Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoten bella

DLA NOWYCH STARACZEK 2013

Polecane posty

Kasika8303, kurcze tak trzymam za ciebie te kciuki!!! będzie dobrze zobaczysz ;-) przesyłam ci wielkie uściski i buziaki! Musi być dobrze,no musi :-)

Kruszynka dzięki! Na prolaktynę dostanę leki, ale jak AMH wyjdzie złe to już mi nic nie pomoże. Najgorsze 2 tyg, życia. Mam nadzieję, że w pt będą wyniki, bo przez 11 listopada mogę mieć je dopiero w poniedziałek za tydzień. Troszkę humor mi się poprawił, bo zrobiłam test owulacyjny i jest już mocniejsza kreska niż wczoraj więc może będzie owulka. W czw lub pt idę do gina na NFZ, jak się dostanę :-( Mój chce mnie widzieć dopiero w styczniu, mam 2 miesiące odpocząć i oczyścić organizm z leków.

Kasika8303, ja po odstawieniu clostilbegyt miałam owulacje,muj gin twierdził że po odstawieniu ich owulacja bedzie no i była :-) ,czekam tu na dobre wieści od ciebie!,będe zagladać!!! Trzymaj sie kochana moja :-) aanula , aneczka, co u was kochane?

kruszynka dzięki :-) No niby CLO działa jeszcze 2 miesiące po odstawieniu, ale u mnie na razie owulki nie widać ( 12 dc). Ten tydzień mam mega stresujący, raz że wyniki z AMH a dwa sprawy rodzinne. Oby do soboty!!! Chcę już sobotę. W czw spróbuję dostać się do gina.

Gość aanula81
kruszynka3 ja dzis idę do gina okaże się czy są pęcherzyki i ewentualnie w którym jajniku (jeden mam drożny i oby w nim był). Kasika ja tez dzś mam 12dc :D ale ja mam owulke tak koło 17-18 dc także jeszcze czas. Trzymajcie kciuki żeby lekarz miał dla mnie dobre wiadomości!! Lenka jak tam test????

Gość aanula81
Lenka trzymam kciuki to napewno ciąża:):) daj znać jak bedziesz miała wyniki:)

aanula, to w takim razie trzymam kciuki za twoje pęcherzyki!!!!!!!!!! daj znać póżniej , :-) Lenka czekamy na dobre wieśc ;-)

jestem :) musialam drugi raz po wynik jechac bo kobiety mialy dzis urwanie glowy w laboratorium (poniedzialek), no wiec moja betka to 946,42 wiec chyba mozna juz stwierdzic ze mam mala kropeczke w sobie :)

Gość megan87
Gratuluje Lenka wszystkiego dobrego i zdrówka w ciąży:)

Gość aanula81
Lenka gratuluje jeszcze raz:-):-) ja tez mam powody do zadowolenia jest pecherzyk w lewym jajniku:-)! W srode mam zastrzyk na pekniecie. Oby tym razem sie udalo

dzieki dziewczyny dobrze jest miec w kims wsparcie bo moj M to dosc steptyczny jest i mi tez sie to udziela..:) jestem na początku długiej choć mam nadzieje ze prostej drogi :) Anula trzymam kciuki zebys szybko zafasolkowala megan jak test?

Gość fasolka24
Lenka gratulacje:) potrzebne są tu dobre wiadomości:)

Gość megan87
Niestety ale negatyw i to w dosłownym znaczeniu bo nawet nie zdążyłam zrobić i dostałam @:( twój mąż oszaleje dopiero jak ci zacznie rosnąć brzuszek a jak urodzisz to już nie wspomnę to samo było u mnie teraz najwspanialszy tatuś:)

Gość aanula81
No dziewczyny do roboty Lenka przywróciła nam nadzieję że można zajść w ciażę, Teraz nasza kolej!! :):) UDA SIĘ:):) Ja robie test 6 grudnia a że mikołaje lubia duże brzuchy, to mam nadziję że sie podzieli i wszystkie dziewczyny obdzieli brzuchami czego sobie i Wam wszystkim życzę:):)

aanula81 dobrze mowisz :) zycze wam wszystkim szybkiego zafasolkowania powiem wam ze ja naprawde nie wierzylam ze moge zajsc w ciaze pomimo ze byl to dopiero 2 cykl staran, to przedtem z moim wtedy jeszcze nie mezem bylam 7 lat... przez ten okres uprawialismy seks bez zabezpieczen i nie bylam w ciazy wiec myslalam kurcze cos musi byc albo ze mna nie tak albo z nim... i w sumie jak dowiedzial sie o wyniku to tez przyznal sie ze myslal ze bedzie gorzej wlasnie ze wzgl. na to, ale udalo sie... wiec wam tez MUSI SIE UDAC :)

a dziewczyny powiedzcie mi kiedy najlepiej wybrac sie do gina na potwierdzenie? bo z bety wyszło 5 tydzien. natomiast z moich wyliczen wczoraj był 4 tydz 6 dzień

Gość fasolka24
no już możesz się umówić na wizyte :) no ale poprawiłas mi chumor i też jestem pełna nadziei :)

Odebrałam wyniki AMH, 4,10 ( norma 1,0-8,0 ). Nie wiem czy się cieszyć czy nie, wyczytałam na necie że wyniki powyżej 3,5 to może być PCO. Dziewczyny słyszałyście coś o tym?

Gość aanula81
kasika ja się wogóle nie znam na tych wynikach, ale to nie jest tak że im wyższy wynik tym lepiej? Ty masz w połeowe wiec chyba ok. Zapytaj lekarza przy kolejnej wizycie. Pozdrawiam

Kasika8303, to ja ci powiem tak, moja koleżanka ma pco, pierwszym krokiem jaki powinnaś zrobić to znależc dobrego ginekologa-endokrynologa, jak pisałaś to masz jescze wysoką prolaktyne,ja sie za bardzo nie orientuje w normach wiem tylko że jak stosunek lh do fsh jest wyższy to wskazuje na pcos , do tego brak owulacji,kiepskie endometrium,żadkie miesiaczki, napewno dostaniesz jakieś leki horonalne,a i wiem ze jeszcze progesteron przy pco jest niski, takze moja kochana do dzieła :-), kolezanka moja miała isc na laparoskopie w celu potierdzenia pco i zaszła w ciaze przed zabiegiem,szanse są,moze to nawet potrwać latami ale łatwo sie mowi :-( ale są! miejmy nadzieje że u ciebie jest wszystko ok! trzymam kciuki mocnno!!!!!

aanula81 no pokażę wynik w styczniu ginowi. Kruszynka3 do stycznia oczyszczam organizm z leków i następnym krokiem, który zrobi gin jest laparoskopia właśnie. W pt idę do gina na NFZ na USG zobaczę czy jest pęcherzyk. Ja chodzę do gina od niepłodności więc mu ufam. No nic, czekam do stycznia i będzie dalej mnie leczył. Muszę pomału się szykować na laparoskopię.

Kasika8303, to trzymaj sie kochana!!! laparoskopia to jest jednak najbardziej pewna diagnostyka :-) bede trzymać kciuki tu za ciebie!!! A ja pedze na usg , mam jakiegos cykora, ehh!!!

Gość fasolka24
witam no co tam u Was?

Dziewczyny jestem po monitoringu, na lewym jajniku piękny pęcherzyk który do ndz pęknie :-) Ufffff od wczoraj 2 krechy na teście owulacyjnym więc owulka jest.Staranka intensywne :-) Co do wyniku AMH, w lipcu zmienili odczynniki i trzeba wynik dzielić na 2, ginka mówi nawet nie dzieląc jest to wynik książkowy. Powiedziałam jej, że przeczytałam w google, że powyżej 3,5 to PCO to zakazała mi czytać dr google :-) wynik mam 2 z haczykiem więc lepiej być nie może podobno :-) a przy PCO nie ma owulki a ja od 4 miesięcy mam na bank więc wykluczyła. Podwyższona lekko prolaktyna to wynik stresu, fakt od 2 miesięcy mi go nie brakuje ( problemy rodzinne) :-( Zaczęłam pić melisę. A co tam u Was?