Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała7890

Oszukani przez KARIEROWO.COM łączmy się !!

Polecane posty

Gość Rafał Kielce
Karmena nie pisz bzdur od jakiej umowy mam odstępować i ci ludzie skoro żadnej nie zawierali ? Wytlumaczysz nam ? Weż przeczytaj najpierw co pisze na forum a potem przestań się ośmieszać i obrażać naszą inteligencję jakimiś linkami do baranów z Ukoik

Gość Paweł Gregorowicz
witam, przygotowuje reportaż o działalności serwisu karierowo... poszukuje osób, które twierdzą, że zostały oszukane. Bardzo zależy mi na ogólne pokrzywdzonych, ale przede wszystkim na mieszkańcach Lubelszczyzny. Inne wypowiedzi mógłbym nagrać na pośrednictwem Skype. proszę o kontakt: pawel.gregorowicz@tvp.pl pozdrawiam

Gość Bunia666
Bardzo się cieszę że w końcu ktoś chce się za to wziąć na poważnie. Życzę powodzenia w dalszej pracy nad materiałem :)

Bardzo proszę aby ktoś przesłał mi na maila przykładowe odstąpienie od umowy " niby zawartej" z karierowo.pl. Również otrzymałam wezwanie do zapłaty :/ Zalogowałam się tam 20 dni temu, i chcę jakoś tozałatwić, gdyż nie mam zamiaru im płacić, ale nie chcę również narobić sobie kłopotów.... Bardzo proszę o pomoc. Mój mail: czosnek87@gmail.com

Bardzo proszę aby ktoś przesłał mi na maila przykładowe odstąpienie od umowy " niby zawartej" z karierowo.pl. Również otrzymałam wezwanie do zapłaty :/ Zalogowałam się tam 20 dni temu, i chcę jakoś tozałatwić, gdyż nie mam zamiaru im płacić, ale nie chcę również narobić sobie kłopotów.... Bardzo proszę o pomoc. Mój mail: czosnek87@gmail.com

Gość Rafał-Kielce
Czosneek - od czego chcesz odstąpić skoro żadnej-umowy LEMINGIU NIE ZAWIERAŁEŚ- PRZEJRZYJ FORUM MOJE WYPOWIEDZI I POSTY BĘDZIESZ MĄDRZEJSZY :) 1 NIE ODSTĘPUJEMY OD UMOWY BO ŻADNEJ NIE ZAWIERALIŚMY (nie są spełnione takie warunki chocby jak jawność jej zawarcia itd....szczegółowo w moich postach 2 KARIER OWO PODPADA POD KODEKS KARNY NIE CYWILNY 3 CO BYŚCIE IM NAPISALI ONI ODPISZĄ WAM ŻE SIĘ NIE DA ODSTĄPIC- BO TO WAŁ DALSZA CZĘŚĆ MANIPULACJI :) 4 OSOBIŚCIE UWAŻAM ŻE POZIOM IQ SPADA 5 PRZECZYTAJCIE WCZEŚNIEJSZE POSTY ZANIM BEDZIECIE ZAŚMIECAC TO FORUM W SZCZEGÓLNOŚCI MOJE

Gość Justyna93
Zostałam oszukana przez to całe karierowo. Co robić.? Wszędzie piszą co innego .;/ Opiszę sytuacje: 23 lutego zawarłam z nimi "umowę" . 11marca przysłali mi upomnienie o zaplacie. a 25 lutego potwierdzeni i odstapienie od umowy ze mam 10 dni. Także teraz to 3m-cy mnie nie obowiazuja, bo poinformowali mnie o tych 10. Jak to jest.? czy oni powinni poczta Polska mi to przysłac.? prosze pomożcie, boję się ich .!

Gość margol00
Nie martw się. Takich jak Ty jest coraz więcej - na FB jest nas ok 280 osób i liczba cały czas rośnie. Podaje linka gdzie znajdziesz treść pisma które mozesz wysłać oszustowi listem poleconym jak i informację co w tej sprawie się dzieje http://www.facebook.com/GrupaPoszkodowanychprzezkarierowocom

Gość Justyna93
ale co mam napisać.? mozesz mi napisac takie coś.? i poczta Polską wysłać czy meilem.? płacić nie mam zamiaru.!!

Gość Rafał Kielce
Droga justyno widzę że nie zastosowałaś sie do moich Rad ja mogę na pisac ci skierowanie na badania u lekarza specjalisty

Gość Justyna93
Zastosowałam, jakbyś nie wiedział. Napisałam to co pisałeś żeby sie odczepił i nie zapłace i nic nie odp jak narazie. A skierowanie mozesz wypisac przyda się. ! ale Tobie. My tylko sięgamy tu po porady, a Ty jak widze każdego tu obrażasz. Nie mówie że nie masz wiedzy, ale każdy się boi szuka porad a Ty wyjezdzasz na kogos jakby nie wiem co.

Gość empe
Na pewno NIE płacić !!!!!!!!!!!!! Nie płacić, no bo przecież usługa jest nieprawdziwa. Nie ma tam zadnych ogloszeń, a czy w ogóle ktoś dostał pracę przez tę "firmę", albo chociaż był na jakiejś rozmowie? Nie sądzę.

Rafał-Kielce wez ty sie ogarnij, i nie bluzgaj nas tu, bo to nie ma sensu... kazdy z nas chce sie podzielic problemem, i uzyskac jakas pomoc. TY nam w tym nie pomagasz. Ja, rowniez obawiam sie konsekwencji niby "zawartej umowy", w sumie to dalej nie wiem co mam robic :/ napewno nie zaplace, ale nie chce zeby wyszedl z tego jakis straszny problem, ktory bedzie sie ciagnol przez dlugi czas. Kazdy z nas ma wiele powarzniejszych problemow, i TEN chcemy zalatwic chyba jak najszybciej, by miec to z glowy.

Gość kolejna oszukana
witam dzisiaj mi napisali bym zapłaciła 99zł tyle że we wcześniejszej umowie tego nie było zawartego i nie wiem co mam robić piszecie tu by nie płacić. pomożecie?? boję się ich i sama nie wiem co mam robić

Gość Justyna93
Do Rafał-Kielce. Napisałam im to co radziłeś wszystkim i odp takie coś: Witam Serdecznie, W przypadku umów zawieranych na odległość, bez obecności stron nie jest wymagany podpis dla ważności umowy. Umowa została zawarta poprzez dobrowolne wypełnienie formularza z danymi osobowymi oraz oświadczenie woli - akceptacja regulaminu oraz warunków umowy. Nie pobieramy żadnych opłat z tytułu pośrednictwa pracy. Przedmiotem zamówionej usługi jest utworzenie wizytówki "My CV" z danych podanych podczas rejestracji (nie włączając w to dane osobowe) oraz prezentacja tej wizytówki na stronie Karierowo.com przez okres jednego roku. Pozdrawiam, Aleksander Zych Work of World Karierowo.com

Gość wimika
Witam Jestem również niefortunną poszukiwaczka pracy ,która wpadła w sidła tej stronki.Tak jak i wy strasznie sie boję,ale nie chcę im płacić tej kwoty , nie stać mnie na wyrzucanie w błoto pieniędzy,których zreszta brakuje . Tak jak i wy znalazłam ofertę pracy,klik i strona KARIEROWO-nic wiecej tylko trzeba wpisać dane i klik już,a po jakimś czasie przychodzi polecenie zapłaty i druki odstąpienia owszem kórych nie można wypełnić i odesłac .Masakra jakaś.Ciagle o tym myślę i boję się ,czy nie przyjdzie mi płacić dużo większej kwoty.Narazie jest cisza ,ale jak długo?

Gość sylamalutka
Ja też weszłam przez pomyłkę na ich profil dziś złożyłam reklamację iż nie wykreowali mojego profilu ,mojej wizytówki i w ten sposób nie wywiązali się z niby zawartej umowy bo jak sami napisali mam zapłacić 99 zł za usługę wizytówki ,,MY CV" a zgodne z prawem konsumenta mam prawo zgłosić reklamację gdyż towar jest nie zgodny z umową a w tym przypadku nie wykreowali mnie ,nie wiem czy to pomoże ale zauważyłam kilka ich błędów 1 ) na stroie głównej nie ma nic iż zarejestrowanie jest płatne To jest ich strona główna ,,Karierowo.com - Twoje Centrum Kariery, to nowoczesna platforma internetowa, skierowana do wszystkich osób poszukujących pracy, specjalistów a także osób bez doświadczenia, którzy dopiero zaczynaja swoją ścieżkę kariery. Portal o zasięgu globalnym, gdzie wielkie korporacje jak i małe przedsiębiorstwa rekrutują swoich pracowników. Dziś w czasach gdzie Curriculum Vitae wyparło popularny życiorys a większość pracodawców wymaga listu motywacyjnego, platforma Karierowo.com wydaje się być idealnym rozwiązaniem dla osób poszukujących pracy jak i firm rekrutujących. Jeśli szukaj nowej interesującej pracy, stałej lub dorywczej, w kraju czy za granicą to jesteś we właściwym miejscu. ...kolporter ulotek, hostessa, prawnik, szprzedawca, kierowca, malarz, modelka czy lekarz - każdy ma potencjał, każdy ma szanse. Dołącz do nas i spełniaj się zawodowo ... ZAREJESTRUJ'' 2) Regulamin jest na samym dole by klient przeoczył ten fakt 3)meilu otrzymaliście potwierdzenie zarejestrowania Prosimy nie odpowiadaj na ten e-mail ! Jest to automatycznie wygenerowana wiadomość. To był ten list ,nie było w nim zaznaczone że są tam na samym dole załaczniki - jakieś umowy specjalnie by klient przeczytał tylko pierwszą część listu a nie widział zawartej umowy by w ciągu 10 dni nie mógł jej zerwać tu państwo popełnili błąd , więc proszę mnie wykreślić z tego portalu bo nie życze sobie by mój profil był na nim. NIE WIEM CZY TO POMOŻE SYLAMALUTKA

witam. jakis czas temu również dałam sie nabrać na te karierowo. Przeczytałam wtedy Wasze wpisy tutaj i postanowilam toczyć z nimi boje mailowo.... była dłuuuga cisza, a dziś w skrzynce odebrałam zwykły list z wezwaniem do zapłaty... coz z tym teraz robić? ignorować? Płacic nie mam zamiaru.

też miałam tak samo, dłuuuugo cisza, a w piątek list w skrzynce. i co? skoro niepolecony? :) nie martw się! nie przejmuj się!

Gość TomekAtomek2222
Zrobiłem sobie specjalnie u nich konto, żeby sie ponabijać. Dane podałem prawdziwe. Teraz mam pompe bo przysłali mi maila zebym zaplacil 99zł a ja im cisne, wyzywam od złodziei, kretaczy oszustów i innych takich, uważając by nie podeszło to pod paragraf gróźb karalnych :-)

Gość TomekAtomek222244124
Zrobiłem sobie specjalnie u nich konto, żeby sie ponabijać. Dane podałem prawdziwe. Teraz mam pompe bo przysłali mi maila zebym zaplacil 99zł a ja im cisne, wyzywam od złodziei, kretaczy oszustów i innych takich, uważając by nie podeszło to pod paragraf gróźb karalnych :-)

Gość Karinka78
Ja te z 2 miesiące temu wypełniłam u nich druk . Potem dostałam nakaz zapłaty z E sądu że Mam Zychowi Zapłcić100 plus odsetki plus koszt postępowania w sumie 750 pln .Wczoraj był u mnie firma odbierająca długi Weszli na siłę do mieszkania . I powiedzieli że prócz tych 750 pln to muszę jeszcze zapłacić dlatej firmy . Najpierw porobili naklejki na TV plazmie 42 cale 300 pln . na regale 200 pln na ławie 50 pln na skórzanym komplecie wypoczynkowym 500 na lodówce 200 na mikrofale 50 i telefonie 30 w sumie 1130 pln . Zadzwoniłam na Policje to powiedzieli że wszystko jest legalne i jeszcze zapytali się cy koszty sądowe pokryłam bo jak nie to mieszkanie zajmie mnie komornik. Dziś wszystko powynosili Zostałam tylko z laptopem . Prosze pomóżcie !!!

Gość klika994
w moim przypadku również była taka sytuacja że po mailowym wezwaniu do zapłaty długo, około miesiąca była cisza a wczoraj dostałam pisemne wezwanie, ale również nie jest to list polecony, oczywiście straszą tam windykacją itp..... nie pisałam do nich żadnych odstąpień od umowy, nic, zignorowałam sprawę i teraz w sumie nie wiem co robić...

Gość gadoola
KRINKA78 Ze niby przyszli do ciebie po zdjęcie długu dla Zycha? Czy po prostu nas straszysz?

Gość Renata Grudziądz
Droga Karniko wspułczuję ci z całego serca ja też miałam taką sytuację ale zapłaciłam firmie kmorniczej na wejściu bo chcieli mnie też tv zabrać i kinod domowe . Cuż moja wina że nie czytałam regulaminu .Od dzisiaj już nic nie będe szukać w internecie !

Gość halinaczek
Cuż człowiek sam sobie winien ja miałam stare meble w pokoju to niech sobie biorą . Nawet tacy byli mili .nie przejmuj e się tym wogule . I tak były do wyrzucenia tylko mnie telewizora żal !! Bo był nowy smart a oni dali cene 500. Ale i tak się nie przejmuje bo moj pluszaczek robi w niemczech iod nowa wymeblujemy . A te stare niech Sobie karierowo do domu wezmie !!!

Gość Budda 28
Buahahhahah :D Dziwnie wszystkie posty na jedno kopyto pisane :D

Gość ol-gaa
chciała bym zobaczyć IP tych wpisów ;]