Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość komplusywna

masz problem z kompulsywnym jedzeniem?

Polecane posty

Gość komplusywna

hej, niedawno odkrylam, ze moja milosc do jedzenia nie polega tylko na lubieniu jedzenia, ja sie od niego uzaleznilam i bylo lekartwem na wszelkie emocje. poczytalam i znalazlam ze obok anoreksji i bulimii jest to trzecia choroba zwiazana z zaburzeniem odzywiania. To jest normalne uzaleznienie, jak od papierosow. Ten kto na to cierpi, wie, jak ciezko jesc racjonalnie, nie przejadac sie, nie siegac co 5 minut po cos do zarcia. kiedys podchodzilam do tego troche z przymruzeniem oka, ale zaczelo mnie to meczyc, ze jedzenie mna steruje, ciagle mysle o tym, ze chce cos zjsc, a nie powinnam, ze musze przestac, ze bede gruba, mysle, o tym jak wygladalabym bedac szczuplejsza-jestem szczupla, ale chcialam zrzucic z 5 kg. Ostatnio postanowilam zaczac z tym walczyc. znalazlam diete gartskowa, ktora pomaga zmniejszyc rozepchany zoladek, nie polega ona na glodowkach, wiec moze byc stosowana do konca zycia, jest po prostu racjonalna. polega na tym, zeby wymierzac wielkosc posilku na garstke i jesc co 3-4h 5-6 posilkow dziennie. pozwoli nam to unikac ogromnych porcji. jesli jestescie zainteresowane, poczytajcie wiecej o te diecie w necie:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować