na pierwszej celi i tam bedą mogli sobie straszyć paragrafami!!!!

Gość Rafał Kielce
do best kate bedzie dobrze !!!

Gość lenek2333
Dzięki Rafał masz racje nie ma co sie bac dziadow to niech oni sie boja tylko czekaja az ktos sie wylamie i im zaplaci napisze im toco napisales a sluchaj sorry ze cie tak mecze ale jestes wporzadku i potrafisz podniesc nan duchu a jakby im napisac ze to nie ja zakladalam konto tylko np jakas osoba nieletnia a przeciez wtedy umowa nie wazna jest no nie ?

Gość Rafał kielce
No na ten temat można by kolejne forum założyć i opinie są podzielone tutaj mecenas kasmowa mówił coś na ten temat ale bredził !!! Ja natomiast uważam że nie ma co kombinować bo można przekombinować !!!Ale pomyślmy czysto hipotetycznie i to tylko moja opinia cała historia z karierowo może być rozpatrywana jak wyłudzenie danych osobowych i pieniedzy i tylko tak -tak że nie ważne kto by to wypełnił -musiał w paść w sidła oszustów !!! 1 Uważam to troszkę za nie odpowiedzialne włączać w to nieletniego !!! 2 Czysto teoretycznie na przykładzie telefonu domowego , jak ci dziecko wydzwoni i10.000 to co zadzwonisz do tp i powiesz nie płacę bo dziecko wydzwoniło ? Długi nieletnich odpowiadają rodzice. 3 Gdyby karierowo bylo uczciwą firmą nie postepowałoby w ten sposób napisał byś donich mail ze nieporozumienie i tyle a tu ci grożą i straszą !!!

Gość Rafał kielce
Ja niewiem to karierowo mysli sobie że może kogoś zahipnotyzuje paragrafami z koziej wólki i ktoś im zapłaci :)

Gość kwama
Nawet jak Twoje dane zciągną z innej bazy to i tak straszą Jedyny sposób - niech skierują sprawę do sądu , a w sądzie nie wygrają. A poza tym mogą straszyć - bez sądowego nakazu zapłaty nic Ci nie zrobią !!!!!!!!!! Pamiętaj o tym - tylko sądowy nakaz zapłąty umożliwia egzekucję należności.