Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała7890

Oszukani przez KARIEROWO.COM łączmy się !!

Polecane posty

Gość SamurajKafeterii
Słyszałem, że Kasia Tusk i Michał Tusk też szukają pracy.

dla pewności poszłam jeszcze do powiatowego rzecznika praw konsumenta żeby wiedzieć co robić jak by się sytuacja dalej rozwijała. Takie odstąpienie wystarcza pod warunkiem że nic nie przychodzi pocztą(musi być za pobraniem), żadna płatność chyba że przyjdzie nakaz do zapłaty ale to mamy się udać do rzecznika i będzie robił odwołanie.

Gość Rafal kielce
Tajemnicza rzeczników raców opinie to sobie mozna wsadzić !!!! Nie błażnij się :) chodzi oto że to oszustwo!! Jaka umowę chcesz rozwiazywać jak nic nie podpisywałaś- Zostałaś jedyne zmanipulowana do odchaczenia regulaminu I PODANIA DANYCH OSOBOWYCH :) !!!! A KARIEROWO ZASZCZEPIŁO W TWOIM MÓZGU STRACH WYKORZYSTUJAC NIEWIEDZE JAK TO ? NO TAK TO BO W JAKIM CELU OFIARA DOBRZE POMYSLONEGO PRZESTEPSTWA SZUKA POMOCY U UOKOIK ZAMIAST NA POLICJI ???? NIE CHCE SIE ROZPISYWAĆ NIE STRASZ SIĘ I LUDZI W MOICH POSTACH WIELE RAZY DOGLEBNIE OPISYWAŁEM CO I JAK !!!!! WYSTARCZY POCZYTAĆ :)

Tylu specjalistów i krytykujących, ale nikt nie poradzi dziewczynie co ma zrobić (ot takie forum głąbów). Przede wszy autorko postu nie płać. Masz szeroki zakres alternatyw. Jestem po prawie i spotkałem sie nie raz z takimi oszustami. Tak, wg mnie to jest naginanie prawa... Do rzeczy: - od każdej umowy możesz odstąpić. Wg kodeksu cywilnego masz na to 10 dni od daty zawarcia umowy - każdą umowę możesz wypowiedzieć, jeżeli strona nie wywiązała się ze swojego świadczenia (nie wiem co było przedmiotem świadczenia) - umowa zawarta przez internet jest praktycznie mało zasadna ponieważ nie ma Twojego podpisu. Każdy może zawrzeć umowę posługując się Twoimi danymi przecież. Mogła to zrobić Twoja 10 letnia siostra, która świstnęła Ci dowód i podała Twoje dane. A umowa zawarta przez nieletnich jest nieważna. xxxxxxxxxxxxx A teraz moja osobista opinia. Twórcy takich stron nie Tworzą ich po to, aby łapać naiwnych i pozywać ich do sądu.Oni są po to aby łapać tych, którzy nie znają prawa i na groźby sądowe robią przelewy. Jak to się mówi w świecie prawników "Ignorantia iuris nocet - nieznajomość prawa szkodzi"

Gość sabina1301
RAFAŁ KIELCE jesteś strasznie zarozumiały, po wszystkich jedziesz, tylko Ty jeden jesteś tu mądry!! Pozjadałeś wszystkie rozumy?? Skoro wcześniej już wszystko napisałeś, to się tak nie wczuwaj i nie pouczaj każdego, jak ktoś będzie zainteresowany to poczyta wcześniejsze posty!! Nie obrażaj każdego, bo Bogiem nie jesteś!!

Gość LOST BOYS
co jest lub kto jest ważniejszy oczywiście kto wiec nie rospisujcie się o głupotach bo człowiek jest ważniejszy od piniedzy pracy zrobili was niech się cieszą a wy jesteście ludźmi a ludzie jak kazdy człowiek ma dwie czy może dwa światy w głowie świat zwiaeżat gdzie ani pieniadze ani praca się nie liczy bo liczyć nie potrafią i świat ludzi gdzie o piniądzach się nie rozmawia a praca też jest ośmieszana wiec kim wy jesteście?

Gość LOST BOYS
ja jestem gentelmenem i jestem ponad to

Gość LOST BOYS
Stop using all those CAPS for no damn reason.

Gość LOST BOYS
czuć tu starym moczem

Gość stary mocz
nie jest to możliwe gdzy noszę pieluchy mocno wchłaniające przeciwśmierdzące i przeciwdziałające zapaleniom skóry

Gość stary mocz
kto ma CZAS ten może kraść

Gość stary mocz
młodzi CZAS u nie mają więc PRACA PRACA bądź szukanie PRACA-y nie lepiej ujarzmić CZAS

Gość stary mocz
kurcze dopiero 11.42

Gość stary mocz
kokoszka 11.43

Gość stary mocz
łączmy się ale łączmy się w CZAS i e

Gość stary mocz
ie

Gość aretha 1943
do mnie PRACA sama czyli osobiście przychodzi

Gość aretha 1943
w wersji ) HQ version , Photos / Photoshoots

Gość aretha 1943
I went for sure yet consumer ombudsman to know what to do as if the situation developed further. Such a waiver is sufficient, provided that nothing comes by mail (must be on delivery), no payment unless the order comes to pay but we have to go to the Ombudsman and will be making an appeal.

Gość aretha 1943
an sex appeal

Wszedłem na tą stronę. To jest bieda z nędzą. Ten złodziej nawet nie potrafi dobrze zrobić strony internetowej. Poza tym zauważyłem jedną ważną dla Ciebie rzecz: strona udostępnia oferty pracy innych portali (np Gratka) co oznacza, że nie jest właścicielem świadczenia wg umowy którą zawarłaś. Każda oferta pracy danego portalu jest chroniona prawem autorskim. Jakiekolwiek powielanie i wykorzystywanie w celach marketingowych bez zgody właściciela jest zabronione (poczytaj sobie regulamin Gratki). To raczej Karierowo.com powinno się martwić. Jakiś czas temu pojawił się trend, w którym młodzi prawnicy wyłapują takich oszustów i wytaczają im pozwy. W zamian za wycofanie pozwu żądają rekompensaty... osobiście znam takiego kolesia, który w ten sposób opłacił studia prawnicze.

Gość zasspaa a
Dragon Casanova He he dobre z tymi młodymi prawnikami! Dobrze, niech się dobierają takim naciągaczom do tyłków, to na długo popamiętają, żeby nie wyłudzać pieniędzy i to jeszcze od tych najbiedniejszych

Rafał czytałam wszystkie posty i co do Twoich to można tylko stwierdzić że jesteś bardzo zarozumiały i . Czytałam regulamin gratki i i Dragon Casanowa masz całkowita racje wszystko się zgadza

Gość gadoola
Uwaga! ja tez sie na to złapałam, a teraz ludzie c portalu karierowo.com wrzucają na neta fałszywe ogłoszenia, aby tylko rejestrowac sie na ich stronie. treśc ogłoszenia: "Poszukujemy sprzedawców do nowo powstałego butiku z ekskluzywną odzieżą. Zgłoszenia przyjmujemy na stronie www.karierowo.com" Ogłoszeń tych jest mnustwo i dotycza każdego miasta!!!

Gość G.o.ś.ć
Strony które chcą wyłudzić pieniądze, od internautów, skrywają głęboko w regulaminie swoje pułapki cenowe, natomiast strony, które nie mają tego na celu piszą jawnie na stronie, nie tylko w regulaminie. Jakby każdy chciał czytać wszystkie, to by nic nie robił tylko regulaminy czytał!

Gość kikibu
Rafał Kielce, nie mieszaj różnych rzeczy: zdrowego rozsądku i przepisów prawych. Widzę, że masz dobre chęci, ale wiedzy prawniczej żadnej. Kuriozum to opis ewentualnej rozprawy. Chłopie, czy ty byłeś kiedyś w sądzie? Widziałeś przesłuchanie? W jakim sądzie i w jakiej sprawie odbywają się wg ciebie te opisywane przez ciebie spektakle? :) To są sprawy karne, cz z powództwa cywilnego, a może o przestępstwa gospodarcze? Jak nie masz o czymś pojęcia to nie pisz. Swoją drogą powodzenia w starciu z karierowo.com

Prosta sprawa... po prostu nie odpowiadać na te oferty a już na pewno nie bać się tych złodziei i nie płacić im żadnych pieniędzy. Takich złodziei i oszustów jest setki w sieci i tylko czekają na naiwnych, których postraszy się sądem a oni wyskoczą ze swych zasobów. Wbrew pozorom koszty sądowe są dużo niższe niż większości się wydaje a na wieść że "spotkamy się w sądzie" każdy wali w gacie. Ja miałem kilka spraw założonych i wszystkie wygrałem lub pozwy wycofywano... od kanarów, od straży miejskiej, policji. Prawo jest po waszej stronie...jest wiele portali prawnych i wystarczy wygooglować a na pewno ktoś obeznany w świecie "Temidy" wam pomoże.

Gość Rafał kielce
sabina1301 itd jade po tych co piszą bzdury wiele razy Dlaczego bo nikt nie będzie mnie wmawiał że ludzie podpisal umowę odchaczajac regulamin itd - nie nie podpisali jej bo -umowa ma być : jasna przejrzysta Świadomie zawarta Te warunki nie są spełnione !!!! Nad to ja sprawę z tym oszustem rozwiązałem bez komplikacji Nad to byłem na Policji i dzwoniłem do prokuratury Nad to jestem członkiem stowarzyszenia które pozywa ich !!! kikibu ja nie mieszam ja cytuje ja żadnego starcia mieć nie będę ja to załatwiłem 1 mailem Pacanie przestepstwa i wykroczenia zgłasza sie na Policje nie do urzedu ochrony praw konsumenta . Tam się zgłasza jedynie świadome działanie obu stron a Tu jest mowa o manipulacji po edukuj sie a potem swoje dywagacje zapisz na forum brawo ,naj 5-10-15 OSOBIŚCIE PODEJRZEWAM ZE Z TEJ FIRMY SIĘ ZESRALI I TU TROCHĘ POMIESZALI

Gość Rafał kielce
TAJEMNICZA JESTEM ZAROZUMIAŁY BO NIE PO TO SIĘ TYLE LAT EDUKOWAŁEM BY MNIE KTOŚ ZE STRASZYŁ W NECIE . TYLKO I WYŁĄCZNIE TUTAJ PISZE BO NIE NAWIEDZĘ OSZUSTÓW I ZAL MNIE OFIAR TEGO PRZEKRĘTU. SAM POSIADAJĄC FIRMĘ WIELE RAZY SPOTKAŁEM SIĘ Z RÓŻNYMI WAŁAMI KTÓRYCH OFIARĄ PADALI MOI ZNAJOMI . MAŁO TEGO SAM WYPEŁNIŁEM FORMULARZ DO KARIEROWO BO MA ŻIMOWY ZASTÓJ A JAK BY MNIE PARĘ GORSZY WPADŁO TO BYM SIĘ CIESZYŁ. REASYMUJĄC 1 SPRAWĘ Z NIMI ROZWIAZAŁEM 2 W WCZEŚNIEJSZYCH POSTACH NAPISAŁE JAK 3 ZGŁOSIŁEM NA POLICJE BO MNIE TO BARDZO ZBULWERSOWAŁO ŻE JA MUSZE SIĘ NA ZAPIER.........BY ZAROBIĆ PO CAŁYM IECIE A JKIŚ ŁEB ROBI STRONĘ I UZYWAJĄC TECHNIK SOCJO DOI PO KIESZENIACH LUDZI TYLE POZDRAWIAM FANÓW TEŻ WASZ KOCHAM:)